Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

Podrzavam predlog.

Da bilo je rasprave o optimizaciji i poredjenju sa Oblivionom, i po mom misljenju Stalker je puno bolje optimiziran. I jos je next gen igra, sto Oblivion vec nije. Ali ne bih o tome puno pricao.
Ja bih :)
Znaš kako, igra koja koristi multiteksturiranje i fixed funkcije prosto ne može biti next-gen igra po pitanju grafike, i tu nema dalje diskusije. Ako je next-gen, onda cela mora biti rađena sa određenim hardverom na umu, a ne krpljena u toku sedam ili osam godina (koliko je trajao razvoj), tako da je ispratila featurese svih živih kartica koje su u tom periodu izašle.

Poslednja izmena od urednika:
Ja bih :)
Znaš kako, igra koja koristi multiteksturiranje i fixed funkcije prosto ne može biti next-gen igra po pitanju grafike, i tu nema dalje diskusije. Ako je next-gen, onda cela mora biti rađena sa određenim hardverom na umu, a ne krpljena u toku sedam ili osam godina (koliko je trajao razvoj), tako da je ispratila featurese svih živih kartica koje su u tom periodu izašle.
Drugo, Oblivion na max radi potpuno glatko i na 7600GT. Što nikako nije slučaj sa Stalkerom na max.

Pa Kriza ti koristi parallax occlusion i ostale napredne multitexture tehnike i radi bez problema na DX9 fixed function hardveru. Jeli razumijes sta hocu da kazem?

Poslednja izmena od urednika:
Molim vas da se drzite topica, u dve teme je bilo dovoljno djubreta "moja igra je bolja od tvoje igre"...

p.s. nadam se da su i uzroci otklonjeni sada...

Poslednja izmena:
Obavio sam misiju brain scorcher i dobiju novu sneak in to the sarcophagus i find wish granter. Cuo sam da su svi krajevi kod wish grantera false pa pitam gde treba da idem po neke druge misije za pripyat ili chernobyl npp? Nisam presao sve misije koje daje Barkeeper i general Voronin. Od aktivnih misija mi je ostalo find strelok, kill strelok i protect border.

Poslednja izmena:
Ako si dobio i odradio misiju da se nadjes sa guide-om, kao i sa doktorom u strelokovom stash-u, onda imas mogucnost da odes u Pripyat i pokupis dekoder u jednoj od hotelskih soba.Tim dekoderom ces moci da otkljucas vrata u elektrani, pa ces moci da dodjes do prava dva zavrsetka.

Ne mogu da nadjem Guide-a u Cordonu.

BTW. gde se nalazi elektrana?

Jel ima neko trainer za 1.005 koji radi? Zavrsio sam igru pa bih hteo jos jednom da se prosetam po zoni (svuda) i ne bih da se smaram sa healthom i staminom...

Onaj sa GCW ne radi.

Ne secam se gde sam nasao Fox-a. Mislim da sam pretražio ceo Cordon i da ga nisam nasao. Po walkthrough-u Guide bi trebalo da se nalazi u Cordonu. Da li je moguce da ga nema?

Guide ti se nalazi u razrusenoj kucici na desnoj strani, kada prodjes onaj vojni punkt ispod nadvoznjaka.

Ako mislis na kucicu kada se dolazi od garbage-a ili prva kucica desno posle mosta nema nikoga kada se dolazi od Sidorovica. Ispunio sam maksimum pa ne mogu da uploadujem sliku. Ja ne igram igricu od pocetka. Nasao sam walkthrough na internetu i na mapi cordona pise da su u toj kucici fox i guide ali sad nema nikoga.

Poslednja izmena:
U medjuvremenu sam promenio comp i graficku i poceo igru iz pocetka. Sada igram na "Full dynamic lighting" i detalji na "high". U istoj rezoluciji imam veci fps.

Pitanja:
1. Na samom pocetku, u misiji kada trebam da oslobodim onog Nimble-a ili kako, vec dobije li se ista extra ako one bandite pobijem sam bez pmoci Wolf-ovih ljudi? Pokusavam vec dve veceri (difficulty-master) i nesto mi se ne da! Ubise braca :d, a da se ne zezam sa tim ako je dzabana

2. Ima li gdje da se nadje bilo kakav pancir prije Strelok-ovog secret stasha?
Ne mislim da ubijam one vojnike desno od Wolfovog sela i da idem u onu bazu jer nemam cim da ih sve urokam na ovom stepenu tezine :S:

Poslednja izmena:
Mislim da je bolje da igras sa Wolfovim ljudima, jer i od njih mozes posle da pokupis stvari.

vi stvarno nemate pojma kako se igra STALKER :) Cim pocnes igru, pokupis onaj bolji prsluk kod onog pacova mutiranog u tunelu (pre toga odradis ohu prvu misiju koju moras, tu dobijes dvocevku i malo municije), odes do wolfa prodas mu sta ti ne treba, odes do dede dole u podrum uzmes hrane/bandaid za sve pare i odma odes i napadnes ona 3 vojnika sto patloriju put, navlacis ih jednog po jednog posto je AI glup ko Qrac (bez obzira sta starac rekao), uzmes im puske i municiju, odes i navlacis ostale iz baze, na tenene ih sve poubijas, mada ni ne moras, vec imas predobru pusku sobzirom da si na samom pocetku igre, odes odma i ubijes one vojnike sto oce da ti naplate prelaz u sledeci "nivo" mape, od njih uzmes puske, pare i sve ostalo i vec si baja. Dalje je igra maltene ultra laka jer vec sve imas, samo odelo da nadjes i to je to. Ne secam se, mislim da cak i to ima u onoj vojnoj bazi na pocetku.

