Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Mnogo je to. Imate na KP, originalni za 2500 sa sve kablom. Kada su ovakve stvari u pitanju, ja se neigram. Ako imam Samsung telefon, onda ide Samsung punjač. Verujem da bi i bilo koji drugi vršio posao, ali meni je tako mirna savest.
Punjač Samsung 25 w EP-TA800 je u prodavnicama 2500 dinara, ali ide bez kabla. Taj na KP, ako ide sa kablom je odmah sumnjiv pošto original ne ide sa kablom.
Kinezi odavno kopiraju punjače svih jačih brendova i ne bih to kupovao ni preko oglasa, a ni u većini servisa mobilnih telefona u Srbiji. Radio sam u jednom servisu i znam da nije bilo ni jednog originalnog punjača u izlogu, samo kineske kopije. Originali se kupuju u normalnim prodavnicama koje dobijaju robu direktno od Samsunga, ali zato i košta nešto više.

Da, moja greška, nisam dobro pročitao opis na sajtu Samsunga.

Ali opet ostaje ono da je na KP verovatno kopija. A sa tim jačim punjačima se ne bih igrao, ako nisam sto posto siguran da je originalni punjač.

Ali pazi, nema ovde niko zelju nikoga da natera da platis nesto skuplje ako ima jeftinije..pa svi tome tezimo. Meni i clanu qryak je sumnjiva cena, jer CC kabal nije jeftin. Ovaj punjac na A1 sajtu takodje ide bez kabla za nekih 2400 din. Punjac sa Amazona dok dodje kostace previse. Onda se postavlja pitanje, po kojoj ceni neko na Kp moze da dobije taj punjac i kabal da bi ga prodavao po 2500. Moje iskustvo sa Kp je da bi to bila cena od nekih 1800-2000 din, sto je 18-20$ za kabal + punjac. Mozda je i moguce via Madjarska ili kako vec, ali ostajem i dalje sumnjicav. Sam CC kabal boljeg proizvodjaca (smoricu ako opet pomenem Anker) kosta i preko 20$. Ako si siguran da je to to, onda je cena dobra.

Ma ima i po našim prodavnicama za 2500 dinara. Na eponuda se cena kreće od 2500 do 4000, tako da ne vidim poentu kupovine na KP za istu cenu.

Pa poenta je ako za iste pare moze da se uzme sa kablom..Onda ima smisla.

Ma super je ta logika. Na KP za 2500 dobiješ kopiju Samsungovog punjača sa kablom, a u prodavnici za iste pare dobiješ original bez kabla.

Dovoljno je uporediti sliku originala sa neta

eng_pl_Original-CHARGER-SAMSUNG-EP-TA800-Super-Fast-Charging-Black-55275_1.jpg

I sliku tog "Samsung" punjača sa KP.

109396696_60111a67a820e7-3906722760111a2a73afe2-.jpg

Ne treba biti veliki stručnjak da se primeti da ovo dole nije ni videlo originala.

Jeste u pravu. Setih se da je drugar u VIPu kupio punjač za 2500 bez kabla. Da li mislite da je bitno da bude originalan kabl ili ne mora? Originalan kabl je 1200 RSD.

Imaš pakovanje sa kablom i pakovanje bez kabla. Original sa kablom se može naći za 4000, a bez kabla za 2500.
Inače mislim da nije problem da se koristi bilo koji kvalitetan USB-C to USB-C kabel, ne mora baš da bude Samsung.
Naravno, ne treba da bude ni neki kineski sa KP.

Imaš pakovanje sa kablom i pakovanje bez kabla. Original sa kablom se može naći za 4000, a bez kabla za 2500.
Inače mislim da nije problem da se koristi bilo koji kvalitetan USB-C to USB-C kabel, ne mora baš da bude Samsung.
Naravno, ne treba da bude ni neki kineski sa KP.
On naručio neki kabl iz Winwina za 450 RSD.

Pitanje je da li će mu taj kabl od 450 dinara koristiti sa tim punjačem...lično sumnjam...čak i neki kvalitetniji kablovi ne podržavaju brzo punjenje kod Samsung telefona

Dobar kabal jednako vredi koliko i dobar punjac. Sad su ga bas preterali i iskomplikovali sa voltazama, amperazama, snagom, protokolima itd, pa se tesko snaci. Pratio sam negde do Qualcomm QC3.0 i prvih PD standarda i tacno znao koji sa kojom strujom i kako radi (jer sam ih i prodavao), ali posle toga nisam u toku. Jedno je zlatno pravilo, a to je da ni u kablu zica nije zica, nego ima bolja i losija. Bukvalno isto kao sa kolima, telefonima itd..svaki cent i svaki eur ima svoj razlog i zato se ne treba cuditi kada neki kabal kosta 20 eur. Nit ces ga kome pokazivati na stolu, niti ko zna sta je u pitanju, ali kako ce raditi i koliko ce trajati, odnosno materijal od kojeg je napravljen opravdava cenu.

