Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Ti nikako da priznas da postoji verzija za koju ne treba instalirati ranije verzije igre, a i nikako da priznas da si pogresio, priznaj, priznaj, priznaj :):D:d

:) Naravno da postoje dve verzije,samo ne znam šta sam pogrešio?
Verzija za koju ja pričam je uobičajena i treba jedan od prethodnika,a za tzv repack ne treba.A nikada nisam voleo repack verzije bilo čega,jer uvek postoji sumnja ko je i kako to prepakovao :p

Poslednja izmena:
O bože...ni na kraj pameti mi nikada nije bilo da nekome delim lekcije.A ako tako izgleda,izvinjavam se.
Ovde smo od početka pričali o verziji za koju treba ovo: Требует наличия "Сталкер - Чистое небо", или "Сталкер - Тень Чернобыля" - odnosno:
"Nije standalone.Treba jedna od ove dve:ili Shadow Of Chernobyl ili Clear Sky"

e onda se pojavio taj repack,i otkud ja znam šta je ko nabavio ako ne naglasi.
I čitam sve.Napisao si samo:
Jel mora instalacija neke od prethodnih verzija ili je standalone?

Poslednja izmena:
Meni hard disk pocinje neverovatno da drlja kad naidjem na bilo kog lika u igri, i igra postaje potpuno neigriva. Sto verovatno ukazuje na nedostatak memorije. Prosto ne mogu da verujem da nije igrivo sa 2GB rama. Ima li slicnih iskustava?
Inace na istoj masini, sa istom kolicinom rama sam igrao CS bez problema. (i jos gomilu drugih igara)

Meni hard disk pocinje neverovatno da drlja kad naidjem na bilo kog lika u igri, i igra postaje potpuno neigriva. Sto verovatno ukazuje na nedostatak memorije. Prosto ne mogu da verujem da nije igrivo sa 2GB rama. Ima li slicnih iskustava?
Inace na istoj masini, sa istom kolicinom rama sam igrao CS bez problema. (i jos gomilu drugih igara)

Ne znam koji ti je ostatk masine, ali meni leti na moju, isto imam dva gb rama, rijetko kad zastuca, bas rijetko,i to jedva primjetan pad fps-a...

Ima li ko da je igra, teba mi pomoc jedna mala??

Vrlo cudno se ponasa igrica. Ako stavim na dinamicko osvetljenje (stavka kvaliteta 2.) ili staticko hard samo ore kao nenormalan, frejmovi padaju na 0. A ako stavim na najaci kvalitet (poslednji izbor gde pise dx10) onda radi primetno bolje ali opet nije prijatno za igru iako hard manje ore. Ko ce ga znati, izgleda da cu ipak morati da sacem englesku verziju.

athlon 4000 @ 2.63GHZ
2GB @ 880MHZ
8600GT
1680x1050

Poslednja izmena:
Bez uvrede, ali sa tvojim hardverom u toj rezoluciji ne znam sta ocekujes.

Isto i ja mislim, pa i meni pada fps na tu rezoluciju, sa mojim hardverom, prejaka ti je rezolucaija za tu graficku

8600GT nije za rezolucije preko 1280x1024 pogotovo u novim igrama...Stavi na medium i neku manju rezoluciju i ici ce lepo.
Meni sa masinom iz potpisa na max. 1680x1050 bez AA ide oko 35-50FPS... Kad pogledam u nebo bude 70 mozda :)

@TheBear

A brate, igras li ti igru, mogu li znat dokle si stiga, treba mi pomoc jedna mala da te priupitam nesto

Poslednja izmena:
Now that i've finished it i would like to say it is even better than the first one.You'll get the exact same feeling of isolation,anxiety,fear and desperation,just like in SoC.
You'll be scared many times and you won't wanna go down the dark corridors.And,believe me,there are many underground parts,some are smaller,some are bigger.But they are all ... Read Morecreepy and alot of noises will surround your senses.
Not to mention the one with the sleeping blodsuckers. Pripyat is executed perfectly and beautifuly and will make you feel sad-that is the feeling i got.Many of the building are explorable,with alot to do inside them.
Technically,CoP is also an achievement-it looks great,it's stable and optimized and bug-free.

Prilozi

• ss_jon_09-28-09_12-12-06_zaton.jpg
    ss_jon_09-28-09_12-12-06_zaton.jpg
    423.5 KB · Pregleda: 104
  • ss_jon_09-28-09_12-13-29_zaton.jpg
    ss_jon_09-28-09_12-13-29_zaton.jpg
    259.8 KB · Pregleda: 97
  • ss_jon_09-28-09_21-33-57_zaton.jpg
    ss_jon_09-28-09_21-33-57_zaton.jpg
    390 KB · Pregleda: 105
  • ss_jon_09-29-09_19-03-31_zaton.jpg
    ss_jon_09-29-09_19-03-31_zaton.jpg
    389.9 KB · Pregleda: 90
  • ss_jon_09-29-09_19-04-45_zaton.jpg
    ss_jon_09-29-09_19-04-45_zaton.jpg
    479.5 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Now that i've finished it i would like to say it is even better than the first one.You'll get the exact same feeling of isolation,anxiety,fear and desperation,just like in SoC.
You'll be scared many times and you won't wanna go down the dark corridors.And,believe me,there are many underground parts,some are smaller,some are bigger.But they are all ... Read Morecreepy and alot of noises will surround your senses.
Not to mention the one with the sleeping blodsuckers Pripyat is executed perfectly and beautifuly and will make you feel sad-that is the feeling i got.Many of the building are explorable,with alot to do inside them.
Technically,CoP is also an achievement-it looks great,it's stable and optimized and bug-free.

