Šta je novo?

Samsung ATIV S

Fokus na kameri nije bash najbolje odradjen, recimo kliknesh na poziciju koju zelish da fokusira ali nakon pritiska za slikanje , focus se promijeni sam od sebe(u smislu on napravi odnosno ponovi focus sam iako smo mi vec to sami odradili) i onda slika ne ispadne kako smo zeljeli.

Čim si kliknuo na poziciju koju želiš aparat je odmah nakon fokusiranja napravio fotografiju, ne može da pogreši fokus. Imaš dva moda za okidanje: sa camera tasterom i duplim klikom i fokusom kao kod fotoaparata, ili izborom fokusne tačke na ekranu gde odmah nakon fokusiranja tel pravi fotografiju.

Ako je nekog smorio Ativ i raspolozen je za zamenu za GNexus i9250, neka se javi .. :D :p :)

Ako je ova verzija GDR3 (Verzija OS: 8.0.10517.150), onda sam ja dobio... :)

Ako u settings imaš isključivanje rotacije ekrana, gašenje aplikacija sa "x" u mutitaskigu (držiš malo duže back strelicu), i još par stvari.. onda si dobo GDR3.

Uzeh sad ovo vase sokocalo.. :) Prvi utisak *** PA OVO JE PREMIUM MODEL U ODNOSU NA S3... :D Sad cemo da ga snimimo detaljno.. Nego sta kaze gdr3 sta ima korisno?

Uzeh sad ovo vase sokocalo.. :) Prvi utisak *** PA OVO JE PREMIUM MODEL U ODNOSU NA S3... :D Sad cemo da ga snimimo detaljno.. Nego sta kaze gdr3 sta ima korisno?

Welcome back :)

A izabrao si najbolji telefon za povratak :)

Pa pazi bio sam jako skeptican zbog Sljamsungove plastike kao kod s3 ali ovo je od s3 kao glava od bulje.. Jedino sto cu morati da ga mecem u nesto.. Jel ima kod nas negde flip futrola za njega, ne nadjoh na netu... Ili neka zastita a da nije ona ljomberska.. :)

Sta ces sad ovde ne mozes da stavis onaj kozni novcanik ispod ikonica :d

Takodje,vlasnik ovog telefona vec nedelju dana :). Zahvaljujem se ljudima koji su mi pomogli svojim postovima da kupim ovaj telefon. Nisam pogresio. Reci pohvale za njega. Osim, kao sto je navedeno u prethodnim komentarima, da je poklopac slab i vibracija je malo cudna . Ali za 22000 ovo je premijum telefon. Instalirao sam navigaciju here drive + i kada izaberem drive to izbaci mi tekst: Your route trough a country or area where navigation isn't available yet. Mape su za Srbiju, pronadje lokaciju moju ali dalje od ovoga nisam uspeo. Ako neko zna da mi pomogne zahvaljujem se unapred.

Jel moze neko da mi kaze, kako da se odradi interop unlock, ne uspevam, jel neohodan win8, posto sam na sedmici i strasno me mrzi da menjam.. Bio bi stvarno zahvalan nekom ako bi izdvojio par minuta i objasnio o cemu se radi, ili da me uputi na post ako je vec pisano o tome..

Poslednja izmena:
Pa u sustini ti treba dev unlock da bi mogao da instaliras XAP preko kog odradis interop. Prilicno jednostavna procedura, treba da izmenjas par registry key-eva, imas sve na XDA.

Pa u sustini ti treba dev unlock da bi mogao da instaliras XAP preko kog odradis interop. Prilicno jednostavna procedura, treba da izmenjas par registry key-eva, imas sve na XDA.

Cekaj a kako da ja dodjem do dev unlock-a.. To mi nije jasno.. Vi sto ste dobili gdr3, za koje su trziste ti vasi telefoni, ovaj moj nema nista jos, ovaj je za neku Mongoliju, mamicu mu njegovu..

Pa ili platis Microsoftu 20$ za dev licencu, ili dobijes ako si student preko Dream Sparka. Da si student mozes da dokazes ako imas .edu email adresu, a mi smo ovde napravili lazni profil na Maricopa University i tako dobili adresu. Ne znam da li jos uvek radi ta fora, ja sam to uradio dosta davno...

GDR3 dobijas tako sto sideloadujes aplikaciju koja dozvoljava telefonu da skine beta update, posle toga ti aplikacija ne treba, update radis redovnim putem.

U sustini za sve ovo ti treba dev account, ili da probas da flashujes custom rom za ativ koji je vec interop unlocked. Postupak za flash je isto prilicno lak, ako ti se ne svidi custom uvek se mozes vratiti na obican rom. Uputstvo je takodje na XDA, WP8 developmet sekcija, evo sta dobijas sa romom:

Unlock / Interop Unlock / Relock prevent
Volume limit disabled
No prepinned tiles of Samsung apps
Some of Samsung apps removed
Full access to APNs and Internet Sharing
Two search providers: Yandex and Google. Both can launch its app from search key (if app is installed).

Kao sto vidis jedino sto je bitno je da je interop unlocked. Mada sa ovim ne mozes da instaliras GDR3 (koji ce ionako uskoro zvanicno).

Poslednja izmena:
***, kako lepo ćaskate o ATIV-u, a ja se vratio na androida posle dužeg vremena :(

Ok, hvala Svarog, znam da ste spominjali dev acc, jos kad se pojavio WP8, ali tad nisam pratio tako da mi je cela ta prica ostala dosta strana.. U principu, cekacu official update, nece valjda toliko da kasni...

