Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Samim tim sto je automatski 1.6.02 verzija ispravljena je gomila stvari, ja sam onu rusku probao bez patch-eva.

Da li se nekom desava da ima neko mikro seckanje? Framerate ne opada ali za trenutak kao da secne, non-stop se to desava. Najbolje se vidi kada stanete i gledate u travu, posle par sekundi se vidi...

Da li se to meni cini ili je ova igra dosta optimizovanija od ostali S.T.A.L.K.E.R. igara?

Meni se desava to seckanje.Citav dan se ubih igrajuci se sa podesavanjima,ali izgleda da to nema veze.

Sad vidim da je i kod burazera na hd4850 isti taj problem sa travom... On u sustini i nije toliko bitam ali sam skontao da je isti izvor. Ostaje mi i dalje seckanje kada forsiram vsync ili tearing ako ne ukljucim :( Red bi bio da ATI vec jednom napravi drajver koji radi!

Red bi bio da ATI vec jednom napravi drajver koji radi!

Tako je i na nvidiji, tj. barem kod mene + shto mi fan na grafichkoj podivlja posle 5 min igranja. Danas kad je jezivo hladno, sa otvorenim prozorom, 12-ica ispod duva, STALKER se peche na 200c... :S:

Nego, ako neko ima problema sa pokretanjem igre, neka skine lekfix od istog dobavljacha. :)

Sta to nije valjalo u ruskoj, jezik? :)

pa zapravo i dalje je vecina komentara na ruskom, a tamo i gde se pricha engleski sa teshkim ruskim naglaskom je

meni je problem samo sto sam ocekivao da igra izgleda lepse (ili je potreban dx10, nemam pojma nisam pratio), kontrole i osecaj kretanja je i dalje bangav

Meni je najveca zamerka na pucanje iz oruzija. Rafal zavrsava uvek u nebo i tu puska ostaje dok je sam ne vratis dole. Totalno nelogicno, pa zar posle rafala puska ne bi trebala da se spusti sama od tezine. Ovo je narocito iritirajuce ako se puca iz blizine na one karakondjule sto te napadaju.

Engleski audio je za mene totalno razočarenje.Užasno je ne ubedljiv.A ovo i jeste onaj audio što se pojavio na netu pre nekih 2 meseca,samo što je bio beta, nedovršen.Kardan je toliko loše odrađen da je to bruka, a ni Sova, Bradonja....ma.Onaj lik što pozajmljuje glas Mršavom, to je tip koji je pozajmljivao glas u ClearSky onom trgovcu u Fridom bazi , Ašotu.Toliko je usiljen do groteske kad kaže hey bady.A tek lik koj govori u intru, kao da priča neku bajku za decu.

Poslednja izmena:
Imam neki bag, odakle znam, koja god podešavanja da podesim, izgleda kao na low, samo se texture menjaju, ne verujem da je igra ovoliko ružna + kada uključim sun shafts ne vidim ih... any help?
probao na lappy-u i na desktopu, ati u oba slučaja

Igrao sam rusku a sad igram ovu, nema puno razlike osim sto ovde razumem sta treba da radim i deluje mi kao da ima manje bagova.

Imam neki bag, odakle znam, koja god podešavanja da podesim, izgleda kao na low, samo se texture menjaju, ne verujem da je igra ovoliko ružna + kada uključim sun shafts ne vidim ih... any help?
probao na lappy-u i na desktopu, ati u oba slučaja

pazi kada je i meni takav osecaj... izgleda da treba dx10 da bi izgledala dobro po onome sto sam ja gledao po netu

Da li je moguce da sa ATi 5870 kartom igras u DX9 i cudis se sto lose izgleda ? Imas jos uvek XP sta li ? Probaj Win 95 on je zakon.

Mi bi tebe trebali da pitamo kako izgleda u DX 11.

Jel ima nekog sa ATi 5xxx da prenese utiske kolika je razlika izmedju DX10 i 11 ?

U onoj ruskoj verziji je razlika izmedju DX10 i DX11 samo na papiru (teselacija). To je moj utisak nisam nesto mnogo igrao.

Da li je moguce da sa ATi 5870 kartom igras u DX9 i cudis se sto lose izgleda ? Imas jos uvek XP sta li ? Probaj Win 95 on je zakon.

Mi bi tebe trebali da pitamo kako izgleda u DX 11.

Jel ima nekog sa ATi 5xxx da prenese utiske kolika je razlika izmedju DX10 i 11 ?

Minimalna, ako ne znas sta da gledas neces ni videti :)

U onoj ruskoj verziji je razlika izmedju DX10 i DX11 samo na papiru (teselacija). To je moj utisak nisam nesto mnogo igrao.

Nije tvoj utisak nego verovatno svaciji ako normalno vidi :S:

Znaci ne ide mi u glavu sta predtavlja DX11 u ovoj igri, a ni sa DX10 ne izgleda nesto mnogo bolje nego sa 9, Engine skroz zastareo po mnogim stvarima, mogu i DX12 da napisu da ima...

Jel neko od vas uopste izasao iz Skadovska ili ste previse zauzeti trazenjem razlika izmedju direkt ikseva 9/10/11 ???

:laugh:

Razlike su stvarno minimalne, ali bitno da je stalkerovski shmek i dalje tu. Jedna od retkih igara koju dozirano sa zadovoljstvom prelazim.
Dzaba crysisu grafika kad sam ga batalio posle par nivoa.

Pa sad, razlika izmedju DX9 i DX10 je itekako primjetna. No to je tako namjerno odradjeno.

A DX11 podrska je cist promasaj.

Bas tako razlika izmedju DX9 i DX10 je primetna pa me zanimalo da li je tolika i izmedju DX10 i DX11 ?

U DX10 sa bas svim max. podesavanjima grafika je dobra ali i zahtevnost poprilicna na mojoj masini u nekim momentima jedva preko 24 fps.

Sta najvise utice na performanse ?

Cekajte malo da li i kod vas izgleda kao da se igra u maloj rezoluciji ili je tako losaaaa grafika u 1680*1050,deluje kao decija igra?Bice kod mene nesto nije u redu pa reko da pitam stare fakere?
Da napomenem da sam na pocetku bice nesto se menja kasnije?

Pojma nisam imao da decje igre imaju losu grafiku. Covek se uci dok je ziv.

....ali bitno da je stalkerovski shmek i dalje tu. Jedna od retkih igara koju dozirano sa zadovoljstvom prelazim.
Dzaba crysisu grafika kad sam ga batalio posle par nivoa.
Slažem se.
Počeo sam da igram ovaj nastavak, i mnogo mi se sviđa.
Atmosfera je prvorazredna, a ne vidim ni da ima bagova...za sada.

^To je zato sto ih nema. Ja sam sad u Pripjatu i prosto mi je zao da zavrsim igru, blizu sam kraja :(

A malo mi je prekratko, isto kao i Clear Sky.. moglo je duže, ipak mi je kec bio najduži, ili sam ga ja mnogo oteglio... Ja sam isto u Prypiat-u, ali mislim da sam isto jako blizu kraja :(. A da nisam prelazio side questove pa ajde, nego sam se bas napucao time... A imam oko 10tak sati igranja.
Nema veze, dok završim ovo, da mi se skine Bioshock 2 pa onda prelazim na to :). Dve vrhunske igre u kratkom periodu...

Vrh Dno