Šta je novo?

Samsung ATIV S

mene jedino nervira sto ne radi equalizer od nokije ili beats od htc-a :/
i nokijina kamera nije htela da se instalira ali drive i ostale stvari su mogle

Pa šta je tu čudno??
Naravno da ne možeš instalirati Nokia Camera aplikaciju jer je vezana za Nokia hardware, na Nokiu ne ide Beats Audio od HTC-a..

Nokia Drive + je aplikacija koja ide na sve WP8 aparate, kad kupiš Nokiu dobiješ besplatno, a ostali mogu kupiti ili "ukrasti" :D ovu navigaciju.
Mislim da su u Nokia-i namjerno pustili da se Drive relativno lako skine na ostale proizvođače, a jednoga dana kada oni odluče da prekinu besplatnu promociju svoje navigacije neće biti džaba za sve.

Da li mu je kamera i video snimanje potpuno isto kao na S3 modelu?Nov je u radnji 180 eura sada sto mislim da je super kupovina.

Drugari, jel moze neko da proveri da li ima update? Kaze mi kolega (usao i izasao iz kancelarije) da je pustio juce update i da je dobio stvari koje su u GDR3 Developer Preview. Ne znam kada ce da se vrati u kancelariju, pa da ga pitam koja je verzija OS-a.

Pre svega,pozdrav svima i mogu reci da mi je jako drago sto sam naisao na ovu temu.
Opasno sam se nalozio da kupim Ativ S (dvoumim se izmedju Ativ S i Lumia 820)...Bitno je da spomenem da sam prosecan korisnik i da vec 5,5 god koristim SE K800i...Ali mi je vise dosadio.
Imam za vas nekoliko vrlo prostih pitanja. :)
1-Mogu li da racunam na vasu pomoc kada/ako budem kupio Ativ S?Verujem da ce mi biti potrebna. :)
2-Da li na ovom telefonu postoji opcija sms delivery report?Znam da je pitanje jako glupo ali sam citao da neki Win 8 telefoni to nemaju a to mi je totalno *****ski.Ta opcija mi je jako bitna s obzirom da mnogo saljem sms por.
A inace,nesto sto vecina ima mi je odbojno pa zato necu Android i iOS...Potreban mi je telefon koji je brz,pouzdan,sa stabilnim i fluidnim oper sistemom a to Windows 8 nudi,koliko sam citao...Sustina je da Samsung oko ovog modela ne dize prasinu jer im je Windows nebitan totalno,pa mu je zato cena,usudicu se da kazem,smesna.
Jos jednom,veliki pozdrav svima.
Slobodan J.

ativ s ima bolju kameru,vise memorije,bolji i veci ekran i mnogo bolju bateriju za sms delivery nzm nikad nisam trazio tu opciju :D
ja koristim ativ s i do sad nisam imao problema

SMS delivery kod WP8 radi tako što dobiješ sms poruku (delivery report). Isto važi za mms. Posebno se uključuju sms i mms.
Meni se više dopadao sistem kod androida, kad je u dnu poslate poruke bila mala notifikacija tipa sličice ili štiklirano, zaboravio sam već šta. Ali bitno je da ima, i da radi.
Moj drugar koji je ženi kupio moj ativ s kaže da joj baterija traje i po 3 dan, kad ne uključi wifi!
Nemoj 820 nikako, baterija je veliki problem. Ativ ima smešnu cenu za ono što nudi, apsolutni best buy. Bez konkurencije!

Imao sam i L820 a sada imam ATIV S. Nokia nema sta da trazi u ovom poredjenju. Kao prvo dosta slabija baterija, manja rezolucija ekrana, manje memorije... Na Samsung je moguce insalirati HERE Drive, redovno stize update. Jedino sto mi nedostaje sa Lumie je mnogo bolja vidljivost na suncu. ATIV ima i bolju kameru

Da,Nokiina Clear B. tehnologija je savrsena sto se tice vidljivosti na suncu...Jako mi je bitan sms delivery report jer zna se za sta sluzi fon. :D
Zahvaljujem na savetima,dobri ljudi.

