Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

@cimi Probaj ovaj mod, kazu ljudi u komentarima da pomaze:

Pokusao, iskreno mislim da je dosta bolje.Ali moram da istestiram lepo ali mislim da je bar 50% osetnija razlika i lagu.Sto se tice fps sve je manje vise isto.Ali lag je daleko bolji.
Sa frame gen on mi Stalker izgleda odlicno i fps mi je oko 50+ ali onda imam lag kad ga ukljucim.Ali sad sa ovim drzim ukljuceno i dalje ima lag ali je dosta bolje.

Imaš na redditu input mouse lag fix:

probaj i javi kako je prošlo

HDR radi jedino ako je igra podešena u setovanjima za rezoluciju kao exclusive fullscreen, nemam pojma šta im je to i koja je razlika u odnosu na full borderless ili štagod
Tnx, moram primijetiti da HDR izgleda odlično u ovoj igri. Neko reče da je dobar prevod na srpski, ne bih se složio, dosta fraza je promašeno skroz i bukvalno prevedeno, ja vratio na engleski.

Igra bukvalno nema podršku za kontrolere na kompu, suludo :D
Radi Xbox gamepad, a neki lik sa Reddit-a kaze da je na ovaj nacin uspeo da natera i DualSense da radi u igri.
Download and install the free version of DuelSenseX, disable steam input for stalker 2, and disable ps5 controller support in steam settings. Have fun!

Imam ja DSX, sinoć nije hteo ni Dualsense, ni emulacija xbox kontrolera preko njega, ne znam što. Gamepass verzija.

Imam ja DSX, sinoć nije hteo ni Dualsense, ni emulacija xbox kontrolera preko njega, ne znam što. Gamepass verzija.
Verovatno zato sto je GP verzija igre, ovo navodno vazi za Steam verziju.

Jel neko ko je vec krenuo da igra Stalker 2, igrao igru Chernobylite, da da neko svoje misljenje i poredjenje?
Ja sam sinoc samo malo odigrao Stalker 2 vise da probam i vidim kako radi i izgleda, i nekog sam misljenja da je Chernobylite (kojeg sam igrao oko 30 sati) u dx12 vizuelno 20 svetlosnih godina ispred Stalkera 2, a i atmosfera mi je tamo extra

Sto se tice kontrolera, bukvalno je random da li ce vam raditi ili ne. Meni na ROG Ally ne radi nikako ni nakon sto sam probao sve fixeve (Steam verzija), drugima radi. Tako da, kako vam se potrefi. Izgleda da je neki patch juce pokvario podrsku za kontrolere.

Ima li neko ovde da probao sa Amd karticama? Svo furate nvidia. Ima li neko da je pokrenuo sa 7800 xt?
ja probao ali na kratko 5minuta. igra mi stavila sve na epic. pocetni deo mi se vrteo oko 30 i 50fps. probacu je ovih dana pa cu videti.

stvarno igrate fps igre sa kontrolerom? kako se okrecete brzo sa kontrolerom u odnosu na misa?

Ne znam, ja igram na Xboxu sve sa kontrolerom vec par godina, ali nikako FPS da uvezbam, dok kum igra online Call of duty i lupa headshotove. Ima svakakvih ljudi :D
Veceras ili sutra zavrsavam Divinity OS 2 pa cu da probam. Ne mogu nikako igrati dve igre u isto vreme, ne znam zasto.

Ja imam neki njesra Redragon miš od dve hiljade, nikako ne mogu da ga podesim da mi kretanje izgleda fluidno u igrama. Tako da većinu stvari igram sa kontrolerom, i udobnije mi je. Posle prelaska TLOU2 na Grounded, više mi nije problem nišanjenje u igrama sa kontrolerom :D

Šta ova gospoda kaže, uglavnom je tako... Bar što se tehnikalija tiče.

Kad sam igrao prvu verziju Stalkera, toliko sam se navukao da sam smanjio učenje te se odrazilo na ocene. Kada sam je završio, ocene se popravile. 😁

Plašim se da me ovo odvuče od posla.

Ima li neko ovde da probao sa Amd karticama? Svo furate nvidia. Ima li neko da je pokrenuo sa 7800 xt?

Kad sam igrao prvu verziju Stalkera, toliko sam se navukao da sam smanjio učenje te se odrazilo na ocene. Kada sam je završio, ocene se popravile. 😁

Plašim se da me ovo odvuče od posla.
Ja sinoc pogledam sat ono 3h ujutru, a ja ustajem u 6:30 za posao...Zatvorim oci da spavam ono mi seckanje i lagovi i mali fps pred ocima.Mislio sam da je zacetak epilepsije :p.Ali danas je vec bolje

Koliko sam shvatio mapa je ogromna i trebalo bi da se pojave neki delovi prethodnih igara. Da li neko zna hoće li biti veliki grad u igri?

Koliko sam shvatio mapa je ogromna i trebalo bi da se pojave neki delovi prethodnih igara. Da li neko zna hoće li biti veliki grad u igri?

Pa jedini grad koji je u igri je Pripjat, nisam još stigao do njega ali izgleda poprilično veliko na osnovu karte, nadam se da će moći da se uđe u što više zgrada.

Ali da, mapa je baš velika i ima dosta da se pešači i istražuje, bukvalno su uradili sva poznata mesta iz tog regiona, radar "Duga" sa pratećim objektima, "crvena šuma", oni ogromni otpadi vozila koja su korišćena za sanaciju katastrofe itd, ima puno detalja.

To je to, ide igra na led minimum par meseci dok je malo ne zakrpe. Usporavanja, redovna pucanja na desktop, A-life 2.0 koji je trenutno polupan (neprijatelji respawnuju posle 10-15 min kao u Far Cry 2 nakon sto ocistite bazu, takodje vidljivo spawnuju random po mapi, nema ni govora o perzistentnom svetu kao u ranijim Stalker igrama gde bi npr par stalkera uslo u borbu sa mutantima, pa par njih prezive i krenu do najblizeg safe pointa i onda ih tamo zaista i vidite), random fps padovi bez ikakvog smisla, itd. Ne vredi, bas mi se igra i osnova je odlicna, ali je igra previse polupana da bih nastavio. Valjda ce je srediti ka CP2077, samo se nadam da im nece trebati godine...

E da, inace na PC-ju mi radi bez problema i sa Xbox Series i sa 8bitdo Ultimate kontrolerima, dok na ROG Ally nema sanse sta god uradio i koji god kontroler povezao. Kao sto sam rekao, da li ce raditi kontroler ili ne je trenutno cista kocka...

ja sam isto malo odigrao, ovo nije stalker, ovo je neki far cry :D cekam par meseci, mozda ce biti popravljena, trenutno je dobra za izbegavanje.

i ja cu je ostaviti instaliranu, pa nek ceka. ono sto sam do sada video, mnogo vise na strimovima nego igrajuci, me uopste nije privuklo.
kao sto napisah ranije, trenutno mi je Chernobylite mnogo bolja opcija igranja ovakve vrste igre, i mislim da cu je nastaviti tamo gde sam stao

vioceover katastrofa. ubili su smek starog stalkera. kako su mogli da naprave tako kardinalnu gresku. i to sto main prica. ocajavam. :(

mega fail

nema vise what are you here stalker. pakao pakao

Vrh Dno