Šta je novo?

Samsung ATIV S

Ja sam ga samo drzo u ruci u interdiscount u zenevi, kuciste je od plastike ali izgleda kao bruseni aluminium, izgleda bolje od SIII ili od note 2

Misliiiim, štaa reeeećiii :)
Fon je napravljen extra, ali zaista extra.
Plastičan je ali odaje utisak aluminijumske kutijice :d što će reći, ne krcka, ne pucka jednom rečju saliveno parče "aluminijuma".
Extra je lagan za svoju veličinu i perfektno leži u ruci. Plašio sam se da će mi smetati u džepu ali to ovde nije slučaj.
Ekran je mica-ubica, oštar, zasićen bojama, slova su oštra i precizna, tač perfektan...
Ostalo što se tiče samog telefona tj. OSa je sve isto kao kod drugih WP8 uređaja.
Extra brzo se kači na 2G/3G i na WoFo, malte ne kud vi okom tu on skokom. Brzina i glatkost GUIa i rada telefona su na zavidno visokom nivou.
Baterija se sa originalnim punjačem puni 2,5sata (možda malo više) i meni je uz svo maltretiranje juče sa 100% pala na 80% (potpun apdejt telefona, internet, skajp i dr.).
Dve preporuke:
1. Obvezno staviti neku zaštitnu foliju/nalepnicu preko ekrana
2. Još obaveznije nabiti ga u bamper sa poleđinom da bi se zaštitila zadnja strana telefona koja je od "aluminizirane" plastike i koja deluje kao parče brušenog aluminijuma.

Ovaj telefon, što se mene tiče, ima ama baš svaku preporuku za kupovinu!

Evo par fotkica koje sam juče napravio na terenu (tmurno vreme bez sunca) i speedtest.net rezultat na 3G VIPu:
WP_20130611_001.jpg WP_20130611_002.jpg 2082997.png

Šta koga interesuje, neka slobodno pita.

Potpuno se slazem sa tobom :D
kakav si bumper uzeo?
msm i ja razmislajm da uzmem ali nigde da nadjem nesto sto valja :(
msm na ebay-u sam nasao extra stvari ali nemam paypal :(
edit: samo da kazem jos da za ovu cenu nema boljeg telefona :D
tako da ko zeli da ima wp8 i razmislja da uzme 920 a nema kesha neka ide odmah na ativ s :D

Poslednja izmena:
Lumijina prednost je što se tiče podrške (Nokia Drive, Maps i dr.) zarad čega je Samsung osakaćen a šljakaju samo Bing mape.

Ma nisam još uvek ništa kupio. Videću već nešto.

Nokija mi je bolja po izradi, meni treba kvalitetan fon ali sa druge strane cena je super za ovaj telefon, nebi me cudilo da jos pada cena lumie 920 upravo zbog ovog telefona, koliko vidim mi Nokiji placamo unapred super podrsku za aplikacije i update...malo bezobrazna politika.
925 bi uzeo samo tako, prelep fon ali dok dodje to kod nas...
Znaci 720 ili u krajnjem slucaju Ativirao bi se :D

Ja sam izabrao Lumiu 820 najvise zbog velicine ekrana, meni je ovih 4.3" maksimalna velicina za udobno koriscenje jednom rukom. Mada evo sada kad citam vase postove svrbi me Ativ iako znam da mi ne bi odgovarao :) Dodatno su uticali na odluku i Nokia aplikacije, a i mislim da ce Lumie biti bolje podrzane sa update-ima, Samsung sada podrzava WP kao po kazni

ja 720,920 nikad ne bi uzeo a pre 820 uvek bi uzeo ativ s
720, i 920 su preskupi i precenjeni, 920 jeste bolji od ativ ali samu u kameri, izradi i nokijine podrske i to je to
820 u odnosu na ativ ima mnogo manju bateriju,manju memoriju i manji ekran a skuplji je :/
jedini nokin telefon koji sam razmisljao da uzmem je 520 :D
ja ovo gledam na ebay-u http://www.ebay.com/itm/Mofi-Slim-S...4456?var=&hash=item5f803b1d30&vti=Colors Gray naj lepse do sada sto sam nasao
da imam paypal to bi uzeo :(

Velicina ekrana je subjektivna stvar, tako da ne bih uzeo to kao manu. A i kolicina memorije, nema svako iste potrebe. Meni je recimo potpuno nebitno

aj da zanemarimo velicinu ekrana ali ima veci ppi :D
sto se tice ekrana za mene je 4.8 savrseno ali o5 mislim da bi se svi slozili samnom da su noini telefoni preskupi u odnosu na ativ s osim 520 :D

