Šta je novo?

Samsung Galaxy A52 (5G)

Bitno je zato sto podrska u Android svetu, izuzev flagship segmenta, nikad nije bila jaca strana.

Dovoljno je bitan razlog da ces moci za 2 godine da ga prodas recimo, i da ce bolje drzati cenu jer ce biti telefon koji ce jos imati softverski razvoj.
Na kraju krajeva bitna je posvecenost proizvodjaca... Pogledaj sta je samo uradio 1+ sa N10 5G koji nije bas jeftin telefon, ali su rekli samo jedan OS update i kraj, zakopali su telefon i ljudi ga izbegavaju kao da je uklet.

Ma vidi, to mi sto smo ovde-na forumu tako razmisljamo. Da vidis kod mene na poslu sto nose kolege telefone od pre 5-6 god, s3, neke J modele sto im se skida baterija....ma samo da radi kazu.

Naručio sam fon, stiže mi sutra, pa sam sad malo zbunjen za te sluške što dele jer piše da akcija traje do 31. marta, a onda da može da se registruje do 16. aprila za njih putem Members. Kako onda znaju kada je kupljen telefon, ima negde gde se unosi/dokazuje ili...?

Slika računa ili ugovora (ko nije dobio račun khm khm mts) gde ima datum.

Ma vidi, to mi sto smo ovde-na forumu tako razmisljamo. Da vidis kod mene na poslu sto nose kolege telefone od pre 5-6 god, s3, neke J modele sto im se skida baterija....ma samo da radi kazu.
Ja to poštujem. Imam kolegu kome je sestra dala neki android. On do tada imao neku šofersku Nokiu od pre 10 godina. Ali on telefon koristi samo crvenu slušalicu, zelenu, sms i alarm za posao. I plus je na prepaidu sa 150 dinara.Za njega i jeste žalosno da da 300-400€ za neki telefon, a koristi 5% telefona. Mada znam jednu ženu koja je kupila S20 ultra, a ne zna kako da namesti widget za vreme. Isto kao ovaj moj kolega samo sa mnogo skupljim telefonom.

Jel Samsung koristi vlastiti standard za brzo punjenje i tih 25W mozes samo sa njihovim punjacem, ili mozes recimo sa Xiaomijevim od 30W?

evo zeni od jutros do sada - na 75%, mislim da je dobro upakovan process i ova jaca bat /jaca nego na a50/

Zamolio bih vas koji imate A52, a stavili ste zaštitno staklo, da li se time otežava otključavanje otiskom prsta ili ne?

Stigao juče telefon, naručen u ponedeljak, kupio sestri ljubičasti.

Imala je do sada A50 i A52 mnogo bolje izgleda.
Lepo u ruci leži telefon, kamera bump ga čini da deluje skuplje nego što jeste.

Za ovaj novac, pogotovo što ću prodati sluške jer već ima, stvarno dobra kupovina.

Prilozi

• 57E34D2B-FF07-4CD5-A066-B6907DF32E66.jpeg
    57E34D2B-FF07-4CD5-A066-B6907DF32E66.jpeg
    232.2 KB · Pregleda: 53
^ Kakva su mu ledja, jel bi mogao komotno da se koristi bez maske,?

Otisci nisu problem, makar na ovoj boji.
"klizaviji" je od S20fe, a manje od iPhone 12 mini.

Kada se udari po plastici oseti se da je jeftinije, ali ko već udara po telefonu.

U ruci je dobar osećaj za ovu kategoriju, da je moj, bez maske bih nosio.
Zvučnici jako dobri.

Da li je neko obratio paznju na Sar vrednosti a52 i a52 5g?

Ovaj 5g bas nesto mnogo zraci.Screenshot_20210401-183503.png

Pa 5G je, ako ne zraci ko da ni ne radi. 😂😂😂

Slažem se sa svime što ste napisali, jako su to male razlike. :unsure: Može li neko da mi odgovori da li ima opcija OIS-a kada se snima video kamerom?
I da, čudi me da su zakinuli na slušalicama sa ovim modelom, vidim da ih nema na recenzijama.

Slažem se sa svime što ste napisali, jako su to male razlike. :unsure: Može li neko da mi odgovori da li ima opcija OIS-a kada se snima video kamerom?
I da, čudi me da su zakinuli na slušalicama sa ovim modelom, vidim da ih nema na recenzijama.
Koristi se optička stabilizacija kod snimanja, ali čini mi ne i selfi kamerom. A što se tiče slušalica, to mi je potpuno ok. Ja znam masu ljudi koji to nikada nisu koristili, pa tako to i jeste ekološki neisplativo. Moja žena je uzela pre dve godine Honor 9 lite i već tada nisu isporučivali slušalice.

