Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl

E izvinite sto postavljam ovo pitanje, ali me mrzi da trazim da li ga je vec neko postavio.
Problem je ovakav: Moj drug je valjda bio u neku laboratoriju da uzme neka dokumenta i kada je usao zatvorila su se vrata i ne moze da ih otvori. Da li neko zna reshenje?

E izvinite sto postavljam ovo pitanje, ali me mrzi da trazim da li ga je vec neko postavio.
Problem je ovakav: Moj drug je valjda bio u neku laboratoriju da uzme neka dokumenta i kada je usao zatvorila su se vrata i ne moze da ih otvori. Da li neko zna reshenje?

Neka puca u ono maglovito crvenkasto stvorenje koje leluja po prostiriji.2 okvira resavaju problem.

Je l` zna neko sta treba da uradim na nivo kada treba da pratim grupu stalkera posto mi ubiju sve stalkere ali na jedno svetli zeleni krug. Ne znam sta treba da uradim da bi prestao da svetli zeleni krug?

Poslednja izmena:
Znate shta?
Zavrshio sam bioshock, ne mi se djasvi.

Ovaj kljakavi stalker ima bre neku istripovanu atmosferu...sanjao sam danima chernobil, sakupio sam gomilu dokumentaraca, chak i film Tarkovskog, zaista me je igra obuzela, mozda su i geni u pitanju, moj deda je uvek govorio da smo poreklom rusi:)

Bioshock je slabi systemshock2.

Poslednja izmena:
Ne bih da pokrecem neku raspravu,ali da ja biram igru godine to bi definitivno bio S.T.A.L.K.E.R. .Atmosvera je izuzetna,grafika strasna a Pripjat je nesto sto se ne vidja svaki dan u video igrama...Oprastam mu sve bagove.
Sad mogu samo potajno da se nadam nastavku(mada kraj ne obecava).
P.S.Obzirom kako je pravljen STALKER,nastavak bi mogao da se ocekuje negde 2017god:D.

Ne bih da pokrecem neku raspravu,ali da ja biram igru godine to bi definitivno bio S.T.A.L.K.E.R. .Atmosvera je izuzetna,grafika strasna a Pripjat je nesto sto se ne vidja svaki dan u video igrama...Oprastam mu sve bagove.
Sad mogu samo potajno da se nadam nastavku(mada kraj ne obecava).
P.S.Obzirom kako je pravljen STALKER,nastavak bi mogao da se ocekuje negde 2017god:D.

nastavak se odavno pravi, vec imas i trejlere...

Znaci igracemo S.T.A.L.K.E.R.-a i u DX15...
Da nije to nesto kao dogadjaji koji su prethodili udesu kamiona sa pocetnog sinematika???

Bilo bi dobro da Clear Sky malo popuni ogroomne rupe u prici originala...
Ja nisam bas sve pohvatao sto se tice price, pa sam morao malo po forumima da se informisem :).
I ono sto ocekujem je mnoogo vise filmova (cutscena) i hebeni ZVUK KADA PRICAS SA SAGOVORNICIMA (postojao je samo kada pricas sa barkeeper-om i bartenedr-om)...

Ja nisam bas sve pohvatao sto se tice price, pa sam morao malo po forumima da se informisem :).
I ono sto ocekujem je mnoogo vise filmova (cutscena) i hebeni ZVUK KADA PRICAS SA SAGOVORNICIMA (postojao je samo kada pricas sa barkeeper-om i bartenedr-om)...

slažem se oko zvuka,filmića i rupa 100% :)

Da su nasnimavali razgovore za prvi deo,igra jos nebi ni izasla:D.
Clear sky,pa gledao sam ja taj trejler...Ne izgleda lose...

Rupa ima kao i u vecini prica, ali nisu bas tako ogromne. Sve sto se tice price u igri je objasnjeno, normalno ne detaljno. Mozda je razlog bio nedostatak vremena, ali ja vjerujem da su to namjerno napravili kako bi imali sta reci u nastavku ili dodatku. Meni uopce nije bio problem pratiti i shvatiti pricu.

Clear Sky je prequel, gdje ce se detaljnije objasniti kako je Strelok dospio u kamion smrti, kako se nasao u programu nazvanom S.T.A.L.K.E.R., sta se desavalo u njegovim prijasnjim putovanjima kroz zonu... Ovdje se moze naci Clear Sky interviju sa vodjom projekta Antonom Bolshakovim - http://board.oblivion-lost.de/showthread.php?t=11150

Spominje se takodjer DX10 podrska, novi mutanti, bolje animacije, kompleksniji A-life, nove mape... Swampland mapa u onom videu je ogromna sa jos realisticnijom grafikom. Kako kaze Anton, sve bi trebalo biti gotovo do marta 2008.

