Šta je novo?

Richard Burns Rally!

Calibra 4WD je napisao(la):
Ja sam zaboravio da kazem da su moje performanse bile na rez 1280*1024 ,moram nju zbog TFT-a to mu je pririodna rezolucija,ako smanjim rezolucij gube se na kvalitetu slike

Inace i ja imam problema na istom mestu,sinoc sam uspeo jedva 1:28 i odustao mnogo mi se spavalo

Malo su preterali, stvarno ne znam kako cu stici za to vreme, mada dobro, igram ga tek 1 i po dan.... a jesi uspeo da snimis pa sledeci put kad udjes ponovo u igru da nastavis od tog zadnjeg testa.... ??

Koji ti je TFT, meni je 15" LG, i ne moram uopste da budem u nativnoj(1024) da bi mi igre dobro radile, uopste nema promena u koj god da sam rezoluciji... mislim kao na CRT-u, znaci samo su veci pixeli na manjim rezolucijama....

Nije ni meni snimio poziciju,mora ponovo da se prolazi advanced

TFT Samsung 19",primecuje se razlika

Nije ni meni snimio poziciju,mora ponovo da se prolazi advanced

TFT Samsung 19",primecuje se razlika

Kakva je razlika, jel se vise zamucuje, secka, pixeli mnogo veci....??

Boris Lozac je napisao(la):
Juce sam malo smanjio detalje... ostavio sam 800x600x16, ostavio sam na High ali sam odsiklirao sve ono, znaci Car reflections, triple buffer, shadow, i sad OK radi, znaci jos uvek secka, ali ima oko <= 20 fps, mozda budem sve stavio na LOW, nemam pojma, ali moze da se igra i ovako...
Ali kako sam pop****o, znaci zadnji test u onoj Advanced skoli, nikako da odvozam za ono vreme koje treba, i vozim pola sata, i kao, ma sutra cu, i uopste mi nije sacuvao sve one druge sto sam prosao na Advanced, sad moram sve ispocekta, odlepio sam....

Meni licno igra radi ok...sa i bez patcha (nisam obracao paznju na pucanje stakla bez patcha, tako da ne mogu svjedociti promjene) na 9800PRO mi ne pada ispod 40fps, a igram na 1280x1024 sve na max (4.9 drajveri)!

I kao sto sam rekao, igra ima zaista realnu fiziku, i svi koji ocekuju da se voznja reli automobila od 350 KS moze nauciti za jedan dan, grdno se varaju! Fazon kod zadnjeg "advanced" testa je da se primjene sve dosad naucene "cake" (znaci, ako ih niste dobro uvjezbali, pravac poligon...kada budete svugdje imali zlatne zvjezdice i perfekt rezultate, to ce biti to)! Upravo sam zaboravio napomenuti da ova igra nije za svakoga, i da igranje na losijoj masini, tastaturom i u niskoj rezoluciji, mozete biti pravo mucenje (plus sto je igra neoptimizovana/bagovita...jedino mi ona upucava racunar od svih 4-5 trenutno instaliranih...no to nije tako cesto). Na stranu i to sto nas ima razlicitih (nekima je "arkadno" zakon, i pod tim podrazumijevaju vecu zabavu...pak sa druge strane, meni je izazov oprobati se u necem zaista ozbiljnom, u cemu bas nemam prilike u ovoj nasoj jadnoj zemlji).

PS. prilikom svake prodjene "skolice" imate opciju SAVE PROGRES, u kojoj mozete "spasiti" dotada predjene deonice!

Moracu da probam sa novim drajverima, sad sam na 4.5, mozda pomogne, mada mi radi kad je na LOW sve, ali mislim Kolin bolja grafika, sve na HIGH, a ovo jedva u LOW, mrzim kad tako us**u igru sa tom "laznom" zahtevnoscu.....

