Šta je novo?

Samsung ATIV S

Ne znam da li moze factory reset sa power i volume+- dugmetom zajedno. Probaj takoda odradis....

Bas sam hteo da otkucam post, da se nekom ne desi slucajno, ali sam izgleda zakasnio vec... Problem nastaje kada imate GDR3 Preview i uradite reset, posle paljenja i zupcanika dobijate crn ekran. Na zalost, ne postoji fix koji provereno radi. Neki su uspeli da ga povrate posle par reseta. U svakom slucaju zvanicni GD3 nema ovaj problem, a resenje je prosto flashovanje na GDR2 rom. Ovako mzoete izabrati ATO CSC odmah pri flashovanju i kada se digne sistem uradite update na GD3 (zvanicni, ne preview)

Poslednja izmena:
Imam gdr2 i nisam nista petljao sa gdr3,da li mi je sigurno da promenim na ATO i da odradim onda update na gdr3,da li gubim instalacije i podatke neke?

Imam gdr2 i nisam nista petljao sa gdr3,da li mi je sigurno da promenim na ATO i da odradim onda update na gdr3,da li gubim instalacije i podatke neke?

Mislim da neces imati problema, taj black screen bug se javlja samo ako se uradi reset na GDR3 Preview.

Ako nekom bude trebalo, evo linka za GDR2 rom i flash tool:
https://skydrive.live.com/redir?resid=9D00087E7E87FCE1!4426

Postupak:
1. instalirati driver, raspakovati rom, pokrenuti flasher
2. ucitati .csc i .wp8 fajl u flasher (zuti i zeleni folder)
3. ugasiti telefon, prebaciti ga u download mode
-press and hold volume up + camera button and press shortly power button (still hold volume up and camera buttons!)
4. povezati telefon, izabrati CSC (najbolje ATO)

Desetak minuta traje flash, posle svega trebalo bi da imate sveze instaliran GDR2 i mogucnost da uradite update na zvanicni GDR3 ako ste izabrali ATO CSC.

Promenio sam na ato,telefon se restartovao i upali kao da ga prvi put pali,proslo je to pocne podesavanje,udjem odma da odradim update i izbaci mi gresku:
We are currently unable to check for updates(80072ee2).

Nakon odradjenog apdejta na gdr3 pojavile su mi se aplikacije da ih instaliram,naravno da ne mogu jer izbacuje glupi error 8000fff i ne mogu nikako da resim problem,da li neko ima resenje?

Mozes li da mi pojasnis prva dva koraka. Kad udjem na taj link izbaci 3 stvari,prva je dokument csc,druga ima 692 MB,a treca FLASHTOOL+DRIVER. Kad raspakujem ovu trecu dobijem samsung usb driver i USB downlouder. Instaliram prvo i kad udjem na usb downlouder dobijem zuti i zeleni folder ali ne znam da ubacim csc i wp8 fajl. Da li jos neko zna kako ovo da uradim? Molim za pomoc

Poslednja izmena:
Mislim da neces imati problema, taj black screen bug se javlja samo ako se uradi reset na GDR3 Preview.

Ako nekom bude trebalo, evo linka za GDR2 rom i flash tool:
https://skydrive.live.com/redir?resid=9D00087E7E87FCE1!4426

Postupak:
1. instalirati driver, raspakovati rom, pokrenuti flasher
2. ucitati .csc i .wp8 fajl u flasher (zuti i zeleni folder)
3. ugasiti telefon, prebaciti ga u download mode
-press and hold volume up + camera button and press shortly power button (still hold volume up and camera buttons!)
4. povezati telefon, izabrati CSC (najbolje ATO)

Desetak minuta traje flash, posle svega trebalo bi da imate sveze instaliran GDR2 i mogucnost da uradite update na zvanicni GDR3 ako ste izabrali ATO CSC.

Mozes li da mi pojasnis prva dva koraka. Kad udjem na taj link izbaci 3 stvari,prva je dokument csc,druga ima 692 MB,a treca FLASHTOOL+DRIVER. Kad raspakujem ovu trecu dobijem samsung usb driver i USB downlouder. Instaliram prvo i kad udjem na usb downlouder dobijem zuti i zeleni folder ali ne znam da ubacim csc i wp8 fajl. Da li jos neko zna kako ovo da uradim? Molim za pomoc

Kliknes na te foldere i browsujes ta dva dokumenta :) Ta arhiva od 692mb mora biti raspakovana

Kad kliknem na ta dva foldera,ne vidi mi te dokumente ili ja ne znam gde se nalaze,a raspakovao sam tu arhivu. Mozes malo da mi pojasnis?

