Šta je novo?

Rimejk snova

slazem se vecinom vas:
Fallout 1 i 2
System shock 2 [Doom 3 endzin]
Hired Guns

za neke od igara koje ste spomenuli postoje remake ali retki su oni koji su uopste zavrseni :( uglavnom su ih radili fanovi pa su projekti ostavljeni na pola :( (npr. System shock 2 sa texturama "visoke" rezolucije...)

mada ima i komercijalnih - npr. Cannon Fodder za PSP... a i Hired Guns je svojevremeno najavljen kao remake ali izgleda da od toga nije nista bilo... :(

za ANOTHER WORLD neko je vec postovao link http://www.anotherworld.fr/anotherworld_uk/ <<<--- obavezno pogledati!

Dungeon Master klonova i remakes ima na milion ali ni jedan nije preterano kvalitetan (grafika je na nivou 1998. u najbolje slucaju)

ali ono sto bih najradije video je: AMBER STAR, AMBER MOON (remake) i finalni treci deo koji nikada nije ni napravljen :(

1 Free space 1&2
2 Wings of glory
3 Wing Comander 2
4.Tie Fighter(dos)
5 Novastorm
6. Another world
7. Dark Forces i Jedi Knight serijal u Crysis engine-u

Poslednja izmena:
Voleo bih da vidim ove igre poboljsane , ali samo malo jer su vec ionako izvrsne
Znaci ove Amigine igrice da vidim u Svga ruhu da moze da ih pokrene osrednji pentium I

-Midwinter (Glatku animaciju bih voleo, moguce neka mala poboljsanja)

-Kick off 2 - Final Whistle (Samo da se uradi preko celog ekrana, znaci Overscan mode na Amigine znam zasto je izostao. Igra je prakticno imala milion kombinacija)

-Fate gates of dawn (Samo malo poboljsanje grafike, da lepse vizuelno izgleda, nista funkcionalno ne bih menjao)

- Midwinter - pusti u STeemu ili WinUAE CPU da radi brze od 8MHz... ;) i imaces glatku animaciju :D

hm, jel samo ja ovo željno iščekujem, koliko vidim niko nije pomenuo ovaj hit bitmap brothersa...?

http://www.speedball2.com/

samo što nije izašao...
uff, kad se setim samo brutal deluxe-a i sladoledžija u publici...

hm, jel samo ja ovo željno iščekujem, koliko vidim niko nije pomenuo ovaj hit bitmap brothersa...?

http://www.speedball2.com/

samo što nije izašao...
uff, kad se setim samo brutal deluxe-a i sladoledžija u publici...

Super da si pomenuo , ja se setio malo kasnije !
Smesno mi je da mi je ta igrica bolja na C64 nego na Amigi. Naravno, najbolji je 2 player game

Bilo bi lepo videti i neku voznju u novom izdanju ...
npr. Test Drive II ili npr. Street Rod (Hot Rod) ....

Rick Dangerous :eyebrows:

UUuuu fenomenalan link! Hvala puno! :)

Creatures
Bubble bobble

nema na cemu marvine f. ;)

ovo sto sledi bash i nije remake vec nesto sasvim suprotno ;)
pravljenje egzaktne kopije Bubble Bobble! do nedavno (godinu dana) nije postojao 100% port - tek od verzije versions 0.107u3 MAME emulira 100% tacno Bubble Bobble a kako su to ljudi uradili procitajte ovde http://mamelife.blogspot.com/2006/08/completed-at-last.html :)

"At last, thanks to excellent work by Trinity, the original MCU ROM has been extracted. This required removing the cover from the chip, taking photographs of it under a microscope, and manually decoding the contents of the ROM bit by bit." !!! :)

i jedan mali bonus ;) Bubble Bobble level guide

Poslednja izmena:
Sa "One on One" smo pravili bili prve turnire na C64; svako je donosio svoj džojstik :d

Hehe, "Quickjoy JetFighter", aha, jel zna neko sta je to? Ja sam imao ovaj, imao sam jos i Quickshot II plus mislim... Eeeeee, kako je to bilo lepo nekad, joystick pod misku i kod drugara i cepanje. Ja sam sa drugarom najvise igrao AlienBreed, auu razvaljivali smo se po ceo dan od toga.

quickjoy_jet_fighter_sv-126_620x660.JPG

A ovde su ja mislim svi koji su postojali:
http://www.thosewerethedays.de/joystick_galerie.htm

Poslednja izmena:
Hehe, "Quickjoy JetFighter", aha, jel zna neko sta je to? Ja sam imao ovaj, imao sam jos i Quickshot II plus mislim... Eeeeee, kako je to bilo lepo nekad, joystick pod misku i kod drugara i cepanje. Ja sam sa drugarom najvise igrao AlienBreed, auu razvaljivali smo se po ceo dan od toga.

Cuj, jel znam sta je to? Unistio par komada!:d
I pre toga jos nekoliko Spectravideo Quick Shot I i Spectravideo Quick Shot II Turbo QS-111... Sve dok nisam kupio Kempston Competition Pro - bili skupi ko djavo al' neunistivi! :p

Pa imate i sad da kupite Competition Pro za PC sa USB konektorom. Ja sam ga bio davno uzeo praktično samo zbog UAE-a.

Cuj, jel znam sta je to? Unistio par komada!:d
I pre toga jos nekoliko Spectravideo Quick Shot I i Spectravideo Quick Shot II Turbo QS-111... Sve dok nisam kupio Kempston Competition Pro - bili skupi ko djavo al' neunistivi! :p

Pa ti si bas bio bre neki unistitelj, kekeke:D . Ja nisam lomio joystick-e ni u "Decathlonu";) .

A ovaj Another World, uhhh choveche kakav je to "flashback" bio (i kad ga pomenu sad, voleo bi kad bi uradili njegov rimejk), presao sam ga danas u dahu za nekih sat ipo.
Hvala za link, svaka cast!

Poslednja izmena:
@Dark_AveNGER bilo je vec nekoliko puta reci o remaku Another World-a ovde... pretrazi ostale thread-ove ;)

Ti se onda nisi naigrao! :D :D :D

Jesam, jos kako ali nisam voleo da lomim stvari. Naravno da su se kvarili dzojstici, ali sam ih sam popravljao. A onaj JetFighter od malopre je imao tako krte zice, da sam morao maltene svake nedelje da ga otvaram i lemim ponovo.

Jesam, jos kako ali nisam voleo da lomim stvari. Naravno da su se kvarili dzojstici, ali sam ih sam popravljao. A onaj JetFighter od malopre je imao tako krte zice, da sam morao maltene svake nedelje da ga otvaram i lemim ponovo.

Ajde nemojte sve bukvalno shvatati! :S:
Ni ja nisam ni jedan bukvalno "polomio" ali dodje vreme kad vise ni lemljenje ni otvaranje vise ne pomaze, crknu mikroprekidaci, palica postane toliko "glindzava" da vise nema pravog osecaja itd. A onda ide zamena. E, ja sam ih dosta promenio.
Pozdrav!;)

Al' da su to bila vremena - bila su. I to kakva!

Nazad
Vrh Dno