Šta je novo?

Samsung extended service menu = PVR, TIMESHIFT, PANEL HOURS ...

e uradio sam cloniranje tv ali nemam ton.......razlog je zato sto pod 6. tackom ne mogu da nadjem headphone opciju i hdmi imam vise komada!!!!!ajde sad da vidim jel ima resenja!!!!

Pa upotrebi logiku, ako si vec u HOTEL modu/okruzenju dakle situacija kada je tv u kaficu, holu restorana itd svugde gde ne zelis da svako ima pristup promeni prikaza na tvu ili pak zvucnici tva su nepotrebni.

kloniranje koje se spominje je nista drugo do kopiranje liste kanala na USB;

postupcima pod tackom 6 HDMI 1 i Headphone 0 najverovatnije odredjujes audio i video ulaz/izlaz iz TV-a potrazi malo po opcijama.

Ili slikaj ili prepisi izgled svog menija i opcija pa cemo pokusati da pomognemo ako ne odgovor na tvoje pitanje ces zasigurno naci na forumu samygo.

Poslednja izmena:
Jos da nadjemo nacin da ono sto je snimano na flash, prebacimo na pc. Za arhivu itd...

ok........skinuo sam poslednji firmvire sa samsungovog sajta za moj lcd ubacio ga i vratio ton.......bilo je samo do starog menija......sad neka mi neko pomogne kako da gledam film sa titlom tj da mi player na tv prepoznaje titl i da nema one kukice na slovima nego da normalno pise????

edit:

upravo sam naleteo na prvi bag!!!!nema sanse da udjem vise u menu gde se traze kanali!!!!sta sada........????

Poslednja izmena:
Koji meni, gde?

Jesi li iskljucio hotel mode?

Treba u opcijama da imas encoding za titl, tools na daljinskom ili tako nesto.

da,moja greska,nisam iskljucio hotel mode i to je pravilo problem.....nisam mogao da udjem da memorisem kanale,sada je sve ok!!!!......sada cu pokusati sa tools da probam mada imam na samom daljincu subt. dugme al nisam siguran da li je to za to

edit:

usao sam na tools i tamo ima sve,kad stavim da je titl centralna evropa onda lepo sve pise!!!!!

primetio sam da je ton malo tisi nego na obicnim kanalima pa moram da dizem preko 30 jacinu da bi normalno slusao.....moze li tu nesto da se odradi????

Poslednja izmena:
Ma tools>subtitles, pa ima nešto kao codepage i tu odabereš Eastern europe i imaćeš naše karaktere.

Pa i za ton tj audio imas da odaberes, voice, movie, srs itd. Isto tools pa podesavaj.

Nisam znao gde da pitam pa se nadam da ce neko ovde da mi objasni u cemu je fora...
Imam le 32 c630 i ne prikazuje titl koji ubacim u folder sa mkv-om ukoliko sam mkv ima titil u sebi. Sta da radim? Cacakao sam i nisam uspeo da namestim da radi. jednostavno ne prikazuje titl ukoliko se desi da ima eksterni titil fajl i default tiitl koji je u mkv-u. Default titl nije hardsubed vec umetnut.

Poslednja izmena:
evo da odogovorim sam sebi a i onima koji bi se susreli sa slicnim problemom> Tv ne moze da se izbori sa default titilom u samom mkv-u i sa dodatnim eksternim titilom istog imena kao i mkv fajl. Subtittile opcija u tools meniju pleyera se jednostavno ne pojavljuje u takvmom slucaju, nema je. Jedini nacin da se ovo resi (da gledate film sa nasim prevodom koji je eksterni ukoliko orginalni mkv sadrzi neki drugi prevod) je da u mkvmerge-u izbrisete default subtitile (s_text) a potom remuxujete mkv. Subtitile opcija se pojavljuje samo ako nema default subtitile-a u mkv fajlu.
Player na samsungu je stvarno dobar, sve pusta ali eto, ipak ima i nekih nedostataka...

Ne bih baš rekao da je do toga, jer meni c650 pušta externe titlove iako mkv ima integrisane. Probaj neki drugi film sa integr. pa vidi...ako radi, onda je do samog renderovanja tog mkv-a...kao što sam naletao na one koji rade na kompu, ali na tv-u ne, ili kljoknu posle par minuta gledanja i tv tada izađe u početni player mod.
Na kraju, možda može da bude i do firmvera, onda je tvoj mini tutorial ipak koristan.

probao sam na kompu sve radi kako treba...jedino ostaje da je do firmwarea ali ja moj ne diram dokle god sve ostalo radi kako treba :d

Imam onaj prvi software 1005 ako se ne varam, na c650.Da li cu nesto dobiti ili izgubiti ako stavim 3009.2???

