Šta je novo?

Rimejk snova

nešto drugo - to je bilo vreme cvetanja igara i koju god da si igru starovao, mogao si da očekuješ nešto sasvim i potpuno novo - novu ideju, novi način izvođenja, novi žar čak.

Kako niko da napravio remake Life and Death - to bi danas moglo extra da se odradi plus bi bilo izuzetno edukativno, cak i stari Life and Death je bio prilicno edukativan :D

Rocketball (ne onaj shit Speedball kopija) :d
Wing Commander serijal
Privateer
Second Front
Wasteland

Nisam igrao bas neke mnogo stare igre, ali se odlicno secam i vol'o bi da vidim rimejkove ovih:

Street Rod (steta sto je prekinuta izrada trojke)
Duke Nukem 3D (normalno :smoke:)
4D Stunts Driving :d
Redneck Rampage
Contra
Blues Brothers :eyebrows:
Neki od Lotus delova
Another World (mora da bude high budget, sa likom i glasom nekog poznatog lika :p)
Altered Beast
Prvi Blood (koji je bio krv i mrak)
EarthWorm Jim (hit hitova)
MDK
Tyrian
Xenon 2
Discworld (kao i sve ostale hit avanture iz tog vremena)
SkyRoads
...

Izem ti lepu grafiku i zvuk (i sta jos vec ima) u novim igrama, kad nedostaje to "nesto" sto su one stare imale i sto nas je vuklo da ih igramo.
Uvek kad ukljucim neku "starinu" osetim taj "nagon". :D
Ovako bih moga do sutra...

Poslednja izmena:
Vjerovatno su matore igre imale ono nešto... Ali mi se čini da su ekipu u Retro sobi godine pritisnule... :D

Pa to svakako , ali generalno ; vezano za igrice _to_bas_i nema neke veze.
Jednostavno, ja _nikad_ ne bih igrao gro igara koje se danas prave , da mi je danas 12 godina.

Po meni su najbolje ideje za igre razvijene jos na 8-bitnicima , a jos mnostvo dobrih
ideja i realizacija starih je okonchana krahom Amige. Znachi , 90 % amiginih igrica chekaju moje
slobodno vreme da ih poteram u emulatoru.

Gde se toga seti. :D

To je jedna od igara koja me ja na AMigi potpuno razocharala. Nakon Hard Drivin ochekivao sam nesto super kad sam to naruchio al ono..blagi uzas.
A bilo je jos tih 4d naslova .. Secam se 4D Boxing , to (onda) nije bilo tako lose.

Poslednja izmena:
Ja bih voleo da vidim već pomenute:

Rick Dangerous
Gold Of The America
North & South
Laser Squad
Transartica

kao i:

Kings Bounty (igru iz koje su proistekli Heroes Of M&M)
Creatures (C64, ekstra logicka igra)

Ja imam 26 godina i igram se sa istim zarom kao i na c64 kada sam imao 8, mislim da to nema veze sa godinama, igranje je socioloski i kulturoloski fenomen nezavistan o odnosu na godine, pol rasu i lokaciju, pre par meseci sam video na tv-u sato nekog extra bogatog seika u pustinji nedaleko od dubaia, lik ima 56 godina i jedan je od najbogatijih ljudi na planeti, u jednoj prostoriji u satoru, laptop a na laptopu - world of warcraft, na pitanje novinara taj seik odgovara da igra vec 9 meseci i da nemoze da zamiski dan bez par sati wow-a, a razlog intervjua je bio porast cene nafte u svetu....

System Shock 2, definitivno... u recimo U3 negineu. Jedina igra od koje me i dan danas hvata isti strah i jeza kao kad sam je igrao prvi put 1999 godine.

4D Stunts Driving :d

mislish valjda '4D Sports: Driving'?

od PC igara ja bih najvise voleo da vidim 'Magic Carpet 3'
fenomenalna igra, ideja, muzika, sve... shteta sto u to vreme nije bilo jacih 3D karti.
mislim da sam zavrsio oba dela, ali nisam probao multiplayer.

Poslednja izmena:
Ja uskoro 30, a ne igram ništa... ali bih rado odigrao remake "Moonstone".

Jes' vala 4D Sports - Driving, a stunts se zove fajl za pokretanje igre. Izlapi covek. :bottle:
Taman sam uhvatio priliku da odvezem koju stazu. :p

To se na Amigi zhestoko trzalo i bilo iseckano. Jel loshe isprogramirano ili treba akcelerator?

Poslednja izmena:
To se na Amigi zhestoko trzalo i bilo iseckano. Jel loshe isprogramirano ili treba akcelerator?

Mozda je bilo lose programirano za Amigu. Nisam upucen kako ona funkcionise. Meni je radilo normalno na 486DX 33MHz, nekom EGA grafickom i 4MB RAM-a.

Quake 1 & 2
Need4Speed 1, 2, 3 & Porche
Lotus Esprit turbo challenge 3
Moto Racer 1 & 2
Duke 3D
Doom 1 & 2

evo nekih remake-ova, koji su uglavnom prilagodjeni da rade pod Windowsom uz malo promena:
go go go

Stare Fife [97,98,99,2000], NFS 2-5 , GTA 2 naravno da ostane stari gameplay i nova grafika da sevne :)

Vrh Dno