Šta je novo?

Samsung ATIV S

Pokrenuo sam ovu temu jer me je konkretno zanimao ATIV S, a ne pricha o windows phone platformi. Hvala svima na odgovorima.

1. Cime da bude bogatija? Dodash pesme u playlist-u i stavish telefon u dzep :)

Pa npr da ima ekvilajzer, da pusta pesme po folderima, da mozes da secnes pesme odmah na sredini umesto da drzis ff dugme da premotavas, da ti dugmence na handsfree uredjaju bude programabilno...

Ajd ovi spameri :d koji nisu za Ativ S temu :d da mi odgovore u WP8 diskusija na postavljeno pitanje!

Sad kako ste ga nahvalili ATIV razmisljam se da zamenim Lumiu 820 :) Smorila me baterija, i ovaj high sensitive touch, stalno mi se aktivira u dzepu iako je iskljucen (*** nemam naviku da zakljucavam telefone). Znam za prednosti, nego me zanima da li je neko primetio neke mane za ovo vreme dok ste ga koristili? Pikseli, krckanja kucista, prasina ispod displeja itd... I ostaje mi da se nadam da ce se Samsung smilovati da podrzi uredjaj sa update-ovima... :)

Sad kako ste ga nahvalili ATIV razmisljam se da zamenim Lumiu 820 :) Smorila me baterija, i ovaj high sensitive touch, stalno mi se aktivira u dzepu iako je iskljucen (*** nemam naviku da zakljucavam telefone). Znam za prednosti, nego me zanima da li je neko primetio neke mane za ovo vreme dok ste ga koristili? Pikseli, krckanja kucista, prasina ispod displeja itd... I ostaje mi da se nadam da ce se Samsung smilovati da podrzi uredjaj sa update-ovima... :)

Meni baterija sa umerenim korišćenjem izgua 3 dana.
Ne krcka, ne pucka, deluje extra kvalitetno.
Ja za sada nemam prašine ispod ekrana, pikseli su svi na broju i extra su sitni.
Moja preporuka +++1.
Eno nekog lika iz NSa prodaje Sealed Box Ativ S za 255€. Lik je trgovac i donosi ih iz HU.

Moja preporuka.

p.s. Izašao Copilot GPS i radi pa ubija!

sto se tice updejtova bice do gdr3 kao sto sam vec reko :/
za sad nisam imao bagove i tako neke stvari, sve zamerke koje imam (a nema ih mnogo) su u vezi wp8 i ja sto sam sad gledao pocinje da mu raste cena :/
msm gde sam ga ja uzeo pre vise od 1 mesec (30 crvenih) sad kosta tu vise od 400e, i na ostalim sajtovima su povecali cenu na oko 38 crvenih :/

Hvala na odgovoru :) Znaci mi da mi neko prenese iz prve ruke. Jos ga nisam video uzivo, a i ne znam gde bih pa mi malo frka tako na slepo.

Tog lika znam, od njega sam uzeo prvu Lumiu 800, nije bilo bas lepo iskustvo, jedva izvukoh pare...

U svakom slucaju vidim da ima i u Somboru za 250 pa cu verovatno da napravim izlet do tamo ako se odlucim da uzmem.

Ono sto me privlaci je SAMOLED, 720p rezolucija i baterija, a odbija me pre svega upitna sw podrska od strane Samsunga, velicina displeja i preruzni okvir kucista (ta imitacija metala)

edit:
Hvala i tebi sukimtk na odgovoru. Sto se update tice ja za celu prvu generaciju WP8 telefona ocekujem punu podrsku i posle GD3, znaci minimum 8.1 update. Upitno je sta ce biti posle, ali bi bilo veliko razocarenje da ATIV ne dobije 8.1 (Blue)

edit 2:

Skinuo i ja Copilot, doduse nisam ga probavao, lepo sto je dzabe :)

Poslednja izmena:
Paaa, jbm mu mtr, po ovome ispade da će samo Nokia imati WP apdejtove pa analogno tome biće da će ih samo ona i prodavati...
Čisto sunjam.
Tako su rekli i za WP7, da će apdejtove dobiti samo pojedini brendovi a dobili svi (čak i bivši fom Optimus 7...).

ovako ljudi, updejtovi idu iz mikrosofta do proizvodjaca, i samsung svaki updejt mora samo malo da izmeni (da ga namesti za ativs i onaj drugi u ativ seriji )
sad ako u pravi pederi nece updejtovati posle gdr3 ali posto bi uskoro trebao neki updejt da dodje pretpostavljam da ce koliko toliko da ih podrzavaju :D
ali kad sam uzimao telefon znao sam u sta se upustam :D i ne zalim sto sam ga uzeo, jer da sam uzeo 820 morao bi da uzmem mem card i manja baterija :D
i stvarno se nadam da ce ujediniti win RT, wp8 sto se tice aplikacija i da se poboljsa sinhronizacija sa win 8 jer oni njihovi tableti su sve jeftiniji i jeftiniji :D

U sustini trebao bi da ima iste Microsoft update-ove kao i ova Lumia serija, nadam se samo da nece Samsung kociti nesto... Kako se trenutno ponasaju briga ih za WP.

