Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

Maltene svi su radili recenzije tokom prethodnih dana, bez Day0 zakrpe. Sutra izlazi Digital Foundry video koji ce biti baziran na danasnjoj verziji igre, za koju tvrde da je u daleko boljem stanju.
ma igra je top...vrh ponude :D samo nije za svakoga :D

Na netu se šuška da su uspeli da izvedu 60 FPS i na Series S, videćemo uskoro je li tačno. Ako jesu (pa i da je 720p) na UE5 u OW igri, svaka im čast. Vodka radi svoje :cool:
No, iako je samo 30 opet okej za malu kutijicu :giggle:
Čekamo digitalka!

Btw, Krivo mi je malo što neko daje tipa 6/10 :rolleyes: Da se razumemo, odavno mnoge ne uzimam za merodavno ali ova igra ako bude u daleko boljem stanju nakon tog day one update-a to ne zaslužuje jer recenziranje nije fer.
Igra je jako unikatna i ne postoji slična, čak i FC igre koje su OW opet nisu u ovoj branši. Zaista je Stalkera teško definisati, i to je dobro.
Ko bude želeo da pređe sve potrajaće prilično dugo, priča se o 100h+ što je po meni idealno za jednu OW igru. Nije malo ali nije ni previše da bi smorilo.

1732120846795.png

Krenulo da svlaci sa gamepass-a...

^
Nisam ni znao da ce biti i na gamepass-u,ali 155GB...U svakom slucaju,odlicno.

Auuuu nikad docekati, jos 1h da mi se skine.Ode mi skoro pola prostora na disku:)i stvarno ok ispade sa onog sajta dobih ultimate na Steam za skoro 40e jeftinije

Screenshot_6.png

Upravo samo probao, na poslu sam, pa cu kasnije
4K sve na epic, bez FSR
unknown_2024.11.20-18.33.png
4K sve na epic, FSR balanced
unknown_2024.11.20-18.35.png
4K sve na epic, FSR balanced, FG ukljucen
unknown_2024.11.20-18.35_1.png
uz to mi je jos gomila app-ova sa posla ukljucena i remote masina konektovana, tako da vrv kad bi sve pogasio, islo bi jos bolje

Iskreno ne znam, samo sam je startovao da vidim kako radi, probacu posle 23h kad zavrsim smenu.
mada, uopste me nije uhvatio neki hajp oko ove igre, da je nemam na xbox passu, vrv bi je zaobisao, jer imam gomilu drugih igara koje sam zacrtao da predjem. vise me greje indiana jones kad izadje da mi bude dostupan na xbox passu.
znacu vise kad probam veceras, mozda me i zagreje

Ja pusti download na game pass-u. Jedva ide download. Sve moguće fiksove sam probao.

Sad ću da skidam torrent. Toliko o tome.

Можда "сви" скидају па је преоптерећено.

meni ide 300Mbps (optika 400/200)

Sta ste se popalili, sacekajmo jos 2 godine (minimum) da izadje iz early access faze pa da igramo.

gledam sad ove sto strimuju vec nekih sat i po, ali ja ne znam jel se samo meni cini, ili je grafika odvratno losa i ruzna? ko da gledam igru na PS3....
znam da je atmosfera na prvom mestu, ali ja volim da to sve puca od dobre grafike :(

Moram priznati prevod na srpski je dosta soldino urađen, ima par propusta gde neke "beleške" i slične sitnice nisu prevedene ali verujem da će biti ispravljeno.
Igram srb interfejs + titlovi i ukrajinski glasovi, definitivno dobar utisak za sada, pravi "slav vibe".

Ovo ostalo, ima dosta bagova i optimizacija može biti bolja ali mi se igra generalno dopada, biće dosta ažuriranja narednih dana kada krenu da krpe sitnice.

Grafika je odlična, prešao sam skoro CoD novi i ovo je grafički bolje u svemu osim u modelima karaktera. Atmosfera je top. Mrak je potpuni mrak i ne može se bez lampe kad je noć i ide po podrumima i ruinama. Zvukovi oružja sjajni, imaju i fin odjek...Na veteran težini bloodsucker je skoro instant death a i ostali susreti su vrlo za*bani mada se brzo udje u štos. Tu def ima razlike u odnosu na prvi deo gde je susret sa kerovima i kasnije banditima bio pakao, ovde se može nekako preživeti na početku.
Igrao sam oko sat i po, i nikakav bag nisam imao

Poslednja izmena:
Sad sam izašao posle 2 sata. Nije mi se skoro desilo da ostanem toliko zalepljen za monitor.
Povrdjujem sve što je nex999 rekao. Atmosferu su uboli za sve pare. Grafika je OK ništa wow. Nisam ni stigao nešto da zagledam. Jednostavno to ostane u drugom planu pored dobe imerzije.
Ako nekoga zanimaju tehnikalije, igra radi oko 70fps na mašini iz potpisa. 1440p rezolucija, hight preset, DLSS quality. U gradu je primetno opao fps ali sem toga je stabilan.

