Šta je novo?

Rimejk snova

setih se fenomalne igrice za rimejk... "The Killing Cloud"
ono filovana 3D grafika, letis helikopterom iznad GRADA.. izgleda mi sjajno i danas, samo je jako spora (secka), a tek kakav bi rimejk bio

To me podseti na Zeewolf sa A1200

Zork Nemesis definitivno, igra koja je napravila revoluciju u prevljenju glavolomki, Shivers 2, Shadow of the beast 3.....

hm... gledam ovaj thread: da li ima zanteresovanih da pravimo remake neke stare igre za Android/iOS ?

ja bih mogao da radim grafiku, svaki dan mogu da posvetim bar dva sata ovakvom projektu.

Ja sam zainteresovan, samo ne znam kako mogu da ti pomognem.

nisam ni mislio da mi pomognes :) vec da svi zajedno radimo ako imate volje.

jel znas da crtas u photoshopu ili neki 3D program... ? u krajnjem slucaju prvo treba da vidimo koju igru bi pravili. predlazem da za pocetak bude neka jednostavna igra, i sa graficke i sa programerske strane.

u svakom slucaju, mislim da ce najteze biti naci programera :)

ah, da, nnnn se raspitivao oko xcode-a ako se ne varam pre nekog vremena... poslacu mu pm.

Sanitarium je previse nove i kompleksna igra, plus izgleda mi kao Scumm igra...

Ja imam svoju firmu koja se bavi razvojem aplikacija i igrica za iOS, Android, Win 7...

Ne verujem da imam vremena da se ukljucim u ovaj projekat. ALi moj savet je da se pocne od necega najjednostavnijeg.
Inace kod ovakvih projekat aveoma je vazno imati vodju dobrog koji ce inicirati sve, davati taskove, gurati ljude, itd.

Transartica!!! Transartica!!! napravite transarticu!!! Pleaaase!:happy::happy::happy:

Colin McRae Rally 2, sa grafikom dirt2/dirt3 ali da zadrzi odlicnu sim-arcade fiziku cmr2, odlicne stejdzeve itd. Cak moze da ima stejdzeve iz wrc 2011, ja bolje nisam video u jednoj rally igri.

A voleo bih i da vidim stare dobre generale u FB endzinu a to se i sprema :p

nisam pratio temu al ovo neko mora da je pomenuo . another world , flashback, transarctica, i naravno od novijih ceo RE serijal . dovoljno je samo nove teksture da odrade.

edit - sad sam malo pročitao temu . propust jedi knight 1 + mysteries of sith !!!

Poslednja izmena:
1. Little Big Adventure (original, tj. prvi deo)
2. Tie fighter (mada sam prošlog proleća sahranio jednog miša s originalom u DosBox-u, nije mi smetala 640x480 grafika).
3. Hardnova (jel se ko seća ove igrice, ja silno vreme izgubio s istom u mladosti).
4. Legend of Kyrandia (RIP Westwood :( )
5. Colonization

Poslednja izmena:
Da li mi se cini ili su igre nekada bile mnogo zanimljivije, igrivije?
Mozda sam samo omatorio, ali kad se setim onog osecaja kad sednes za racunar, pokrenes igru i uzivas u svakom momentu... Neprocenjivo.

Mozda zato sto su trazile malo mozga?
:p

Rick Dangerous za Android?

1. Little Big Adventure (original, tj. prvi deo)
2. Tie fighter (mada sam prošlog proleća sahranio jednog miša s originalom u DosBox-u, nije mi smetala 640x480 grafika).
3. Hardnova (jel se ko seća ove igrice, ja silno vreme izgubio s istom u mladosti).
4. Legend of Kyrandia (RIP Westwood :( )
5. Colonization

Postoji rimejk Colonization-a.

moram malo da brejkujem thread. 95 posto igrara koje mi se svidjaju (a iz perioda Amige su , kada sam izjavio i toga se dosledno drzim - da mi bolji zvuk - ne treba, a ni grafika - dobro
ovo sam malo pregazio u ovoj eri fotorealisticnosti) a preostalih par procenata bih unapredio u smislu da nemaju bagove, da su lakse, teze, itd.

nisam pratio temu al ovo neko mora da je pomenuo . another world , flashback, transarctica, i naravno od novijih ceo RE serijal . dovoljno je samo nove teksture da odrade.

Another world high-res remake je izasao pre 4 godine, autor je isti Eric Chahi, a zove se Out of this world. (x86 verzija)
http://www.anotherworld.fr/anotherworld_uk/telechargement.htm
http://www.cheapassgamer.com/forums/blog.php?b=3124

Za sve ljubitelje pokojne Sierre i King's quest serijala, firma AGD interactive ima nekoliko high-res remake naslova koji su uz to i potpuno fraj. :)
http://www.agdinteractive.com/games/games.html
Ja sam licno em personalno razocaran sto je projekat Shadow of the Beast HD (openGL) potpuno napusten i ostavljen na demo veriji u kome nazalost nema neprijatelja. Amigina remake verzija je i dalje aktuelna, ali nju radi i neki drugi tim.
http://sotb.free.fr/index_fr.html

Poslednja izmena:
^ WOW!

Ja bih najradio uradio remake AmberStara, AmberMoona i napravio nikada zavrseni treci deo ove fenomenalne triologije! :)

Vrh Dno