Ja ću otkucati ponovo kao pre dve godine - DVB-T2 je uveden namerno da bi se neko obogatio na uvozu risivera. Zašto da ljudi iskoriste svoje nove televizore sa DVB-T (MPEG2/4) tjunerima, kada možemo dodatno da ih oglobimo.
Najveći broj televizora koji se danas koriste u Srbiji, nažalost, nema nikakav digitalni tjuner, tako da će svakako u zemlju biti uvezen ogroman broj STB-ova, a isti bi slučaj bio i da je usvojen dvb-t sistem.
Hoćeš da kažeš da je zbog manjine koja ima nekakav dvb-t tjuner u svojim tv aparatima, trebalo kazniti većinu koja će svakako morati da kupi STB time što će prvo preći na dvb-t pa onda kroz koju godinu na dvb-t2.
Ne branim ja "državu/RRA/političare", ali mi podjednako smetaju i kritičari koji valjda olakšaju sebi kada opletu proizvoljno po svemu i svačemu, a pri tome stvari posmatraju isto kao i oni političari koje kritikuju a to znači: veoma usko i samo iz svog ugla, tj. ako meni nešto ne odgovara, onda to nije dobro ni za koga u ovoj zemlji.
Evo ja sam kupio LCD TV pre 4 godine (dakle nije baš mnogo star), ali on ima samo analogni tjuner. I recimo sad je u Srbiji usvojen dvb-t standard i ja dođem ovde na forum i kažem: ovo je urađeno da bi se neko obogatio na uvozu prijemnika te da hoću da Srbija vo vjeki vjekov ostane na analogiji, tj dok mi se televizor ne pokvari

.
Puno zemalja koristi dvb-t2, nismo ga mi izmislili za sebe. Zemlje koje su ranije počele digitalizaciju sada delimično uvode dvb-t2 za HD i paytv programe (UK, Hrvatska...). Zemlje koje kasne sa digitalizacijom kreću direkt sa dvb-t2 (Ukrajina u kojoj se već emituju 4 dvb-t2 mux-a).
Stvarno se preteruje sa kritikom, imamo najnoviji standard i hvala Bogu da bar negde imamo priključak sa svetom...