Nije sve u rezoluciji ekrana. Danas Ativ S i HTC 8x koštaju isto kao i L820, dok su nekada bili konkurencija sa L920
L820 ima odličan RGB Amoled ekran, bežično punjenje baterije, izmjenjive maske kućišta, vrhunsku izradu, solidna kamera, SD kartica...
Samsung i HTC je bio zanimljiv dok je sve bilo isto, i dok se Nokia nije odvojila sa svojim vrhunskim aplikacijama nakon GDR2/Amber.
Glance, Double tap, legalna navigacija, Nokia Camera, Nokia Refocus, Here mape, Here City Lens, Photo Beamer.....dok se za "ukradenu" navigaciju nikada ne zna kada ce prestati raditi (kada M$+Nokia to odlulče).
Svi ovi modeli imaju isti cpu i gpu, ali bolja baterija i malo bolja kamera (Ativ S) nisu sve što je bitno za budućnost. Danas je normalna stvar da svaku večer stavljamo mob na punjenje, i nema problema sa strujom.
Samsung mi izgleda kao da preko "neke stvari" usput proizvodi i WP8 telefone pored androida, i tako se odnosi prema njima. Sve od nadogradnje što možeš očekivatije je samo minimalac što napravi M$ svima, pa eto mora i Samsung da to dobije usput, ista stvar je i sa HTC-om..

Kada je WP8 u pitanju, sve osim Nokie je promašaj od kupovine. Kupi onu Nokiu koliko para imaš, i imaš neku sigurnost za budućnost.

A sada slijedi napad kolega Samsung-ovaca :D

Odavno vecu glupost nisam procitao, Samsung ne odustaje od wp platforme sto se vidi i u najavama za sledece modele telefona, Ativ S je daleko bolji izbor od l820, ko jos moze da garantuje sigunu buducnost za nekog proizvodjaca, pa cekaj Nokia je skoro pa prsla skroz a ti govoris o buducnosti!!!! Uzmi Ativ S i neces se pokajati, vjeruj mi!

Ja sam imao ativ s, pa sam prešao na lumiu 925, samo zbog kamere, i nokijinog softvera (a i povoljno sam našao). Kao što sam napisao ranije, ativ je BEST BUY, S3 verzija WPa. Odličan hardver... Ako imaš dodatnih 70tak evra, svakako bih preporučio lumiu 920, ili za malo više 925. Ali je po meni ativ bolji od 820, 720, 625 itd... Ima 1gb rama, što će puno značiti za aplikacije u budućnosti... i odličan super amoled ekran, da ne pričam o bateriji.
Na kraju se izbor svodi na to koliko imaš para. Ali, ako već uzimaš WP, onda samo gledaj 925, 920 i ativ-a.

Bas ste mi zagolicali mastu za fiddler i zeleo bih da mi kazete kako to radi, video sam na netu da je to neki tool e sad kako funkcionise to skidanje app-a od samsunga ili nokie (imam htc 8S i sveze instaliran GDR3 normalna verzija), pa ako ste voljni da me malo uputite bicu veoma zahvalan :D

A dobro,cinjenica je da je Nokia 100 % fokusirana na WP....Zna se sta je Samsungu prioritet.
Nego,imam jos jedno pitanje a tice se ubacivanja brojeva u imenik.
Naime,citao sam da broj na Win 8 mobu ubacujemo ne klasicno npr 064xxxxxxx vec +38164xxxxxxx
jer samo ako ga tako ubacimo mob ce prepoznati ko nas zove tj pisace ime onog ko nas zove samo ako ga ubacimo sa +38164?
Jel to istina?
Inace,vec sam se obezbedio i sve brojeve iz imenika sam prepisao na papir.Sto je sigurno,sigurno je. :D

A dobro,cinjenica je da je Nokia 100 % fokusirana na WP....Zna se sta je Samsungu prioritet.
Nego,imam jos jedno pitanje a tice se ubacivanja brojeva u imenik.
Naime,citao sam da broj na Win 8 mobu ubacujemo ne klasicno npr 064xxxxxxx vec +38164xxxxxxx
jer samo ako ga tako ubacimo mob ce prepoznati ko nas zove tj pisace ime onog ko nas zove samo ako ga ubacimo sa +38164?
Jel to istina?
Inace,vec sam se obezbedio i sve brojeve iz imenika sam prepisao na papir.Sto je sigurno,sigurno je. :D

To za ubacivanje brojeva na WP nije tačno.
Ubacuješ kako tebi odgovara ;)

