Šta je novo?

RTS HD!

Imate ceo mux DVB-T2 ili samo RTS HD na PTT-u???

Rts, HRT1, dva lokalna kanala i neku narodnjačku radio stanicu imamo, sve je eksperimentalno i često se jednostavno ukoči. Tuga nam je kablovska, s tendencijom da će još dugo ostati takva :banghead:

Poslednja izmena:
Rts, HRT1, dva lokalna kanala i neku narodnjačku radio stanicu imamo, sve je eksperimentalno i često se jednostavno ukoči. Tuga nam je kablovska, s tendencijom da će još dugo ostati takva :banghead:

Ako sam dobro shvatio preko DVB-T su pustili eksperimentalno, ali ja nisam uspeo da nadjem, vidim da si iz Subotice, da li je neko iz BG pronasao RTShd? Od digitalnih na DVB-C sam uhvatio 25 kanala (vecina zakljucana i par slobodno tipa Rai, TVE,RTL i slicno).

Od nedavno je mreza presla na DVB-T2 tako da ti treba T2 prijemnik da bi uhvatio signal iz etra.

ajd objasni molim te

Vrlo jednostavno, sa DVB-T1 tjunerom na 5 kanalu na kablovskoj, koja je inače analogna, hvatam neki njihov interni mini mux koji sadrži 5 programa, od toga jedan je znameniti ptcHD :d Da li je sad malo jasnije?

@Vojin - ne znam da li su iskusni iz PTT KDS-a pustili to i u drugim gradovima, ali slika i nije neka (mislim na prenose sa olimpijade). Nemam u opcijama na TV-u da vidim koja je rezolucija slike, ali nešto mi je to malo loše za HD, zvuk je običan stereo.

Poslednja izmena:
mozda nisam bio najjasniji. Mislio sam na ptt kds u beogradu jer vidim da iz subotice kazu da su pustili rts hd.
U bg nisam nasao..

Najbolje da nazoveš KDS u BGD-u i da pitaš. Da li si pretražio DVB-T tjunerom kablovsku i koji tv imaš?

Sinoc sam procitao ovde da ima rtshd na ptt, a danas se naravno niko ne javlja. Imam panasonic plazmu p42cx3e. Pretrazio sam dvb-t ali nista, samo na dvb-c nalazi kanale, ali tamo nema rtshd.

Poslednja izmena:
Da, i ja sam se iznenadio kad sam pronasao rts hd preko d3 prijemnika

slika i nije neka (mislim na prenose sa olimpijade). Nemam u opcijama na TV-u da vidim koja je rezolucija slike, ali nešto mi je to malo loše za HD, zvuk je običan stereo.

Kod nas samo 576i rezolucija, dakle nesposobni su (PTT KDS) i bezobrazni do krajnjih granica, ne mogu ni jedan jedini HD kanal ni probno da puste, a o nekom HD paketu da i ne pričam. Najveća tuga u celoj priči je što osim IPTV-a u Subotici i okolini nema nikakve alternative. Loši su i inače, a zamislite kakvi su tek tamo gde nemaju nikakve konkurencije :mad:

Боље нисам ни очекивао од ПТТа.

Na PTT-KDS-u nema ni nagovestaja da ce se emitovati RTS u HD-u. Razulareni diletanti bez ili sa diplomama takozvanih sabanskih fakulteta zaposleni preko kumovskih, rodbinskih veza unutar ovog operatera po ko zna koji put pred svojim korisnicima demonstriraju nesposobnost, aroganciju, nekulturu, neposlovnost i opsti primitivizam. Koristeci odsustvo konkurencije tamo gde su instalirali mrezu, korisnicima pet puta skuplje naplacuju internet pa oni koji placaju po 1400 dinara za internet (2Mb/s) + 900 dinara za osnovni TV paket mesecno zbog protoka ne mogu nesmetano da koriste Skype, distribuiraju analognu sliku ocajnog kvaliteta koja neretko ima takozvani sneg ili je "dupla", izbacuju kanale iz ionako do zla boga siromasne ponude bez ikakve najave, obavestenja i anketiranja korisnika, ni za kakve pare ne propustaju ni SD ni HD digitalni signal do pretplatnika, ukljucujuci i program RTS HD, ne javljaju se na telefon niti odgovaraju na e-mail radi informacije. Ukratko, predstavljaju organizacioni, intelektualni, civilizacijski, kadrovski i tehnicki otpad.

