Šta je novo?

Samsung ATIV S

Ja sam ubacio 8.1 preview i bilo je par trenutaka kad nije radio kako treba ali sad sve radi u naj boljem redu cak je i baterija skoro kao i sa wp8. Uvek 2 dana sklopim
ubaci slobodno gdr 3 brze radi telefon i cuva vise bateriju :D

Koliko vam ljudi traje baterija,na mom je wp 8.0 i imam jos 400 mb free space-a,izvadio sim karticu,napunio do kraja tel i restartovao ga nakon toga,upalio wifi i telefon ne diram i hocu da mu izmerim koliko trosi po satu,trenutno trosi oko 5%,da li je to normalno?,meni i nije bas

Kada ga bas koristim izgura dan. Kada ga klinac koristi za igranje, izgura par sati :) a kada ga lagano koristim, par poziva, par sms-a, malo net izgura i do tri dana. Mada moram da priznam da je sve to nekako random. Neki put se desi da sa ne tako velikim koriscenjem jedva izgura dan.

PS. da napomenem da mi je tel na 2G i bez GPS-a. Wi-Fi je non-stop ukljucen.

Uffff pa tebi je onda super,ima mi cale isti telefon i kolega s posla,njima drzi 2 dana ladno,ja kontam da se meni dosta brzo prazni pa cu verovatno factory reset da odradim pa cemo videti

Meni se na Ativu znalo desti par puta da prikazuje 95% baterije, a zapravo je nemoguće, ugasim i upalim telefon, pokaže manje od cca 40%...
Onda sam ukapirao da bude neki bug, te tako prikazuje čitav dan, a onda sam i otkrio zašto... Punio sam sa punjačem od 400mAh, 4.75V.
Tek kad sam izvadio bateriju i držao power dugme da ga ispraznim skroz, nije se više pojavljivalo i taj punjač sam pklonio...
Bez obzira št neki tvrde da je razlka samo u vremenu punjenja, ja tvrdim da se nešto zezne sa takvim punjačima.

Svaka baterija na fonu, trebalo bi da se puni punjacem cija je minimalna jacina 60% od jacine baterije... Meni je Ativ baterija trajala kao Hektoru. Mada ni ova Lumia 925 ne zaostaje. Izgura deo treceg dana, sto je vise nego odlicno.

Mozda i nije pravo mesto za ovo pitanje...

Da li ovaj telefon moze da se kupi nov u Srbiji i gde?

Da li je moguce vratiti Ativ na 8.0? Telefon je kupljen polovan sa 8.1 i primetih da ne radi kamera. Naravno ovde procitam i razlog toga. Imali jos nekih bug-ova osim ovog?

Mislim da nije moguce, ali prebaci jezik na engleski i proradice :)

Procitah negde jednu zanimljivu teoriju (zavere).
Microsoft ne pusta update sa Ativ da bi korisnici lagano prelazili na njihovu Nokiu. Ima smisla, ja sam bas tako razmisljao :)
Odustah jer ne postoji Nokla koja je u cenovnom rangu Ativa a sa takvim specifikacijama (4.8", Super amoled, sd slot). Najvise mi se svidja 1520 (mozda je ipak prevelik) ali je suvise skup za moje potrebe :)

PS. Ima li nekog bivseg vlasnika Ativa da mi uporedi kvalitet kamere pri dnevnom svetlu, na relaciji Ativ - Nokia (920-925-1520-1020)

Poslednja izmena:
Dokle god pustaju DP nemam problem sa tim :) Ja sam poredio kameru sa dosta telefona,konkretno od navedenih sa 920 i 1520. 920 pri dnevnom svetlu dosta slicna (auto mod),prava razlika se vidi tek pri slabijem svetlu. Nokia Camera je naravno ogromna prednost. 1520 je evidentno kvalitetnija,mada opet to nije neka posebna razlika,ali kako se svetlo smanjuje,tako se i povecava razlika u kvalitetu.

@hektor2
Ne verujem u tu teoriju. Microsoft ima korist da uveća učešće na tržištu. Problem je u Samsungu, koji ni svoju Badu nije umeo da vodi kako treba a sad nešto izvodi sa Tiezenom. Jednostavno ih ne interesuju proizvodi koji se više ne mogu kupiti (čitaj prodati).

@hektor
Dao sam ćaletu ativ s, a sebi uzeo L920, samo zbog snimka kamere... Mada, ativ s je odličan telefon i razlike u kameri nisu zanemarljive, ali opet nisu tolike da bi morao uzeti L920... Prednosti ativa ima dosta... Kamera i nokia aplikacije idu u korist L920...
Vidi na youtube, ativ s vs L920 camera test... Paralelni snimak istog... Mada po meni nije katastrofa... Eh da, ativ ima bolju prednju kameru...

Mene interesuje pri dnevnom svetlu, odnosno idealnim uslovima. Ativ pravi skroz ok fotke cak i vese od toga. Gotovo sam uzeo 1520 i sad se opet predomisljam jer je u pitanju razlika od 200€ i kusur evra a imam i neke druge planove za potrosnju para :)
Samo kad bi taj usrani 8.1 stigao i na Ativ, malo bi se smirio. Preterali su :)

Video sam na YT neki ruski snimak i tu Ativ ispada djubre, mada je daleko od toga.

930 - za mene idealan telefon (jedino nema mSD slot i preskup je, cak i da je 300€ - pre bi kupio 1520)
1520 - jos idealniji ali prevelik
1020 - odlican ali manji ekran i nedostatak mSD

Tako je... Evo kako snima po dnevnom svetlu... Ja sam ovo snimio... http://youtu.be/nN5mm8ngbYY
Zaključi sam... 8.1 će doći ma ativ s... Pitanje je samo kada...

Na snimku imaš sve varijante, noću, dnevno, sunce, kiša, oblačno... Meni je snimak i više nego dobar...

Poslednja izmena:
Nabrzaka sam pogledao par kadrova, deluje ok, kao i na Samsungu. Jedino me jako interesuje da li moze da se iskljuci autofokus u toku snimanja videa. To bi bila velika stavka da moze. Ovako stalno igra dok pokusava da nadje fokus (mada je kod takvih senzora u globalu sve u fokusu, tako da mi nije jasno zasto se ne iskljucuje po default-u ako moze)

Može pre snimanja... Možda nisam objasnio ili sam loše razumeo... To je snimano sa ativ s-om...!

Vidim ja da podseca na samsung :) Mislio sam da si poslao snimak sa tvoje 925. Odlicno ako ima da se iskljuci autofokus. Znaci samo treba da odaberem model (1520 najverovatnije) i da sacekam sledeci povoljan trenutak naleta para :D

Inače, ja sam sad na 920 i 1020, žena je na 925... ;)

dobio sam update za 8.1 ali mi je izbacilo da ne mogu da otvorim fail i gresku 8018830f...

Jesi li gledao na netu značenje greške...i iz koje zemlje je ativ, regiona?

Vrh Dno