Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Vratio sam sinoc, imam vremena u izolaciji pa ubijam vrijeme, sve sam nanovo instalirao, battery drain koji sam imao na a11 se rijesio, u 4 sata ujutru sam skinuo s punjaca a u 9 ujutru sam i dalje imao 100% bateriju. Imam jedino neki glupi bug, stoji mi u obavjestima complete device setup i ikona a kada pritisnem na nju nista ne otvara samo bijeli prozor stoji. Imal ko ideju kako da ovo rijesim.
Pogledajte prilog 332429
Instaliraj AccuBattery i vidi Battery health.
 
Od firme sam dobio Samsung A52. Trenutno koristim Xiaomi Mi 9T. Da li se isplati menjati Mi 9T za A52?
 
Apsolutno. Mislim razlika je u dvije godine, kako da ne bude bolji a skoro ista klasa.
 
Je l Good Lock nema u Srbiji?
Ranije se moglo instalirati. Izvadis sim karticu, ubacis neki vpn na US recimo, resetujes samsung store i instaliras good lock. Posle vratis sim, pogasis vpn i sve ok. Posle nekog updejta (ne secam se koji) vise nije radilo kako treba pa sam odustao.
Prvi put cujem za Nice lock, cemo probamo :)
 
Ranije se moglo instalirati. Izvadis sim karticu, ubacis neki vpn na US recimo, resetujes samsung store i instaliras good lock. Posle vratis sim, pogasis vpn i sve ok. Posle nekog updejta (ne secam se koji) vise nije radilo kako treba pa sam odustao.
Prvi put cujem za Nice lock, cemo probamo :)
Ja mislim da sam uradio tako u zadnja 3/4 mjeseca, instalirao Good Lock kako si opisao. Mozda grijesim ali mislim da sam bas mijenjao to preko VPN i instalirao neke gluposti pa brzo i uklonio ga.
 
Imam subjektivni osecaj da je baterija bolja na A12 (A52s). Je l neko primecuje isto?

Sto se good lock app tice, skontao sam da se apk "modula" jednostavno mogu skinuti tkd je sam good lock nepotreban
 
Kod mene je bolja baterija dosta na a12, ali sam ja imao drain neki na a11 koji je sada rijesen. Evo moje trenutno stanje bilo je upotrebe i 4g i dijeljenja interneta al ne puno. Cini mi se da google play servisi previse cuclaju, ko se razumije neka kaze.
Screenshot_20220125-204135_Device care.jpg
 
Može pomoć kako da obrišem keš particiju?
Povezes usb kabel na kompjuter, ugasis fon i upalis ga dok drzis power + volume up. Tu ti se pojavio meni po kojem se kreces sa volume dugmadima a biras sa power dugmetom. Odaberes "Wipe cache" i to je to. Ako nisi siguran ukucaj na gugle wipe cache a52s nesto ce sigurno da iskoci.
 
Sutra će mi verovatno stići A52s. Pisaću o utiscima...

Ono što me zanima je zaštita. Stavio bih za sad onu providnu silikonsku masku i po mogućnosti odmah staklo koje pokriva ceo ekran (ne ono što nedostaje po milimetar sa strane). Gde može takvo da se pronađe (osim na AE)?
Što se tiče silikonske maske... Neko je pomenuo ovde da je originalna Samsungova od 3k mnogo kvalitetnija... Po čemu je ona toliko bolja on neke random silikonske od 400-500 din?
 
Čvršća, bolje štiti telefon, materijal od koga je napravljena je prijatniji u ruci, apsolutno se ne kliže telefon. A i taj famozni problem sa lajsnom koja krcka, ako te zapadne takav telefon, sa originalnom maskom ne možeš da primetiš, jer je dosta čvrsta.
 
Dobro, uzeću nju verovatno. Pretpostavio sam da je kvalitetnija. Samo mi deluje možda da je ta razlika u ceni prevelika.

Da li je punjač od 25 W značajna investicija od starta? Da li ste ga vi kupovali?
 
Uzet punjac 25W sta znam razlika je otprilike 30minuta u korist 25w ka je baterija na 30-40posto, kazem otprilike . Nista specijalno...
Futrolu sam pazari preklopnu caseme u NS 1800din, mozda ima i jeftinije nisam nesto posebno tragao - svidela mi se.cm.jpg
 
Dobro, uzeću nju verovatno. Pretpostavio sam da je kvalitetnija. Samo mi deluje možda da je ta razlika u ceni prevelika.

Da li je punjač od 25 W značajna investicija od starta? Da li ste ga vi kupovali?
Bas je velika je razlika kada imas malo procenata i hoces da na brzinu nabijes par desetina procenata.
 
Stigao je update a12 instalirao sam ga bez problema je prošlo sve, primećujem male kozmetičke nijanse u odnosu na prethodnu verziju, lepo radi zadovoljan sam, iako nisam uradio, "wipe cache" mislim da za sada nema potrebe. Nisam siguran da li su dirali nešto oko zvuka ali mi se čini da je možda za nijansu slabiji zvuk u slušalicama. Možda je to samo moj subjekivni osećaj...
 
Ja sam instalirao prije skoro sedam dana.
Par puta sam morao viber zatvarati skroz pa ponovo otvarati jer nece da udje u galeriju da posalje sliku, tako nekad isto da udjem u smajli-nece. Moguce da je do vibera ali sve se to desava na A12, dok na A11 nijedan problem nije bio, radio je fantasticno. Toliko cekani novi android i OneUi nista posebno nije uradio, telefon je fantasticno radio i sa proslim.
 
Na A52 iz A1 stigao prvo Android 12 i One UI 4, a zatim i zakrpa za januar 2022.
 
Stigao! 😁

Screenshot_20220128-085321_Software update.png
 
A52s, A1 mreza, stigao A12 sa januarskom zakrpom.
 
Mozes odma i napisati na kojoj si mrezi.
A1 😄

Samo, pokretao sam instalaciju 4 puta i zabadao mi je na 25% svaki put, ali bez problema je odradio preko Smart Switch aplikacije. Nemam pojma šta mu bi. 😁
 
Ja cesti i manje updejtove radim preko smart switcha. Zameni se sve.
 
Nazad
Vrh Dno