Šta je novo?

RTS HD!

Trash serije u Full HD-u, neka hvala. Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali neka mi neko navede bar nešto normalno iz produkcije rts-a, meni ama baš ništa ne pada na pamet.

sport i medjunarodni dogadjaji (eurovizija, becki koncert, olimpijada,...)

Mada bilo bi lepo gledati i domacu produkciju u HDu

To su dogadjaji jednom godisnje ili jednom u 4 god... ocekujem od kanala da ima non stop kvalitet pa nacionalni je kanal 100 mu gromova!
Samo nam fali Bolji zivot i Srecni ljudi upscale na HD! Koliko se placa pretplata uz sve reklame RTS bi trebalo da zaseni BBC sa naucnim i zabavnim emisijama!

Nisam protiv RTS HD ali me nervira da novac ovih gradjana ide Tijanicu u dzep a ne radi se nista povodom kvalitetnog programa.

Imao sam free RTS HD na Vektoru i sad su ga iskljucili onaj dan kad je krenulo emitovanje u etar...

Nisu ga iskljucili namerno, nego pametnjakovici nisu na vreme nabavili DVB-T2 resiver!

Svih troje u srbiji koji imaju opremu kazu da je slika odlicna :d

Upravo mi stigao danas set top box iz UK, pa javljam kako izlgeda :D

Potvrđujem, u HD-u je bolje nego u SD-u :p

Slika je stvarno odlična, isto kao i Liga šampiona što je bila ako ste gledali dok se emitovalo putem DVB-T1 standarda.

Taj RTS-ov HD ne može da se poredi sa kvalietom Premier League kanal koji u SBB HD-u a i HD Sportklubovima.

@emaremare

Ja sam viđao razliku u HD slici kada se radi recimo neka utakmica domaćeg prvenstva kod nas, tada kvalitet nije baš na zavidnom nivou, međutim kada idu prenosi LŠ ili sada EURO 2012 slika je stvarno odlična. Doduše tek od septembra ću uzeti SBB HD pa ću videti i razliku o kojoj pričaš.

Kod SBB-ovih HD kanala, Premier League stvarno ima najbolju sliku i kvalitet je uglavnom konstantan. Kod ostalih esbebe hadea, kvalitet varira od "zar je ovo HD?!?", do "skoro isto k'o Premijer liga". Ponekad je nešto na Fox Movies (koji nije HD) bolje od neke emisije Travel Channel (koji jeste HD). Interesantno da recimo Viasat nature, koji je u 750, često ima bolju sliku od nekih drugih koji su u 1080. Ali dojmim se da to nema veze sa SBB-om već tako dobijaju od emitera.

Daj vise kacite te semplove :D

Pa upravo i razlika i kvalitetu slike koji sam spomenuo je verovatno vezana za kvalitet kamera sa kojim se rade prenosi.

Imam dojam da mnogo zavisi od toga kolika kompresija se koristi od kamere, do mixete na licu mesta pa preko prenosnih kanala ka i sa satelita i njihovog prenosnog odnosa, količine konvertovanja signala usput i licenci koje se plaćaju u zavisnosti od prenosnih kanala i korišćene kompresije.

Evo, upravo na SportKlub HD ide neki tenis i dosta je loše, a na SK Prime HD idu moto trke i slike je savršena.

Ne znam da li su izašli iz test faze ali logo im je i dalje РТСHDтест, znači em što je užasno ružan i nezgrapan em što je pola latinica a pola ćirilica...:smash:

Tnx znači nije, neko na drugom forumu reče da su izasli iz test faze...

Danas je pušten na IPTV i skinut je onaj test dodatak sa logo-a, tako da se može reći da je izašao iz test faze.

Doduše još uvek ništa osim psortskih prenosa nije u HD.

Potvrđujem i ja, sada stoji samo ртсHD, ali i dalje im je logo...:smash:

Logo im je kaNtastrofalan... :wall:

Meni je bedak sto sam upravo nabavio DVB-T2 risiver ali ne mogu da uhvatim nista sa Ovcara a sa kablovske na ovoj lokaciji mogu da imam samo analognu televiziju zbog losije mreze koja ce ko zna kad biti unapredjena. Ipak mi nije toliki problem jer imam gomilu pravog HD materijala ukljucujuci i sport pa vec odavno znam sta je HD i kako izgleda :)

Evo sa elitesecurity foruma djricky je postavio 1080i sample nekog sporta ugrabljenog preko Falcom T2200 risivera koji sam i ja upravo nabavio.

http://netload.in/dateigdBzmPPqV7.htm

Nazad
Vrh Dno