Neogeo, pa kad oces da porucujes kineze, za te pare si lepo mogao da uzmes Ativa ovde.. :)

Ok, hvala Svarog, znam da ste spominjali dev acc, jos kad se pojavio WP8, ali tad nisam pratio tako da mi je cela ta prica ostala dosta strana.. U principu, cekacu official update, nece valjda toliko da kasni...

Neogeo, pa kad oces da porucujes kineze, za te pare si lepo mogao da uzmes Ativa ovde.. :)

Mogo sam ali dok sam imao WP sve aplikacije su mi kasnile sa notifikacijama (Viber, WhatsAp, FB Messenger, Gmail) a to mi je bitno zarad posla (FBM nije)...

Vi sto ste dobili gdr3, za koje su trziste ti vasi telefoni, ovaj moj nema nista jos, ovaj je za neku Mongoliju, mamicu mu njegovu..

Kolega ima DBT csc, telefon je kupljen u Nemackoj, pa je dobio zvanican Update 3. Koliko citam i ATO medju prvima dobija update.

A i koliko znam (ako nisu promenili), nema potrebe da se placa dev licenca. Samo se registrujete na WP App Studio-u i dobijete dev acc.

Poslednja izmena:
Ja samo moj kupio kod nas u radnji, i dobio sam zvanicni update GDR3.
Telefon je u svakom smislu perfektan, jeste da je ceo plastikaner, ali je savrseno uradjen, nema nista da susne, ili da krcka.
Ekran je kristalno jasan, mozda ima jace boje, ali to nista ne smeta, jos se svi oduseve kad vide kakva je slika na njemu.

Ja samo moj kupio kod nas u radnji, i dobio sam zvanicni update GDR3.
Telefon je u svakom smislu perfektan, jeste da je ceo plastikaner, ali je savrseno uradjen, nema nista da susne, ili da krcka.
Ekran je kristalno jasan, mozda ima jace boje, ali to nista ne smeta, jos se svi oduseve kad vide kakva je slika na njemu.

KAd si dobio update gdr3? Koji ti je kod onaj ?

KAd si dobio update gdr3? Koji ti je kod onaj ?

Gledaj ja sam mob kupio u subotu, tako da cim sam ga upalio, ponudio mi je da uradi update, pa posle je trazio jos jedan da uradim...
Ajde mi samo jos objasni na koji kod mislis, i gde se nalazi... :)

Mislim na csc kod.. Mozes da ga pogledas na sledeci nacin

In phone hub, dial, the ##634# code. So, the menu of Diagnosis app appear.
In the menu Diagnosis app, enter the *#321647335 code, to view/change the region code of CSC.

Mislim na csc kod.. Mozes da ga pogledas na sledeci nacin

In the menu Diagnosis app, enter the *#321647335 code, to view/change the region code of CSC.

CSC version: I8750OXAALL3

Current CSC: ATO

CSC version: I8750OXAALL3

Current CSC: ATO

E bas to.. Evo i ja sam sad prebacio na ATO i upravo mi skida GDR3.. Ko hoce da proba..

Change directly on Samsung Ativ S method

The all members of xda-developers, and the author can not be held responsible for any damage to any of your devices after applying the following. Make sure to save all your data!

This method works for the Samsung Ativ S, (except the Custom CSC of @-W_O_L_F-).

And I think also that this method only works if the ATO region settings are integrated into the CSC. If this is not the case, please flash the ROM and the appropriate CSC using the Samsung ATIV S I8750 Rom flashing guide.

This method will require at least two reset, necessary for change the CSC. Then again remember, save all your data!
If between each reboot, you are prompted to reconfigure your Samsung Ativ S, it is not worth it until all the resets are completed.
Of course, will remove the μSD card if it is built into the phone.
In the menu Diagnosis app, enter the *#321647335 code, to view/change the region code of CSC. Select the ATO code.
If you want to know more about region codes, then you can visit the blog ykkfive.blogspot.be.
The Samsung Ativ S, will reset.
Once, the change ATO made, search the updates.
Download and install all updates GDR3 proposed.
Once GDR3 installed, you can, if you wish, return to your old CSC, simply performing the inverse method.
In the Diagnosis menu choice CSC, choose your old CSC.
The Samsung Ativ S, will again reset.
You can now reconfigure all your content on the Samsung Ativ S with updates official GDR3 and your original CSC integrated.

Trenutno koristim Samsung galaxy core sa android operatvnim sistemom. Pratim teme o WP, a naročito mi se sviđa Samsung ATIV S. Pristupačna cena i dobre karakteristike. Mislim da je Nokija precenila svoje WP modelem bar ove u klasi i ispod ATIV S.
Interesuje me kakva je situacija sa aplkacijama, ima li besplatnih ili se sve kupuju?
Na sadašnjem telefonu sam instalirao, brisao sve i svašta, dok nisam ostavio samo ono što mi treba i što koristim. Čak sam i kupio par, tapatalk 4, nova launcher, status bar 2G-3G pro. Telefon (s obzirom da je android) ne baguje od kada ga ne čačkam puno i ne instaliram sve i svašta.
Voleo bih da pročitam više ličnih iskustava što se tiče ATIV S modela ljudi koji ga koriste.

Ljudi pomagajte,ako Boga znate. Promenio sam CSC kod,bio je DBT,promenio na ATO. Pitao me nesto,prihvatio sam,poceo je da azurira nesto,pojavili se oni zupcanici,a kad je ponovo resetovao pojavio se samo crn ekran,nista vise i nece nista dalje,tako stoji i posle gasenja,paljenja. Dodje mi da vristim od muke. Moze li neko da mi pomogne? Sta da radim? mogu li nekako da vratim na fabricka podesavanja ili sta vec?

Vrh Dno