Šta je novo?

Samsung extended service menu = PVR, TIMESHIFT, PANEL HOURS ...

ne, kako? ja sam formatirao flas na kompu u fat32.

TV mora sam da formatira flash, a ujedno tad i proveri da li je odgovarauci ili ne.

sta da promenim?

I na kraju, jel` snima sa dvb-c tunera, ili samo sa dvb-t?

Hm, posle sat vremena ne mogu da editujem post, baš svašta...
Sada vidim na drugom forumu da može i sa dvb-c.

Interesuje me dali ce raditi pvr funkcija kada gledam tv preko dremboxa,naravo digitalni kanali i postoji li opcija u hotel modu da se slika sa pip funkcije poveca npr pola-pola,posto je sada sliko toliko mala kada se upali pip da je skoro neupotrebljiva.Pozdrav!

Poslednja izmena:
Kod mene je c530 i uspio sam upaliti opciju snimanja,ali posto imam analognu kablovsku ne mogu da probam,zato sam i pitao moze li preko drima ali dobio sam odgovor da ne moze.Pozdrav!

Ja imam C530, ukljucio sam sve prema uputstvu, ali nece da ukljuci snimanje, nista se ne desava na REC. IKOM digitalna je tako da signal ne bi trebao da bude problem.

Preko internog DVB-C tjunera a ne njihovog eksternog risivera?

Kada izvadis usb i pokrenes rec jel ti zatrazi spajanje usb eksterne memorije?

Ako ne = onda verovatno nisi ukljucio PVR funkciju (ponovi sve).

Ako da = problem se javlja uz usb memory stick sa NEDOVOLJNOM brzinom zapisa pa je potrebno ga zameti sa "brzim".

PS mora da radi jer svima radi!

DOPUNA TEME

Uzeo sam eksterni hard od 1GB i napravio dve particije (PRVA JE OSTAVLJENA PRAZNA). Prvu koristim za PVR a drugu za MKV.

Poslednja izmena:
Ček da ponovim postupak, mute 119 enter, uključim hotel mod, ugasim, upalim uz service menu kombinaciju, .... po uputstvu, uključim PVR, isključim hotel mod, ugasim. I ništa. Kada ponovim sve PVR je uključena opcija tako da ne znam šta još da probam.

Jel ima možda neki firmware uz koji ne radi ili radi sve ovo.

Probaj snimanje sa klasicne antene i rts digital. Ako ti pise da je PVR ukljucena to je to nema druge.

PVR se ne uključuje, tj. uključen je u service modu i tu je kao sve OK ali kad se vratim na TV, traži da ponovo bira kanale i kada pritisnem REC ništa se ne desi. Probao sam i sa zemaljskim kanalima. Isto.

Da dodam nešto, možda bude interesantno nekome...juče sam aktivirao pvr, probni snimak od 5 min je zauzeo 230 MB, što će reći da bi film ili fudb. utakmica bili oko 4.7 GB, a i kvalitet snimka vuče na DVD. Zatim, programirao sam snimanje u određeno vreme i ugasio tv, kada je došlo vreme za start, tv se upalio u neki recimo safe mode, znači uključen je ali nema ni slike ni tona sve dok nisam pritisnuo na daljincu broj kanala sa kojeg sam snimao. Kada sam vršio preview snimljenog materijala, zapanjio sam se kada sam video da je ladno snimio i txt u pozadini, tj. dok gledam snimak, pritiskom na txt dugme dobijam teletext kao da gledam live program. Nisam još provalio time shift, kako, šta, gde...
A da...sve to na externom hdd-u, na kojem sam nekim free programom naknadno napravio particiju za ovu akciju. Kada sam ga prikačio 1. put na tv i uklj. pvr, tv me pita koju od dve particije da formatira u onaj njegov sonyevski format, tako da ni tu nema za*eba.

Poslednja izmena:
Da li je ovo moguće i sa plazmom PSC430?

ja sam vlasnik samsung lcd lec350 26 incha.......tv je za moju sobicu extra ali mi radi crv od kad sam ga kupio da pokusam da nadjem neko resenje za reprodukovanje filmova preko usb posto imam samo opciju za slike i muziku!!!nisam nista dirao niti mu menjao softver i igrom slucaja slika je pre mesec dana pocela da treperi i odneo sam ga u servis......vratili ga za par dana i tamo sam popricao sa vlasnikom koji mi je rekao da nista ne diram dok je lcd u garanciji!!!!jos 2 godine imam garanciju a sad citam i to da moze da se namesti i neko snimanje sa usb pa vas pitam sta mi predlazete???

Reprodukcija filmova sa USB-a može, samo budi pažljiv da ne promeniš bilo šta osim ovog napisanog ovde:

1. Tv on Standby.
2. Go to Service Menu by pushing INFO-MENU-MUTE-POWER
on remote control. (If this doesn't work try MUTE-1-8-2-POWER)
3. Put in USB HDD/flash formated to FAT32.
4. In service menu go to Control - Hotel Option and click on
Clone TV to USB, then if this done, push on remote control to return.
5. Enter to Option and change Model to LC450. Then go to back.
6. Enter to Control - Config Option and change
HDMI to 1 and Headphone to 0
(You have now again voice on your TV)
6. Restart your TV.

da li ce se to primetiti ako opet ne daj boze odnesem u servis svoj lcd????......sto se tice ovih podesavanja sto si mi dao ne treba nikakav softver da ubacujem ili nesto treba da imam na flashu????

Primetiće se ako budu isključivo tražili i proveravali tu opciju u servisnom meniju, a ne vidim zašto bi to radili. Ne treba ništa, a neka bude prazan flash za svaki slučaj.

cekaj nesto mi je sumnjivo oko 4. koraka........clone to usb......hoce mi nesto ostati na flashu ili kako vec???

Nemam pojma, ako ostane nešto obriši posle, šta ti je teško. Već je neko pre tebe postavio pitanje da li može da omogući reprodukciju filmova, dao sam mu ovaj postupak i kaže da mu je radilo.

ok hvala ti.....al moram jos dva pitanja......1.da li mogu posle da ga vratim istim putem da bude c350 i 2. svi vi koji gledate film preko usb flasha kako pauzirate film???npr zvoni ti mobilni i zelis da se ispricas a ne propustis deo filma......???

hvala jos jednom!!!!

Poslednja izmena:
1. Samo promeniš opcije na kako je bilo ranije

2. Stisneš pauzu na daljinskom? :)

Nazad
Vrh Dno