Ja sam baš zavisnik od muzike, mislim nema veze imam slušalice ali sam se iznenadio.
Evo šta sam našao. "When it comes to video, the Galaxy A52 can capture up to 4K video at 30fps or 1080p video at 60fps. The OIS (optical image stabilization) only works while capturing a video at 1080p@30fps or lower using the primary camera. Meanwhile, the phone also comes with a separate “Super Steady” mode which refers to EIS (electronic image stabilization) and it is available on FullHD video @30fps captured using the ultrawide angle."

Koristi se optička stabilizacija kod snimanja, ali čini mi ne i selfi kamerom. A što se tiče slušalica, to mi je potpuno ok. Ja znam masu ljudi koji to nikada nisu koristili, pa tako to i jeste ekološki neisplativo. Moja žena je uzela pre dve godine Honor 9 lite i već tada nisu isporučivali slušalice.
OIS - opticka stabilizacija je hardverska stabilizacija, postoji komponenta koja kameri dozvoljava prazan hod (na A52 samo glavna kamera ima OIS, posto si spomenuo i selfi kameru, usput da kazem da nijedan danasnji telefon na nasem trzistu nema prednju kameru sa OIS, to je imao samo HTC M10 ili kako se vec zvao)... Tako da ona uvek radi na glavnoj kameri - koja jedina i ima OIS na ovom telefonu. I kao sto sam vec spomenuo, na glavnoj kameri radi EIS, zajedno sa OIS-om tokom video snimanja. OIS ne moze da se iskljuci posto je to hardverska komponenta.
EIS je softverska stabilizacija - kropuje sliku i na taj nacin anulira mrdanje... Prvi EIS je stigao sa Google Pixel 1 ako se dobro secam, sad ga ima skoro svaki telefon, bar na glavnoj kameri. Ako nema na prednjoj - mozda ce doci uz neku softversku nadogradnju. Ultrawide kamera je najpogodnija za "super steady" snimak, zato sto veci deo snimka moze da kropuje...

Stigao i meni A52 od MTS-a, za sada sam veoma zadovoljan :)

Plastika na ledjima skroz ok i ne prlja se lako.
Meni je telefon neupotrebljiv bez maske, klizi mi previse.
Stavio sam Nillkin Textured masku ali je telefon sada prilicno debeo i tezak, tako da cu mozda zamenuti. Izgleda kao tenk sa ovim :D

Kaljena stakla ne volim da stavljam inace, ali sam na A52 ipak zalepio Nillkin cp+ pro staklo. Staklo je odlicno i jako lepo lezi na ekranu, lepo klize prsti i nekako je blago zaobljeno na dole ka ivici, tako da se ne oseti prelaz. Uz masku ne oseti se da imas staklo na ekranu.

@mousewhoo

Nakon sto sam stavio staklo morao sam opet da registrujem otiske i sada radi bez problema. Takodje ima opcija da se poveca osetljivost ekrana bas zbog koriscenja stakla, ali nisam morao to da ukljucim. Kontam da cak i kada bi ti osetljivost ekrana opala zbog stakla, kada bi upalio povecanju osetljivost bi bilo sve ok.

Baterija je fantasticna. Nisam heavy user i ne igram igre na mobilnom - meni baterija izdrzi dva dana.
Trenutno mi stoji na 10h 45m SOT, ali nisam izasao iz kuce 2 dana - low brightness, koristim wifi, lokacija ugasena.
Lagano citav jedan dan baterije moze da izgura da sam napolju sa svime ukljucenim.

Skroz subjektivno, ali kamera je meni odlicna.
Ekran jeste malo bledji, ali to se vidi samo kada direktno poredite (jedan pored drugog) sa nekim flagship telefonom, inace je odlican.
Nisam primetio nikakvo kocenje ili probleme u radu.
Zvucnik je dobar i glasan, ali mu fali malo dubine - gornji zvucnik je slabiji od donjeg.
Vibracije rade osrednje, nisu slabe i mogu da ih primetim u dzepu kad me neko zove, ali ima mnogo boljih motorica na skupljim telefonima.
Isto kao i ostalima odmah mi stigao 700mb update a onda par dana kasnije (31. Marta) mi stigao Security Patch 01. April sto je (y)

Najveca mana telefona meni jeste brzina punjenja.
Podrzava 25W ali svi dodju sa 15W punjacem i on je blago receno katastrofa. Ja sam navikao na brzo punjenje i ovo mi je prvo zapalo za oko - neverovatno je sporo i jako me smara sto sada moram da kupim 25W punjac.
Ako sam dobro razumeo, punjac mora da podrzava PD PPS tech i za sada jedini koji sam nasao da ce raditi na 25W jeste upravo Samsung punjac.
Dodatni trosak od oko 20-30 evra, sto je bezveze.

