Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Meni još uvek nije stigao mail o statusu registracije prošlo je nedelju dana🤔, mislim da smo se istog dana registrovali. Jedino da nije problem zato sto sam prilikom registracije koristio moje ime(mail) a ugovor iz VIP-a je na ime moje supruge?
Ne znam za razlicita imena, ali zvao sam Samsung (tačnije, kuckali smo se na live chat-u) i pitao sam zasto nisam jos dobio email potvrde, kazu:
"U roku od dve nedelje od dana Vaše prijave kolege će Vam poslati povratni mail."

Tako da treba jos da sacekamo :)

Edit: bukvalno dok sam kuckao poruku mi je stigao email da mi je registracija odobrena, izgleda da chat sa Samsungom pogura stvari malo :D

Sestra kupila u MTS-u A52 30.03. uradila ažuriranja softvera, ali aplikacija Samsung Members neće da se pokrene, piše da nije podržana za odabranu zemlju.
Srpski izabran za jezik.
Da li ima neka fora ?

Deinstaliraj tu koja je na telefonu prvo, otidji na apk mirror, u search kucaj samsung members, nadji verziju 3.8.02.3

Skini je i instaliraj, onda će moći.

Ta verzija je kod mene proradila, to jeste kod sestre.

Kolika je razlika u radu displeja, procesora itd izmedju a52 i a52 5G ? Kako vidim(ako dobro kontam) izmedju a72, a52 i a52 5g ovaj zadnji je najbolji.

Razlika je samo u procesoru. SD 750 bi trebalo da je oko 10-15% jači od SD 720G na 4G modelima, možda i malo štedljiviji.

Deinstaliraj tu koja je na telefonu prvo, otidji na apk mirror, u search kucaj samsung members, nadji verziju 3.8.02.3

Skini je i instaliraj, onda će moći.

Ta verzija je kod mene proradila, to jeste kod sestre.
Hvala, provacu !
Koja od 2 verzije 3.8.02.3 :
380203000
ili
380203200 ?

Ja sam zadovoljna baterijom

Nisam mogao da se ragistrujem za poklon jer je aplikacija Samsung Members izbacivala poruku da ova zemlja nije podržana.
Poslusao sam savet igor87 i deinstalirao Samsung Members aplikaciju pa preko APK Mirror sajta skinuo verziju 3.8.02.3 podverzija 380203000 i uspeo se registrovati za poklon !
Poprilično su otežali dobijanje poklona !!!
(moguće da je to zbog ažuriranja telefona)

Kod mene slican grafikon, samo ovo preostalo jos 36h.. :p

Kako ste zadovoljni sa citacem otiska na telefonu? Kapiram da nije superbrz ali jel radi pouzdano, tipa jel ocitava otisak uvek?

I sto se tice punjaca, dakle za 25W punjenje potreban mi je bas Samsungov 25W punjac?

Istripovao sam da Samsung radi na Quick Charge standardu. 🙃

@ryzen
Na GSM Arena kazu da je "Quick Charge based"... Nego, ja imam Samsungov punjac od 25W (dobijen uz S10lite) i isti ima USB-C izlaz, dok je kabl koji se dobija uz A52 USB-A to USB-C, sto bi znacilo da ko hoce punjenje od 25W mora da kupi i punjac i kabl? Nikako mi se ne svidjaju nove politike sa punjacima. Ekologija nije izgovor.

Kako ste zadovoljni sa citacem otiska na telefonu? Kapiram da nije superbrz ali jel radi pouzdano, tipa jel ocitava otisak uvek?

I sto se tice punjaca, dakle za 25W punjenje potreban mi je bas Samsungov 25W punjac?

Kod mene radi dosta brzo i pozdano. Jedino mi se ne svidja sto je ispod ekrana pa ako je ekran ugasen treba ga natrefiti gde se nalazi, ali ako ti je ukljucen AOD onda to nije problem.

