Šta je novo?

Samsung ATIV S

Zdravo svima ,imam ovaj telefon vec 2 meseca , jutros se probudim i vidim nemam signal na telefonu.. Restartujem telefon , opet isata prica .. Odradim HardResset i dalje ista stvar.. Ako neko zna o cemu se radi neka pomogne.. hvala unapred

Zdravo svima ,imam ovaj telefon vec 2 meseca , jutros se probudim i vidim nemam signal na telefonu.. Restartujem telefon , opet isata prica .. Odradim HardResset i dalje ista stvar.. Ako neko zna o cemu se radi neka pomogne.. hvala unapred

proveri da se sim kartica nije mrdnula. meni tako zvuči, posebno ako je seckana.

proveri da se sim kartica nije mrdnula. meni tako zvuči, posebno ako je seckana.

Kada izvadim sim onda fon pokazuje da nema sim-a a kada ubacim sve radi samo nemam signal .. nemam predstavu o cemu se radi , ne znam sta da mu radim vise .. imao sam 2 windows fona do sada , ovo je prvi put da mi se desi ovako nestoo..

Kada izvadim sim onda fon pokazuje da nema sim-a a kada ubacim sve radi samo nemam signal .. nemam predstavu o cemu se radi , ne znam sta da mu radim vise .. imao sam 2 windows fona do sada , ovo je prvi put da mi se desi ovako nestoo..
možda je riknula (daj Bože da je to). ako ne, vidi u servisu... kako god da se rasplete situacija,napiši da znamo.

Poslednja izmena:
Da li moze neko da napise moze i na PP ako ne sme ovde zbog reklame gde je kupio tel,zbog garancije,jer kako vidim telefona nema sa legalnim garancijama,zvao sam jednu poznatiju radnju iz Balkanske kazu,"garancija je nasa".Jeste 2 god ali su mi te "njihove" garancije sumljive.

Dakako da su sumnjive.Eto bas sam uzeo pre par meseci Ativ i nesto krenulo naopako. U njihovom servisu nisu umeli da poprave (a nisu ni priznali garanciju jer je prilikom apdejta doslo do "kvara"). Kada sam odneo u bg elektronik na servis, oni naravno nisu priznali tu garanciju i sto je najzesce, ako je tefon prosvercovan, odn, nelegalno donesen u nasu zemlju, nece da ga servisiraju ?!

Ja sam imao isti problem sa sjecenom karticom, ali cim sam zamjenio za mikro sim karticu u mts-u rijesio sam taj problem jer stare kartice rade na drugoj amperazi...

Dakako da su sumnjive.Eto bas sam uzeo pre par meseci Ativ i nesto krenulo naopako. U njihovom servisu nisu umeli da poprave (a nisu ni priznali garanciju jer je prilikom apdejta doslo do "kvara"). Kada sam odneo u bg elektronik na servis, oni naravno nisu priznali tu garanciju i sto je najzesce, ako je tefon prosvercovan, odn, nelegalno donesen u nasu zemlju, nece da ga servisiraju ?!

I ko ga je na kraju popravio?

jel nisi probao s novom karticom? Ja sam ga uzeo u poznatoj radnji u Balkanskoj s njihovom garancijom.

Pozdrav svima u ovoj temi. Evo vec nekoliko dana imam ovaj telefon i mogu da kazem da je telefon odlican. Jos uvek se upoznajem sa Win sistemom i za sada su utisci više nego dobri, posebno kad se još isprave neke sitnice sa GDR3. Kad sam ga kupio sa GDR1 betz problema sam instalirao Here Drive +, medjutim nakon update-a na GDR2 i hard reseta ne mogu nikako da ga ponovo instaliram (preko proxy servera), dobijem ja instal i krene download ali konstantno dobijam error 0x80007fff. Nije mi nešto neophodna navigacija pa ću videti šta će se dešavati u narednom periodu i da li će pronaći novi način za instalaciju ove navigacije.
Za sad mi smeta dosta jaka vibracija, kao da odzvanja nešto u telefonu koliko jako vibrira, i ne znam da li postoji neka mogućnost za regulaciju, ja nisam nasao?

