Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Aha, kapiram, nisam razumeo.
Nisam ni znao da Samsungovi adapteri imaju USB-C izlaz, mislio sam da imaju standardni USB-A kao i svi ostali.

Ako nista drugo, bolje da su troskove sekli na propratnu opremu nego na sam telefon. 😁
Rekao bih da svi adapteri sa brzim/super brzim punjenjem, od 25 w + imaju usb c izlaz, jer je on brzi od klasicnog usb-a, sve je vise usb c zastupljen - i na punjacima i na laptopovima...Ja sam kupio samo punjac a kabal sam imao od ranije/ Aliex/. Kod klasicnih /usb a na usb c/ kablova moguce je variranje u kvalitetu i ne pune istom brzinom. Ja sam slucajno stavio od Huaweja kabl i nije mi punio Sam brzo... A kod usb c na c, to ne moze da se desi.

Jedno pitanje za vas sto imate A52 jel moguce da slika u RAW formatu? Jel ima te opcije u podesavanju kamera?

Potrebna je mala pomoć. Šta je potrebno za registraciju radi dobijanja poklona?
Ugovor se vodi na muža (nema mejl), a žena bi koristila telefon na svom broju i mejlu.

Stavio sam 31 prošli mesec, ali u ugovoru stoji 1 ovaj mesec. Rekao joj je operater da slobodno konkuriše za slušalice jer su produžili akciju do 14og, a ako bude bilo problema da nazove mts. Poenta je da su oni tokom prošlog meseca pričali i rekla je da ako bude beli da joj pošalju i da su joj bitne slušalice jer bi ih dala unuci za poklon. Operater je rekao da nema problema, ali su ovi u mtsu zvanično 1 napravili ugovor jer su valjda tada dobili beli model.

Stavio sam 31 prošli mesec, ali u ugovoru stoji 1 ovaj mesec. Rekao joj je operater da slobodno konkuriše za slušalice jer su produžili akciju do 14og, a ako bude bilo problema da nazove mts. Poenta je da su oni tokom prošlog meseca pričali i rekla je da ako bude beli da joj pošalju i da su joj bitne slušalice jer bi ih dala unuci za poklon. Operater je rekao da nema problema, ali su ovi u mtsu zvanično 1 napravili ugovor jer su valjda tada dobili beli model.
Da li akcija važi samo za mts ili generalno za Samsung? Pošto sam ja naručio u VIPu telefon.

Pa akcija bi trebala važiti za Samsung, ali ne znam oko čega ju je zbrzio operater pa je rekao da je produžena akcija, mada je zvanično završena za sve nove kupce telefona.
Što se tiče telefona, telefon lepo izgleda, sve korektno radi. Jedina mana je plastika pozadi, deluje mi poznato, ali se ne mogu setiti gde sam je opipavao. Plastika deluje tanko i krhko, ali pošto ide u zaštitnu futroli... A ko nije planirao korišćenje dodatne zaštite bolje da zaobiđe ovaj model.

Pitao sam operatere u VIPu. Akcija slušalica za A52 je završena, ali je produžena za S21 i Z Flip do 11. aprila.

Potrebna je mala pomoć. Šta je potrebno za registraciju radi dobijanja poklona?
Ugovor se vodi na muža (nema mejl), a žena bi koristila telefon na svom broju i mejlu.
Što se tiče različitih imena mail-a i ugovora kod mene je prošlo bez problema. Ugovor je potpisala moja supruga u vip -u a ja sam se prijavio preko mog maila(samsung members). Takođe i adresa za isporuku je na moje ime.

Akcija je bila do 31-og, ako ti pise 1.4... dzabe. Ja sam zato ubedio devojku da uzme crni, maskica vala ima svakakvih, da ne bi izvisila za slusalice, jer sam znao da ce tacno da bude posle 31-og sve boje. Bolje slusalice nego boja.

Ja sam danas dobio A52. A1 operater.
Neka šansa za slušalice'?? Moj agent mi nije ništa spominjao za tu opciju??

Ja sutra rano ujutro idem da pokupim svoj. Danas su ažurirali stanje na sajtu, ubacili par novina, u toku dana i dostupnost za A52. Ja zvao korisnički servis da proverim stanje za jednu filijalu u blizini, za svaki slučaj, kaže ima 10 komada kako on vidi. Valjda nisu pograbili ljudi za par sati lol

Ja sam danas dobio A52. A1 operater.
Neka šansa za slušalice'?? Moj agent mi nije ništa spominjao za tu opciju??
Ako ti na računu ili ugovoru piše 31.03 onda svakako da možeš da se prijavis.
To je bila akcija za Pre-order, od 1.04 je zvanično u prodaji.

Nije ti spominjao, jer je davno bio 20 i neki mart. Sve i da si naručio 31-og oni dok obrade tvoj zahtev za 24h u najboljem trenutku se kuca sutradan. Opet i tada propada Pre-order, jer je to 1. April.

