Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

Pretpostavio sam da ces to spomenuti. A mozda ga je malo dohvatila emisija, pa je zaboravio :)

To sto smo saznali za prvi putovanje je bitno za nastavak ;) A prica u CS-u nam objasnjava kako je Strelok dospio u kamion smrti i zasto nosi Stalker tetovazu.

I otkud ti ovo o raspadu GSC-a??? Svi koji su radili na SoC-u, radili su i CS. Uostalom Stalker im je najveci projekt do sada, i donio im je veliku zaradu. Nedavno je project leader Anton Bolshakov dobio otkaz jer je prerano izbacio CS na trziste.

Ti bi ovako mogao do jutra:D...OK, ako je za igru od 20+ sati gameplaya vazniji fragmentic price koji najavljuje eventualni nastavak, negoli citava radnja igre...:S: Totalna glupost.U jeee...sad znamo kako je Marked One dobio tetovazu...sad je ceo Stalker univerzum dobio novu dimenziju:D

A to za GSC- pa negde sam procitao da su neki otisli i osnovali 4A Games, valjda...a i na Creditsima CS-a su neki uglavnom drugi ljudi, btw...fale Andrew Prokhorov, Oles Shishkovtsov, game artisti iz prvog dela, level designeri...

Pretpostavio sam da ces to spomenuti. A mozda ga je malo dohvatila emisija, pa je zaboravio :)

To sto smo saznali za prvi putovanje je bitno za nastavak ;) A prica u CS-u nam objasnjava kako je Strelok dospio u kamion smrti i zasto nosi Stalker tetovazu.

I otkud ti ovo o raspadu GSC-a??? Svi koji su radili na SoC-u, radili su i CS. Uostalom Stalker im je najveci projekt do sada, i donio im je veliku zaradu. Nedavno je project leader Anton Bolshakov dobio otkaz jer je prerano izbacio CS na trziste.

Evo ga, opet gx-x sa svojim konkretnim objasnjenjima! Pa meni se CS samo par puta srusio, i to je to. Nikakva zaglavljivanja, pucanje skripti, bugovite sejvove i sl. nisam dozivio.
Mogao si sacekati da srede igru patchevima ili modovima, i problem rijesen. I nije mi jasno zasto se toliko zalis, a nisi kupio igru?

Ovaj razvojni tim itekako zna praviti igre i ima ogroman potencijal, no nije njihova krivica sto im je menadzment tim traljav! Trebalo im je jos 2-3 mjeseca da ispoliraju i testiraju igru, no neko ocigledno nije imao razumijevanja za to!?

Starac, igra je podbacila jer je losije koncipirana u globalu u odnosu na prvi deo, a nastavak je trebalo da ima vise elementa pojedinacno o kojima bi igrac trebalo da vodi racuna ukljucujuci u tu celinu i onaj najbitniji fragment a to bi bio fraction war... To je vrlo vazan elemenat u citavom ovom konceptu obzirom da je zavrsnica morala da bude nezaobilazno linearna zbog price koja je takva kakva je, a i nije bas neka ako mene pitas!

Likovi iz clear sky-frakcije, znaci komandir i onaj naucnik (ne zameri mi zaboravio sam im imena) su inace jako detaljno i fino dizajnirani i modelovani, ali avaj... Sa ovim likovima imas posla jedno prvih 10tak minuta na pocetku igre i to je to... Ja ovakve stvari nazivam samo jednim imenom, "trash" jer su totalno uzaludno potroseni a mogli su zapravo biti jako dragoceni resursi...

Uz sve to je da se ne lazemo igra i prilicno bagovita... Pa iako i ja nisam imao vise problema u igranju bas kao ni ti, gomila drugih ljudi je itekako imala probleme i to ne samo ovde kod nas na ovim prostorima vec svuda u svetu... Znaci ta teorija zavere da je to zbog toga sto se ovde furaju piratske verzije kljuc ovog problema, definitivno ne stoji!

Igra takodje ima i neke sitne ali neoprostive propuste, kao sto je konkretno problem "missing" tekstura od koje svi ati-jevi korisnici boluju (pa i ja) ako igraju igru pod XP-om, znaci u dx9, a to je nesto sto nije ispravljeno ni sa ovom poslednjom zakrpom!