Radi dobro, mada na prethodnim telefonima nisam imao čitač otiska u ekranu tako da ne mogu da uporedim. Jedino sam primetio da kada je uključeno i otključavanje licem malo sporije radi čitač otiska prsta.

@ryzen
Na GSM Arena kazu da je "Quick Charge based"... Nego, ja imam Samsungov punjac od 25W (dobijen uz S10lite) i isti ima USB-C izlaz, dok je kabl koji se dobija uz A52 USB-A to USB-C, sto bi znacilo da ko hoce punjenje od 25W mora da kupi i punjac i kabl? Nikako mi se ne svidjaju nove politike sa punjacima. Ekologija nije izgovor.

Nisam te razumeo. Ti valjda mozes da koristis taj punjac od S10 Lite, nema veze sto je kabl USB-C na obe strane.
A neko ko kupuje zasebno 25W adapter njemu ne treba dodatni kabl, imace recimo taj koji je dobio uz telefon.

Btw, meni ne smeta toliko bas sto ne isporucuju punjace, nego sto svaki proizvodjac ima svoj standard, makar da svi koriste Quick Charge pa da ti bude dovoljan u zivotu jedan brzi punjac za sve buduce telefone.

Nisam te razumeo. Ti valjda mozes da koristis taj punjac od S10 Lite, nema veze sto je kabl USB-C na obe strane.
A neko ko kupuje zasebno 25W adapter njemu ne treba dodatni kabl, imace recimo taj koji je dobio uz telefon.
Da, ja bih mogao da koristim ovaj punjac od S10 lite... Ali mislio sam na one koji nemaju punjac i kabl kao ja... 😉 Pogledaj review na GSM Arena: pise da se dobija kabl USB-A to USB-C (uz punjac od 15W naravno), a izlaz na Samsungovom punjacu od 25W je USB-C (videh sad i na Samsungovom sajtu), tako da je potreban kabl USB-C to USB-C, a takav kabl se NE dobija uz A52. Zato napisah da ko bude kupovao novi 25W punjac, morace da kupi i kabl, jer kabl iz pakovanja A52 nece odgovarati. Nadam se da sam sad jasniji. 🙂

Aha, kapiram, nisam razumeo.
Nisam ni znao da Samsungovi adapteri imaju USB-C izlaz, mislio sam da imaju standardni USB-A kao i svi ostali.

Ako nista drugo, bolje da su troskove sekli na propratnu opremu nego na sam telefon. 😁

Ja sam u VIPu naručio A52 i Samsungov punjač od 25Wi trebali bi stigne ovih dana. Jeste malo bez veze što moraš i kabl da kupuješ, ali tako je kako je.
Što se tiče otiska prsta, gledao sam neki video na YouTube gde je uz neka mala podešenja maaaalo ubrzao čitač otiska prsta. Ako nekog bude zanimalo, postaviću link.

Cekaj, uz A52 ne dolazi punjac od 25W?
Meni uz A72 dosao, naravno i kabl uz njega...

Ovaj Samsungov 25W punjač je USB PD 3.0, što znači da za punjenje telefona sa 25W nije potreban nužno baš Samsungov punjač već može bilo koji od 25W ili više a koji podržava USB Power Delivery standard koji je univerzalan.

Sto bi uzimao neki xiao lin min za 15e, kad za 20e uzme original Samsungov?

Pa ne bih, ali za te pare ili koji dinar više možeš da kupiš recimo neki svestrani Baesus koji podržava i USB PD 3.0, Quick Charge 4.0 i VOOC standarde zajedno.

Dobar punjac je daleko skuplji od tih 15, pa i Samsungovih 25 eur. Prodavao sam ih neko vreme na Kp i mogu da kazem da Anker pravi periferije poput kablova i punjaca koji su bolji i od originalnih Apple. Sto se kaze zakucava, ali cena je ozbiljna. Mislim da sada ne salju skoro nista za Srbiju. Alternativa moze da bude Baseus ili BlitzWolf sa Banggood-a.

^ Samsungov oridjidji je 2400 odnosno 20e.

Nazad
Vrh Dno