Moracu da probam sa novim drajverima, sad sam na 4.5, mozda pomogne, mada mi radi kad je na LOW sve, ali mislim Kolin bolja grafika, sve na HIGH, a ovo jedva u LOW, mrzim kad tako us**u igru sa tom "laznom" zahtevnoscu.....

sklanjaj te praistorijske drajvere,i stavi barem 4.9 mada ce ovih dana izaci jos noviji,sigurno ce pomoci

Zasad ga igram na LOW, i radi mi dobro... ako nadjem na nekom disku nove drajvere, stavljam ih.....
Presao sam skolu, i sad stvarno posle igranja ostalih staza, i posle prestanka seckanja mogu da kazem da je igra........ SAVRSENA!!!!!!!!! znaci, predobro su uradili fiziku........presto sam i GTR da igram, ovo je stvarno ODLICNO....
kako rece moj ortak, mozda i nije grafika losija od Kolina, stvarno kad pogledas koliko sitnih detalja ima na stazi, i koliki je draw distance, i gomilu nekih stvari koje se u kolinu ne vide, ipak vidim razlog zasto secka, nekako su boje manje zasicene, sto stvara dosta realniju atmosferu...... zvuk je isto DO JA*A, stvarno nemam reci, nisam ocekivao uopste ovakav totalni pogodak od igrice!! bio sam nesto iznerviran ovih dana, i zbog onog seckanja, ali stvarno igra je VRH!!
Nego jel zna neko kako je najbolje da se podesi volan(crveno crni Logitech) za Richarda, hteo bih samo malo da mi bolje reaguje, odnosno da mu je malo veci hod tockova, recimo kad probam da udjem u neku ostru krivinu bez rucne, uvek zavrsim u ogradi, odnosno ne stignem da udjem u krivinu, koliko god sporo isao..........

Pa u ostru krivinu tesko i moze da se udje pravilno bez rucne, osim ako dobro naucis i iskoristis "scandinavian flick" ! Nije ti to Colin :p :) ! Rucnu sam prebacio na lijevi taster "mjenjaca" (onog kao u formule), a kao mjenjac koristim onaj sa desne strane volana (izdvojeni)! Pokusaj i ti isto (osim ako ti volan nije "formulin")!

Poslednja izmena:
Ma da, rucna je mnogo korisna... izvezbo sam se dosta, nego ipak mislim da bi volan mogao bar za nijansu da brze reaguje.....

Kako je dobra igra, ne verujem.... onaj skok na onoj stazi na Australiji, na onoj trecoj stazi ili koja je vec je tako do ja*a, da sam se najezio sav kad sam skocio, jos sa onom kamerom unutra...
Tako se uzivis dok vozis, da je to strasno, ne kao u Kolinu, ono jedna ruka mi na bradi, a drugom onako smoreno vozim...
Ali dobro, necu sad da pljujem kolina toliko, 2-ojka je jedna od igara koje sam najvise igrao, cedio rekorde sa ortacima, Francuska 1 je bila staza koja se najvise kidala, 2.17 mi je mislim bio rekord... i igra, iako nije bila simulacija, kretanje je bilo dosta dobro, i bila je extra zarazna.... ali cim sam video treceg Kolina, presto sam da igram i nisam se nadao buducim verzijama, onda sam ipak malo igrao cetvorku, kad je i bila jedina, ali opet me je ubrzo smorila.... ali Richard Burns me stvarno odusevio(i na putovanja ga nosim ;) ).... ja sam mislio to ce biti neki kao pokusaj simulacije, ono kao sto je Toca obecavala (ultimate racing simulator) i tako to, a ispala tesko s***je... ali stvarno ne da su uboli igru, nego stvarno ne verujem, mnogo je dobra, ko god je video kod mene, i oni sto ne gotive Rally su se odusevili, i otisli kuci sa zeljom da kupe volan i igraju Richarda... :type:
Ovo ce stvarno dugo igrati i uzivati.. a ako drugi deo ako ga bude razocara, onda cu igrati ovaj dok god ne izadje neki bolji....