@BaneXL Kad procitam ovo tvoje, bude mi ipak dosta lakse sto sam ipak uspeo da ujurim Telekom IPTV i ADSL, iako je ponuda TV kanala ocajna. Ali ocito je daleko manje zlo.

@BaneXL Kad procitam ovo tvoje, bude mi ipak dosta lakse sto sam ipak uspeo da ujurim Telekom IPTV i ADSL, iako je ponuda TV kanala ocajna. Ali ocito je daleko manje zlo.

Sinoc sam u drugom kraju grada gledao Telekomov OPEN TV. U ponudi znatno zaostaju za SBB-om, kvalitet slike je priblizno isti a to znaci da je slika u osnovnom paketu 30% jasnija odnosno cistija nego preko PTT-a. Nema snega, nema duple slike, nema horizontalnih linija koje stvaraju osecaj da se tv gleda kroz roletne, ... O HD kanalima poput Arene Sport tek ne treba trositi reci. O internetu takodje. Pre nepune dve godine iz Telekoma su mi odgovorili da nemaju mogucnosti da me prikljuce. Pokusacu ponovo da se oslobodim ovog olosa.

Na PTT-KDS-u nema ni nagovestaja da ce se emitovati RTS u HD-u. Razulareni diletanti bez ili sa diplomama takozvanih sabanskih fakulteta zaposleni preko kumovskih, rodbinskih veza unutar ovog operatera po ko zna koji put pred svojim korisnicima demonstriraju nesposobnost, aroganciju, nekulturu, neposlovnost i opsti primitivizam. Koristeci odsustvo konkurencije tamo gde su instalirali mrezu, korisnicima pet puta skuplje naplacuju internet pa oni koji placaju po 1400 dinara za internet (2Mb/s) + 900 dinara za osnovni TV paket mesecno zbog protoka ne mogu nesmetano da koriste Skype, distribuiraju analognu sliku ocajnog kvaliteta koja neretko ima takozvani sneg ili je "dupla", izbacuju kanale iz ionako do zla boga siromasne ponude bez ikakve najave, obavestenja i anketiranja korisnika, ni za kakve pare ne propustaju ni SD ni HD digitalni signal do pretplatnika, ukljucujuci i program RTS HD, ne javljaju se na telefon niti odgovaraju na e-mail radi informacije. Ukratko, predstavljaju organizacioni, intelektualni, civilizacijski, kadrovski i tehnicki otpad.

A ja sam mislio da je AVcom preko koga gledam televiziju najgori. Kad ono ima jos diletanata kako ti rece. Pa ja samo zato sto je doslo do nekog verovatno sukoba izmedju AVcom-a i nosioca prava za SportKlub nemogu da gledam SportKlub i sl. do daljnjeg kako neko rece kad sam zvao operatera. A ono sto je najgore u celoj prici je sto se prema gledaocima ophode kao da su svojina feuda.Jer na pitanje SBB-u da li mogu da se prebacim kod njih dobio sam odgovor jedino ako sam pravno lice ili ako vise od 50 posto stanara to zeli. Isparcelisali su Beograd (verovatno je tako i u ostatku Srbije) na svoje interesne sfere. Dobro da jos nisam uzeo i paket za internet kod istog operatera samo bi se jos vise nervirao. Tako da ja mnogo ne fermam to tipa MIX, BOX i ostalo. A za svo ovako stanje pogadjate kriva je drzava koja je dozvolila ovako njihovo ponasanje.