Jedino sto je u ovom nastavku unapredjeno je Grafika i delimicno leveldesign, iako je ovo drugo i u prvom delu bilo jako dobro odradjeno! No kada smo kod grafike i ona ima neke nedopustive propuste, sad ne bih da cepidlacim jer zaista cenim trud i energiju koju su ovi ljudi ulozili u ovaj projekat, ali sve to sto su napravili itekako moze da bude bolje i to je ocigledno!

Elem, iskreno mislim da zaista nemas razloga da ovoliko favorizujes ovaj naslov koji je u najmanju ruku ipak samo prosecan, svidelo se to tebi ili ne, nazalost to je tako...

Ja licno sam je itekako branio i branicu je iz prostog razloga sto smatram da STALKER fura osavremen Deus Ex-ovski koncept za koji inace ja barem licno mislim da predstavlja najbolje osmisljeni arkadno ili akciono/frp-ovski koncept ikada, pa je kao takva jedinstvena na sebi svojstven nacin, ali to ne znaci da cu progutati bas svakakvo djubre koje je posejano usput iz ovog ili onog razloga tek tako, pomalo tu i tamo...

I za kraj voleo bi da objasnis sebi pre svega jednu stvar (nama ovde mozes a i ne moras), za koju mi nije bas najjasnije zasto si to uopste uradio..?

A to je sledece...

Kako to da igru nisi prvo odigrao u originalu znaci onakvu kakva je, vec si odmah nakarikao nekakave modove odozgo? Ako mene pitas to je u najmanju ruku pomalo licemeran stav prema necemu sto ti se ovoliko svidja?!

Poslednja izmena:
Inace, ja prvo odigram igru, pa ako mi se svidi i ako je dobra (po meni) onda kupim igru i stavim je na policu ;) Developeri i izdavaci bi mogli da pocnu da se navikavaju na takav rezim funkcionisanja stvari ;)

Pazi da neće :d

Još nisam video da postoji mehanizam trgovine gde ti neko koristi tvoj proizvod / uslugu da ne plati, a kada završi sa korišćenjem procenjuje da li će ti platiti, i još bi pride da on određuje cenu. Pretpostavljam da se baviš video editingom - jel ti odradiš reklamu, pošalješ je i ostaviš izbor mušteriji da li će ti platiti? Pride, da ti kaže "e tvoj spot ima previše crvene, ne sviđa nam se to, daćemo ti 35% od dogovorene cene".

Ne bavim se video editingom :p bavim se dizajnom, nebitno. Reci mi, jel ti platu dobijas POSLE ili pre meseca za koji radis ? :) Ako nesto lose uradis, oce ti platiti za to ? Ako nesto zeznes oce ti rebrnuti % sa plate ?

A privatno, ako uradim nesto sto se klijentu ne dopadne, pa makar ja ulozio i brdo sati u to, naravno da mi nece platiti tj. nece uzeti proizvod/rad, sta god.
Sa druge strane ja treba da kupim stalker da bi video da je bagovit, da ne mogu da ga zavrsim i/ili da mi se ne dopada, pare sma dao, a za sve ostalo pa ko mi kriv jel da ? E pa malo morgen. Nece to tako ici kod mene. Zao mi je ali to je moj stav. Slobodni ste da imate drugaciji.
:wave:

PS. A inace, nigde osim u industriji video igara ne mozes da kupis proizvod koji je nedovrsen i/ili ne radi i gde ces cekati recimo par meseci da izadju nove baterije ili novi tockovi da bi ti mogao da slusas muziku ili vozis automobil koji si platio. Ako je proizvod neispravan onda ti ga zamene drugim, ispravnim. U slucaju video igaa to je nemoguce, osim da ti recimo stakler zamene quake-om ili nekom drugom igrom koja radi od pocetka do kraja na svim masinama.

Poslednja izmena:
A inace, nigde osim u industriji video igara ne mozes da kupis proizvod koji je nedovrsen i/ili ne radi

Ermmmmm ,... da ;)

Starac, igra je podbacila jer je losije koncipirana u globalu u odnosu na prvi deo, a nastavak je trebalo da ima vise elementa pojedinacno o kojima bi igrac trebalo da vodi racuna ukljucujuci u tu celinu i onaj najbitniji fragment a to bi bio fraction war... To je vrlo vazan elemenat u citavom ovom konceptu obzirom da je zavrsnica morala da bude nezaobilazno linearna zbog price koja je takva kakva je, a i nije bas neka ako mene pitas!