Da li da stavljam DirectX 9.0c, posto cu da stavljam i nove Ati drivere 4.9, pa gledam da li da instaliram i novi directx, jel ima nekih poboljsanja u Richardu, a i u drugim igrama....?

Nadam se da se stvarno ovako ponasa reli auto, i nadam se da to nije greska u igrici, ali sam provalio da auto ne moze da se zaustavi ako ga recimo spustim na 20 kph, i pustim gas, znaci moze staza da se zavrsi bez drzanja gasa, a on ce nastaviti sam da vozi, i nece se spustati ispod 17, 18 kph, i to cak ide i po uzbrdicama, a ne samo na dole... ovo sam provalio na Francuskoj, nisam probao na drugim stazama...
Ne znam da li je ovo greska, ili Reli kola imaju neku foru da uvek daju malo gasa, iako se ne drzi papucica, mislim ne verujem da bi napravili toliku gresku...
jel se razume neko u ovo, jel se stvarno tako ponasaju....

Pa i na pravom automobilu ako vozis prvom brzinom 10-20kmh i pustis gas a ostanes u 1.brzini auto ce nastaviti da ide i nece stati dok ne pritisnes kocnicu

Nadam se da se stvarno ovako ponasa reli auto, i nadam se da to nije greska u igrici, ali sam provalio da auto ne moze da se zaustavi ako ga recimo spustim na 20 kph, i pustim gas, znaci moze staza da se zavrsi bez drzanja gasa, a on ce nastaviti sam da vozi, i nece se spustati ispod 17, 18 kph, i to cak ide i po uzbrdicama, a ne samo na dole... ovo sam provalio na Francuskoj, nisam probao na drugim stazama...
Ne znam da li je ovo greska, ili Reli kola imaju neku foru da uvek daju malo gasa, iako se ne drzi papucica, mislim ne verujem da bi napravili toliku gresku...
jel se razume neko u ovo, jel se stvarno tako ponasaju....

Ne mogu da vjerujem da ovo pitas :S: (jel ti vozis uopste?) ! To se zove voznja na leru, i sasvim je uobicajena stvar (jedino je ne mozes izvesti na domacoj zastavi :D ) ! U igri su i ovaj detalj veoma dobro odradili ! Kada prebacis u drugu ili trecu, i pokusas na isti nacin poci uzbrdo, vidjeces da ti se motor gusi ;) (slabiji prenos snage, veca brzina)!

Pa i na pravom automobilu ako vozis prvom brzinom 10-20kmh i pustis gas a ostanes u 1.brzini auto ce nastaviti da ide i nece stati dok ne pritisnes kocnicu

Pa tako sam i ja mislio, ali ipak nemam mnogo iskustva sa ponasanjem kola, ipak sam ih vozio samo na casovima voznje i nekoliko puta od ortaka... nego su moji ortaci "iskusniji" u tome poceli da s**u kako je to nerealno, a ja sam naravno branio Richarda i govorio da je to Ler gas... dobro je ipak sam bio u pravu....

a ja sam naravno branio Richarda i govorio da je to Ler gas... dobro je ipak sam bio u pravu....

Nemoj sada da se vadis,priznaj da nisi znao :-devil-: :d

???
Ocigledno da ne vozim pravi auto, vec jugo. Kako to da ce auto nastaviti da ide bez gasa beskonacno i to jos uzbrdo? Ima brzo da se ugasi. Drugo je kad stavis ler, ici ce dok se ne zaustavi.

Pa i ler gas je neki gas majku mu... a na reli autu ler gas sigurno nije podeshen na najmanje obrtaje, tako da je ovo realno...
a da, ne vozish auto nego yuga, u pravu si ;)

Laza je napisao(la):
???
Ocigledno da ne vozim pravi auto, vec jugo. Kako to da ce auto nastaviti da ide bez gasa beskonacno i to jos uzbrdo? Ima brzo da se ugasi. Drugo je kad stavis ler, ici ce dok se ne zaustavi.