Posto sam instalirao igru i sve patch-eve redom pokrenuo sam igru, ali kad treba da startuje new game prkine i izbaci mi sledece:

Sta treba da popravim???Ako moze pomoc...:sceptic:

E ,pa 'de si ti Terzazak.Jesi li resio problemcic.Ako nisi javi se da malo popricamo.Nemoj da batalis igru,grdno ces se pokajati...:wave:

"Zaglavio" sam u onoj misiji gde se iskljucuje Psy Emitter.Iskljucim ga i treba neki artefakt da najdem.Obisao sam sve ispod one elektrane ali nista ne nalazim.Quest se zove "Sneak in the sarcophage".

Spominje se takodjer DX10 podrska, novi mutanti, bolje animacije, kompleksniji A-life, nove mape... Swampland mapa u onom videu je ogromna sa jos realisticnijom grafikom. Kako kaze Anton, sve bi trebalo biti gotovo do marta 2008.

A zna li se kada je poceo razvoj jer mart 2008 mi zvuci nekako prebrzo.Nadam se makar samo maaalo boljoj optimizaciji igre...Mada vec kao da vidim:
min.sist.req. C2D 6xxx,8800gts,2.5Gb RAM-a...itd.Valjda ce biti i DX9 podrska posto prvi deo ima za DX8(static lighting).

"Zaglavio" sam u onoj misiji gde se iskljucuje Psy Emitter.Iskljucim ga i treba neki artefakt da najdem.Obisao sam sve ispod one elektrane ali nista ne nalazim.Quest se zove "Sneak in the sarcophage".
Taj kvest je sami kraj igre,tj nemozes odatle da ga izvrsis.Znaci neobracaj paznju na ono"JA ZNAAAA TVOJE ZELANIJEEE..." nego brisi napolje i nastavi "po planu"...Tek sad te ocekuje Pripjat a to je ,mozda, najlepsi deo igre...Poz:wave:
P.S.Nema nikakav artefakt,to te Monolit zove kod sebe...

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru :).Znaci da ignorisem taj quest i izaberem drugi u PDA?Moram peske do Pripjata :( :d

A zna li se kada je poceo razvoj jer mart 2008 mi zvuci nekako prebrzo.Nadam se makar samo maaalo boljoj optimizaciji igre...Mada vec kao da vidim:
min.sist.req. C2D 6xxx,8800gts,2.5Gb RAM-a...itd.Valjda ce biti i DX9 podrska posto prvi deo ima za DX8(static lighting).

Vjerujem da ce oni to zavrsiti na vrijeme ili bar priblizno, jer neke mape kao sto je Swampland vec postoje, odnosno razvijane su kad i originalni STALKER, a i vec je prikazan Swampland trailer. Red Forest, city of Limansk... ce biti nove mape recimo. I normalno da ce biti i DX9 podrska.

Kada si vec spomenuo optimizaciju, da napomenem kako navodno forceware 163.44 povecavaju perf. za 48% u STALKER-u. Problem je u takozvanom VRAM bug-u kod GeForce 8 serije. Dalje sam naisao na informaciju da je 163.69 verzija jos bolja.

E ,pa 'de si ti Terzazak.Jesi li resio problemcic.Ako nisi javi se da malo popricamo.Nemoj da batalis igru,grdno ces se pokajati...:wave:
Evo mene.
Instalirao ,pechovao i odigrao igru.I jedva ustajao ujutru za posao...:(
Igra mi se svidja,solidna grafika.. mada ima poneka greska(ovi losi momci pucaju i kroz zidove).. Karakteristicna je,razlicita od drugih fps-a.Odradio sam cetiri razlicita kraja i tu zavrsio.:wave:

Evo mene.
Instalirao ,pechovao i odigrao igru.I jedva ustajao ujutru za posao...:(
Igra mi se svidja,solidna grafika.. mada ima poneka greska(ovi losi momci pucaju i kroz zidove).. Karakteristicna je,razlicita od drugih fps-a.Odradio sam cetiri razlicita kraja i tu zavrsio.:wave:

Ima li medju ta cetiri i jedan ona dva "dobra" kraja???
Ma igra je prepuna bagova ali sve joj je oprosteno:D...Najzanimljiviji mi je onaj "car" sto se pece u buretu, blizu Freedom baze:d.