Dobar kabal jednako vredi koliko i dobar punjac. Sad su ga bas preterali i iskomplikovali sa voltazama, amperazama, snagom, protokolima itd, pa se tesko snaci. Pratio sam negde do Qualcomm QC3.0 i prvih PD standarda i tacno znao koji sa kojom strujom i kako radi (jer sam ih i prodavao), ali posle toga nisam u toku. Jedno je zlatno pravilo, a to je da ni u kablu zica nije zica, nego ima bolja i losija. Bukvalno isto kao sa kolima, telefonima itd..svaki cent i svaki eur ima svoj razlog i zato se ne treba cuditi kada neki kabal kosta 20 eur. Nit ces ga kome pokazivati na stolu, niti ko zna sta je u pitanju, ali kako ce raditi i koliko ce trajati, odnosno materijal od kojeg je napravljen opravdava cenu.
Znači ceniš da je bolje dati 1200 za originalan kabl?

Pa mislim da da. Mozda bi se zalomio i neki no name solidan, ali to je sve mozda..pa onda das jednom 450, drugi put 450 i eto te blizu originalnog.

Tu oko 1000 dinara kostaju inace USB kablovi, oni provereniji tipa Baseus, tako da 1200 dinara za original nije puno nikako.

Oko 1200 kosta i Baseus Type C to Type C sa PD 2.0 do 60W podrskom, s tim da je pleten od najlona, a oni su dosta zahvalniji i izdrzljiviji od obicnih.

Prvi utisak u odnosu na stariju S seriju (s8+), najviše smeta ekran. Isuviše isprano izgleda i hladno

Ja bas pitah ranije, da li su toliko osakatili displej da bi se dobila ta cena. Neko kaze da je dosta losiji od, da kazem, negog Samsung standarda, a neko opet kaze da je ok.

Pre ovog telefona sam imao A5 2017, tako da sam išao uzlaznom putanjom i meni je ekran odličan. E sad, ko je sa S serije prešao na A, verovatno primećuje mnogo više mana nego ja.

Nisu nikako mogli da osakate ekran zarad cene kada Samsung unazad 2 godine ima najbolji amoled displej u srednjoj klasi i to im je glavni adut od A50. Naglasak - u srednjoj klasi. A ovaj panel na A52 je poboljšan u odnosu na A51, što naglasi i svaka recenzija do sada i opet A serija ima sigurno najkvalitetniji panel u svom cenovnom razredu.

A sad ako neko pređe sa S serije ili nekog drugog flagship telefona sigurno da će primetiti razliku, ali to je druga priča.

Ok, onda moze da se konstatuje da cak i u odnosu na starije S serije izgleda losije, ali ne toliko losije da pada ispod proseka u klasi (racunajuci i druge proizvodjace).

Na koji broj kontaktirate Samsung, meni se na neka tri mobilna odgovorna za promociju niko ne javlja danima, chat sluzba kaze zovi, javice se hahaha.. Ko koga tu *****ava..

Ne morate uzimati original usb c/usb c kabl. Ako imate bilo koji drugi posluzice, jer je ta varijanta i pravljena za brzo punjenje i protok podataka. Meni funkcionise sa orig.punjacem i Baseus kablom Super brzo punjenje.

Ima Xiaomi USB-C to USB-C kabel koji je inače namenjen da ide uz njihov punjač od 65 W i podržava punjenje do 5 ampera. Košta oko 1000 dinara.

Da li se dobija silikonska futrola? narucio sam u mts pa cekam da vidim kakav je telefon.

Ok, onda moze da se konstatuje da cak i u odnosu na starije S serije izgleda losije, ali ne toliko losije da pada ispod proseka u klasi (racunajuci i druge proizvodjace).
Žena i deca, svi imaju A seriju i njima je ekran normalan! Kažu super! A ja!? Posle 2 dana mi je već prilično ok. Navikao sam se već 70 %

Drugari, ali volite da menjate izgled telefona, ali kompletno, od wifi ikonice, baterije, navigacionih tastera i sl. imate odličnu aplikaciju Hex installer. Dodatno se instaliraju teme sa playstora. Inače prilagođeno samo Samsungovim telefonima.

Stigle sluške pre sat vremena.

Svaka preporuka za buds plus ko sluške nema, koristim ih pola godine i stvarno sam zadovoljan.

Pre dva dana sam im pisao da vidim šta se dešava, tražili da pošaljem sliku kutije sa imei brojem, iz nekog razloga je bila potrebna jer sam naručio tel u tehnomaniji.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno