Šta je novo?

Samsung extended service menu = PVR, TIMESHIFT, PANEL HOURS ...

annoyer

Slavan
Učlanjen(a)
19.09.2008
Poena
320
Uputstvo je sa sajta avforums a originalno ima ga na samygo forumu

ono sto je potrebno uraditi jeste uci u HOTEL MODE

dok je tv ukljucen (normalno gledanje)

pritisnite tastere

Mute
1
1
9
Enter

Hotel mode ce se ukljuciti (i najverovatnije kanal 19 )

zatim iskljucite TV

Potom klasicna kombinacija tastera za service menu

Info
Menu
Mute
Power On

sve to u 3 sekunde!

Meni ce i dalje biti ogranicen ... ali krenite

Control Menu >

Hotel Option >

Clone USB to TV udarite enter na daljinskom, iskocice prozor pa potom izaberite

Cancel >

vratite se nazad (RETURN dugme)

servisni meni je sada u extended obliku sa brdo funkcija....

jedna od najvaznijih jeste RADNI SATI a NAJBOLJA jeste da na modelima c serije koji to ne podrzavaju aktivirate PVR opciju snimanja digitalnog programa na usb flash drive ili hdd.

PVR u sebi ima implementiranu TIMESHIFT funkciju jako korisna ako vam se ide na malu nuzdu tokom utakmice ili u sred filma ili vas je bas tad nasao neko da smara preko telefona.

uzivajte

PS mozete prometi i model tv pa ubaciti firmware istog, otkljucavanje cinema smooth funkcije itd...

Poslednja izmena:
Ne igrajte se sa servisnim menijem previse, iskren savet. Samygo i otkljucavanje dodatnih opcija takodje, nikako nije za pocetnike, u tren oka mozes da brickujes televizor.

Pazi da ti se ne desi kao ovom liku sto nije nista dirao unutra a uspeo da promeni kodove za daljinski pa mu neki tasteri vise ne funkcionisu..

http://forums.cnet.com/7723-6035_102-510692.html?messageId=5052034

Pa HOTEL MODE je samo privremeno ukljucen, a to sto mu ne rade pojedini tasteri mute on off i kanali kao i source i jeste poenta hotel cafe bar opcije , da ne moze svako da cacka tv.

Da, ali ako si citao link koji sam ti dao njemu se to desava u normalnom modu, nakon toga sto je izasao iz hotel moda.

http://sourceforge.net/apps/mediawiki/samygo/index.php?title=Enabling_the_PVR_for_C-Series

Enabling the PVR for C-Series
This has been tested on LE40C650L1KXXU
Be very careful what you press on the remote whilst in service menu.
Move through menu list by pressing down or up arrow only.
only press right arrow to change an option.
NOTE: All user settings will be reset to default after this so write all your settings down on paper and reset them afterwards.

1. Put in a blank USB HDD/flash formatted to FAT32. UPDATE: This step is not necessary, it can be set up without a USB flashdisk.
2. Turn on TV, push on remote control: MUTE-1-1-9-ENTER, Hotel Mode menu appears (H1) set HOTEL MODE to ON (right arrow) and then turn off TV.
3. Whilst TV is off invoke service menu by pushing INFO-MENU-MUTE-POWER on remote control (If this doesn't work try MUTE-1-8-2-POWER). This will turn the TV on and show the Service Menu (S1).
4. In service menu move down to Control and select this (right arrow) - new menu appears (S2) - move down to Hotel Option and select this (right arrow) - new menu appears (S3) - move down to Clone TV to USB and select this (right arrow). TV then checks USB. - Completed Successfully -select ok- enter.
H1 menu appears - press return.
S4 menu appears - move up to Sub Option category and select (right arrow).
new large menu appears (S5)
5. In this menu move down to PVR Support and set to ON (right arrow). (Move to PVR by pressing down button, no right!) This option now appears on its own on the TV screen, press return to go back to main menu again (S5)
5a. You can also set Gemstar Support to on if required for the GuidePlus EPG.
6. Press return to go back to previous menu (S4) and move down to Hotel Option and select this (right arrow). H1 menu appears then set Hotel Mode to OFF (right arrow) and power off your tv.
7. Turn tv on normally. PVR is now enabled
If you now press record or pause whilst watching live TV the TV will ask to format the USB drive. If this is done successfully the PVR function should now work and you enter timeshift mode and begin to record to the USB.
In media player mode there is a new "TV Recordings" category. You can select this to access your recordings and there are management functions in the tools menu.
In the EPG when you press info on a tv program you should now have the option to record it. and a red clock icon appears next to the program.
If you enabled Gemstar (GuidePlus) you can access this by going into:- Menu/Antenna/Guide
If you go into Menu/Antenna/Channel Manager and then press the tools button you can access the "Timer Recording" where you can easily setup any time, channel, start and end time - like oldie VHS recorder.