:wave:

vi stvarno nemate pojma kako se igra STALKER :) Cim pocnes igru, pokupis onaj bolji prsluk kod onog pacova mutiranog u tunelu (pre toga odradis ohu prvu misiju koju moras, tu dobijes dvocevku i malo municije), odes do wolfa prodas mu sta ti ne treba, odes do dede dole u podrum uzmes hrane/bandaid za sve pare i odma odes i napadnes ona 3 vojnika sto patloriju put, navlacis ih jednog po jednog posto je AI glup ko Qrac (bez obzira sta starac rekao), uzmes im puske i municiju, odes i navlacis ostale iz baze, na tenene ih sve poubijas, mada ni ne moras, vec imas predobru pusku sobzirom da si na samom pocetku igre, odes odma i ubijes one vojnike sto oce da ti naplate prelaz u sledeci "nivo" mape, od njih uzmes puske, pare i sve ostalo i vec si baja. Dalje je igra maltene ultra laka jer vec sve imas, samo odelo da nadjes i to je to. Ne secam se, mislim da cak i to ima u onoj vojnoj bazi na pocetku.

Pa rek'o sam da necu na kvarno :d

@milanbb: Ma da tako sam i radio, al' reko mozda ima neka kvaka u tome da ih porokas sam

Poslednja izmena:
pa nije to na kvarno, treba skill-a, ako te vojnici pogode, dva-tri metka i pa-pa...

Znaci, ja ne verujem :D
Gde su ga samo sakrili...

genijalno. Sa ovim opusteno odvalis onu vojnu bazu desno.

Ko zna sta su jos sakrili na pocetku. Mozda ima i onaj gaus sniper :D

Pa stavi ti igru na najtezi nivo pa ces se malo sutra lagano prosetati kroz zonu. I protivnike mozes navlaciti na nekim mjestima, dok te na drugim mjestima cekaju da ti prvi pridjes. Igra nije ultra laka nigdje, cak i kad imas najbolju opremu i oruzje. I ne prozivaj Starca bez veze :)

@mperisic
Jesi li prije toga odradio kvest s doktorom?

U sta se odma ljutis :) Nisam te prozvao vec pomenuo. Na najtezem nivou je prilicno nerealno posto protivnici ostaju podjednako glupi samo imaju jaci armor i jaca zrna, a ti suprotno od njih, manji dmg, i slabiji armor. Zasto bih tako igrao ? Taj najtezi nivo ne popravlja samo protivnike vec mene hendikepira. NEcu da igram kao retard. Mogli su me i u invalidska kolica strpati, onda bi tek bilo tesko a ? :trust: :D HArd tezina bi trebalo da opameti protivnike da ih teze ubijas, a netebe da oslabi. Ako se njihovim zrnima iz puske dize dmg - nek se digne i mojim. Pa nisu ovo 90-te da se tezina uprogramira tako sto protivnik jednim pogotkom pravi 200 umesto 100dmg :D

Sa druge strane, probacu jos jednom na hard da igram. Pretpostavljam da ce i dalje biti laganica, jedini problem su mutanti, ovi ostali su onako...

U sta se odma ljutis :) Nisam te prozvao vec pomenuo. Na najtezem nivou je prilicno nerealno posto protivnici ostaju podjednako glupi samo imaju jaci armor i jaca zrna, a ti suprotno od njih, manji dmg, i slabiji armor. Zasto bih tako igrao ? Taj najtezi nivo ne popravlja samo protivnike vec mene hendikepira. NEcu da igram kao retard. Mogli su me i u invalidska kolica strpati, onda bi tek bilo tesko a ? :trust: :D HArd tezina bi trebalo da opameti protivnike da ih teze ubijas, a netebe da oslabi. Ako se njihovim zrnima iz puske dize dmg - nek se digne i mojim. Pa nisu ovo 90-te da se tezina uprogramira tako sto protivnik jednim pogotkom pravi 200 umesto 100dmg :D

Sa druge strane, probacu jos jednom na hard da igram. Pretpostavljam da ce i dalje biti laganica, jedini problem su mutanti, ovi ostali su onako...

Evo ga, opet pricas na pamet. Jesi li primjetio da u igri za svaku vrstu oruzja imas razlicite vrste municije koje prave razlicit damage i imaju drugaciji domet. Zbog toga imaju i drugaciju cijenu. Dalje, nije isto pucati u bandita sa krpama na sebi i u nekog experta koji nosi exoskelet. I razlicite frakcije se drugacije bore.

Poslednja izmena:
Evo ga, opet pricas na pamet. Jesi li primjetio da u igri za svaku vrstu oruzja imas razlicite vrste municije koje prave razlicit damage i imaju drugaciji domet. Zbog toga imaju i drugaciju cijenu. Dalje, nije isto pucati u bandita sa krpama na sebi i u nekog experta koji nosi exoskelet. I razlicite frakcije se drugacije bore.

:) JA UOPSTE NISAM PRICAO O TOME ! Ali UOPSTE nisam mislio na to, niti to ima veze sa ostatkom moje price. Nimalno nema veze. Ni blizu. Procitaj ponovo. Nisam o tome pricao...O necem drugom sam...Ne o tome...

:)

Ti si ovo gore napisao na pamet.

Pricao sam o tome da na tezem nivou moji resistance idu minus, nisu na 0, bandit u krpama je izdrzljiviji, tj moja municija je slabija, municija istog tipa kad je ja koristim (sad lupam primera radi) pravi 20dmg, a kad je on koristi pravi 40dmg. Ili to ili njegove krpe odjednom bolje upijaju dmg, a moje losije. O tim stvarimapricam. Ne pricam o tome da ja njega gadjam kokicama, a on mene sa AK47 pa mi je tesko.

Vrh Dno