Šta je novo?

Richard Burns Rally!

Ma expand rally je krsh, ovaj RBR je prava stvar :)

Anyway ovo sto vise igram sve mi se vise svidja. Jedino su mi vremena socijalna jer igram preko tastature :(

A kao bila bi ti bolja vremena sa volanom :D:D:D

Ma da se ne lazemo, ovo nema sanse da se igra preko tastature, mislim moze ali je bas mazohisticki... Ja ga jedva igram na jojsticku, tezak je u PM :smash:

Samo zavrsni stage advanced skole sam vozio desetak puta, vecito mi falile sekunda, dve :wall: Ali stvarno sve pohvale, bice ovo zezancija na duze staze, mada izgleda da ce i half life jos malo, nesto se suska na hl2 forumu :banana:

Nego, gde da skinem profile sa otkljucanim stazama i automobilima? :cigar:

Postoji sifra za otkljucavanje svega, samo se unese valjda u polje "ime vozaca"...mrzim to...e bas necu da vam je dam, na ! :-devil-: :d :p

p.s.
Ne znam da li i kako radi sifra...ja RBR nisam jos ni instalirao ! :zgran: :wall: ...a mogao bih, a ??? :eyebrows: :D

Uf jeeeee, mislim onooo... :zgran:
no coment!

Nema sanse preko tastature,moze ali 20 na sat i just crusin'...
Ja igram na licno modifikovanom game pad-u(napravio sam analogni za levo-desno),i OK je upravljanje-na zavrsnom stage advanced skole iz prve 1:19:nesto :,,:

Poslednja izmena:
drapin je napisao(la):
Dobro, dobro, aman, 3 smajlija sam stavio !

:D
Eeeee, tako je vec bolje :smoke:

inache, to zezatorsko raspolozenje brzo ce da splasne, cik ga instaliraj... :eyebrows:

moja tastatura je vec pocela da trpi shokove, a jos nisam poceo da igram sezonu, nekad se uplasim sebe dok igram pojedine igre :crash: Za sada mi se po glavi vrzma komentar: "*ebali ih mali panjici i grancice", vise letim nego sto se vozim. :wall:

Razocaran sam ovom igrom... Nadao sam se da ce ovo biti pravi naslednik Rally Trophy-ja, ali ni blizu.
Prvo, tuzno je da igra iz 2004. ima losiju grafiku od 3 godine starijeg RT. Sve je bledo, monotono...izgleda kao da su staze sklepali od istih 100m puta i okoline koje su samo krivili u jednu ili drugu stranu. Gde su refleksije na automobilima? Cak je i NFS4 bolje izgledao u tom pogledu. Onda kokpit. ***, zar je toliko tesko napraviti realistican kokpit? BTW, postoji mali patch koji dodaje ceo kokpit (volan i low res teksture) ali je toliko ruzno da je strasno. Opet, pogledajte kokpite u Rally Trophy. Teksture drveca su takodje low res toliko da bole oci kada se zabijete u neko i vidite da je drvo u stvari parce kartona rezolucije ~50x50 pixela.

Fizika. Definitivno je bolja nego u svim CMR i Xpand Rally, ali ni ovde ne deluje realisticno. Automobili kao da su teski 100kg sa sve putnicima.

Sve u svemu, mucak.

Hardverska zahtevnost..

Hardverska zahtevnost je proizasla iz cinjenice da je automobil sada sastavljne iz mnogo vise objekata, koji onda cine celinu...to je moje misljenje. Pogledaj samo kada se auto raspadne - vide se svi delovi tipa amortizeri hladnjak pa cak i neki delovi motora..
A grafika - pa ona je u trendu sa svim novim igrama - i to u fazonu J*ebe kevu koliko sam zahtevan!!!! ali se zato ne razlikujem od starih igara!!!
Kad se setim da sam Operation Flashpoint igrao na Duronu 600@800 i TNT m64!!!!! A sad nemogu da upalim RBR :wall:

max9998 je napisao(la):
Razocaran sam ovom igrom... Nadao sam se da ce ovo biti pravi naslednik Rally Trophy-ja, ali ni blizu.
Prvo, tuzno je da igra iz 2004. ima losiju grafiku od 3 godine starijeg RT. Sve je bledo, monotono...izgleda kao da su staze sklepali od istih 100m puta i okoline koje su samo krivili u jednu ili drugu stranu. Gde su refleksije na automobilima? Cak je i NFS4 bolje izgledao u tom pogledu. Onda kokpit. ***, zar je toliko tesko napraviti realistican kokpit? BTW, postoji mali patch koji dodaje ceo kokpit (volan i low res teksture) ali je toliko ruzno da je strasno. Opet, pogledajte kokpite u Rally Trophy. Teksture drveca su takodje low res toliko da bole oci kada se zabijete u neko i vidite da je drvo u stvari parce kartona rezolucije ~50x50 pixela.

