Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

dosta je...

Prilozi

• xrEngine 2008-08-29 17-11-39-71.jpg
    xrEngine 2008-08-29 17-11-39-71.jpg
    429.9 KB · Pregleda: 61
  • xrEngine 2008-08-29 17-11-51-15.jpg
    xrEngine 2008-08-29 17-11-51-15.jpg
    378 KB · Pregleda: 84
  • xrEngine 2008-08-29 17-12-51-00.jpg
    xrEngine 2008-08-29 17-12-51-00.jpg
    476.2 KB · Pregleda: 65
  • xrEngine 2008-08-29 17-15-09-98.jpg
    xrEngine 2008-08-29 17-15-09-98.jpg
    457.1 KB · Pregleda: 60
navukli ste me, ne mogu čekat pa eto da i ja jednom odigram neku igru na ruski.
i kako stvari stoje prodavač je poprilično brz...
ali vidim da ekipa ima peripetija s pokretanjem.
ali ako je vama pošlo za rukom, onda je izvodivo.

navukli ste me, ne mogu čekat pa eto da i ja jednom odigram neku igru na ruski.
i kako stvari stoje prodavač je poprilično brz...
ali vidim da ekipa ima peripetija s pokretanjem.
ali ako je vama pošlo za rukom, onda je izvodivo.

Malo je nezgodno sto je na ruskom..Navikli smo na zvuk eng.igrica..:D
I nije "tesko" za po-kretanje..:whip:

Pa jos nisam istrosio tri dana...
malopre sam je instalirao..

Prilozi

• _08-29-08_18-52-06_ (1).jpg
    _08-29-08_18-52-06_ (1).jpg
    373 KB · Pregleda: 77
  • _08-29-08_18-52-06_(marsh).jpg
    _08-29-08_18-52-06_(marsh).jpg
    386.5 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
Jos...Desava se da se igra zaglupi po pitanju FPS-a.Framerate ,u jednom trenutku, padne na oko 20 i nize,tada snimim poziciju,izadjem iz igre , ucitam poslednji sejv i gle cuda!FPS opet na ~40.Cudno...Mozda patch otkloni taj problem,videcemo.

Pa zar ne igras verziju sa patch-om? Ja sam odmah patch-ovao na 1.503, pokrenuo i ne vidim puno razlike, inace spustio sam na 1280x800 na high sa punim dinamickim osvjetljenjem, tek tada je prihvatljiv fps.

Igra razbija, opet onaj stari S.T.A.L.K.E.R. feeling...

Ajde Terzo daj neki shot iz dubine Zone,ja tesko da mogu dalje.Nista ih ne razumem...:D

Zanimljiv tekst.
Stalker: Clear Sky needs 4 GiByte RAM, E8500 and dual GPU graphics card for maximum DirectX 10 graphics

...za 1280*1024?

• Minimal requirements:
- Windows XP (Service Pack 2)/Windows 2000 SP4
- Processor: Intel Pentium 4 2.0 GHz / AMD XP 2200+
- RAM: 512 MiByte
- 10 GByte free hard drive space
- 128 MiByte Direct X 8.0 compatible graphics card / Geforce 5700 / Radeon 9600

• Recommended requirements:
- Processor: Intel Core 2 Duo E6400 / AMD 64 X2 4200+-
- RAM: 1.5 GiByte
- 256 MiByte Direct X 9.0c compatible graphics card / GeForce 7900 / Radeon X1950

• Optimal requirements:
- Processor: Intel Core2 Duo E6700 / AMD 64 X2 5200+
- RAM: 2 GiByte
- 512 MiByte Direct X 9.0c compatible graphics card / GeForce 8800 / Radeon X2900

• Extreme requirements:
- Windows Vista (Service Pack 1 required)
- Processor type: Intel Core2 Duo E8500 / AMD 64 X2 6000+
- RAM: 4 GiByte
- Direct X 10 compatible graphics card with 512 MiByte VRAM / Geforce 9800 GX2 / Radeon HD 3870 X2

http://www.pcgameshardware.com/aid,...raphics_card_for_maximum_DirectX_10_graphics/

Ajde Terzo daj neki shot iz dubine Zone,ja tesko da mogu dalje.Nista ih ne razumem...:D

Polako, uzivam u okolini.Istrazujem svaki detalj da mi nesto ne promakne..;)
Igra ima odlicnu atmosferu.Hocu sto duze da uzivam,a ne da je predjem na brzinu.
,)
ps. I ja ih nista ne razumem, iako sam kao ucio ruski.:D

Poslednja izmena:
Sto je mnogo-mnogo je...Dobro ,bar ne kriju zahtevnost kao kod Crysis-a.:p

A sto se opterecujes sa time koliko je zahtevna.
Kod mene igra vrlo lepo ide,nema cimanja.Koliko mogu da vidim ja imam nesto izmedju Optimal requirements i Extreme requirements ..ha ha

Da da,pa znas kako ,procesor te izvalaci...:DNema veze sto ga igra vidi kao klokovani 3200+.:p

to se igra ruska verzija ? evropska bese 5-og septembra ?

