Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

A52 4g
Primetio sam na ekranu, pogotovo se vidi na čistoj beloj pozadini, gornji deo ekrana jedno 4cm je svetlija pozadina od donjeg dela ekrana? Kao da je ekran podeljen na dve bele boje, hladnije i tamnije. Da li neko zna da li to tako treba ili ne i kako rešiti?

Definitivno onda nešto neštima... Sada sam snimio ekran sa belom pozadinom i poslao sliku preko vibera na drugi telefen, gde se nevidi ta razlika kao kod mene na ekranu. Inače telefon je uzela supruga pre par dana polovan i odmah odrađena nadogradnja na android 14 6.0
Ja sam tek sada primetio razliku u nijansi bele boje, pa sam hteo da proverim šta može biti.

Nakon 2god nosenja sa maskom izvadih telefon i vidim ledja imaju neke sitne ogrebotine koje se ne osete pod prstom. Verovatno od sitne prasine/prljavstine, cini mi se da je vec neko pominjao.20240512_102522.jpg

Da, izrada kućišta je jedina velika mana ovog modela, okviri se odvajaju i krckaju, sve se jako grebe, a meni se upravo odlijepila zadnja plastika sama od sebe.

Mora maska i leđa da se peru bar jednom u 15 dana, 3 telefona su mi dobila riseve dok tupson to nisam ukapirao.

Definitivno onda nešto neštima... Sada sam snimio ekran sa belom pozadinom i poslao sliku preko vibera na drugi telefen, gde se nevidi ta razlika kao kod mene na ekranu. Inače telefon je uzela supruga pre par dana polovan i odmah odrađena nadogradnja na android 14 6.0
Ja sam tek sada primetio razliku u nijansi bele boje, pa sam hteo da proverim šta može biti.
Da li imas neku foliju/staklo na ekranu? Ako imas, skini pa proveri ponovo ekran.
Nakon 2god nosenja sa maskom izvadih telefon i vidim ledja imaju neke sitne ogrebotine koje se ne osete pod prstom. Verovatno od sitne prasine/prljavstine, cini mi se da je vec neko pominjao.Pogledajte prilog 442049
Takozvani, dzepni pesak. Ponasa se kao smirgla i zna da osteti i metalni telefon, pogotovo bokove a u maske kad udje, maska pritiska taj pesak uz telefon i napravi stetu.

Zato povremeno treba izvaditi telefon iz maske i ocistiti a isto tako izvrnuti dzepove naopacke i ocistiti ih od prasine, prljavstine i ostatka praska za pranje.

Instalirao sam danas ovo ONE UI 6.1 i bolje da nisam,izgubio sam AOD potpuno na zakljucanom ekranu,uklonili su ona podesavanja za njega u smislu da samo podesimo svetlinu na onoj traci,te trake vise nema,prvo se videlo bas slabo,pa sam deinstalirao aplikaciju AOD ,pa ponovo instalirao ,ali vise nema na zakljucanom ekranu nista.Isao sam u podesavanja sve je ukljuceno ,i nista .A ,bas mi je bitan AOD,da je nesto drugo otkazalo bas bi me bilo briga. Mozda ce biti neko azuriranje ,ali kada????? Ima li neko ideju sta da uradim:unsure:

Instalirao sam danas ovo ONE UI 6.1 i bolje da nisam,izgubio sam AOD potpuno na zakljucanom ekranu,uklonili su ona podesavanja za njega u smislu da samo podesimo svetlinu na onoj traci,te trake vise nema,prvo se videlo bas slabo,pa sam deinstalirao aplikaciju AOD ,pa ponovo instalirao ,ali vise nema na zakljucanom ekranu nista.Isao sam u podesavanja sve je ukljuceno ,i nista .A ,bas mi je bitan AOD,da je nesto drugo otkazalo bas bi me bilo briga. Mozda ce biti neko azuriranje ,ali kada????? Ima li neko ideju sta da uradim:unsure:
Ja sam je koristio na prethodnim tel ali otkad ima mogućnost na 52-ci da se pali Always On Display kad stigne poruka-više je ne koristim. Kod mene sa novim ažuriranjem je prestala podrška za narukvicu koju sam koristio i morao sam da kupim novu, tako da nisam baš siguran da će ti proraditi ta app. Na žalost i to se dešava. Znam da je teško naći zamenu za tu app jer znam koliko je dobra. Moja žena je koristi na a70 i dalje šljaka ok. Nada poslednja umire pa tako sačekaj neki novi update - možda se programeri smijuju pa urade nešto. 🍀