A ja sam mislio da je AVcom preko koga gledam televiziju najgori. Kad ono ima jos diletanata kako ti rece. Pa ja samo zato sto je doslo do nekog verovatno sukoba izmedju AVcom-a i nosioca prava za SportKlub nemogu da gledam SportKlub i sl. do daljnjeg kako neko rece kad sam zvao operatera. A ono sto je najgore u celoj prici je sto se prema gledaocima ophode kao da su svojina feuda.Jer na pitanje SBB-u da li mogu da se prebacim kod njih dobio sam odgovor jedino ako sam pravno lice ili ako vise od 50 posto stanara to zeli. Isparcelisali su Beograd (verovatno je tako i u ostatku Srbije) na svoje interesne sfere. Dobro da jos nisam uzeo i paket za internet kod istog operatera samo bi se jos vise nervirao. Tako da ja mnogo ne fermam to tipa MIX, BOX i ostalo. A za svo ovako stanje pogadjate kriva je drzava koja je dozvolila ovako njihovo ponasanje.

Kada je u npitanju PTT KDS drzava je dvostruko kriva:
1. Zbog tolerisanja monopolske podele trzista
2. Zbog postavljenja nesposobnih i neretko korumpiranih *****a na celo javnih preduzeca ukljucujuci i ovog.

Skoro sam presao sa SBB na Radius Vektor kablovsku i nisam ni trazio digitalne kanale, jer racunam da nista slobodno ni nema.
TV koji sam uzeo ima i DVB-T, DVB-T2, DVB-C.... full oprema, sve sem koze :)))

A na info kanalu Vektora se pojavila sledeca informacija:
"Такође, ТВ канал RTS HD доступан је и корисницима који не користе пакете дигиталне кабловске ТВ, али имају ТВ уређај са MPEG-4, DVB-C тјунером."

Danas sam imao dovoljno vremena da preskeniram sve sto dolazi kablom. I na moje iznenadjenje, stvarno je RTS HD slobodan.

Ide u 1080i rezoluciji, nema seckanja. Ovih dana ide Olimpijada u toku celog dana, pa su dva tonska podnosioca (Serbian, English).

Koji to tv ima i DVB-T2 ? Uglavnom se prodaju sa DVB-T/C resiverom, neki eventualno DVB-S.

Poslednja izmena:
Kod Radijus Vektora imaš besplatno i ZDF i DasErste oba u HD-u, prenose olimpijadu oba, i neuporedivo je bolja slika nego na ovom nazovi HD-u RTS-a.

Kakav crni HD na RTS-u.... Pikselizovana slika sa olimpijade, oci izbija. Pomislio sam da mi sa TV-om nesto nije u redu.

Nema pikselizacije ali slika nema oštrinu pa ni detalje kao drugi HD kanali u SBB ponudi.

Kod Radijus Vektora imaš besplatno i ZDF i DasErste oba u HD-u, prenose olimpijadu oba, i neuporedivo je bolja slika nego na ovom nazovi HD-u RTS-a.

Pronasao sam i njih, ali ih nisam pominjao, da ne idem u off-topic. Oba idu u 720p.
Da pomenem samo da i na ZDF i na DasErste, moj TV otvara njihove widgete, sa kojima je moguce pozivati neke dodatne fukkcije, kao npr ZDF Mediathek...... Naravno, preduslov je internet konekcija.
Pored ovih TV kanala dobio sam i oko 15 od 20 uglavnom domacih radio kanala, koji su otvoreni.

BTW, RTS HD trenutno ide sa Dolby Digital Plus audio signalom.

Koliko sam video neke semplove RTS HD, bitrate je dobar ali oni izgleda rade upscale (i to prilicno lose) sa neke nize rezolucije na 1080i jer se lepo vidi da pored RTS logoa koji izgleda ostro ona grafika (rezultat ili slicno) izgleda krzavo kao i font a imam pregrst materijala sa BBC HD gde ta ista grafika pri istom bitrate-u izgleda veoma ostro i jasno tako da sam siguran da rade upscale. Zasto je tako to samo ovi nasi rts "inzenjeri" znaju. Btw, kineska nacionalna TV je davala 3D HD prenos otvaranja a ovi nasi ne mogu ni osnovni prenos da urade kako treba.

Koliko se plaća pretplata u Narodnoj republici?

Nazad
Vrh Dno