Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

evo sam je oprobao sat vremena i ima situacija koje nemaju nikakve veze s mozgom.ovo s fps koji je veći u dx10 postavkama nego u ne dx10 postavkama,wtf?
mislim da to nema veze sa suncem, nešto nije dobro.
igra izgleda ok, ne puno bolje od soc-a,napucavanje je malo poboljšano ali sad me nešto odbilo od igre za danas.naime, tamo u močvari protrčim kraj grupe neprijatelja, oni za mnom, ja se sakrijem, oni se vrate nazad i ostanu mi okrenuti leđima i ja pucam u njih, oni padaju mrtvi, njih 10-ak i ne reagiraju na pucanje?! ma daaaaaaaaj...nisu mi bitne sitnice tipa zvuk izvlačenja oružja, niti zvuk hodanja u vodi, koji je isto katastrofa, ali ako je pucačina, pa daj neka pucaju...imam osjećaj da je igra odgođena jer treba još ozbiljnih krpljenja.

Par puta me "kolega" jednostavno izgurao iz zaklona i dobijem metak omah, a ja kad hocu njega da odguram kao da sam u drvo udario.:DBas kolegijalno i AInteligentno...:p

Pa sta se zalis , bas je potpuno realno.Nije ti ovo americki film ovo su bre Sloveni...:d

...nisu mi bitne sitnice tipa zvuk izvlačenja oružja, niti zvuk hodanja u vodi, koji je isto katastrofa...

To nisu sitnice, kvalitetan zvuk, a isto tako i autentican zvuk (tamo gde je autenticnost moguca, u smislu realnosti) izuzetno je bitan za kvalitetnu imerziju, audio vizuelan dozivljaj doprinosi atmosfericnosti. STALKER ima vizuelne kvalitete koji to mogu da obezbede (ako zanemarimo animaciju likova), ali je zvuk chabar chabra chabrovog... Boldovana NULA!

Poslednja izmena:
Jesu li Rusi/Ukrainci ikada nesto napravili kvalitetno, kako treba ? Ne ocekujem perfekciju ali makar da ne vredja inteligenciju i koliko toliko deluje doradjeno.

ma koliko ja za sad vidim, promjenili su izbornik iventara (ufff promjene), dodali te zrake sunca, dodali su malu točkicu na ekranu, tako da znaš koju ladicu otvaraš,koji leš pregledavaš i čini mi se da je to to.
eh da, i za razliku od soc-a,ovaj je na ruskom ;)
nisam ništa očekivao ali izgleda ni dobio!
dobro je rekao gx-x, ovo treba pustiti dok okrpe i dok ekipa ne izmoduje pa tek onda zaigrati...
ali ko će to čekati.
e i vezano uz prijašnji moj post o grupi (ne)inteligentnih protivnika.
pokušao sam ponovno i nije se ponovilo, znači možda je bio samo trenutak slabosti (yeah right)

Jesu li Rusi/Ukrainci ikada nesto napravili kvalitetno, kako treba ? Ne ocekujem perfekciju ali makar da ne vredja inteligenciju i koliko toliko deluje doradjeno.

Naravno da jesu.
T-72
Mig 29
i kao perjanicu Su -32.

Probao sam ovu rusku verziju sa zadnjim patchem i dosta sam razocaran.... :( Imam osecaj da postoji pet puta vise bagova nego u SoC...

Najveca glupost na koju sam naiso je kada na izlazu iz nekog tunela pucaju na vas mitraljezom sa osmatracnice.... Znaci , izbegnem to rostiljanje i kada im pridem iza ledja i pobijem apsolutno sve zivo kod te osmatracnice i u njoj... a ono mitraljez i dalje sam se okrece i puca - pila po vama ako izadjete napolje ispred njega. :mad:

Cak su pokvarili i ono sto je radilo ispravno u SoC ... sada na primer kada prebacujete neke stari iz inventara u neki kontejner... municiju na primer.. ne mozete jednostavno samo kliktati na stvari nego ih morate prevlaciti misem... :mad:

Negde je potrebno da donesete nekome neki pistolj.... a posle se javlja BUG da taj uopste ne konta da ste mu to doneli...

Pored gorepomenutih, dodao bih i Nival-ove Etherlords, Blitzkrieg, i naravno, Heroje...

Bas citam koliko ljudi je nailazilo na bagove, a neki bas dovode do smesnih situacija, a ova mi je bas bila zabavna:
I finally got a great amount of quality and performance. I'm totally enjoying the game but there's one thing I DESPISE: ****ing npcs in my way. Sometimes they will stand in the door talking to you when there's a blowout and you have 60 seconds to find cover or you die. This happened to me: I hit F5 to save and as soon as I did the blowout started. I had to run to cover but this one ****ing npc stood in the door saying "hey whatsup" and would not move. I ended up killing him but with a cost: entire faction now hates me. ****.