Stavite 10004 patch, i novi redux mod.

Hm,da li ce se istorija ponoviti???
@ Starac, Red forest se, kao mapa, pojavljuje i u prvom delu.Verovatno se ne misli na istu?

Znam, ima crvena suma u originalu, ali ovo bi trebala biti potpuno nova mapa.

Igra je odlicna iako ima dosta bugova. Meni se upravo desava jedan a nemam predstavu sta moze da bude.
Na A64 3000+, Dfi LanPaty, 1Gb Rama, 7900GS sam igrao i posle nekog vremena sam je batalio da bih je odigrao kada malo upgradujem masinu. Igrao sam je bez ikakvog patcha i nisam imao nikakve probleme.
Posle upgrada masine (iz potpisa) instaliram ja igru, skinem najnoviji patch 1.0004, namestim detalje i krenem da igram. Odjednom problemi.
Desava mi se da nakon prelaska u drugi nivo (kada treba da pocne da ucitava novu mapu) masina restartuje uz plavi ekran. To se toliko brzo desi da ni ne vidim sta mi kaze na plavom ekranu. Sve zivo sam probao. Smanjivao detalje, palio i gasio EAX, smanjivao rezoluciju na 1024 itd i nema pomoci. Opet mi se to desava. Nekad na prvom ucitavanju nove mape a nekada na desetom ucitavanju. To se desava kada je masina i na defaultu i kada je OC-ovana. Trazio sam i po Netu ali nisam uspeo da nadjem resenje. Ne znam da li bi se to desavala sa 1.0000v a i ne zanimam je jer ne zelim da pocinjem igru iz pocetka.
Da li je neko imao isti ili slican problem i da li je nekako uspeo da resi isti?!!

Info: drajveri za graficku 163.71, drajveri za X-Fi 2.09.0007, BIOS ploce F6. (desavalo se i sa 162.18 za graficku)
Jos da napomenem da mi se to desava i u DiRT-u (i na ovoj i na staroj masini) a ni u jednoj drugoj igri se ne desava (Lost Planet, BioShock, CoH itd)

Poslednja izmena:
Ima li medju ta cetiri i jedan ona dva "dobra" kraja???
Ma igra je prepuna bagova ali sve joj je oprosteno:D...Najzanimljiviji mi je onaj "car" sto se pece u buretu, blizu Freedom baze:d.

Ima onaj kad na kraju lezi u travi (ako je to taj),mada nisam uspeo da odradim sve zadatke.Dosadilo mi da jurcam okolo peske(mod za vozila nije hteo da radi).

@ sh0ne "Desava mi se da nakon prelaska u drugi nivo (kada treba da pocne da ucitava novu mapu) masina restartuje uz plavi ekran."

Isto se i meni desavalo,ali odmah nakon starta igre.Bitdefender mi je pronaso virus.I sve se to desavako posto sam instalirao novi Deamon tools 4.10.0215.Virus se smestio u Local settings,Temp i dok ga nisam izbrisao(ceo folder) nisam mogo da pokrenem Stalkera.Ne znam da li je to kod tebe ,ali pogledaj da li u Temp folderu imas nekog zlocu.

Evo sta je Google Earth pronasao u Chernobyl-u. Na sta vas podsjecaju? I kada me neko upita zasto je grafika u STALKER-u ovakva kakva jeste, zasto nije kao u Oblivionu :trust: Ili kada se sjetim izjava kako je grafika stara, star engine...

Prilozi

• 1302322sca12u2m.jpg
    1302322sca12u2m.jpg
    48.7 KB · Pregleda: 94
  • 130232212u2i.jpg
    130232212u2i.jpg
    378.1 KB · Pregleda: 98
  • cretewalls12u2k.jpg
    cretewalls12u2k.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 78
Neznam da li je to normalno ,ali od kada sam presao S.T.A.L.K.E.R.-a, javlja mi se neodoljiva zelja da posetim Chernobil a narocito Pripjat...Cisto onako turisticki ,)...Tada bi se najbolje videlo kakva je ,stvarno,grafika u igri.
P.S.Ako imate slicne "simptome",javite se na na PM:D.Imam Yugica na plin a tamo je sigurno jeftiniji...:d

Nazad
Vrh Dno