Prijavio se za sluske na vreme i u email-u pise da ce me kontaktirati nakon sto provere dokumentaciju (poslao sam im ugovor MTS-a, posto nemam fiskalni).
Jel neko dobio povratni email od Samsung-a da mu je registracija prosla?

Poslednja izmena:
Bilo je mnooogo ranije EIS telefona pre Pixela.
Nije bas mnogo ranije, nego godinu dana ranije, koliko vidim na guglu i na GSM Areni... Valjda mi je Pixel ostao u secanju jer je najpre kod njega to izgledalo bas dobro odradjeno, secam se prezentacije Pixela 1, svi su bili odusevljeni kako je na tom telefonu funkcionisao EIS

Stavio sam Nillkin Textured masku ali je telefon sada prilicno debeo i tezak, tako da cu mozda zamenuti. Izgleda kao tenk sa ovim :D

Kaljena stakla ne volim da stavljam inace, ali sam na A52 ipak zalepio Nillkin cp+ pro staklo. Staklo je odlicno i jako lepo lezi na ekranu, lepo klize prsti i nekako je blago zaobljeno na dole ka ivici, tako da se ne oseti prelaz. Uz masku ne oseti se da imas staklo na ekranu.

@mousewhoo

Nakon sto sam stavio staklo morao sam opet da registrujem otiske i sada radi bez problema. Takodje ima opcija da se poveca osetljivost ekrana bas zbog koriscenja stakla, ali nisam morao to da ukljucim. Kontam da cak i kada bi ti osetljivost ekrana opala zbog stakla, kada bi upalio povecanju osetljivost bi bilo sve ok.

Baterija je fantasticna. Nisam heavy user i ne igram igre na mobilnom - meni baterija izdrzi dva dana.
Trenutno mi stoji na 10h 45m SOT, ali nisam izasao iz kuce 2 dana - low brightness, koristim wifi, lokacija ugasena.
Lagano citav jedan dan baterije moze da izgura da sam napolju sa svime ukljucenim.

Ekran jeste malo bledji, ali to se vidi samo kada direktno poredite (jedan pored drugog) sa nekim flagship telefonom, inace je odlican.
Zvucnik je dobar i glasan, ali mu fali malo dubine - gornji zvucnik je slabiji od donjeg.
Vibracije rade osrednje, nisu slabe i mogu da ih primetim u dzepu kad me neko zove, ali ima mnogo boljih motorica na skupljim telefonima.
Isto kao i ostalima odmah mi stigao 700mb update a onda par dana kasnije (31. Marta) mi stigao Security Patch 01. April sto je (y)

Podrzava 25W ali svi dodju sa 15W punjacem i on je blago receno katastrofa. Ja sam navikao na brzo punjenje i ovo mi je prvo zapalo za oko - neverovatno je sporo i jako me smara sto sada moram da kupim 25W punjac.
Ako sam dobro razumeo, punjac mora da podrzava PD PPS tech i za sada jedini koji sam nasao da ce raditi na 25W jeste upravo Samsung punjac.

Prijavio se za sluske na vreme i u email-u pise da ce me kontaktirati nakon sto provere dokumentaciju (poslao sam im ugovor MTS-a, posto nemam fiskalni).
Ja sam isto poslao samo ugovor, dobio sam povratni mail sve je okej.Javice ti se uskoro.

@mousewhoo

Gledao sam cene Samsung punjača od 25W. Verovali ili ne, najviše se isplati kupiti u VIPu. Za gotovinu je oko 2300,a na KP 2000+poštarina što ti dođe na isto.

Ja sam isto poslao samo ugovor, dobio sam povratni mail sve je okej.Javice ti se uskoro.
Meni još uvek nije stigao mail o statusu registracije prošlo je nedelju dana🤔, mislim da smo se istog dana registrovali. Jedino da nije problem zato sto sam prilikom registracije koristio moje ime(mail) a ugovor iz VIP-a je na ime moje supruge?

Pa ne možeš koristiti različito ime.

Drugo je račun, tu nema imena.

Nazovi ih ili im piši na mail da se ispravi to.

Nazad
Vrh Dno