:happy::happy:
ovo i ja imam isto da kazem, samo sto sam ja zaglavio na jedan quest, sinoc sam se dva sata mucio da ga rijesim i nisam uspio...

Ok konacno sam uspeo da je nateram da radi kako treba. Problem je bio u lose instaliranom directX-u 9. Izbrisao sam stari directX i instalirao ponovo i sad sve radi ok.

Prvi utisak je da su mape bas velike. Ima da se pesaaaaciiiiii.

@cg man
Pitaj sta vec imas da pitas, neko ce ti vec odgovoroti.

A spoiler je zestoki, a i ne znam je li ko dotle stiga, ja ga przim konstanto od momenta od kad narodne mase mogu da ga skidaju, iza mene ima jedno 16 sati aktivnog igranja, s tim, da nisam presao ni 30 posto igrice, uglavnom odbijam zadatke jer mi je na ruski pa ne razumijem bas najbolje, sad je igram cisto radi gameplay-a i ruskog govora :)

Slabo sam je ja igrao, ne bih znao da ti pomognem...

HDAO=DX11 :-devil-:
Nego sto je zakljucan detailed textures?

Možda je "rezervisano" samo za DirectX 11.
Ili "zahteva" određenu količinu memorije na GPU.

Poslednja izmena:
Pred kraj igre sam i mogu vam reci da nisam naisao ni na jedan veci bug. Ni jedna mission/script nije zabagovala i jedini bagovi koje sam primetio su zagljupljivanje NPC-eva (sudaraju se i hodaju u mestu) i povremeni clipping. Bloodsucker je sada 3x veca nocna mora nego ranije i praznicete 100 i vise metaka kako bi ga ubili. Chimera je ogromna i brza zivuljka koja s obzirom na svoju velicinu ima nenormalno duge i smrtonosne skokove i potrebno je mnogo olova kako bi je skinuli, pa je najbolje da je zaobidjete kada god mozete. Cini mi se da u CoP-u postoji najmanja potreba da koristite artifakte kao "deo armora" i najbolje je da ih odmah prodate. Vodici ce vam u pocetku traziti 1000ru, a kasnije i 4000-5000ru za prelazak sa jedne lokacije na drugu. Popravka opreme i oruzja je jednom kada udjete u Pripyat besplatna, kao i odredjena kolicina municije pre svake misije. Setanje po noci sam maksimalno zaobisao jer je u CoP-u definitivno najjezivije, a napetost i strepnja ce vas bez obza na doba dana i lokaciju uvek pratiti. Sve u svemu igra je odlicna i konacno smo dobili pravog gold-bug-free Stalkera. :)

Poslednja izmena:
Nek stavi neko shotove sa detailed textures ukljucenim i iskljucenim da vidimo razlike :D
A sta je ovo SSAO, mnogo zna da obori fps

Poslednja izmena:
Pred kraj igre sam i mogu vam reci da nisam naisao ni na jedan veci bug. Ni jedna mission/script nije zabagovala i jedini bagovi koje sam primetio su zagljupljivanje NPC-eva (sudaraju se i hodaju u mestu) i povremeni clipping. Bloodsucker je sada 3x veca nocna mora nego ranije i praznicete 100 i vise metaka kako bi ga ubili. Chimera je ogromna i brza zivuljka koja s obzirom na svoju velicinu ima nenormalno duge i smrtonosne skokove i potrebno je mnogo olova kako bi je skinuli, pa je najbolje da je zaobidjete kada god mozete. Cini mi se da u CoP-u postoji najmanja potreba da koristite artifakte kao "deo armora" i najbolje je da ih odmah prodate. Vodici ce vam u pocetku traziti 1000ru, a kasnije i 4000-5000ru za prelazak sa jedne lokacije na drugu. Popravka opreme i oruzja je jednom kada udjete u Pripyat besplatna, kao i odredjena kolicina municije pre svake misije. Setanje po noci sam maksimalno zaobisao jer je u CoP-u definitivno najjezivije, a napetost i strepnja ce vas bez obza na doba dana i lokaciju uvek pratiti. Sve u svemu igra je odlicna i konacno smo dobili pravog gold-bug-free Stalkera. :)

Znaci isto misljenje dijelimo...

Ako mislite da ce Burer da umre od dva metka, kao na onom trejleru, e nece, trebace jedno pet sarzera da ispraznite u njega, naravno dok mu je stit spusten, on vam oduzima staminu, tako da se ne mozete pomjerit, a konsantno vas gadje, tako da brzo umirete, cupa vam oruzje iz ruku, tako da je najbolje imat dosta red bulova i najmanje 3 puske u savrsenom stanju da bi njega ubili, a za bloodsuckere se potpuno slazem

A gde mogu naci lokaciju kad mi misije nisu oznace zutim kruzicima nego sivim?

A gde mogu naci lokaciju kad mi misije nisu oznace zutim kruzicima nego sivim?

Moras da pamtis dje je sto, oni ti sve kazu, a i moras zapamtit s kim si pricao, mene je ova instalacija engleskog *****ala, jer sad nista ne znam dje je sto

@cg_man
Moj brate Stalkeru, zaluto si na na ovu temu.Ko te pita kaka je igra, bitni su neki drugi parametri, neki "Screen space ambient occlusion","sun shafts ", SSAO, i ko je kome oborio i koliko fps.
Ali ti nogom u glavu ako ti žena zucne, obori joj fps taman dobila;daleko bilo,BSOD.

Nazad
Vrh Dno