Likovi iz clear sky-frakcije, znaci komandir i onaj naucnik (ne zameri mi zaboravio sam im imena) su inace jako detaljno i fino dizajnirani i modelovani, ali avaj... Sa ovim likovima imas posla jedno prvih 10tak minuta na pocetku igre i to je to... Ja ovakve stvari nazivam samo jednim imenom, "trash" jer su totalno uzaludno potroseni a mogli su zapravo biti jako dragoceni resursi...

Uz sve to je da se ne lazemo igra i prilicno bagovita... Pa iako i ja nisam imao vise problema u igranju bas kao ni ti, gomila drugih ljudi je itekako imala probleme i to ne samo ovde kod nas na ovim prostorima vec svuda u svetu... Znaci ta teorija zavere da je to zbog toga sto se ovde furaju piratske verzije kljuc ovog problema, definitivno ne stoji!

Igra takodje ima i neke sitne ali neoprostive propuste, kao sto je konkretno problem "missing" tekstura od koje svi ati-jevi korisnici boluju (pa i ja) ako igraju igru pod XP-om, znaci u dx9, a to je nesto sto nije ispravljeno ni sa ovom poslednjom zakrpom!

Jedino sto je u ovom nastavku unapredjeno je Grafika i delimicno leveldesign, iako je ovo drugo i u prvom delu bilo jako dobro odradjeno! No kada smo kod grafike i ona ima neke nedopustive propuste, sad ne bih da cepidlacim jer zaista cenim trud i energiju koju su ovi ljudi ulozili u ovaj projekat, ali sve to sto su napravili itekako moze da bude bolje i to je ocigledno!

Elem, iskreno mislim da zaista nemas razloga da ovoliko favorizujes ovaj naslov koji je u najmanju ruku ipak samo prosecan, svidelo se to tebi ili ne, nazalost to je tako...

Ja licno sam je itekako branio i branicu je iz prostog razloga sto smatram da STALKER fura osavremen Deus Ex-ovski koncept za koji inace ja barem licno mislim da predstavlja najbolje osmisljeni arkadno ili akciono/frp-ovski koncept ikada, pa je kao takva jedinstvena na sebi svojstven nacin, ali to ne znaci da cu progutati bas svakakvo djubre koje je posejano usput iz ovog ili onog razloga tek tako, pomalo tu i tamo...

I za kraj voleo bi da objasnis sebi pre svega jednu stvar (nama ovde mozes a i ne moras), za koju mi nije bas najjasnije zasto si to uopste uradio..?

A to je sledece...

Kako to da igru nisi prvo odigrao u originalu znaci onakvu kakva je, vec si odmah nakarikao nekakave modove odozgo? Ako mene pitas to je u najmanju ruku pomalo licemeran stav prema necemu sto ti se ovoliko svidja?!

U ovom nastavku je akcent stavljen na frakcijsko ratovanje, dok je prica tu vise sekundarna. Ja sam to i ocekivao. E sad, igra nije podbacila, vec je nedovrsena, prerano izbacena! Jako glupa odluka ljudi u vrhu!
Ali to je odluka menadzment tima, ne razvojnog tima. Razvojni tim ce to sve popraviti patchevima, odnosno dosta tog vec jesu. Oni su duzni to odraditi prema ljudima koji su ih podrzali. Ustvari to im je posao, i valjda ga zele i dalje raditi?

Dalje, osim grafike i level dizajna unaprijedjene su animacije i A-life. Nisam primjetio neke velike propuste u grafici? Naprotiv, grafika je odlicna. Ali uvijek moze bolje. CS je najkompleksnija igra koju sam ikada igrao, i trebat ce dosta truda i vremena kako bi se sve to ispoliralo.

Podrzao sam ovaj tim oba puta bas iz razloga koje si naveo.
I prije nego sto si me okarakterizirao kao licemjera, mogao si bar pogledati moje prijasnje postove ;) Lijepo sam rekao da faction wars ne funkcionira dobro, nedovrsen je, bugovit. Zato sam i stavio modove.
Zadnji patch popravlja dosta toga, performanse takodjer. Kada srede igru, odigrat cu je kako treba. Ovako sa modovima sam odradio mozda 60-70% igre?