Fizika. Definitivno je bolja nego u svim CMR i Xpand Rally, ali ni ovde ne deluje realisticno. Automobili kao da su teski 100kg sa sve putnicima.

Sve u svemu, mucak.

Ma daj, bre. Koga zanimaju refleksije na automobilu koji juri kroz blatnjavu pustaru i bori se da ne otkliza u pm na sledecpj krivini. Kokpit je ODLICAN, bas onakav kakav treba, potpuno funkcionalan bez preteranih gluposti - dodavanja ogromnog volana sa 10 pokazivaca okolo koji nicemu ne sluze. Bas se vidi da se islo na funkcionalnost, a da se pri tome ono najvaznije nije zaboravilo - svaka kamera donosi drugaciji uzitak u voznji.

A ako RT ili NFSU smatras vrhovima sa kojima drugi trebaju da se porede onda... :smash:

Shta, i Optiplex ima vozachke sklonosti, ko bi rekao.. ;)

OptiPlex je napisao(la):
Kokpit je ODLICAN, bas onakav kakav treba, potpuno funkcionalan bez preteranih gluposti - dodavanja ogromnog volana sa 10 pokazivaca okolo koji nicemu ne sluze. Bas se vidi da se islo na funkcionalnost, a da se pri tome ono najvaznije nije zaboravilo - svaka kamera donosi drugaciji uzitak u voznji.
Odlican? Sa svojim ~1995. izgledom? Mozda nekome ko kola u igrama vozi sedeci na krovu ili haubi pa ga nikada ni ne pogleda...

A ako RT ili NFSU smatras vrhovima sa kojima drugi trebaju da se porede onda... :smash:
Prvo, ko je spominjao NFSU? Rec je bila o NFS4 (High Stakes) koji je jos 1999. imao mnogo lepse odsjaje na automobilima. Mada, verovatno gresim, danas se reli vozila sigurno farbaju bojom za tarabu pa ni ne treba da ima odsjaja...
Drugo, RT je ubedljivo najrealnija simulacija relija koja je do sada izasla. Suprotno mogu da tvrde samo arcade (citaj: CMR) fanovi.
A RBR je po fizici mnogo blizi CMR-u nego Rally Trophy-ju.

Septimus je napisao(la):
Shta, i Optiplex ima vozachke sklonosti, ko bi rekao.. ;)

Ja obozavam voznje, samo ne igram sve sto stigne i uglavnom igram relije. A one Midtown Need For Extreme Racing Touring Speed GT Turbo 2 ne da ne mogu da svarim nego je to strasno :d
Van relija zna se - F1 Challenge + modovi...

Opti,pa kad vec volis i vozis F1CC i modove za njega ,sto nam se ne pridruzis u nasim on-line i LAN voznjama.
Mnogo je dobro zezanje,ajde nam se pridruzi

Me jedina mana RBR fizike je sto su automobili nekako previse lagani, po meni auto suvishe lako pocne da se prevrce i leti, ali nadam se da ce to moci da se reshi nekim patchom.
Sto se tiche grafike, nisam toliko razocaran mada je svakako moglo to bolje da se odradi. Kokpit je odlicno zamisljen, bez suvisnih stvari, jedino sto je tih par elemenata koji se vide moglo da bude izradjeno hi-res. Pa ceo vidljevi kokpit sastoji se od mozda desetak poligona, to me uvek iritiralo i kod raznih drugih simulacija i modova.

Calibra 4WD je napisao(la):
Opti,pa kad vec volis i vozis F1CC i modove za njega ,sto nam se ne pridruzis u nasim on-line i LAN voznjama.

Dzaba, em nemam toliko vremena, em, ruku na srce nisam bas nesto zadovoljan kako igram. Naravno, jos malo vezbe i to bi bilo to, ali ipak mnogo vise gotivim neke druge stvari za lan.

max9998 je napisao(la):

Rally Trophy ima realnu fiziku? A kako ti to znaš, vozio si SAAB iz 1969' i sl. automobile? Pusti priču... RT je klasična arkada, uspešno upakovana. Arkada ne mora da znači automatski - loša igra. Eto recimo STCC!

Pozdrav!

PS. Govorimo o RT-u bez modova...
PPS. Ladno još nisam igrao RBR :crash:

Calibra 4WD je napisao(la):

Ajd daj mi neki info sta igrate tj koje modove i gde ih igrate, kada se sastajete, pa ako uspem da se i ja prikljucim.. odavno nisam igrao nesto online..
Unapred Hvala

Poz. Bane ,)

Igame trenutno SCC mod za F1 CC 99-02,a zavrsili smo ligu pre par meseci u ETCC modu za isto F1CC 99-02.Sledeci sastanak je sada u sobotu u ograonici Mojo kod Vuka

Najvise sto mogu da kazem o RBR je: Prelazak sa CMRR na RBR je kao prelazak sa Winning Eleven na Football Manager!
Moram da kupim volan, pozovem Proveru za vikend da mi objasni kako da nastelujen onih par stotina parametara na automobilu i onda mogu da uzivam u igranju nekih pet minuta, nakon cega sledi ponovno visecasovno stelovanje parametara...itd...
Mnogo realnije od CMRR-a ali isto toliko neigrivije sa donekle smesnom grafikom koja je , meni naprimer, bitna.