Navodi samo da je izasao u normal mode (a ne i da je iskljucio hotel mode) sto ocigledno i nije.

mali warning za sve pre nego sto izadjete iz extended service menija OBAVEZNO iskljucite hotel mode.

Sasvim moguce. Ako bi se vratio u servisni meni i iskljucio hotel mode, sve bi mu se vratilo u normalu.

Mada malo mi je i smesno jer zamisli situaciju da ne mozes da se vratis iz hotel moda?

ali "nesrecni korisnik" mnogo brljavi >

"So I cannot do the 'mute ***(I censored the numbers) enter' "

"Forgot to specify it is the PS58c7000 model plasma"

Numbers i PS je najbitniji deo jer jer Eu i AU modeli ulaze u servisni meni preko info menu mute power a US modeli preko mute 1 1 8 2 ili tako nesto ALI najvecu gresku cini jer pokusava da u HOTEL MODE tj service menu etended version udje preko ukljucenog tva!!! preko MUTE-1-1-9-ENTER a ne kako mu je lepo covek odgovorio da ugasi tv i pritiska info / menu / mute / power. (u hotel modu tasteri 1-9 ne rade kad je tv ukljucen).

A zatim spominje "When TV is OFF, any of the number buttons and also the power button will switch on the TV (as per normal operation)" znaci covek jednostavno nije primenio info menu mute power nego kombinaciju sa brojevima pa mu se tv samo ukljuci na 1 kanal.

Verovatno je i sam skontao posle 10 puta... :type: ali se ne javlja.

Poslednja izmena:
Mnogo mi je ovo opasno.
Lepo je znati da moze, ali ipak ne.

Upravo videh na YT video o tome kako se aktivira ova opcija.
Nije mi jasno sledece:
Da li to znaci da TV ima neki operativni sistem i koji , kada moze da snima ?
U kom formatu je video zapis i da li moze da se reprodukuje na PC ili konvertuje.
Koliko traje vremensku upgrade softvera preko usb-a ?

U pitanju je Linux, logicno je, njega srecemo svuda na uredjajima svih tipova. Nista cudno, ta opcija PVR je vec postojala u software-u televizora, samo nije namenjena tom modelu pa je samsungu lakse da je zakljuca, a za sve sto je zakljucano uvek se nadje nacin da se otkljuca.

Koliko sam ja citao format je SRF ( Sony Raw Format ) , a izgleda da ne moze da se reprodukuje na PC-u, samo moze na televizoru da se gleda. Takodje ni file system kada povezete sa tv-om ne moze da bude standardan FAT32 ili NTFS vec ga tv formatira po njegovom pre nego sto moze da se koristi opcija, najverovatnije u EXT 2,3 ili 4. Vise informacija ima ovde http://forums.whirlpool.net.au/archive/1460676

Hvala na iscrpnom infou.

Ovde kaze da postoji Sony driver za citanje srf zapisa.

Samo jos jedno pitanje.
Da li hotel pvr radi samo na T-VALDEUC-3005.1 firmveru ili moze i na mom ( T-VALDEUC-2004.0 ) ?

Poslednja izmena:
Hotel mode sluzi samo da se otkljuca sakriveni deo vec skrivenog service menija, tj extended service menu.

PVR funkcija bi trebala da moze da radi ne vezano od firmware verzije, jedino je bitno da ti je usb flash drive kompatibilan (citaj dovoljno brz) to ce tv sam da proveri.

snimljeni materijal mozes da pustis samo na tv koji ga je i snimio.

samo digitalni kanali mogu da se snimaju tj ono sto ide preko internog dtv tunera.

Pazljivo citajuci i setajuci jroz menu, za manje od 2 minura sam uspeo da aktiviram pvr opciju.
Kasnije cu probati da vidim da li je Kingston 16Gb D3 dovoljno brz za snimanje.

U principu nije lose imati mogucnost da se nesto snimi, ako bas zatreba.