:p

mene zanima jeli igra uopće izašla u rusiji ili su gladnim i žednim gejmerima ponudili neku verziju pa umjesto da oni istestiraju mi da testiramo?

To sa tim da ne mozes nijednog lika ni malo da pomeris je ne vidjena glupost ... tako sam se zaglavio izmedju nekih kutija zato sto je ****** dosao na prolaz i ni makac... a ne mozes preskociti ni kutije ni njega pomeriti. Na kraju sam mora da ucitam predhodni save ... :mad:

A tek biseri tipa da pilaju po vama kroz onu visoku travu iako vas uopste ne vide... to jest samo vi ne mozete da vidite kroz travu ali ne i kompijuterski likovi...

bio bi dosadan Stalker bez bagova :) oni mu daju poseban smek ,)

Poslednja izmena:

Vodka???:D
Posmatrajte stvari sa vedrije strane,moglo je ovo da bude i puuuno gore,igra je dosta "raznovrsnija" od SoC-a pa je i normalno je da ima vise bugova.U svakom slucaju,koliko sam da sada video,svidja mi se i ima dosta "materijala",nije da se pretrci za jedni noc.Mislim,dzaba sva perfekcija u CoD4 kad za novac koji ste dali dobijate par sati zabave.STALKER nudi malo vise...;)

Meni se zabagovala igra negde oko prve trecine(u Kondoru) i nikako nece dalje.:mad:
Probao sam i ponovo "lekic" ,ali ne pomaze.
Onda sam je path-ovao ,ali sad mi ne prepoznaje snimljene pozicije..:wall:
I sad sve moram iz pocetka...***...
Jos ako mi zabaguje opet na istom mestu...:smash:

Probao sam da upload-ujem sliku ,ali stalno dobijam :Upload of file failed..??

IGN review, 7/10 ...kazu, generalno slabija igra od SoC-a, al opet nije losa.

MOzda i nije...Pa sta je MP u CoD4 nego par sati zabave?Probao sam ja i to,video da neznam i batalio.;)

Ovo je apsolutno subjektivna stvar. Ja sam recimo poprilicno navucen na CoD4 multi :D ne mogu a da ne udjem makar po sat vremena svaki dan. pa jos kad upoznas ljudi na serverima na koje redovno ides,onda bude tek zanimljivo.
Stalker SoC sam presao sa uzivanjem,dva puta,jer sam prvi put imao los kraj :p i meni je licno sto se tice single playera,jedna od boljih igara koje sam ikad igrao. Za CS cu cekati ipak 5.septembar,a mozda i jos malo.. da ako neki novi patchevi isprave bugove,bar donekle... steta sto je tako bagovita,jako sam se radovao novom djelu Stalkera :(

Ma dobro bre,zezam se malo...:)Cepao sam i ja multi u CoD-u, ne secam se tacno koliko mi je sati pisalo u X-fire ali je sigurno bilo oko 100.Zna to "Lord GX-X",cak sam ga imao u listi prijatelja. ;)

Drzite se teme, koja nije CoD!

ajde ovi koji su probali jel i dalje onaj morbidni osecaj kao u prvom delu?

ima li chernobyla?

dali je promenjen gameplay, tj napucavanje sa protivnicima?
malo mi je bezveze bilo odradjeno u prethodnom delu sveukupan osećaj dok se puca na protivnika, previše je izveštačeno izgledalo sve.

Pa... osecaj kao iz SOC je i dalje tu ....

Napucavanje je poboljsano... likovi sada bacaju granate kao u oblivion modu... mada su i dalje glupi.

Samo pricate a nigde shotki...:)Jedva cekam neki mod za spavanje.Zona je nocu previse strasna za mene!:hair:....:d

Prilozi

• ss_vedran_08-31-08_23-23-39_(escape).jpg
    ss_vedran_08-31-08_23-23-39_(escape).jpg
    379.6 KB · Pregleda: 86
  • ss_vedran_08-31-08_23-29-30_(escape).jpg
    ss_vedran_08-31-08_23-29-30_(escape).jpg
    426.5 KB · Pregleda: 87
  • ss_vedran_08-31-08_23-41-29_(escape).jpg
    ss_vedran_08-31-08_23-41-29_(escape).jpg
    386.9 KB · Pregleda: 100
  • ss_vedran_09-03-08_01-57-38_(marsh).jpg
    ss_vedran_09-03-08_01-57-38_(marsh).jpg