PS. A inace, nigde osim u industriji video igara ne mozes da kupis proizvod koji je nedovrsen i/ili ne radi i gde ces cekati recimo par meseci da izadju nove baterije ili novi tockovi da bi ti mogao da slusas muziku ili vozis automobil koji si platio. Ako je proizvod neispravan onda ti ga zamene drugim, ispravnim. U slucaju video igaa to je nemoguce, osim da ti recimo stakler zamene quake-om ili nekom drugom igrom koja radi od pocetka do kraja na svim masinama.

No offence, ali prica ti smrdi nadaleko. Hoces da ti nabrojim naslove koji su prerano izbaceni, nedovrseni!? To je danas izgleda postao trend?

Poslednja izmena:
Total Faction War v0.3beta - http://stalker.web-pda.info/file_mirrors/Total_Faction_War_v0.3beta.rar

Total Faction War v0.3beta fix - http://www.filefactory.com/file/5dfe5a/n/esc_prisoner_secret_ltx

Odlican mod, doduse u beta fazi. Sadrzi i Faction Commander mod.

Features:

- No main story

- All areas up to Limansk are accessible from the very begining.

- New character

- Factions all hostile towards each other

- Faction Commander included (thanks rgggclp)

- PDA maps with point names included (thanks Lux)

- Loners new campaign -> Capturing order: Cordon>Garbage>Swamps>Dark Valley

- New start location

- New starting gear

- Swamps are now initially controlled by Clear Sky

- Clear Sky novices and masters now use Clear Sky models from ST:CS beta version instead of Loner Jackets, Sunrise Suits and Exoskeletons

- Loner veterans now use Seva Suits

- New gear upon joining a faction

- Modified point map names indicators:
* Yellow triangles - normal map points
* Red triangles - importaint territory
* Blue triangles - resource points
* Points with a green "R" - reinforcment points (all new feature, when captured units will start spawning from this location)

- Weapon restiction in bases removed

- Smart_terrain names now in english (point maps have english names, so to avoid confusion)

- Every NPC can trade (low prices for weapons, high for ammo and supplies)

- Many other small changes

Poslednja izmena:

Zaboravio sam ti reci da u ovoj svojoj opasci imas i objasnjenje tog problema. Nije GSC kriv za texture, vec ATI-jevi drajveri.

Jel neko igrao sa 1.5.07 patch-om? Jel moze da se igra normalno?

ovo i mene zanima jer cu uskoro da se bacim na igru. i da li je 07 kumulativni patch ili moraju da se instalira i neki prethodni?

Jel neko igrao sa 1.5.07 patch-om? Jel moze da se igra normalno?

Moze da se igra, ali faction wars nije do kraja ispoliran s tim patchom. Moja preporuka je da stavis Faction Commander mod. Prvo stavis FC 1.0, a zatim novu 2.2 beta3 verziju preko.
Sa ovim modom na pocetku igre biras "the story-line quests", ne "absolute faction war" gdje se igra samo faction wars.

Functions and improvements
------------------------------------------------ 2.2 ------------------------------------------------
1. In the begining of the game, you has the options of proceeding in the story-line quests or playing the absolute faction war which excludes all the story-line quests and side quests.
2. If you choosed playing the absolute faction war, you could select which faction you would like play.
After selecting you would receive different equipments whose varieties depends on the faction you selected.
Then you would be teleported to the base of the faction you selected.

3. If you choose playing story-line quests, you could proceed in the story normally.
4. Limansk is NOT open if you choose the faction war.
5. Military faction begins to slice the big pie of the zone.
6. Provides script methods for modders to modify the attributes of smart-terrain without having to modify the notorious all.spawn.
Through scripting, you can edit the population capacity, respawn, availability and even the path network of smart-terrain.

1.5.07 je kumulativni patch.

Prilozi

• xrEngine 2009-01-05 15-52-10-22.jpg
    xrEngine 2009-01-05 15-52-10-22.jpg
    218.6 KB · Pregleda: 97
1.5.08 patch

Added the possibility for admins to take screenshots of a player's screen (as an anti-wallhack-cheats measure) by console commands (make_screenshot, screenshot_all).