Sa druge strane nije i nista specijalno ako si ogranicen da snimas samo sa internog DTV tunera. Mocices da snimas samo sa RTS HD, RTS digital, RTS 1, RTS 2 i Avala kanala kod nas, jer te kanale imamo trenutno u digitalnom formatu. Ovo naravno podrazumeva Loga antenu napolju :)

Probao sam snimanje na pomenutom Kingu D3. Sve savrseno radi. Snimao sam emisiju i pustio reprodiukciju da bih uporedio kvalite.
Kvalitet snimljenog materijala je bio identican originalu.
Flesh je formatizaovao u vFat.
Ovo mi sada zamenjuje video rekorder, jer zena hoce nekad da snimi nesto i sutradan polako pogleda.

Jel ti radi DVB-C? To sam zaboravio da moze isto preko DTV-a, ali samo kod Ikoma jer oni nisu zakljucali osnovni paket digitalnih kanala.

:)

Kad je jenom ubaci crvic, tesko ga je izbaciti. Ako je neko drugi mogao da uradi, pa nisam toliki tenkre.

kad pritisnem mute - 1-1-9-enter ukljuci se hotel mod meni ali ne i sam hotel mod stoji na off, da li rucno da ga ukljucim. i da li to mogu da uradim samo sa komandama info-meni-mute-power, jer isto tako mogu da udjem u hotel menni i da ukljucim hotem mod?

kad pritisnem mute - 1-1-9-enter ukljuci se hotel mod meni ali ne i sam hotel mod stoji na off, da li rucno da ga ukljucim. i da li to mogu da uradim samo sa komandama info-meni-mute-power, jer isto tako mogu da udjem u hotel menni i da ukljucim hotem mod?

Ne diraj nista.
Ako ti nije jasno gizmorovo uputstvo za upotrebu, batali. Brikovaces TV i cao.

Ja upalio ali nemogu probati jer nemam nista digitalno.Inace model je samsung c550.

Ne diraj nista.
Ako ti nije jasno gizmorovo uputstvo za upotrebu, batali. Brikovaces TV i cao.

Uputstvo je annoyer-ovo, ne mesajte mene u brickovanje televizora hehe :)

@masnikosa

Ako imas volje vidi da namestis loga antenu pa da probas na dvb-t kanalima.

predpostavljam da flash treda da bude utaknut u tv. e sad uspeo sam da udjem u taj meni, ali mi je odnah nestala digitalna ikom, u opcijama pod stavkom antena postoji samo zemaljska.
da li ta pocoja radi samo u hotel modu ili se samo namesta u hotel modu a radi i u ostalim modovima?

hotel mod iskljucujes cim omogucis pvr.

usb mozes da koristis da bi ti izbacio listu kanala na isti ali nije neophodno mada mozes i tako.

inace nije ni moje uputstvo samo sam ga preneo jer noviji modeli samsunga imaju osakaceni servisni meni koji ne pokazuje radne sate a kao bonus se na modelima nize kategorije omogucuju funkcije koje su rezervisane samo za skuplje modele.

imam C550 i u meniju mi je pokazuje radne sate bez oktkljucavanja, nego primetio sam da je datum kupovine ubacen u meni, kad sam prvi put ulazio u meni pokazivalo je --/--/---- a sad stoji datum 10/30/2010, a kupljen je 28/10, e sad da li to ima veze sa kad je prvi put ukljucen tv?

zanima me zasto se pvr funkcija nalazi bas u hotem meniju nekako ne mogu to da povezem, kao da ce gosti hotela snimati sa tv na flash.

Sto se tice datuma kupovine ima dva odgovora dan kad je ukljucen u home mode i kad je uradjen factory reset.

a hotel mode je mislim samo propust ili namerno stavljen back door za dodatne opcije service menija.

Na c7000 nema radnih sati u service meniju, ali ima datum kupovine.

Uputstvo je annoyer-ovo, ne mesajte mene u brickovanje televizora hehe :)

@masnikosa

Ako imas volje vidi da namestis loga antenu pa da probas na dvb-t kanalima.

Gledaću u skorije vreme da nahvatam nešto jer me baš kopa dal ovo radi.<Za sada nevidim nikakvu razliku ili problem u radu tv-a posle paljenja pvr funkcije.Na kds-u imam 7 dtv kanala ali su kodirani i pretpostaljam da zato i nece nista da snima.

Vrh Dno