Pozdrav svima u ovoj temi. Evo vec nekoliko dana imam ovaj telefon i mogu da kazem da je telefon odlican. Jos uvek se upoznajem sa Win sistemom i za sada su utisci više nego dobri, posebno kad se još isprave neke sitnice sa GDR3. Kad sam ga kupio sa GDR1 betz problema sam instalirao Here Drive +, medjutim nakon update-a na GDR2 i hard reseta ne mogu nikako da ga ponovo instaliram (preko proxy servera), dobijem ja instal i krene download ali konstantno dobijam error 0x80007fff. Nije mi nešto neophodna navigacija pa ću videti šta će se dešavati u narednom periodu i da li će pronaći novi način za instalaciju ove navigacije.
Za sad mi smeta dosta jaka vibracija, kao da odzvanja nešto u telefonu koliko jako vibrira, i ne znam da li postoji neka mogućnost za regulaciju, ja nisam nasao?

Here drive + ? Kupio si ili ... ? Inace to preko proxy , provaj kada download krene , pauziraj ga , pa iskljuci proksi pa nastavi. Tako sam ja Nokia Cameru insalirao i Pro Cam pre toga.

Here Drive + mi je dostupan sa Sysapp pusherom kada mi je ukljucen proxy ali nikako ne mogu da zavrsim instalaciju.
Obican Here Drive sam instalirao bez problema ali ne mogu da aktiviram licencu za Srbiju jer sam ga prvi put instalirao sa nemackom karticom i cim ubacim nasu mts pokaze mi da nije validna licenca, dok sa nemackom radi. Procitao sam negde da se Here Drive aktivira prikom prve instalacije i da samo sa tom karticom moze da radi, a za ostale se u tom slucaju mora dokupiti licenca.
Nije mi samo jasno kako je sve radilo dobro na GDR1, imao sam instaliran i Here Drive + i obican, a ssda na isti nacin jedan sam instalirao a drugi ne mogu...

Pokusavaj i dalje. Kod mene je posle nekih 10-ak minuta klikanja na install krenula instalacija (posle update-a na GDR2 i hard reseta).

Here Drive + mi je dostupan sa Sysapp pusherom kada mi je ukljucen proxy ali nikako ne mogu da zavrsim instalaciju.
Obican Here Drive sam instalirao bez problema ali ne mogu da aktiviram licencu za Srbiju jer sam ga prvi put instalirao sa nemackom karticom i cim ubacim nasu mts pokaze mi da nije validna licenca, dok sa nemackom radi. Procitao sam negde da se Here Drive aktivira prikom prve instalacije i da samo sa tom karticom moze da radi, a za ostale se u tom slucaju mora dokupiti licenca.
Nije mi samo jasno kako je sve radilo dobro na GDR1, imao sam instaliran i Here Drive + i obican, a ssda na isti nacin jedan sam instalirao a drugi ne mogu...

Dzabe sto ti je on tako dostupan za skidanje, neces dobiti licence, da skines mape. Here drive je regionalni, i dobijes licencu za zemlju ili region sa koje ti je kartica. A Here drive + ti je globalni i dobijes licencu za preko 100 zemalja. Ali ta licenca se placa.

Da li ti je region bio UK ili US? Proxy 117.135.139.179?

Region mi je uvek US (osim kada se nakanim da platim neki app, pa prebacim na nas). Taj proxy sam koristio, a sada furam preko fiddlera sto treba.

Dzabe sto ti je on tako dostupan za skidanje, neces dobiti licence, da skines mape. Here drive je regionalni, i dobijes licencu za zemlju ili region sa koje ti je kartica. A Here drive + ti je globalni i dobijes licencu za preko 100 zemalja. Ali ta licenca se placa.