Ja sam izabrao Lumiu 820 najvise zbog velicine ekrana, meni je ovih 4.3" maksimalna velicina za udobno koriscenje jednom rukom. Mada evo sada kad citam vase postove svrbi me Ativ iako znam da mi ne bi odgovarao :) Dodatno su uticali na odluku i Nokia aplikacije, a i mislim da ce Lumie biti bolje podrzane sa update-ima, Samsung sada podrzava WP kao po kazni

Ja sam se bojao za ovih 4,8" za ovaj Ativ S ali, veruj mi, komotno mi čuči u džepu u satenskoj vrećici i ne ometa me ni u kakvom radu (savijanje, čučanje, navijanje ... :d)...

+1 za Ativ S

:D
ma sve zavisi, mom drugu je 4,3" (sgs2) savrsen, meni je ativ s bolji, i vidi se razlika u ekranu :D
ja sam i napisao da kome je 4.8 mnogo da ide na 820 :D
oba telefonasu dobri ali meni je 820 osakacen na stvarima koji meni trebaju (memorija,baterija i ekran) i zato sam otisao na ativ s
ali da je bila neka nokia sa ativ s karakteristikama uzeo bi nokiu :D
e sad nzm za ostale ali vecini se svidja izgleda 920 a meni je 820 lepsi :D
sto se tice updejtova gdr 3 ce svi dobiti i tu nema izuzetaka :D
a i trebalo bi da samsung da neki veliki updejt uskoro (tako su najavili) i mozda ce izbaciti novi fon u ativ seriji ili laptop za w8 :D
a da je kao sto si reko po kazni to je tacno msm treba da se muce i da se fokusiraju na wp8 da bi bili bolji od nokie a to nema sanse jer imaju i njihove android telefone
mada meni ne trebaju frimware updejtovi jer sve radi savrseno :D
samo mi treba eq sto se nadam da ce doci sa gdr2 updejtom :D

Mnogo mi se nesto smejes :)
U svakom slucaju telefon je stvarno super i tu nema sta da se doda. Jedina falinka mu je malo genericki i dosadan dizajn. Treba pohvaliti super jak WiFi, sa kojim hvatam signal mnogo bolje nego sa bilo kojim telefonom do sad. Skoro da je u rangu sa laptopom, sto se WiFi-ja tice. Baterija jedna od najboljih koje sam imao na telefonima. Uz moje koriscenje izguram do tri dana.

Ajd jedno pitanjce.

Kako da u meniju dobijem sortiranje i izbor po latiničnim slovima kao u imeniku???, a ne kao jedan niz što je difoltno slučaj.

kliknes na plavo slovo :D
a sto se smejanja tice nzm :D
meni se iskreno i dizajn svidja kod ativ-s, u odnosu na galaxy s3 je mnoogo bolji :D (ta dva telefona poredim zato sto je isti prozivvodjac i slicnog su oblika)
meni baterija traje 1,5 dana :D
msm ja koristim za surf,mail igrice msm stvarno ga koristim svo vreme... :D
kad sam gajbi vise ne ukljucujem laptop za surf tu je mob :D
msm nije isto ali radi odlican posao :D

Nisam mislio na velicinu sto se tice nosenja u dzepu nego prilikom koriscenja. Ja recimo na 4.3" kada drzim u desnoj ruci telefon jedva dohvatim gornji levi cosak. A recimo mogu loptu za basket da drzim u saci... U svakom slucaju slazem se da je Ativ odlican uredjaj. Jedino sto bih zamerio je plasticna izrada u odnosu na Omniu. Omnia S bi bila killer phone :)

A mene recimo bas nervira taj alfabet menu kada se instalira vise aplikacija. Mislim da definitivno nedostaje opcija za ukljucivanje po potrebi. Ja jednostavno sve bitne aplikacije stavim na start, a ako uopste nesto kopam po listi uglavnom ne znam kako se zove i brzim skrolom prepoznam ikonicu i kliknem je a dodatna slova izmedju samo povecavaju kolicinu skrolovanja...

hektor-e2 :d jesi li skinuo malu foliju sa WIN dugmeta?
Ja se zahebo juče i skinuo je i sada mi dugme dođe nekako ćosavo :( tj reljefno... i "golo"?

