Pretpostavio sam da ces to spomenuti. A mozda ga je malo dohvatila emisija, pa je zaboravio
To sto smo saznali za prvi putovanje je bitno za nastavak

A prica u CS-u nam objasnjava kako je Strelok dospio u kamion smrti i zasto nosi Stalker tetovazu.
I otkud ti ovo o raspadu GSC-a??? Svi koji su radili na SoC-u, radili su i CS. Uostalom Stalker im je najveci projekt do sada, i donio im je veliku zaradu. Nedavno je project leader Anton Bolshakov dobio otkaz jer je prerano izbacio CS na trziste.
Evo ga, opet gx-x sa svojim konkretnim objasnjenjima! Pa meni se CS samo par puta srusio, i to je to. Nikakva zaglavljivanja, pucanje skripti, bugovite sejvove i sl. nisam dozivio.
Mogao si sacekati da srede igru patchevima ili modovima, i problem rijesen. I nije mi jasno zasto se toliko zalis, a nisi kupio igru?
Ovaj razvojni tim itekako zna praviti igre i ima ogroman potencijal, no nije njihova krivica sto im je menadzment tim traljav! Trebalo im je jos 2-3 mjeseca da ispoliraju i testiraju igru, no neko ocigledno nije imao razumijevanja za to!?
Starac, igra je podbacila jer je losije koncipirana u globalu u odnosu na prvi deo, a nastavak je trebalo da ima vise elementa pojedinacno o kojima bi igrac trebalo da vodi racuna ukljucujuci u tu celinu i onaj najbitniji fragment a to bi bio fraction war... To je vrlo vazan elemenat u citavom ovom konceptu obzirom da je zavrsnica morala da bude nezaobilazno linearna zbog price koja je takva kakva je, a i nije bas neka ako mene pitas!
Likovi iz clear sky-frakcije, znaci komandir i onaj naucnik (ne zameri mi zaboravio sam im imena) su inace jako detaljno i fino dizajnirani i modelovani, ali avaj... Sa ovim likovima imas posla jedno prvih 10tak minuta na pocetku igre i to je to... Ja ovakve stvari nazivam samo jednim imenom, "trash" jer su totalno uzaludno potroseni a mogli su zapravo biti jako dragoceni resursi...
Uz sve to je da se ne lazemo igra i prilicno bagovita... Pa iako i ja nisam imao vise problema u igranju bas kao ni ti, gomila drugih ljudi je itekako imala probleme i to ne samo ovde kod nas na ovim prostorima vec svuda u svetu... Znaci ta teorija zavere da je to zbog toga sto se ovde furaju piratske verzije kljuc ovog problema, definitivno ne stoji!
Igra takodje ima i neke sitne ali neoprostive propuste, kao sto je konkretno problem "missing" tekstura od koje svi ati-jevi korisnici boluju (pa i ja) ako igraju igru pod XP-om, znaci u dx9, a to je nesto sto nije ispravljeno ni sa ovom poslednjom zakrpom!
Jedino sto je u ovom nastavku unapredjeno je Grafika i delimicno leveldesign, iako je ovo drugo i u prvom delu bilo jako dobro odradjeno! No kada smo kod grafike i ona ima neke nedopustive propuste, sad ne bih da cepidlacim jer zaista cenim trud i energiju koju su ovi ljudi ulozili u ovaj projekat, ali sve to sto su napravili itekako moze da bude bolje i to je ocigledno!
Elem, iskreno mislim da zaista nemas razloga da ovoliko favorizujes ovaj naslov koji je u najmanju ruku ipak samo prosecan, svidelo se to tebi ili ne, nazalost to je tako...
Ja licno sam je itekako branio i branicu je iz prostog razloga sto smatram da STALKER fura osavremen Deus Ex-ovski koncept za koji inace ja barem licno mislim da predstavlja najbolje osmisljeni arkadno ili akciono/frp-ovski koncept ikada, pa je kao takva jedinstvena na sebi svojstven nacin, ali to ne znaci da cu progutati bas svakakvo djubre koje je posejano usput iz ovog ili onog razloga tek tako, pomalo tu i tamo...
I za kraj voleo bi da objasnis sebi pre svega jednu stvar (nama ovde mozes a i ne moras), za koju mi nije bas najjasnije zasto si to uopste uradio..?
A to je sledece...
Kako to da igru nisi prvo odigrao u originalu znaci onakvu kakva je, vec si odmah nakarikao nekakave modove odozgo? Ako mene pitas to je u najmanju ruku pomalo licemeran stav prema necemu sto ti se ovoliko svidja?!