Imam 6700k i 1060 gpu i ovo mi diglo fps sa nekih 22 na 45-50 pa ako nekom moze pomogne

Da probam pola sata pred spavanje, zadržala i mene igra par sati :) Grafički nikakav spektakl rekao bih, izgleda lijepo ali su modeli lica od NPC-eva da budem grub kao iz orginalnog Stalkera, moguće da će neki patch ovo brzo da sredi jer baš modeli štrče u odnosu na okolinu. :D Na mojoj mašini je po defaultu prepoznala igra sve na EPIC, imam između 70-130fps, igra radi kao po loju u QHD, bez ikakvih bugova posle par sati gameplay-a. HDR ne radi, bar kod mene nema šanse da mogu da uključim HDR na mom monitoru, srediće i to brzo vjerovatno. Fizika stvorenja takođe malo podsjeća na naslove od prije 10 godina mada ništa da bode oči. Napucavanje fenomenalno, par metaka i gotov si, isto tako i neprijatelji i to na bilo kojem nivou težine. :)

HDR radi jedino ako je igra podešena u setovanjima za rezoluciju kao exclusive fullscreen, nemam pojma šta im je to i koja je razlika u odnosu na full borderless ili štagod

Jel jos neko ima problem sa input lagom i ideju kako to da resim vidim da se na netu dosta zale na to?Mislim kao neko ko je godinama igrao cs go veoooma me nervira ovako masivan input lag, jer kod vatrenih obracuna lakse bi mi bilo da ga gadjam puskom :p.
Takodje imam cpu 6700k i on je na 50% opterecenosti tokom igre i gpu 1060 znam da bi nesto od toga morao da menjam.E sad vidim da kazu da je igra vise vezana za cpu nego gpu (po yt) posto kad se menja video settings sa epic na los nikakav drop nema u fps u materilas, objects itd.\
Ne treba mi koji model itd da kupim da ne pretvaram temu u to:)nego posto nisam bas trenutno pri kesu da menjam i celu platformu i gpu, na sta od ta dva da se pre fokusiram?

Jel jos neko ima problem sa input lagom i ideju kako to da resim vidim da se na netu dosta zale na to?Mislim kao neko ko je godinama igrao cs go veoooma me nervira ovako masivan input lag, jer kod vatrenih obracuna lakse bi mi bilo da ga gadjam puskom :p.
Takodje imam cpu 6700k i on je na 50% opterecenosti tokom igre i gpu 1060 znam da bi nesto od toga morao da menjam.E sad vidim da kazu da je igra vise vezana za cpu nego gpu (po yt) posto kad se menja video settings sa epic na los nikakav drop nema u fps u materilas, objects itd.\
Ne treba mi koji model itd da kupim da ne pretvaram temu u to:)nego posto nisam bas trenutno pri kesu da menjam i celu platformu i gpu, na sta od ta dva da se pre fokusiram?
Moje misljenje je da krenes prvo od procesora pa sve sto je potrebno za njega da menjas.

@cimi

Probaj da ukljucis low latency mode u Nvidia control panelu ili aplikaciji. Meni je setovan na Ultra i lag je sasvim ok cak i sa FSR 3 frame generation.

Iznenadjujuce igrivo sa FSR frame gen i low latency mode setovan na ultra. Jos kada ne bih imao random padove na 10 FPS gde je jedino resenje da izadjem iz igre (ne pomaze ni vracanje u glavni meni i reload sejva) bilo bi odlicno...

@rseke tako sam i ja mislio da uzmem 5800 x3d ili 7800 3xd zbog am5 platforme i odatle da krenem.Mislim vreme je da se menja polako ova masina.Gpu sam bas hteo pricekam dok izadje novo od Amd i Nvidia da se sad ne zalecem, za koji mesec ce novo.Mislim mogu i ovako da igram, ali mi bas upropasti dozivljaj, da svakih 5 min udjem u settings da peglam da izvlacim 2-5 fps gore dole.

@ somebody89 probacu i to sad.Mada sam sinoc mislim izgubio 2h na sve moguce kombinacije.Bas bas me nervira input lag.Osecam se ko da se vucem kroz blato.​

Isto imam random padove sa 50+ fps pa padne na 20-22 i onda gledam slicice...Pa izadji pa udji pa tako u krug.Pokvari mi dozivljaj.Valjda ce to srediti sa nekim novim pacevima.

Ima li neko ovde da probao sa Amd karticama? Svo furate nvidia. Ima li neko da je pokrenuo sa 7800 xt?

Nazad
Vrh Dno