Uzeh ga danas i super sam zadovoljan. Nisam imao nijedan Samsung otkako je menjan skin, poslednji je bio neki lite sa Touchwiz. Iznenađen sam time koliko ima opcija za podešavanje i prilagođavanje, malo sam čak i preopterećen količinom, ali ima vremena za detaljisanje svih podešavanja. Ovo je takođe moj prvi amoled ekran, još sa brzim osvežavanjem, tako da sam baš onako oduševljen. Dosta stvari još nisam testirao, tako da još ne mogu dati konačan utisak, ali za sada veoma pozitivno.
Par stvari koje vidim kao mane su npr. to što je ovo baš neki odvojeni sistem, ima svog glasovno asistenta, prodavnicu aplikacija, svoje aplikacije itd. To mi je takođe mana, što ima dosta svojih aplikacija koje baš vuku na bloatware. Neke čak ne mogu da se obrišu, tipa Netflix, što mi nije jasno zbog čega. Ne smeta mi, nego ne vidim razlog da je onemogućen brisanje app. Dalje mi se ne dopada to što nema sistemsku mogućnost za zaključavanje aplikacija. Ovaj Secure Folder mi je beskoristan, baš mi je bezveze rešenje. S Secure izgleda da nije podržan. Meni treba jednostavna opcija kao što ima sam Whatsapp, zaključavanje aplikacije i otvaranje pomoću otiska. I to mi treba za par drugih aplikacija.
Pa zbog toga imam pitanje, da li ima neko rešenje za to? Koja je najbolja 3rd party app?
I mala sitnica, ne mogu ukapirati AOD, ažurirao sam ga i dobio neke nove opcije, tipa prikazivanje trenutnog vremena. Uključio sam to, ali se ne pojavljuje. I ne mogu da pronađem opciju da svetli prsten oko prednje kamere kada ima neko obaveštenje, nema ili sam ja ćorav? Ako nema, na koji način se može to srediti, ili eventualno da svetle ivice ekrana?
To su mi jedine sitne zamerke koje mi uopšte ne kvare utisak. Žao mi je što nisam došao ranije za Srbiju i uhvatio tu akciju za slušalice, baš bi mi bile korisne. Telefon je super i za sada nisam nimalo razočaran. Pun pogodak i opravdana kupovina.