Probaj preko Good Lock pa vidi module za displej.
Ja sam je koristio na prethodnim tel ali otkad ima mogućnost na 52-ci da se pali Always On Display kad stigne poruka-više je ne koristim. Kod mene sa novim ažuriranjem je prestala podrška za narukvicu koju sam koristio i morao sam da kupim novu, tako da nisam baš siguran da će ti proraditi ta app. Na žalost i to se dešava. Znam da je teško naći zamenu za tu app jer znam koliko je dobra. Moja žena je koristi na a70 i dalje šljaka ok. Nada poslednja umire pa tako sačekaj neki novi update - možda se programeri smijuju pa urade nešto. 🍀
Instalirao sam aplikaciju Good Lock i u okviru nje sam instalirao modul LockStar,tu ima da se se svetlina podesi na max,sto sam i uradio,sve sam ukljucio u okviru nje (dva gumba) sto imaju i proradila je,jos cu da je testiram;) .Inace aplikacija se skida sa samsungovog Galaxy Store .Za sada radi,mada primecujem da jos po negde ima sitnih bagova na drugim podesavanjima(slab odaziv na pritiskanje komandi u podesavanjima,jednostavno ne reaguje iz prvog puta) itd.,verovatno ce se to ispraviti u narednom periodu. Nisam hteo da menjam moj A52s za ovaj novi A55 jer sam super zadovoljan sa njim,ovo je odlican telefon.pa cemo da vidimo sledecu generaciju kakva ce biti,i vredi li zameniti.

Instalirao sam aplikaciju Good Lock i u okviru nje sam instalirao modul LockStar,tu ima da se se svetlina podesi na max,sto sam i uradio,sve sam ukljucio u okviru nje (dva gumba) sto imaju i proradila je,jos cu da je testiram;) .Inace aplikacija se skida sa samsungovog Galaxy Store .Za sada radi,mada primecujem da jos po negde ima sitnih bagova na drugim podesavanjima(slab odaziv na pritiskanje komandi u podesavanjima,jednostavno ne reaguje iz prvog puta) itd.,verovatno ce se to ispraviti u narednom periodu. Nisam hteo da menjam moj A52s za ovaj novi A55 jer sam super zadovoljan sa njim,ovo je odlican telefon.pa cemo da vidimo sledecu generaciju kakva ce biti,i vredi li zameniti.
Ista priča 👍

Sve promjene su detaljno izlistane ispod obavještenja o apdejtu.

Ja ne koristim Galeriju, ali recimo vidim da sad kad podijelim screenshot, imam opciju "delete after sharing" što je ekstra korisno. Pretpostavljam da su i ostale stvari tu.

Kapiram da jesu ali ja koristim editor u galeriji pa zbog toga sam se smorio jer su najavljivali a i vidim na yt da neki imaju te promene na a52s a nema ih kod na bar u regionu

Kako beše pojačati osvetljenje Always On Display-a, seća li se ko?

Pa to je stara? Tu su ispravili prikaz sa vidzetima. Kod mene je 8.7.99.11

На новој верзији 6.1 једино што приметим мање иконице на главној страни.

Kod sestrinog A52s se ekran ne pali uvek iz prve. Da preciziram, kad stisne dugme za otkljucavanje, ekran se ne pali odmah, treba jedno 5-6x da stistne, par puta prstima po ekranu i tek onda se upali lock screen. Moze biti problem u seftveru ili da trazim dalje?

Posle zadnjeg abdejta je prestao da mi radi konektor za punjenje. Slučajnost ili ne?!

Vrh Dno