Placa se licenca za slabije Lumije i ostale WP8 uredjaje. Ja sam instalirao Drive+ i sve radi (osim sto se malo mape gube sa adresama). Skinuo mape za Srbiju, Madjarsku, CG i Hrvatsku.

Region mi je uvek US (osim kada se nakanim da platim neki app, pa prebacim na nas). Taj proxy sam koristio, a sada furam preko fiddlera sto treba.

Placa se licenca za slabije Lumije i ostale WP8 uredjaje. Ja sam instalirao Drive+ i sve radi (osim sto se malo mape gube sa adresama). Skinuo mape za Srbiju, Madjarsku, CG i Hrvatsku.

Cekaj a za Ativ S se ne placa licenca za Here Drive + ?

Preko proxy-ja sam instalirao Drive+ i nisam platio. Zasto da se plati, ako Store misli da imas Nokiju?

Dadadadaaaa :) . Tacno, ja sam to potpuno zaboravio, store tako misli da imas 920 i pusta te da je koristis free... Izvini, u pravu si bio.

Meni za sada nije potrebno na 720 ali sigurno cu instalirati kad budem trebao da idem negde :) .

Inace jedan brat uzeo Ativ S pa cu posle bas da idem do njega da mu pokazem sta i kako posto nema pojma o WP :D . I da vidim malo te Samsungove aplikacije i dal vredi muciti se da se instaliraju :D .

Upravo sam instalirao Here Drive + preko Fiddlera i sve je proradilo iz prve. Da sam znao da je ovako jednostavno ne bih uopste gubio vreme sa onim Proxy i menjanjem regiona. Pozz

E, daj neki tutorijal ili po cemu si ti vec radio sa fiflerom, cuo sam za taj program ali nisam do sad ni pogledao kako sta radi. Ako si vec uradio, daj da radim po tome da se ne zezam da trazim :) .

A kakva je vibracija kod vas? Ja sam morao da je isključim, previše mi je jaka i bučna, ne znam da li je na svakom Ativu tako... Ovo mi se ne svidja...

E, malopre sam bio kod brata koji je uzeo Ativ S , i napravio mu nalog na live, i sve to lepo. Ali kad hoce da slika, kamera aplikacija se samo zatvori. I kad pravis screenshot kaze da ne moze da sacuva sliku. I on kaze da je tako bilo i u servisu de je kupio pa mu oni nesto menjali na M$ nalogu i to proradilo. Jel imao neko taj problem i da li znate kako moze da se resi ?

Da li imate problema sa mms ,cak sam ga i Telenor nosila ,ali ni oni ne mogu da ga podese ,.....?jel neko mogao da pomogne ?

Poslednja izmena:
Ja sam imao sličan problem kod Telekoma, ali sam se snašao.
E sad, nisam siguran da li je isti uzrok kod tebe.

Probaj ovako: Settings -> Access point
Sad ne znam kako se zove ap za Telenor, ali ako ih ima više, treba pogledati onaj za koji stoji crvenom bojom "active".
Dugi pritisak na njega, pa kad se pojavi izbor, klikni na "view".
Na vrhu je Internet APN, a pri dnu ima strelica desno od MMS APN na koju se klikne da bi se ispisala podešavanja MMS-a.

Konkretno, kod mene je MSC adresa bila sa starim domenom .yu umesto .rs i zato nije radilo.
Ako je i za Telenor isto, moraćeš sama da napraviš novi access point sa svim podešavanjima prepisanim, izuzev te adrese gde se menja .yu u .rs

Upravo sam instalirao Here Drive + preko Fiddlera i sve je proradilo iz prve. Da sam znao da je ovako jednostavno ne bih uopste gubio vreme sa onim Proxy i menjanjem regiona. Pozz

fiddler je ČUDESAN, ja na kraju nisam uspeo da instaliram ništa preko proxija. a fiddler iz prve samo fijuuuu.

Nazad
Vrh Dno