Hvala na pomoci. Uspeo sam da flesujem na GDR2 rom. Prebacio sam i na ATO csc. Jeste da nece da apdejtuje na GDR3,ali je bar proradio telefon... :)

Nema na cemu, drago mi je da si uspeo. A trebalo bi da dobijes update na GDR3 sa ATO csc-om

Meni je odmah nasao i instalirao gdr3 kad sam prebacio na ATO.. Proveri vreme i datum... Ako je to ok, iskljuci wi fi iskljici telefon, upali ga, upali wi fi i onda probaj.. Ali tacno vreme i datum pod No 1!

Ja nekako nemam srece sa tim gdr3 update-om. Nemam nigde ta ATO... a trenutni mi je SEB.... Bedak

Dobio GDR3 posle flesovanja gdr2 rom i podesavanja na ATO csc i podesavanja tacnog vremena. Jedino nece Here drive +,a probao preko proxy podesavanja. Vidim da je Here azuriran juce,ne daju vise na ovu foru. Da li je neko uspeo da posle GDR3 instalira Here Drive + ?

Ja sam uspeo juče Here Drive+ da instaliram preko fiddlera2, a pre toga sam apdejtovao na GDR3, najbitnije je da ukucaš u fiddler-u
Kod:
if(oSession.uriContains("SAMSUNG"))
{
  oSession.url = oSession.url.Replace("SAMSUNG","NOKIA"); 
}
i da prebaciš sve u podešavanjima za region na engleski. Onda radi proxy bez problema

Bolje ne diraj nista.sacekaj da dobijes zvanicni update. Ne dobijas nista narocito. Igraj na sigurno,a ne da krene naopako kao meni pa se posle maltretiras ceo dan da se vratis na staro... :)

Hvala ti,nisam ni mislio da se cimam oko toga samo mi nije jasno zasto nemam ATO regionalni interface. .. Ali nije ni bitno... Uzivajte u gdr3 mozda i ja sa SEB uspem da dobijem gdr3 posto sam danas dobio DataSense :D

Poslednja izmena:
Znaci kod tebe tek stigao gdr2.. Nista onda tamo u aprilu dobijas gdr3.. :p :D

Dal se ja tripujem, dal sam slep ili sta.. Kako i gde da stavim vibraciju dok kuckam po tastaturi?

Poslednja izmena:
Ne moze vibracija, mozes da ukljucis zvuk, tj kuckanje kad kuckas po tastaturi. A to ti se nalazi u settings>ringtones+sound pa na dnu imas Ply a sound for i tu zakacis key press i to je to.

Pa nije je nikad ni bilo..

Ja sam uspeo juče Here Drive+ da instaliram preko fiddlera2, a pre toga sam apdejtovao na GDR3, najbitnije je da ukucaš u fiddler-u
Kod:
if(oSession.uriContains("SAMSUNG"))
{
  oSession.url = oSession.url.Replace("SAMSUNG","NOKIA"); 
}
i da prebaciš sve u podešavanjima za region na engleski. Onda radi proxy bez problema
Gdje ovoupisujes, jel moze neki skrin sot. Inace dobio sam gdr3 pa ne mogu da instaliram here drive+ preko proksija.

Stvarno bi bilo lepo ako bi sevnuo neki tutorijalcic za to trebaju mi neke Nokia app.. :)

Ja sam instalirao Nokia Cinemagraph sa proxy-jem ali mi here drvie + nece da instalira izbacuje eror8000ffff.

Kako bese ide proxy?

Kucas u url: 117.135.139.179
port: 8888
Nadjes aplikacuju ugasis proxy i install- cinematograph i nokia panoramio sam instalirao tako, ali here drive + nece pa nece. A sa ovim fiddlerom ne znam kako ide, ne mogu da nadjem neki tutorial pa da probam.

Nazad
Vrh Dno