Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. — Clear Sky

^^AHAHHAhA
Pa kazem ja, ljudi su izgleda zapoceli rad na Clear Sky :d

Jel ovo neka zakasnela 1.aprilska sala ? :D

Btw, "skupljac trofeja", WTF :p

Hotje da se domogne radioaktivnog zemljishta? Shta? Zida trzni centar u Pripjatu?:)

Sakupljach je izgleda skembao sve moldavke, nishta nije ostalo za nexa999:p
Ona ideja za upstairs je qewl:p

Uh, moram da se izjadam... Procitah tekst sa itsvet.com gde pise da igra izlazi 29. avgusta 2011. godine!!! Sreca, pa su pogresno preneli vest sa gamespot.com, jer je radnja igre smestena u 2011.

Four Seasons of Clear Sky - http://www.gsc-game.com/index.php?t...r&thm_page=4&thm_id=12799&sec_id=1&offset=-60

I think that if you are still in the Zone after 3 months that the Seasons
should change to fit the actual time of the Year when the Game starts.

I want Snow in the Winter
New growth in the Spring
Hot Days in the Summer
and Leaves in the Fall

This should be a reward for continuing to play the Game
to see the changes and make the Immersion factor more real.

Odlicna ideja za mod.

da ali ingame time u SoC je oko 40dana ako bas detaljno igras...

Nema veze. Ima freeplay mod, a mislim da ce GSC izbaciti i takav patch za SoC. No ovdje mislim na Clear Sky.

^Odlican video! Efekti dima su me najvise odusevili.

Ma Kriza je nista za ovo! Ovo ce vjerovatno biti prvi pravi DX10 naslov? Ovakve efekte jos nisam vidio.

Straobalno izgleda igra ! Da se najezhish. :hair:

Edit: A i svidja mi se kako drzhi oruzje, cini mi se da je to promenjeno ...

Poslednja izmena:
Da, da, Kriza je nista za ovo :D
Videcemo samo koliko ce da nas kostaju svi ovi efekti.A opet ne vidim sta je konkretno zasluga DX10, a sto vec nije vidjeno.
Naravno ,Starac ce da me spopadne na PM, ali svi ovi efekti su vec vidjeni a falice samo mali detalj, koji je valjda bitniji od ProStreet dima...fizika :D
A koliko sam uspeo da vidim do sad, modele ljudi nisu znacajno unapredili.Danas je standard da oprema, slemovi i slicno budu zasebni objekti koji imaju sopstveni ragdoll...a ovde je to ipak ostalo na malo socijalnom nivou :p Al zato shminke ima na pretek...hehe bilo je jace od mene :d

Ma Kriza je nista za ovo! Ovo ce vjerovatno biti prvi pravi DX10 naslov? Ovakve efekte jos nisam vidio.

pretera ga...sem onog dima sve ostalo je ispod krize...(kriza kao igra mi nije nesto...)

volumetric fire je bukvalno kao nesto sto smo vec videli 100 puta, obican ripple efekat, izgleda isto kao i iz SoC...

edit: da me ne razumes pogresno, lepo izgleda ali nista spektakularno, dim i sun shafts su strava, ostalo je sve bolje u ATI ToyShop demou od pre 2 godine...sve je to moguce u dx9 uraditi.

Poslednja izmena:
^Gx, sad si ga ugasio :D

Ovaj dim nije nista posebno, vec rekoh da slican ima u ProStreetu, a u krizi...pa dovoljno je videti sta radi dim od Flare-a kad ga korejanac ispuca u vazduh...

I to se slazem, lepo izgleda, ali na svaku moshu istrcavati sa "bolje od krize" vise zvuci onako...konzolashki :d

Do sad smo apsolvirali da Crysis nije igra vec,onako,"lepa prezentacija".;)
Tako da bih ja izbegavao dalja poredjenja.

Prvi pravi DX10 naslov? Muah :D... Toliko o ozbiljnosti na ovom forumu ... Isti mudafukin endzin kao i prethodni stoookaa (Stalker) :)

Poslednja izmena:
Prvi pravi DX10 naslov? Muah :D... Toliko o ozbiljnosti na ovom forumu ... Isti mudafukin endzin kao i prethodni stoookaa (Stalker) :)

Pa u traileru, lepo pise da je igra dx10. Trailer je super, jos ako cela igra bude u tom fazonu i tom kolicinom efekata, instalacija ce biti na nekoliko dvd medija.

Ja sam jedini na ovom svetu kome se STALKER nije svideo?

Pa u traileru, lepo pise da je igra dx10. Trailer je super, jos ako cela igra bude u tom fazonu i tom kolicinom efekata, instalacija ce biti na nekoliko dvd medija.

Nisi jedini.

To sto pise znaci da su efekti odradjeni kroz DX10.Sto je zabrinjavajuce, jer ako ovo bude vista-only feature, bez fore da se tweakuje na XP-u (kao u krizi) onda ce biti njesra...jer nista ovde nema sto vec nismo videli u DX9.A vec je na gomili primera pokazano da sa tim shatro DX10 featuresima poteranim pod Xp igre opet rade bolje...
I kakve veze imaju efekti sa brojem dvd medija, Lol...:D

To sto pise znaci da su efekti odradjeni kroz DX10.Sto je zabrinjavajuce, jer ako ovo bude vista-only feature, bez fore da se tweakuje na XP-u (kao u krizi) onda ce biti njesra...jer nista ovde nema sto vec nismo videli u DX9.A vec je na gomili primera pokazano da sa tim shatro DX10 featuresima poteranim pod Xp igre opet rade bolje...
I kakve veze imaju efekti sa brojem dvd medija, Lol...:D

Pa sto smo kupovali dx10 karte?
Bila moda, pa da budemo u trendu ili da vidimo neke prave efekte.
Kad izlazi ovaj hit?

