@voodoo
Bez ljutnje, ali ovo što ti pričaš je klasična demagogija.Ja samo rekoh da je činjenično stanje takvo i da je prosečna konfiguracija takva kakva jeste u "istočnim" postkomunističkim državama.U Mađarskoj je bolje stanje nego kod nas, a ovo za "lenčugu i pijanca" dez0dora, to si baš pogodio,heh.Gulpira se i gubi vreme radeći na neprofitabilnim projektima umesto da zaradi neku kintu, kupi neku zlu mašinu i fino bude konzument predlepih igara sa zapada, umesto što se bavi kreativnom hobijem za Dž.Bolestan čovek.Samo da se ne izleči pre nego završe Lost Alpha.
Prosečna konfiguracija u Srbiji je nešto približno kao ova moja iz potpisa.Bedno, ali je tak

d 10 kompjutera iz mojeg komšiluka, moj krš je na trećem mestu.Nije mnogo bolje ni u drugim mestima po Srbiji, jer nije sve Beograd i Novi Sad.
Zašto je tako , to je stvarno za neku drugu vrstu razgovora.
Sve hoću da kažem jednu stvar koja je dodatno opterećuje engin Stalkera i stalno zaboravim.U pitanju su mrtvi NPC.Ne mislim na death bady već death NPC.Svi NPP su i dalje pokretni objekti sa svom animacijom i fizikom.Razlog je taj RPG element i to skupljanje i pretresanje tela i td.Kod nekih drugih igara tripa Crysis il CoD:MW2, kad ubiješ nekoga njegov leš je nepokretan, možeš atomsku bombu baciti neće se pomeriti.Time su uštedeli dosta toga i za grafu , procesor i RAM.Kod Stalkera to baš i nije moguće uraditi jer je drugačiji tip igre.U HL2 je to još uvek tako, mada nije neophodno.Barem je do sad bilo tako, šta će biti u episode 3 ne znam, ali će verovatno ostati.
Ogromne mape, povećan broj poligona objekata, zastareo engine koji nažalost ne podržava upošljavanje više jezgara procesora, sve su to razlozi koji limitiraju ovaj engine.Ali i pored toga CoP izgleda super i izvuli su verovatno maksimum.
Stoji to da su neke stvari mogle mnogo bolje i da se oseće ne ujednačenost u timu koji je radio CoP (ne samo CoP), neki su briljantni a neki su ispodprosečni.Obzirom odakle dolazi igra, budžet za njenu izradu je verovatno jako skroman.Verujem da bi sa honorarom koji je dobio Martin Šin za pozajmljivanje svog glasa u Mass Efect 2 bio dovoljan da se isplati pola ovih što su radili na CoP.Ili možda grešim, Martin Šin je verovatno to radio za džabe jer je gamer u duši i voli tu igru.