Mislim da sam definitivno prelomio, odoh danas za Sombor pa javljam utiske :) Rece lik da ima 4 komada, jedan mora da valja :p

Say HELLO to a new Ativ S member svarog84!!! :)

Izgleda da samsung nece odustati od wp8 :)
msm sad su updejtovali njihove app i 20 bi trebalo da najave updejt i mozda novi fon(mada ja u to nesto ne verujem ali tako se prica :p)

Say HELLO to a new Ativ S member svarog84!!! :)

Hehe, hvala :) Eto dosao sam i ja u ATIV klub.

Danas sam probao da provalim zasto HERE Drive ne radi sa ne-Nokia telefonima. Evo zvanicnog obavestenja o podrzanim karticama, ja sa svajcarskom Orange nisam uspeo

In which countries can I use HERE Drive on non-Nokia Windows Phones?

Currently HERE Drive navigation is available in the countries below for non-Nokia Windows Phones. The supported regions are based on the MCC code (Mobile Country Code) of the SIM card. The table below shows the supported countries, the corresponding MCC codes and the regions available for each country code.

You can check your supported regions in HERE Drive by selecting Settings > Navigation license.
Country MCC Supported regions Canada, ST Pierre & Miquelon 302 (CAN) 308 (SPM) Canada Germany 262 (DEU) Germany, Austria, Switzerland, Liechtenstein France, Monaco 208 (FRA) 212 (MCO) France, Monaco Italy, Vatican, San Marino 222 (ITA) 225 (VAT) 292 (SMR) Italy, Vatican, San Marino, Malta Spain, Gibraltar 214 (ESP) 266 (GIB) Spain, Gibraltar, Portugal, Andorra UK, Jersey, Guernsey, Isle of man 234, 235 (UK 1-2) UK, Jersey, Guernsey, Isle of man, Ireland Mexiko 334 (MEX) Mexiko USA, Puerto Rico,US Virgin Island, Guam 310, 311, 312, 313, 314, 315, 316 (US 1-7) 330 (PRI) 332 (VIR) 535 (GUA) USA, US virgin islands, Puerto Rico

Doduse ovde nema izlistanog koda moje kartice (228) ako neko ima neku stranu karticu bilo bi lepo da proba i javi da li radi

Ljudi kome treba navigacija za voznju neka proba copilot nzm gde je neko pomenuo ovu navigaciju ali kad sam je probao radila je ok, ima mod za 3d i 2d, trial verzija traje 1m valjda i mozes da skines samo jedan region, u nasem slucaju balkan :)

Ljudi kome treba navigacija za voznju neka proba copilot nzm gde je neko pomenuo ovu navigaciju ali kad sam je probao radila je ok, ima mod za 3d i 2d, trial verzija traje 1m valjda i mozes da skines samo jedan region, u nasem slucaju balkan :)

Meni se ne sviđa.
U Kruševcu nema pola ulica.
Jbš takvu navigaciju.

Nokia Drive ima sve ulice koje sam kucao. Čak i neke prcvoljke :d ako me razumete.

Pozdrav svima, evo jos jednog zainteresovanog za ATIV, ono sto me najvise zanima jeste navigacija. Vidim da se od Nokia (Here) drive ne moze ocekivati da funkcionise kod nas, to je jasno.

Vidim da se ovde spominje Copilot, koji jeste besplatan, ali mislim da turn-by-turn glasovna navigacija nije i da se to doplacuje, kao i svi regioni preko jednog gratis koji se dobija po prvom pokretanju.

Takodje, Samsung reklamira Navigon besplatno, ali mape samo za Australiju i Aziju.

Moja pitanja bi bila:
- da li postoje krekovane verzije Copilota za WP?
- da li se naknadno mogu usnimiti mape sa torenata itd (Copilot, Navigon)?

WP8 sam samo kratko isprobao, UI, neke opcije itd, ali ne znam koliko je toga dostupno ispod haube za cackanje, pretpostavljam da nisu ostavili puno prostora..

Sta mislite, kakve su sanse da se ovaj telefon pojavi kod operatera?

S obzirom da je u radnji cena 240e, mislim da nema sansi da bude u ponudi operatera. LUMIA modeli ce biti u ponudi za WP i to je to...