Gubi se jedino ako imas 3D tv jer se pojavljuje crosstalk, tako da mozes samo da dobijes.

Imam onaj prvi software 1005 ako se ne varam, na c650.Da li cu nesto dobiti ili izgubiti ako stavim 3009.2???
Ne bih to radio ni u snu, jer taj firmware pravi velike probleme ako budeš hteo da ga hackneš i sl. Može, ali je gadna je*ada, iskusio ja na svojoj koži.

Jel uspeo neko da otkljuca reprodukciju video klipova iliti filmova na LE-A656 ?

Nemoj da diras nista.
Nista neces dobiti za nase podrucje, osim glavobolje.

Nemoj da diras nista.
Nista neces dobiti za nase podrucje, osim glavobolje.

Naravno nisam mogao da izdrzim a da ne stavim taj 3009.2:)
Stigao mi je i samsungov doungle pa sam sve spojio.
E sada mi ne radi youtube i jos par aplikacija jer pise da je izasla nova verzija software-a.Na samsungovoj strani jos nema tog softvera mada ga ne bih ni stavljao.
Da li postoji mogucnost da se pokrenu te aplikacije bez update-a???

Naravno nisam mogao da izdrzim a da ne stavim taj 3009.2:)
Stigao mi je i samsungov doungle pa sam sve spojio.
E sada mi ne radi youtube i jos par aplikacija jer pise da je izasla nova verzija software-a.Na samsungovoj strani jos nema tog softvera mada ga ne bih ni stavljao.
Da li postoji mogucnost da se pokrenu te aplikacije bez update-a???

Resio sam ovo!

Posedujem Samsung LE40c650, do sada nisam instalirao nijedan firmware. Moje pitanje se odnosi na to da bi trebalo da to instaliram da li cu dobiti nesto ili nista i da li neki firmware daje povecanje titlova i mogucnost da titlovi budu u boji. Sto se tice samsungovog doungle da li vredi kupiti ga ili ne i koja mu je cena. Hvala na odgovorima.

Firmware - nepotrebno.
Titlovi - zaboravi.
Dongle - ne znam, a i šta će ti...

u vezi funkcije snimanja prograna na usb, vidim da je bitna brzina amog flash-a. imao sam kingstion datatravel 100 od 16gb i na njega nisam uspeo nista da snimim. pretpostavljam da je to nasjsporiji flash pa da zato nije hteo da snima.
uskoro bi trebao da kupim Jetflash600 pa me zanima da li ce ratiti na njemu?
koje se jos funkcije mogu otkljucati?

Moja sestra hoce da kupi ovaj tv http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32d450.html pa me zanima posto ima opciju pustanja filmova sa USB-a da li moze da se koriste ove napredne funkcije o kojima pricate ovde tipa PVR, TIMESHIFT, ili mora isto da se otkljucavaju ove opcije. I zanima me da li ove funkcije mogu da se koriste i sa externim SD D3 resiveom koji je dobila od SBB-a ili samo moze Rts-ove digitalne kanale, kojih ima 4 sa Avale, jedino to da snima? Hvala unapred na odgovorima.

u vezi funkcije snimanja prograna na usb, vidim da je bitna brzina amog flash-a. imao sam kingstion datatravel 100 od 16gb i na njega nisam uspeo nista da snimim. pretpostavljam da je to nasjsporiji flash pa da zato nije hteo da snima.
uskoro bi trebao da kupim Jetflash600 pa me zanima da li ce ratiti na njemu?
koje se jos funkcije mogu otkljucati?

Isti taj imam i snima bez problema.
Formatizujes ga, TV ga istestira i to je to.

Moja sestra hoce da kupi ovaj tv http://www.tehnomanija.rs/katalog/samsung-televizor-lcd-le-32d450.html pa me zanima posto ima opciju pustanja filmova sa USB-a da li moze da se koriste ove napredne funkcije o kojima pricate ovde tipa PVR, TIMESHIFT, ili mora isto da se otkljucavaju ove opcije. I zanima me da li ove funkcije mogu da se koriste i sa externim SD D3 resiveom koji je dobila od SBB-a ili samo moze Rts-ove digitalne kanale, kojih ima 4 sa Avale, jedino to da snima? Hvala unapred na odgovorima.

Mislim da nece moci, ali vidi na najboljem forumu za tv tehnologiju
http://www.avsforum.com/avs-vb/

koliko se na 1GB moze snimiti minuta programa sa tv? pretpostavljam da se snima u izvornoj rezoluciji ti 576i. cisto da znam koliko bi se na 16 GB moglo snimiti.

Snima se kao i DVD. Znači pribl. 1.5-2 sata je 4.7 GB, probano snimanje RTS1 sa Ikomove kablovske.

Nazad
Vrh Dno