Uzeh ga danas i super sam zadovoljan. Nisam imao nijedan Samsung otkako je menjan skin, poslednji je bio neki lite sa Touchwiz. Iznenađen sam time koliko ima opcija za podešavanje i prilagođavanje, malo sam čak i preopterećen količinom, ali ima vremena za detaljisanje svih podešavanja. Ovo je takođe moj prvi amoled ekran, još sa brzim osvežavanjem, tako da sam baš onako oduševljen. Dosta stvari još nisam testirao, tako da još ne mogu dati konačan utisak, ali za sada veoma pozitivno.
Par stvari koje vidim kao mane su npr. to što je ovo baš neki odvojeni sistem, ima svog glasovno asistenta, prodavnicu aplikacija, svoje aplikacije itd. To mi je takođe mana, što ima dosta svojih aplikacija koje baš vuku na bloatware. Neke čak ne mogu da se obrišu, tipa Netflix, što mi nije jasno zbog čega. Ne smeta mi, nego ne vidim razlog da je onemogućen brisanje app. Dalje mi se ne dopada to što nema sistemsku mogućnost za zaključavanje aplikacija. Ovaj Secure Folder mi je beskoristan, baš mi je bezveze rešenje. S Secure izgleda da nije podržan. Meni treba jednostavna opcija kao što ima sam Whatsapp, zaključavanje aplikacije i otvaranje pomoću otiska. I to mi treba za par drugih aplikacija.

Pa zbog toga imam pitanje, da li ima neko rešenje za to? Koja je najbolja 3rd party app?

I mala sitnica, ne mogu ukapirati AOD, ažurirao sam ga i dobio neke nove opcije, tipa prikazivanje trenutnog vremena. Uključio sam to, ali se ne pojavljuje. I ne mogu da pronađem opciju da svetli prsten oko prednje kamere kada ima neko obaveštenje, nema ili sam ja ćorav? Ako nema, na koji način se može to srediti, ili eventualno da svetle ivice ekrana?

To su mi jedine sitne zamerke koje mi uopšte ne kvare utisak. Žao mi je što nisam došao ranije za Srbiju i uhvatio tu akciju za slušalice, baš bi mi bile korisne. Telefon je super i za sada nisam nimalo razočaran. Pun pogodak i opravdana kupovina.

Moji prvi utisci. Juče mi je stigao telefon. Aplikacije otvara veoma brzo. Nema nikakvih kočenja i bagova. Otisak prsta radi odlično. Uradio sam par fotki i deluju vrlo dobro. Uključio sam sve što se može uključiti. Napunio sam bateriju sinoć i posle 24h imam još 31%,a kao i svi kada kupe telefon, ne ispuštam ga iu ruku. Kada budem sve podesio i namestio, mislim da ću izvući i 2 dana. Jedna od sjajnih aplikacija je Good lock gde ima pino detaljnih podešavanja. Kupio sam Nillkin Froszed Shield i zalepio staklo(otisak prsta sam ponovo snimio, mada je i bez toga radio). Sve u svemu sam jako zadovoljan kupovinom.

Da li je neko naručivao neki punjač 25w ili jači sa Aliex. ili negde drugo, a da nije samsung?

Gledam sada, mrsavo je sve na Ali E. Anker furaju neki nepoznati preko Turske po nenormalnim cenama. Ugreen izgubio smisao zbog postarine.
Ja bih isao na Baseus sa Banggood-a:
[31,15€ 20% OFF][GaN Tech] Baseus GaN2 Pro 65W 3-Port USB PD Charger Dual 65W USB-C PD3.0 QC3.0 FCP SCP Fast Charging Wall Charger Adapter EU Plug US Plug With 100W 5A USB-C to USB-C Cable Mobile Phone Accessories from Phones & Telecommunications on banggood

Pitanje, za ove koji su kupili A52 do 31.03.,da li ste dobili Galaxy buds + slušalice od Samsunga?

Pitanje, za ove koji su kupili A52 do 31.03.,da li ste dobili Galaxy buds + slušalice od Samsunga?
Još uvek nisam, isporuka je od 02.04 do 30.04.

Da li je neko od vas do sad na nekom telefonu koristio zaštitno staklo za kameru? Stigao mi je set zastitnih stakala, interesuje me da li opada kvalitet fotografija, neko iskustvo?

Prilozi

• 20210411_141553.jpg
    20210411_141553.jpg
    355.1 KB · Pregleda: 28
Mnogo je to. Imate na KP, originalni za 2500 sa sve kablom. Kada su ovakve stvari u pitanju, ja se neigram. Ako imam Samsung telefon, onda ide Samsung punjač. Verujem da bi i bilo koji drugi vršio posao, ali meni je tako mirna savest.
Ne znam koji je to originalni kad krsten kabal kosta nesto manje. Samsung se generalno dosta kopira, pocev od bezicnih punjaca, eksternih baterija itd, zato sam malo skeptican kad vidim da se original prodaje po pristupacnoj ceni. Dobri Kinezi su stvarno dobri, ali i tu cena ide na gore.

Nazad
Vrh Dno