To sa +38164 je trebalo da se radi na wp7, na wp8 nema potreba za tim ali ako cesto putujes i mjenjas kartice u telefonu dobro bi bilo da ti svi brojevi budu sa +381, jer recimo neces moci da posaljes poruku iz rominga ili sa druge, inostrane mreze ako su ti brojevi samo 064.... Sad cinjenice... Nokia je prije svega fokusirana na Symbian operativni sistem i dugo godina je bila konzervativna, sto ih je dovelo do ruba propasti, a posto je vec pocela da gubi trku sa proizvodjacima sa Androd platformom jedino sto joj je ostalo jeste da se bori na trzistu sa WP platformom, inace joj dolazi u prilog sto je Microsoft zainteresovan ili je vec kupio 49% ili 51% fabrike, sto znaci da ce Nokia i Microsoft i u buduce da izbacuju WP. A ono sto raduje jeste to da ni Samsung ne odustaje od WP, sto se vidi po najavama za neke buduce telefone a sto je i tekako dobro da ta ista Nokia ima bilo kakvu konkurenciju na WP uredjajima.

Uh,sad mi je lakse!Hvala. :)
Ne...Kad bih cesto putovao uzeo bih Nokiu zbog perfektne navigacije.Sumnjam da ce jos dugo Nokiine aplikacije moci da se instaliraju na druge Win8 telefone.
Microsoft je pristao da plati 5,4 milijarde evra za kupovinu mobilnog poslovanja Nokie,uključujući i prava na patente te finske kompanije pocetkom septembra.Koliko je to dobro i pametno,to je vec posebna tema.
Najbitnija cinjenica je da je Android suvereni vladar (82%) i Microsoft ce morati mnoooogo da se potrudi da privuce korisnike.
Ne znam,meni se cini da se Nokia polako vraca onamo gde pripada ali borba ce biti i vise nego teska....Pogotovo zbog Nexusa 5.
Jako pozitivna stvar je sto se bukvalno za svakog moze naci dobar telefon za svaciji dzep.Npr. Lumia 520,Galaxy Ace 2,LG L5,itd...

Poslednja izmena:
Upravo tako, koliko para toliko muzike, a sto se tice aplikacija, to je isto kao kad bi rekli da se ne mogu ili nece moci korisiti krekovani programi na nasim racunarima, ne postoji ni jedan vid zastite koji se ne moze razbiti, tako da se ne sikirate mnogo da li ce moci here drive+ na Samsungu i drugim telefonima, naravno da ce moci i to bez ikakvih problema kao i sad sto moze.

U sustini, za pare koliko je L820 skuplja taman moze da se uzme legalna navigacija i da se ne misli

Moj brat je nedavno uzeo Ativ S, sta se meni npr ne svidja u odnosu na 720
Mnogo losiji kvalitet izrade, kover za bateriju preterano tanak, savitljiv, jedva se drzi za tel.
Ne svidja mi se win taster, ni to sto se gase i pale back i search mnogo cesto cim ga ne pipnes par sekundi gasi se, kad ga pipnes pali se, u cemu je poenta osvetljenja tastera ako treba prvo da ga pritisnes pa da se upali, osvetljenje sluzi da vidis taster u mraku :D .
Vidljivost na suncu jako losa
Ekran ima prezasicenje boje previse neprirodne, (npr kad slikam ss na l720 npr boje cijan, i prebacim taj ss na komp, isto kako se ta boja vidi na tel, ista je i na monitoru, dok na Ativ S , ta boja je vise plava nego cijan, i totalno drugacija nego kad je posle gledas na monitoru.
i ne svidja mi se raspored dugmica, gde je lock i gde su volume dugmici, ja sam levoruk i nikako mi ne odgovara raspored
jedino sto mi se na ativ svidja je njegova cena, i hadrver, za te pare 1gb rama i taj procesor stvarno isplativo. Ima cenu kao i 720 cak je ona malo i skuplja a duplo bolje specifikacije.
Ali ne bi se nikad menjao 720 za Ativ S :)

Sve je stvar ukusa. Ima razlike u ekranima, ativ i moj 925 su super amoled, i jesu drugačije boje, ali su dobre i na 920 itd. Meni se lično dopadalo windows dugme na ativu, kao i volume na levoj strani, više nego tasteri sa sdesne trane na nokijama (mada sad koristim double tap).
Što se tiče back cover-a, mislim da svako uglavnom kupi neku zaštitu, te se zadnja strana i ne vidi. Ja svoj nisam hteo da nosim dok nisam uzeo hard case... to mi je princip za sve mobilne, jer volim da čuvam stvari. Isto važi za foliju na ekranu.