Fixed bug with banning the players.

Fixed bug with saving the rank and money amount of the player upon the round restart (if the player deliberately closed the game process in the task manager, and then reconnected).

Increased the stability of the network play.

Povremeno imam neverovatan pad fps-a sa 30-ak na 2-3 u DX10-10.1 modu sa v1.5.07?

Poslednja izmena:
Drajveri vjerovatno?

Koristim Catalyst 8.12. Ono sto sam primetio je da fps pada i u nekim potpuno nezahtevnim scenama. Graficka ode u ler, kuler se stisa, fps padne nacisto sve dok se ne okrenem na drugu stranu, kada fps naglo skoci i karta krene da urla.

Koristim Catalyst 8.12. Ono sto sam primetio je da fps pada i u nekim potpuno nezahtevnim scenama. Graficka ode u ler, kuler se stisa, fps padne nacisto sve dok se ne okrenem na drugu stranu, kada fps naglo skoci i karta krene da urla.

Probaj 1.5.08 patch i hotfix2.

So far 1.5.08 is kicking ass for me, the factions seem much more aggressive taking points, holding them and acquiring new ones. I am in the garbage area right now. The bandits have taken the Flea Market from the Loners, they were promptly attacked by Freedom from the old exit to the Bar, they reduced the Bandits to two, the bandits attempted to reinforce the area but were ambushed at the passage above the bandit base which Freedom had taken. Freedom assaulted the Flea Market again and lost two guys, but killed the final two Bandits and now hold the Flea Market. Is this the real Clear Sky? Don't know yet, but so far so good. Good job GSC. If it is true, if only GSC had waited till 2009 for the release, things would have been much different for them I imagine.

After reloading the my computer and going straight to Vista SP1 (previously I had been using Vista vanilla for a bit before SP1 came out), I have gained a rather large performance boost and I haven't even added Float32 yet.

Izgleda da sa ovim novim patchom dosta toga bolje radi?

Nekoliko pitanja

1.ne mogu jellyfish artifakt,sa pocetka igre, da ubacim u slot..nece!
2.kada brzo ispucam par metaka, lik se zatetura, zamagli se slika itd...ovoga nije bilo u SOC-u?
3.takodje kada heath padne na jedno 15 - 20% on nastavi da se smanjuje sta god radio...
4.nikako da se naviknem....evo dosao sam do northwest baze iz prvog nivoa, pala je noc i nema sanse da udjem u fight nista ne vidim...jel moram da cekam do jutra?

povecaj brightness :D
a pod tri. pa krvaris, treba ti dosta bandages :)

Evo ja danas zavrsio sigricu. Utisak na kraju - gorak

- Pocetak igre obecava, ali sve posle red foresta je glupost, tj. vec posle yantara se sve svodi na idi tamo - vrati se nazad. :(

- Nazalost moram da se slozim sa gx-x-om po pitanju engine-a igre. SoC sa rebalanced modom leti kako radi, CS se vuce ko baba i bas lepo sto je NPP nivo tako kratak inace bi bilo mucno igrati.

Sreca pa vise volim 'trading 'n' sneaking' u igri nego napucavanje pa je utisak znatno bolji nego sto bi bio.

zasto ne mogu da ubacim artifakt u slot. Imam ga u inventory ali ne mogu da ga equip?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    156.2 KB · Pregleda: 65
E pomoc ljudi,juche dobio od garija ovu igru,i ne mogu da je pokrenem,
Znaci opicim install itd,posle patch-ujem sa 1.5.04 + crack (doslo na dvd) i kad ocu da pokrenem igru,dobijem 1 poruku "da fali neki *.itx" fajl u /bin,pa hajd nadjem taj doimeni fajl u main folderu ubacim,posle dobijem 2. poruku da fali opet neki *.itx fajl u folderu "gamedata" koji ni nepostoji ... lol ?! mozda losa verzija igre?
Mislim da je drugar skinuo sa bgarene.

Sigurno je neka losa verzija, jer ako sve radis po uputstvu ne bi trebalo da bude problema, meni je radila savrseno.

Nazad
Vrh Dno