Izasao patch: http://www.sci.co.uk/games/downloads/patch/RBR_v101.zip

Richard Burns Rally(tm) 1.01 Update
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

This patch can be applied to all versions of Richard Burns Rally including Czech and Polish versions.

NOTES TO MOD USERS
""""""""""""""""""
- It is recommended that any user modifications that have been installed to the Richard Burns Rally
directory be removed before installing this update. These modifications are not supported by
SCi Games and may not be compatible with some of the new features that are included.

Fixes and updates
""""""""""""""""

- Fixes Thrustmaster compatibility issues. Users will need the latest Thrustmaster drivers (10.0.5)
from www.thrustmaster.com.
• Including FORCE FEEDBACK with various Thrustmaster wheels*
• XP Users of affected hardware with ‘ServicePack2’ MUST update to the latest Unified Wheel
Drivers available at www.thrustmaster.com

- Fixed general sound instability issues.
• Including Creative EAX issues
• Crash SFX which caused game lockups on some hardware

- Fixed various issues in replays.
• Including Front Wheel Movement

- Fixed various localisation issues.
• In all languages including French/German/Italian/Spanish/Polish/czech

- Improved performance and framerate in some areas.
• Including many ATi Video Card ‘tearing’ issues

- Fixes some DVD incompatibility problems.
• For many of the newer models of DVD+/- Drives

Moram i ja da napišem par reči jer je RBR prvi Rally koji me je zadržao posle Rally Masters-a. Prosto me je oduševio u odnosu na CMR koji ne može da mu prismrdi ni u čemu osim u modelu automobila što mi opet nije važno jel vozim sa branika. Sve u svemu mogu samo da zamislim kako će sve to da izgleda u nekom nastavku. Topla preporuka svima koji vole prave simulacije...

PS: Za one koji tvrde da ne može da se igra preko tastature vrlo greše;)

Izvinite a jedno pitanje i vase misljenje
"Da li RIchad zna koliki mu je prednji levi cater (ugao tocka upravno na osu rotacije ) na svakom reliju? "
odnosno sta ce onolika podesavanja bez kojih nije moguce postici neka dobra vremena? mislim da je to suludo jer cilj relija je duga voznja po malo poznatim putevima a ne prelazak jedne te iste etape 100 puta dok ne dobijes najbolje vreme.

Nije uopste potrebno podesavati auto...
Ljudi, pogrešno pristupate igrici. Umišljate da je potreban volan, da su potrebna podešavanja. Igra je nešto novo. Zaboravite sve ostale igrice, kao da ste prvi put seli za komp, vežbajte i sve je super. Igra je keva, prestanite da zanovetate :)...

Amen to that ;) !

Kada sam uzeo MOMO-a, ostao sam blago razocaran igrama poput Colina, V-Rally-ja i njihovih "podrski" za FF volane (trc-prc tamo ovamo, nesuvislo klimatanje volana pri prelasku kroz relativno ravnu deonicu puta)! Taman mislio da ga prodam, kad ne lezi vraze, eto ti ga RBR ! Otpor volana u krivinama, efekti treska prilikom kolizije sa nekim objektom na putu (ili pored), sve je odradjeno odlicno! Staze konacno postaju izazov! Potrebno je par puta provozati stazu...i gle cuda uopste nije dosadno...svaki drugi put stices novo iskustva koje, siguran sam, mozete primjeniti i u pravoj voznji nesto brzih automobila (dosadno moze biti samo ako igrate putem tastature).

Moja ocjena - vrlo dobar 4 ! Ocjenu kvari bagovitost (iskace ponekad, i to iskljucivo pri ucitavanju, loadingu igre), kao i nesto losiji zvuk (koji mozda jeste "postavljen" na pravi nacin, ali je prosto lose sempliran)!

Pozdrav!

Ajde neko koga ne mrzi i ko ima verziju igre na 2 cd-a da kaze koji je label cd-ova. Nadam se da me razumete. Uzeo sam neku kopiju i ubacim prvi cd ali instalacija nece ni da krene. Udjem u My Computer i pogledam naziv cd a ono tamo stoji naziv CD1 sto sigurno nije tako. Pretpostavljam da kad bih prerezao cd-ove i imenovao cd-ove pod pravim imenom da bih instalacija proradila.

Nazad
Vrh Dno