Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

Ima demo,igram ga al je malko teže,ipak ima 40 godina kada sam zadnji puta koristio ruski

Skroz fino izgleda.
Nemam živaca sada da krećem sa ovim, ali čini mi se da treba probati.

Problem mi je ruski,pozaboravljao slova,pa natucam,nem pojma o čemu se radi

Ebala ih nagruzka :p

Jedva cekam da zaigram ovo.

A sto se tice korisnika, nisu krivi ni za preordere sklepanih igara, jel tako? :D

recenzije navodno izlaze samo par sati pre igre, ne svidja mi se to :)

Suvišni postovi su pobrisani, a podeljena je i masa kaznenih poena. Svaka sledeća rastprava o RT-u, xbox-u i ostalim glupostima koje nemaju veze sa Stalkerom će rezultovati trajnim udaljavnjem iz teme. A fore tipa, napišem esej o RT tehnologiji, a onda pred kraj posta spomenem stalkera u par reči, vas neće spasiti od kažnjavanja !!!

Neki prvi testovi
IMG_1223.jpegIMG_1224.jpeg

^ne izgleda dobro ni za 4090, definitivno cekam recenzije prije kupovine.

@panther_ iskreno na osnovu čega si to zaključio?

vidi 2k rezultate, 1fps razlika izmedju 4090 i 4080, ista situacija sa 1080p skoro pa izjednaceni rezultati 4090/4080/4070ti super.
verovatno je dosta bolja situacija sa x3d..

4070super 76.3 fps
4090 85.5 fps

samo 10 fps razlike izmedju ove 2 kartice? nesto tu ne valja

Prilozi

• 1732018582165.png
    1732018582165.png
    146 KB · Pregleda: 126
vidi 2k rezultate, 1fps razlika izmedju 4090 i 4080, ista situacija sa 1080p skoro pa izjednaceni rezultati 4090/4080/4070ti super.
verovatno je dosta bolja situacija sa x3d..

4070super 76.3 fps
4090 85.5 fps

samo 10 fps razlike izmedju ove 2 kartice? nesto tu ne valja

Nije bottleneck u pitanju, 14900K nema sanse da bude usko grlo. Nego greska lezi u tome sto je Nvidia napisala jedno a prikazalo nesto sasvim drugo. Pogledajte:

Prilozi

• fff.png
    fff.png
    104.2 KB · Pregleda: 98
Slab je to procesor za prave gejmere.

🤣šta je deco sa vama 🤣

Poslednja izmena:
Nije bottleneck u pitanju, 14900K nema sanse da bude usko grlo. Nego greska lezi u tome sto je Nvidia napisala jedno a prikazalo nesto sasvim drugo. Pogledajte:
kako nije? pa pogledaj brojke samo, nemoj da gledas lazne dlss3 frejmove, samo nativno uporedi kako stoje stvari
gledajuci ove nvidia brojke na 1080p, 14900k baca maltene isti fps sa 3 razlicite kartice, 3-4% razlike izmedju 4090 i 4070ti super, razlika bi trebala da bude 30-40% ako ne i vise u korist 4090

svakako sutra ce se videti pravo stanje, meni ovo smrdi na losu optimizaciju gde igra zahteva dlss/fsr da bi radila kako treba

akko uzmem preorder za steam, jel se moze odma skidati? pa sacekati sutra za igrat...

akko uzmem preorder za steam, jel se moze odma skidati? pa sacekati sutra za igrat...
Preorder je najveća glupost ikada. Zašto ne sačekaš da igra izađe pa da vidiš user reviews pre nego što daš novac.

Da li ce biti kao u Autumn Aurori jedan metak sve se zacrveni, krece lagani blur, teturanje, jos jedan metak iza toga i kraj.

Nemaš brige ako kupiš pre-order direktno preko Steam-a, do 2h lagani refund može da se odradi i to je to. Ali slažem se, najbolje da se sačeka pa da se vidi, ali za Stalker 2 dosta da se kupi Game pass za 950 RSD i ako ispadne da je igra loša, ima se dosta drugih igara koje može da se proba i igra mesec dana. Win-win za dosta manje novca.

Ja sam uzeo yolo Collector's Edition physical naravno pa da vidm da li ću sad da dobijem ili drugi Batch u Aprilu 2025, yikes. :poop:

Počeli su strimovi. Bez nekih spojlera vidim da igra izgleda lepo i mapa je prilično ogromna. Grafički je otprilike na nivou Metro igara.
Ono što je verovatno najbitnije to je da se oseti prava Stalker atmosfera. Nekako više igra deluje kao neka simulacija, ako tako mogu da kažem nego pucačina.

Trebalo im je jos minimum 6 mjeseci ili do 12 da srede igru kako treba. Ovo izgleda na nivou CP2077, uzas. Super sto nisam uradio pre-order. Za neki 6 mjeseci ce sigurno srediti igru koliko toliko i moci ce se uzeti za 50% off.

Nazad
Vrh Dno