evo sam samo za stalkera upogonio vistu ultimativnu pa kad se kupi ima da ga istestiram sve u 16
baš me zanima, ko će sad to dočekat...

ovo je "brb" od igre, krivice pirateriju za propast. Ja sam ocekivao igru sa modovima iz prethodnek, balansom, a ovo je samo ispao pokazatelj koliko je incijalni budzeni, krpljeni i dopunjavani engine losh i da se to tako ne moze raditi. U stvari moze, ali onda se pljuje po igri. Necu kupovati GTX260/ati 4870 da bi igrao ovo sa sun shafts i dx10. Ako se oni nisu potrudili da vadjenje, tj. izvlacenje puske sa ledja nema zvuk izvlacenja pistolja iz futrole onda nemamo sta dalje da pricamo. Ovo su radili rusi koji ne razlikuju nogu od ruke, ledja od kuka i kicmu od lobanje. Takva im je i igra, nit pocetka nit kraja...crap.

Poslednja izmena:
A da ti malo odmoris od ove teme i odes da igras neku igru dostojnu sebe, nema smisla da se mucis i agoniziras sa stalkerom.

jesi li ti igrao ovu igru ? (ja jesam) ? Dakle ? Pre nego sto mi kazes tako nesto ocekujem da si doticno probao, a ova tema se ne zove " volite i hvalite clear sky inace bezite odavde" jel tako ? Zasto ne smem da budem "objektivan" sa svoje tacke gledista ? Nosam jedini koji misli da je ovo gubljenje resursa i vremena. Ako si probao, iznesi svoje misljenje, ja sam svoje izneo, za to forum i sluzi zar ne ? Nisam psovao, vrejdao nikog itd. Ko se ne slaze samnom ima puno pravo sto se mene tice, samo mi nemoj reci da treba da mi se svidja nesto sto mi se ne svidja ok ? :)

PS. U ovoj temi sam zato sto kontam da ljudi sa 30god kao ja (ok, imam svega 28) mozda i zele da cuju neko drugacije misljenje od onog koje se prenosi preko vesti. Menije ovo retardiranije od prvog stalkera, sve mane su ostale iste ili jos gore, a sun shafts mosh u dupe nabiti, nit se vide nit koriste...

Poslednja izmena:
jesi li ti igrao ovu igru ? (ja jesam) ? Dakle ? Pre nego sto mi kazes tako nesto ocekujem da si doticno probao, a ova tema se ne zove " volite i hvalite clear sky inace bezite odavde" jel tako ?

nije tako druže i slobodno piči o svim negativnostima.to se i traži, kad igrači pričaju o igrama, stvarno stanje stvari a ne plaćeni mali oglasi.
zato i volim ovaj forum. jer bude i pro i kontra.
ja od igre ne očekujem previše, čisto mi se igre nešto novo. iskreno, ni prvi dio me nije oborio s nogu ali ima svojih momenata. valjda će biti momenata i u ovom.
a to s zvukom puške i pištolja,svaka čast na perfekcionizmu ali ja to vjerovatno ne bi ni ubra.nije mi to baš detalj koji bi me ubo u uho.
previše sad brijemo na detalje, a sjetite se vi malo stariji igrači, ko gx-x, koliko smo uživali u half life-u, a di je to bilo od današnjih detalja. ali, kad su nas navukli da za grafulje dajemo po pun ureackej para,a onda neka to prate kvalitetom izvedbe.
ali, da zaključim jer nervozna ekipa čeka da završim post, s obzirom koliko velika većina nas plaća za igre koje igramo, zar smo bolje i zaslužili?
standard površne mode, kako dođe, tako ode...

Nego nema nam ga nesto Starac Focho od stotinu ljeta, da nam opet nesto novo nabaci a u vezi doticne igre... :D

@GX-X,
Secas li se kada si u temi o Witcher-u molio usere ,kojima se igra ne svidja, da jednostavno ne ostavljaju postove bas kao sto ti ne zalazis u PES temu?Mogu da ti kazem da sam i ja jedan od njih i neko vremo,posto sam probao igru,pitao sam se kako neko uopste moze da igra ovo?!Da ne pominjem engine koji je mozda i gori od stalkerovog i pokusaje onog "ritmickog" kliktanja na misa kako bi nekome odsekao glavu(svaki put isto koliko sam provalio).
U toj temi nisam ostavio ni jedan jedini post,ne zbog tvoje ili molbe nekoga kome se Witcher zaista svidja,vec jednostavno igra me ni malo nije zainteresovala tako da sam i sam bio svestan da bi bilo kakav moj komentar(koji bi se najverovatnije odnosio na borbe i engine) uzrokovao nepotreban offtopic.
Bez obzira na moje misljenje,vidim da je igra pokupila dobre ocene,prikupila veliki broj fanova a nazivana je i najboljim RPG-em u pslednjih ne-znam-ni-ja-koliko godina. To sto se meni nije svidela je skroz drugi padez.:)

Jos nesto...Ne moras toliko energije da ulazes u objasnjavanje ljudima kako je engine, koji pogoni STALKER-a,krs i prestareo.Ja mislim da je to vec svima jasno.Tvrdim i da te zahebancije sa suncem ,vodom,dimom i ostalim glupostima uopste nisu bile neophodne za igru poput ove.Bolje bi bilo da je razvojni tim ulozio vise truda u nekom drugom smeru ali ***a sad,sta je tu je.:)Kome se SoC nije svideo tesko da ce ga par suncevih zraka i realnija kisa naterati da kupi CS.