nemas crekovane programe za wp8
i odmah imas odgovor i na drugo pitanje :D

Pozdrav, nov sam na forumu.. zainteresovan sam za ovaj telefon, ali danas kad sam otisao u servisu da ga kupim, lik ga nakudio kako mu puca ekran, kako nea besplatnu navigaciju, kako nema nokiine aplikacije.. cene ga 280 e, nov, ful oprema, 12 meseci garancije.. a za iste pare mi savetuju Lumiu 820, (Crnu).. isto 280e, 12 meseci garancije, ful... Nahvalio joj 3D navigaciju, kameru, programe, ekran amoled koji prilikom padanja nece puci.. bar tako on kaze.. ali lumiu ima na lageru, jos tu jednu, a ativ s nema, njega porucuje pa sutra stize.. Na internetu Ativ S porede sa 920-kom. Ali on me ubedjuje da je i 820 bolji, pa me interesuje, da li samo zeli da ga rasproda da mu slucajno ne bi pala pa da ne bih bio u minusu on, ili je Lumia stvarno toliko bolja? Sta mi savetujete? I da, na internetu sam nalazio ativ i za 250e, da li je takva trgovina sigurna? Buduci da sam preko kupujem prodajem pre dva meseca "Arc S" platio 125 e, sve dok ga nisam otvorio paket, kad ono, 3410. Hvala vam unapred, zeleo bih cuti vase3 savete.. Samsung Ativ S ili Nokia Lumia 820 ?

Poslednja izmena:
Pozdrav, nov sam na forumu.. zainteresovan sam za ovaj telefon, ali danas kad sam otisao u servisu da ga kupim, lik ga nakudio kako mu puca ekran, kako nea besplatnu navigaciju, kako nema nokiine aplikacije.. cene ga 280 e, nov, ful oprema, 12 meseci garancije.. a za iste pare mi savetuju Lumiu 820, (Crnu).. isto 280e, 12 meseci garancije, ful... Nahvalio joj 3D navigaciju, kameru, programe, ekran amoled koji prilikom padanja nece puci.. bar tako on kaze.. ali lumiu ima na lageru, jos tu jednu, a ativ s nema, njega porucuje pa sutra stize.. Na internetu Ativ S porede sa 920-kom. Ali on me ubedjuje da je i 820 bolji, pa me interesuje, da li samo zeli da ga rasproda da mu slucajno ne bi pala pa da ne bih bio u minusu on, ili je Lumia stvarno toliko bolja? Sta mi savetujete? I da, na internetu sam nalazio ativ i za 250e, da li je takva trgovina sigurna? Buduci da sam preko kupujem prodajem pre dva meseca "Arc S" platio 125 e, sve dok ga nisam otvorio paket, kad ono, 3410. Hvala vam unapred, zeleo bih cuti vase3 savete.. Samsung Ativ S ili Nokia Lumia 820 ?

Pa pazi, ja ne bi imao tu dilemu i pored exkluzivnih app za nokiu, meni znaci to sto je ekran veci.. I to sto ti je rekao je cisa budalastina, zastitno staklo i ekran su potpuno isti na oba modela i to se sve price rekla kazala.. Nokia mozda generalno ima kvalitetnije kuciste, ali zaostaje u drugim segmentima, a to su prvenstveno velicina ekrana i msm da je kamera bolja na Ativ-u, ali to uzmi sa dozom rezerve, nisam siguran.. 0.5 incha nije bas malo, zato trebas sam da vidis sta tebi vise odgovara..

ativ je bolji, jasam imao istu dilemu pa sam uzeoo ativ s i prezadovoljan sam
e ljudi da li je neko probao ativ beam ? :D

Ja sam presao sa Lumie 820 na ATIVa i progledao :) Jedino sto mi nedostaje je HERE Drive. A ako ti se zalomi tako svako staklo moze da pukne, a 820 nema gorilla glass...

to jeste mnogo veci ppi ima ativ i meni je npr to jedna od vaznijih stvari a izgleda da ce nokia da da here apps svima, sad mozda ce se placati :D
to za gorilu nzm, ja mislim da ima a izgleda da nema :/
ali to nema veze, imao sam ja backflip skoro 3 god i nije imao goila i nije se mnogo izgrebao ekran, mozda 2 ogrebotine ali to je kad je padao (meni je prvi pt pao kad sam sprintao na adi i ispao mi je iz dzepa i nije se slomio ekran) tako da ako nema gorila ne mora da znaci da je los ekran, msm ja verujem nokiji da je stavila ok ekran
ja da sam na tvom mestu nasao bi jeftiniji ativ s jer mozes, ja mislim da sam pre 5 dana nasao za 240 e
sto se tice kamere ativ s je meni sasviz dovoljna :D

Kakva je čujnost u slušalici? Da li je čist i razumljiv ton? Ja na Samsungu S Advance imam isuviše dubok ton pa kad je neka gužva ili buka teško je razumeti sagovornika. Ovo poredim sa Samsung Omnijom HD koji je imao savršen zvuk u slišalici.

pazi koliko ja znam skoro sve je isto izmedju sgs3 i ativ s, samo procesor, msm imaju istu kameru, ekran, i tako te stvari pa je verovatno i slusalica ista, meni je sasvim ok razumljivost, msm nisam imao problema da razumem onog sa kim pricam :D
sad ja ne pricam nesto mnogo pa da mogu da ti kazem da je extra :/

Mislim da ću menjati S Advance za ATIV S. A da li verzije koje se kupe u Nemačkoj i Austriji imaju srpski jezik?

Nazad
Vrh Dno