Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Odavno sam razmišljao da bi bilo dobro da i mi imamo poeban sajt za tematiku ove igre.U špaaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Poljskoj... ima na desetine sajtova islkučivo namenjenih Stalker fanovim.
Zbog toga sam odlučio da napravim naš Stalker Forum, "S.T.A.L.K.E.R.-Srbija"
Jedan mali eksperiment.Pozivam ovim putem sve Stalkere sa ovog foruma da nam se pridruže.Uz osnovni motiv, druženje, želja mi je da to bude mesto gde će keativni ljudi moći da pokreu neke nove,intersantne projekte.I svakako nađu za to podršku i pomoć.
U svakom slučaju , pozivam vas sve da nam se pridružite.Sve kojima je Zona u krvi.
http://stalker-srbija.socialgo.com/

Malo sam bio zapostavio STALKER-a zadnjih nedelja pa sam ovih dana nastavio da igram. Upravo sam zavrsio fabriku Jupiter pa imam par zapazanja. Osecaj dok se sam sa baterijskom lampom sunjam kroz ogromne hale napustene ozracene fabrike a u daljini se cuje zavijanje vetra i mutiranih kerova je stvarno tesko recima opisati. Odigrao sam mnogo horor igara i odgledao brdo horor filmova ali ovo je vrh. U samoj fabrici, ko je igrao zna, ima svega par okrsaja, sa onim vojnicima i pseudopsima ili kako se vec zovu, ne racunam one obicne u dvoristu ali to nije buuuu strah vec onaj nepostojeci, psiholoski, najkvalitetniji. Verovatno je velika vecina vas prosla fabriku i zna o cemu pricam ali moram da skrenem paznju i da cestitam kreatorima igre, stvorili su jedan od najjezivijih svetova u istoriji gaminga, odgovorno tvrdim.

Druga stvar, u SoC kad ocistis neku bitniju lokaciju, ako zaviris u svaki cosak obavezno sledi nagrada u vidu nekog armora, oruzja, slema i sl. Ovde nije tako, ili sam ja corav. Znam za stash-ove, cak i dobijem lokacije posle uspesno obavljenog zadatka ali tamo nalazim manje vise iste stvari, medkitove, antirad i sl. gluposti, nema prave motivacije. Mislim, zavrsicu ja igru, ali mnogo bih se lepse osecao kad bih nalazio armore po budzacima nego da ih kupujem za 50-60k rubalja :D

Poslednja izmena:
Odusevljen sam igrom, ali mi uzitak kvari prilicno cesto pucanje igre, crn ekran i izbacivanje na desktop.
Instaliran je najnoviji patch i english pack koji je Starac preporucio. Ima li neko ideju o cemu se radi?

Odusevljen sam igrom, ali mi uzitak kvari prilicno cesto pucanje igre, crn ekran i izbacivanje na desktop.
Instaliran je najnoviji patch i english pack koji je Starac preporucio. Ima li neko ideju o cemu se radi?
Probaj da pronađeš log file i na dnu nađeš uzrik poucanja igre.Taj log file se nalazi u na C:Dokuments and Setings/All users/Shared documents.Tu se nalazi folder sa nazivom igre, u njemu je podfolder logs.Jedan od fajova ima extenziju .log.Otvori ga sa notapad i skroluj do dna,zadnjih 5-6 redova je opis uzroka FATAL ERROR.To važi za XP, a za Win 7 se taj fajl nalazi u Libraries/Documents , pa u folderu sa nazivom igre, i td.

Probaj druge drajvere.

Evo zadnjeg dela tog loga, ovo bar meni nista ne kaze, a i folder koji se pominje ne postoji.
(igra je btw instalirana na disku G: na kojem je i sedmica).

FATAL ERROR

[error]Expression : _valid( B->mTransform )
[error]Function : CIKLimb::BonesCallback0
[error]File : D:\prog_repository\sources\trunk\xrGame\Ik\IKLimb.cpp
[error]Line : 1278
[error]Description : CIKLimb::BonesCallback0

@Starac
Probacu da stavim starije catalyste.

Je li crashuje bilo gdje, ili je u pitanju odredjeni dio mape?

To su vjerovatno drajveri u pitanju?
Meni se jos niti jedan crash nije desio. Doduse ja ne igram, ali sam dosta vremena proveo u igri testirajuci mod.