Maaa, get out of town...:p Znam ja da se tebi STALKER svidja,seti se samo koliko si vremena proveo uz SoC,pa malo modovi,pa malo "gangsta walk",sharper textures itd.;)Znas sta jos mislim,ti si jedan od najvecih zaljubljenika u ove dve igre!Zato te i pogadjaju svi bagovi i praistoriski engine.:D Pozzzz.........:wave:

Nego nema nam ga nesto Starac Focho od stotinu ljeta, da nam opet nesto novo nabaci a u vezi doticne igre... :D

Starac se osamio i mesec dana nece posecivati bench(bar dok detaljno ne predje igru) jer zna da ga ovde zeljno ocekuje GX da mu nabije frankestajn engine na nos...:d

Poslednja izmena:
@gx-x: kakve veze ima to da li sam ja igrao igru sa tvojim konstantnim davljenjem o zastarelom engine-u? U temi ima 16 tvojih postova u kojima spominjes engine, a kroz svaki drugi provuces mrznju prema Rusima iako je u pitanju Ukrajinski tim?

Poslednja izmena:
@milanbb: Point taken ;) U pravu si, smorio sam sa komentarima o engine-u, priznajem :p Ovo sa Rusima bas ne kapiram, ne mrzim ja njih, daleko od toga.

@vdr1981:

Maaa, get out of town... Znam ja da se tebi STALKER svidja,seti se samo koliko si vremena proveo uz SoC,pa malo modovi,pa malo "gangsta walk",sharper textures itd.Znas sta jos mislim,ti si jedan od najvecih zaljubljenika u ove dve igre!Zato te i pogadjaju svi bagovi i praistoriski engine. Pozzzz.........

To je upravo sustina mog nezadovoljstva. Opet cu cekati modove pola godine - godinu, pa cu onda igrati ovo ko covek, a ne ovako. Pritajno sam ocekivao da necu morati, ali ***.
Sto se paralele sa "The Witcher" tice, nije bas isto zato sto se tamo ljudima igra u kompletu, tj prica I izvodjenje nije svidjalo, a meni se stalker koncept svidja, ratovanje, pucanje itd., a "detalji" mi se ne svidjaju i kako su neke stvari resene. Cemu sunshafts i DX10 besnilo ako imas "blatnjave" teksture oruzja ?

PS. Necu ja nikom nista ovde nabijati na nos. Pa nije starac pravio engine pa da mu ga nabijam :D Necu vise ni pisati ovde do daljnjeg, tj dok se ne pojavi nesto novo. :wave:

Poslednja izmena:
hehe, za Gx-a

GET OUT OF HERE, STALKER :D

ja bih dodao

I said come in, don't stand there :d

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Delay

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky will be delayed "a few days" from its expected release on September 5. We've gotten indications about this and attempted to get a confirmation from GSC Game World, and while we received no reply, Shacknews confirmed the delay with publisher Deep Silver. What we can add is a report we got from a retailer who says the boxes were recalled from the distributer when it was discovered they did not contain CD keys

Ko ono reche da ima osecaj da ce igra o5 biti odlozhena? Shto se ne kladi choveche ... :D

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky Delayed Again - briefly

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky will be delayed "a few days" from its expected release on September 5. The slip stems from a manufacturing issue specific to the North American edition, with Deep Silver forced to recall all copies that have already shipped to stores. The issue is apparently a printing error that saw the game distributed without CD keys. The game's European release on September 5 is not affected:p. A new release date for North America is not yet available, though several online retailers have the title tentatively slated for September 15.

Neznam da li bi bilo pametno vratiti neke starije drajvere(bili su neki ranije (kao) optimizovani za stalkera),igra ima neko "trzanje",doduse imai i u SoC-u toga ali manje cini mi se...

A sto se tice AI-a,mozda je on kao nesto malo poboljsan ali sada ,posto je potreban timski rad kada zauzimate neku lokaciju,jos vise stvara probleme.Npr,ako pokusavate da se sakrije te iza nekog predmeta gde se nalazi jos par vasih saboraca imace te velikih problema da nanisanite nesto jer ce vas oni sve vreme gurati i udarati,kao da niste tu...:S:par puta me "kolega" jednostavno izgurao iz zaklona i dobijem metak omah, a ja kad hocu njega da odguram kao da sam u drvo udario.:DBas kolegijalno i AInteligentno...:p

Jes* da sam tek na početku igre i da skoro ništa ne razumem, iako sam ruski učio 11 godina u školi, ali meni se igra svidja. Osećaj je kao dok sam igrao SoC, dakle odličan. Sasvim zadovoljavajuće radi u 16 x 10, podešavanja skoro sve na high. Biće ovo zanimljivo iskustvo, dok ne izadje english verzija.

Vrh Dno