Poslednja izmena:
kupovali smo karte zato sto su nam trebale brze. e sad, to sto su one DX10 ne moze da skodi...
trebalo bi da izadje u avgustu.

^Bas tako...Ove aktuelne karte se kupuju zbog performansi...koje opadaju pod Vistom, a za sad ne postoji neki zaista konkretni "DX-10 only" feature koji bi me ubedio da igram na Visti.

Samo eventualno podrska za AA pod Vistom. Taman mi sad super dodje sto nisam igrao Timeshift jos uvek, sad cu lepo pod serverom da ga obrnem sa AA :d

^Bas tako...Ove aktuelne karte se kupuju zbog performansi...koje opadaju pod Vistom, a za sad ne postoji neki zaista konkretni "DX-10 only" feature koji bi me ubedio da igram na Visti.

Zar Assassins Creed ne radi nešto brže na Visti (pa makar i subjektivno)? Ako sam dobro pratio AC ima neke stvari optimizovane za DX10.1 hardware i koje se na tom hardware-u izvršavaju brže.Doduše novi patch za AC uklanja to, verovtno zahvaljujući nVidia karticama i vlasnicima istih koji su imali problema. :mad:
Ili je nVidia "calnula" nešto love da se taj feature ukloni? :trust:

Zar Assassins Creed ne radi nešto brže na Visti (pa makar i subjektivno)? Ako sam dobro pratio AC ima neke stvari optimizovane za DX10.1 hardware i koje se na tom hardware-u izvršavaju brže.Doduše novi patch za AC uklanja to, verovtno zahvaljujući nVidia karticama i vlasnicima istih koji su imali problema. :mad:
Ili je nVidia "calnula" nešto love da se taj feature ukloni? :trust:

Da, da...vazi, kako da ne. :d Jos samo kad bi znao koji su to problemi?..

Assassin's Creed actually supports the new DirectX 10.1. This was first noted by Rage3D in this article, and has been confirmed by Ubisoft here. The implementation of DX10.1 only benefits people with Vista SP1 and a DX10.1 graphics card (i.e. ATI HD3000 series or newer), and as explained in the link above, much of the additional performance benefits in DX10.1 come from the fact that it removes a render pass. Ubisoft will be removing DX10.1 support and reworking it in a future patch.

Hebemliga, tako je covek reko..
Dakle, gubis na kvalitetu, i igra brze radi...Mogao bi i staviti grafiku na low, i jos vise uzivati u performansama Viste i DX10.1...

Poslednja izmena:
mmm...ne :) U DX10 modu pod vistom i sa ATI grafickom igra koristi dx10.1, tj ATI koristi dx10.1 (ne znam ni sam), ali tu ima nekih problema jer se uklanja jedan render pass i to onda valjda ne izgleda kako treba i ima bagova. Zato ce sa patchom da vrate na "obican" DX10 za ati karte.

edit: pretece me Nex999

PS. Gubis na kvalitetu, igra brze radi ali na nvidiji i dalje radi brze i bolje izgleda (mada nisam primetio da se neko pozalio u komparaciji kvaliteta, nije mi cela stvar bas najjasnija)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Rekoh da ce CS "vjerovatno" biti prvi pravi DX10 naslov. A za one sto pricaju na pamet, evo i zasto:

Monitoring KRI Conference 2008 [April 18-20, 2008]

As I know, you'll need something like Core 2 Duo E6750, GeForce 8800GT/GeForce 8800GTS512 and 2Gb RAM for this.

About render modes: there will be 4 of them:

- DX8 - for low-performance systems.
- DX9 - same as "full dynamic lighting" mode.
- DX9.5 - previous with some new DX10-effects realized with DX9 possibilities (volumetric light, etc.).
- DX10 - maximum quality mode (by the way, some effects work faster than on the DX9).

Other news:

- TOZ-34 is back, right.
- "Swamp" level contain 6000000 polygons (without grass). It is good - as you remember, Shadow of Chernobyl version of X-Ray Engine supports only 1500000-2000000 per level as maximum.
- There are a lot of new, awesome-looking animations. Too many of them... )
- A lot of NPCs were created from the real people.
- There are a lot of detectors: for artifacts, for anomalies, for radiation... and, as you already know, you can use only pistol while holding them.

A sto se tice kvaliteta grafike i poredjenja s Krizom, ne vidim po cemu je to Kriza bolja od ovoga?

HQ (1280x720) DX10 video, 125mb - http://games.cnews.ru/files/index.php?act=license&id=3468

Prilozi

• mplayerc200804232054024yr8.jpg
    mplayerc200804232054024yr8.jpg
    130.6 KB · Pregleda: 111
  • mplayerc200804232054049xh0.jpg
    mplayerc200804232054049xh0.jpg
    64.9 KB · Pregleda: 94
  • mplayerc200804232114430ji5.jpg
    mplayerc200804232114430ji5.jpg
    122.3 KB · Pregleda: 115
  • wmplayer200804232339340kb7.jpg
    wmplayer200804232339340kb7.jpg