Meni samo jedan, na ulasku u Pripjat, stisnuo sam quicksve bas kad je igra krenula da ucitava mapu. Nikakvih drugih neprijatnosti nisam imao.

Imam instaliran poslednji patch, mislim da je bas taj u pitanju.
Probacu bez EAX-a, pa javljam.

Resen problem, iskljucivanjem EAX-a, zahvaljujem.
Ovo je jedna od retkih igara koju sa uzivanjem prelazim i bas sam se smorio zbog buga.

1.6.02 patch:

http://xfiles.gsc-game.com/st/cop/setup-cop-rp-any-02.exe

Google prevod.

Changes:
- Fixed a bug where the game runs in windowed mode instead of fullscreen.
- Changed parameter tessellation which leads to increased productivity for vysokopoligonalnyh models.
- Fixed bug with removing the dump config when not correctly shows the change in parameters.
- Optimized playback partiklov in the interaction with water. - Fixed bug with mouse button binds.
- Reduced time switching between windows and Windows games.
- Optimized synchronization mechanism of characters on the network (the number of traffic has decreased approximately 3-fold).
- Fixed a bug with the emergence of a dynamic light bulbs with a client with low graphics settings.
- Fixed bug with Kreshem dedicated server when you try to login from the server console.
- Fixed bug with Kreshem in obtaining, or screenshot config dump at losses in the network.
- Removed the possibility for auto-shooting Bulldogs or grenade launchers.
- Fixed a crash after a long game (in single player).
- Added functionality of a dedicated server in which the statistics of players have saved some time after the shut-off (console command sv_client_reconnect_time).
- Remote Administration menu displays the correct value of max ping limit.
- Removed the automatic switching to the best weapon in the inventory after the lifting of the artifact in multiplayer.
- Fixed a bug with the appearance of rifle grenades in underbarrel grenade.
- Fixed bug with transfer profile.
- Improved the quality of dynamic shadows.
- Fixed numerous flights in the multiplayer.
- Improved system to combat cheaters.
- Change the speed of the character height of his jump and control during flight.
- Changed the characteristics of certain types of weapons.
- Fixed a crash with the message "No available phrase to say, dialog [zat_b30_owl_stalker_trader_start_dialog]".
- Fixed a crash with the message "No available phrase to say, dialog [about_quests_dialog_stalkers]".
- Fixed hang before you talk with Kowalski after leaving the laboratory x8.
- Improved support for integrated graphics Intel GMA G43/45 and above.

^
Sad mogu do mile volje da pljuskam po vodi:)

Jos da apoteka dobije lekic i uzivancija.

Eurogamer Review
STALKER. Unbroken, without being modded. If you're a fan, this is basically what you've been waiting for - a fully functioning STALKER which combines the best aspects of Shadow of Chernobyl and Clear Sky and polishes them to a slightly creaky charm.

Ako je jedina razlika u language packu, definitivno ga necu igrati. Ruska verzija (sa eng titlom) ima shmek koji ne zelim da kvarim sa oh fuck yeah replikama.

Ne vidim smisao igranja na eng pogotovo sa Srpskim patchom koji su kolege Stalkeri napravili...

Ispravljeno :) Ocekivati ovako nesto od IGN-a je ipak previse.

Ako je tacno ovo sto pise izasla je i engleska verzija
http://cop.stalker-game.com/
Sada da vidimo koliko ce trebati da stigne u nase prodavnice...

@svarog84
Da, danas se zvanično pojavila engleska verzija.

Inače, nadam se da će mi poštar uskoro doneti moj primerak. :D

Haha, ala ova igra spuca grafichku do maximuma! Posle 5 minuta igranja fan ode na 70 rpm sto stvara poprilichnu buku kod mene (sve preko 65% ne mogu da svarim). Da li je do kreka (vidim da mnogima igra ne radi), engine-a, boga pitaj... Vracao klokove na def, ista stvar. :S:

Vidim nisam jedini:

game runs smoooooth.. Core2 Duo CPU E8500 @ 3.16GHz ,NVIDIA GeForce GTS 250,
4 Gig RAM, WIN7 x64

but wow my gfx card fan kicks up when playing

Napokon mogu normalno da odigram, i bolja je od ruske po mnogim pitanjima. Sredjeno je dosta stvari.

Vrh Dno