Kupio sam Ativ S zbog cene koja me je privukla i specifikacija koje nudi za tu cenu. Hteo sam i da probam WP8 i da vidim u kom pravcu će se razvijati priča sa njim. Što se tiče Ativ-a i kvaliteta, poklopac jeste loše urađen ne u smislu dizajna već kvaliteta, kao i tasteri za zvuk i power koji su nekako klimavi. Vibracija je katastrofalno urađena, isklučio sam je prvi dan jer je previše jaka i ceo tel nekako odzvanja. Vizuelno mi se telefon sviđa i bolje je dizajniran od GS3. Šteta što zadnja strana nije urađena od kvalitetnijeg materijala. Ekran ima prezesićene boje ali može da se koristi. Ostatal hardvera je odličan za ovu cenu. Kamera odlična.
Nastaviću da ga koristim zbog i pružim šansu WP8 iako OS ima bitne nedostatake, nadam se da će ih ispravljati vremenom. A ako stvari budu sporo napredovale sa WP8 tu je Nexus 5 :)

Što se tiče raznih zaštitnih obloga, nikad mi nije bila jasna poenta kupovine premijum uređaja i onda stavljanje istog u sve moguće zaštite i jeftin kineski silikon. Jedino što meni ima smisla su one protect folije za front i back cover i eventualno neki minimalistički bumper na pojedinim modelima.

Bas tako , nikad ne bih stavio neki gumeni ili silikonski kase, msm odvratno izgleda. Zato sam i kupio l720 i nikad ali bas nikad ne bih stavio bilo kakav kase, a i nije potreban unibody je odlican jak, i prelepo izgleda.

A da i ta vibracija, zvuci kao da se tel raspada na ativu, sto sve govori o kvalitetu izrade....

Zar bas niko nece da mi odg na pitanje za fiddler I instaliranje aplikacija, na telefone koji nisu nokia... :smash:

Back cover na Lumii 720 je preeeejako postavljen.Bas se covek treba pomuciti da je skine.
P.S. I ja sam levoruk. :)

Zar bas niko nece da mi odg na pitanje za fiddler I instaliranje aplikacija, na telefone koji nisu nokia... :smash:

Celu jednu stranu pre tvog postavljenog pitanja imas odgovor na tvoje pitanje i detaljno uputstvo!! Za toliko si mogao sam da se potrudis ako te interesuje ovaj tel i tema uopste!

Telefon ne zato sto imam vec HTC8S, u redu nisam znao, sad cu da bacim pogled, inace hvala ti :)

Ne znam koliko vas koji koristite telefon vise gledate u pozadinu telefona, ili ti u poklopac baterije, nego u sam ekran, tako da je vise nego smjesan razlog za odustajanje od kupovine, ja cesto putujem iz RS u Srbiju, tj zivim u RS a studiram u Srbiji, bar dva puta mjesecno mjenjam karticu na Ativ S, i taj poklopac stoji kako stoji i prvog dana, tako da je ovo i demant na tu vasu zamjerku!!!

Ne znam koliko vas koji koristite telefon vise gledate u pozadinu telefona, ili ti u poklopac baterije, nego u sam ekran, tako da je vise nego smjesan razlog za odustajanje od kupovine, ja cesto putujem iz RS u Srbiju, tj zivim u RS a studiram u Srbiji, bar dva puta mjesecno mjenjam karticu na Ativ S, i taj poklopac stoji kako stoji i prvog dana, tako da je ovo i demant na tu vasu zamjerku!!!

Pa dobro, ne kazem ja da ce on da se raspadne, ali ne volim taj osecaj jeftinog kad drzis tel u ruci, nemas taj osecaj premium uredjaja, kao sto je slucaj sa vecinom samsunga. A i kako god pritisnes malo jace tel on krcka i uvija se. Jednostavno deluje jeftino osecaj je takav. Ali naravno, odnos cene i kvaliteta je odlican.

Nazad
Vrh Dno