Ja sam isto skinuo sve folije :)
meni npr ne smeta ova plastika. :)
a sto tice menija mozes da kucas naziv, otp kako se zove :)

Stiže i vama uskoro tapatalk:
We are getting a little closer to release a free version of Tapatalk for Windows Phone! Stay tuned at @wpcentral!

Uskoro niko nece moci da kaze da fali aplikacija, skoro se pojavio i Team Viewer koga zanima... A bilo bi lepo da startujemo i WP8 temu a ne da pisemo ovako po razbacanim temama za konkretne modele telefona

Sto? Meni i dan danas fali aplikacija na androidu, nebitno je koliko ih ima bitan mi je izbor. Izem ti nesto mega popularno gde imam jednu ili eventualno dve aplikacije, meni je to nedovoljno.

Hteo sam da kazem da postoje vec sve popularnije aplikacije, a uvek je kao nedostatak platforme navodjen manjak aplikacija. A koliko ih je potrebno zavisi od korisnika, ja imam instalirano i vise nego sto mi je dovoljno. U svakom slucaju ono sto je bitno za temu je da WP polako prevazilazi decije bolesti pa i ovaj

Uh, stvarno mu je povoljna cena, nesto se razmisljam da ga pazarim.
Nikad nisam imao telefon sa wp platformom (imao sam sa wm i to je bio blagi ocaj) pa imam lom pitanja:

1. da li postoji dobra aplikacija za muziku posto vidim da je stock prilicno siromasna (i koja)?
  2. da li postoji dobar video plejer, posto vidim da stock ne podrzava mkv i tilove (i koji)?
  3. da li push notifikacije rade kako treba (pre svega WhatsApp, Skype)
  4. kako radi stock mail aplikacija u simbiozi sa yahoo?
  5. da li postoji neka tastatura nalik na swiftkey na androidu (koja podrzava "swipe" metod unosa)?
  6. da li moze da se poveze sa tv-om i radi display mirroring?
  7. cuo sam da su omogucili kupovinu preko onog njihovog marketplace-a, da li moze jednostavno da se aplikacije placaju uz postpaid racun, ili mora platna kartica da bude povezana?
  8. da li postoji dobar fajl menadzer i koji (nesto poput es file explorera na androidu)?
  9. kad se ocekuje nova verzija wp i da li ce je ativ s podrzati?
  10. da li postoji neki alternativni dialer koji podrzava smart dial?
  11. znam da je najverovatnije za navigaciju mrka kapa, ali ajde tek da pitam, da li postoji neki dobar program za navodjenje poput Garmina na simbijanu, ili igo-a na androidu sa mapama za Srbiju?

1. Cime da bude bogatija? Dodash pesme u playlist-u i stavish telefon u dzep :)
2. To je problem :(
3. Da. Video sam kod ortaka na HTC 8X-u. Skype pozivi, recimo, dolaze kao obichni pozivi.
4. Vrhunski! Taj deo mi se posebno svidja.
5. Tastatura je ta koja je. Nema alternativa kao na Androidu.
6. Za sad ne moze :(
7. Isto kao i na Google Play-u :) Ukucash broj kreditne i tako placash programe.
8. File System nije otkriven na WP. Iz bezbednosnih razloga :)
9. Na jesen. I da, koliko sam chuo ATIV S ce podrzavati WP 8.1
10. Da :)
11. Ima. Ali su dosta loshije u odnosu na iGO. Bar po meni. A i ne vidim bash poentu GPS navigacije na telefonu. Koliko puta me je u sred navigacije na putu prekinuo tel. poziv :( Ali to je moje mishljenje.

E da :) Zaboravih da pitam srecne korisnike ATIV S-a kako radi Automatic brightness? Gledao sam na PocketNow kanalu na Youtube-u da je ochajan po tom pitanju. Ne menja osvetljenje ekrana onako kako bi trebalo. Da li je to ispravljeno nekim update-om? Bitna mi je ta stavka.

Poslednja izmena:
Dobro si primetio. Radi veoma ocajno :) Ali, cinimi se da je to opet ogranicenje sistema. Imas slabo, srednje i jako osvetljenje. Telefon bira jednu od te tri vrednosti u zavisnosti od spoljasnjeg osvetljenja i to mnogo grozno izgleda jer su samo tri vrednosti u pitanju. Ja ga drzim na srednjem i ok je.

I ja držim fon na Medium brightnes zaključano i meni je to sasvim ok.

Ajd, pokrenuću WP8 diskusiju kao što sam pokrenuo za WP7.x pa tamo da piskaramo!

Tema pokrenuta za WP8 platformu uopšteno!

Vrh Dno