Za uzbrdo ne znam da li moze da ide,zavisi od snaga i broja obrtaja u leru.

Znaci ako je ler gas na WRC automobilima recimo 2000obtaja(sto je sasvim moguce jer je na F1 bolidima ler gas oko 5000-7000 obrtaja!),onda po ravnici auto SIGURNO moze da odrzava tih 20kmh u prvoj brzini prenosa

Znaci ako je ler gas na WRC automobilima recimo 2000obtaja(sto je sasvim moguce jer je na F1 bolidima ler gas oko 5000-7000 obrtaja!),onda po ravnici auto SIGURNO moze da odrzava tih 20kmh u prvoj brzini prenosa

pa naravno, to je vakum pakovanje

reklama za don kafu... nevermind...

Ok, ako vi "iskusniji" od mene ;) kazete da je to realno onda je u redu... bas cu da probam kako se ponasa na nekim drugim zemljama, probacu na nekom sljunku, i da nadjem bas neku uzbrdicu, da vidimo da li ce da ide.......

Laza je napisao(la):
???

Kao sto rekoh, batali zastavu...Yugicev motorcic ima svega 50 konja (uglavnom vozimo pohabane), i normalno je da njegov motor stuca, kada mu je ler podesen veoma nisko (podigni ga malo, pa ces vidjeti da mozes voziti cak i u 3.-oj bez gasa! Medjutim, ako ti kazem da relly "bolidi" imaju preko 300 konja, mislim da ce ti biti sve jasno!

to je sasvim normalno da auto ide kad se gas oduzme ako je ler malo jace podesen.
nista cudno.

ajd sad nazad na RBR :)

Ljudi svaki auto (kalibra M3 jugo itd.) ako je pravilno nastelovan ima ler gas oko 750 850 RPM ( do 900 u severnim krajevima ili ako majstor nema pojma. Pri ovim obrtajima nemoguce je voziti auto ni 5 km/h a kamoli 20. jer motor ne oslobadja snagu potrebnu da odrzi svoju masu u kretanju. E sad WRC automobili se krecu i kad pustis gas i ne drzis ga ali samo po ravnom terenu . Na uzbrdici se normalno auto od 1000 kg krene da usporava i ugasi se. E Sad u igri je to tako napravljeno ali to nije neka mana.

Pa nisu ni bitni toliko obrtaji ler gasa, koliko odnos prve brzine...ako je menjach 'kratak', ima da ide uzbrdo u prvoj bez gasa :) Naravno, ovo ne vazi za stock juga, on jedva ide uzbrdo u prvoj sa gasom :)

driver je napisao(la):
Pa nisu ni bitni toliko obrtaji ler gasa, koliko odnos prve brzine...ako je menjach 'kratak', ima da ide uzbrdo u prvoj bez gasa :) Naravno, ovo ne vazi za stock juga, on jedva ide uzbrdo u prvoj sa gasom :)

Baš ovako kako je "Šofer" :p napisao!
Nije toliko važan ler gas (mada je i to važno), koliko prenosni odnosi u menjaču.

Poslednja izmena:
Znaci nije greska........... nego jel moze da se igra LAN ovo, ili se ceka neki patch za to... da li ima neka fora da se pika u igraonicama, ili preko modema, mislim vidim da nema u igri, ali neki mod, nesto...??
Jel otkljucao neko Imprecu 00, kakva je, ja sam otkljucao par kola, posto sam bio prvi u Rookie sezoni, jos se nisam usudio na proffesional.....
Evo ako neko gotivi kao ja, crne skinove, jedan vrh crni skin za Subaru Imprecu 03...

http://www.bhmotorsports.com/file/7438

Nazad
Vrh Dno