Šta je novo?

Richard Burns Rally!

Calibra 4WD je napisao(la):
PA ne ali stvarno mislim da sam u pravu,kad vidim na tim istim sajtovima da CMR i NFS imaju bolje ocene onda mi stvarno ne ostaje nista drugo da pomislim

zasto te cudi mogucnost da to pise neki klinac <16 godina ili neki lik koji se tako ponasa pa mu NFS bolja igra?
i jos jedno pitanje, ko jos gleda ocene i prikaze igara na netu kad se kod nas igre nabavljaju na drugi nacin pa i nije greda kad bacis prazan cd ili dva (dok ne provalis da sa rw-om mozes jos da ustedis :d)?

odosmo u out ali tek cu sutra nabaviti igru pa nemam sta drugo da kazem u vezi nje sem da se nadam da cu moci da je pokrenem u 800x600 :(

Ma bre ja je vozim 640 16 bita sve low i isključeno na 17-TFT i ponosim se na to :)...

Poslednja izmena:
prvo,stavljati CMR i NFS u isti kos je u najmanju ruku neukusno...uopste,insistirati iskljucivo na nivou realnosti u game-ingu,koja je samo jedna od komponenti potrebnih za dobru igru po meni nema smisla,i mirise mi na besbotrebni snobizam...najbolji dokaz za to,bar kad su voznje u pitanju je GT serial,koji je i dalje najkvalitetniji,a ima puno igara u kojima se automobili ponasaju realnije...pa sta?brza voznja u pravom zivotu ionako podrazumeva mnogo stvari koje nam nikada nece trebati ni u najvernijoj simulaciji,npr-m**a...i tu nema restart...
CMR je u tom smislu takodje bio dobro izbalansiran,i bas mi je zao sto su poceli da ga stancuju,tj. rasprodaju...
da li se RBR nametnuo kao logican nastavak posustalog CMR-a ,pokazace vreme...

Po*izdeo sam! Stavio sam sve na low i u 640x480x16bit i NEIGRIVO JE!!! Isto se ponasa kao i u 1024x768x32bit na high sa svim detaljima. Probao sam stazu u Francuskoj i to toliko secka da je neverovatno. Najsmesnije je to sto kada BAR jednim tockom vozim izvan asfalta sve ide EXTRA GLATKO, a cim se vratim na stazu slideshow?!?!?! Ostaje mi da vozim van staze dok se ne pojavi neki patch!?!?!? Smesno, a tuzno... Cudo je sto kdo drugara na celeronu 2ghz i 9600xt radi sve extra... Do sada su sve igrice, ali sve radile isto ako ne i bolje kod mene... Mrzime da ubijam sistem i skidam SP2 zbog jedne igrice.. Shmrc...

MA igra je ok optimizovana i ne secka ni u jednoj rezoluciji kod mene, nego puca :D

Meni ne puca za sada, stavio sam 1024x768x32, FX5900SP, ide glatko. Da, forceware 66.31 i SP2 ako to nekom znaci. Probaj ovo ili smanji FSB ili menjaj tabor :D .

P.S. Svako poredjenje RBR sa CMR je neumesno.

Poslednja izmena:
forsaken demon je napisao(la):
Kol'ko vidim, kritika mu uopšte nije naklonjena. Vidim i sam da grafika nije bogzna šta (što jeste bitan element simulacije, jer je neizostavan činilac realne atmosfere) a svi se žale kako je suludo teška. A i keve mi, odavno mi je muka od izmišljenih vozača, relija i automobila koji se više ne voze u WRC-u. Ipak, ko zna, možda ovo postane nova ikona za ljude koji zaista obožavaju hardcore simulacije...i koji nisu igrali WRC 3 na PS2:)

U simulacijama voznje je najvaznije:
1. fizika
2. framerate
3. zvuk
4. grafika

(ovim redosledom - moje misljenje). Koliko sam video RBR ima sasvim dobru grafiku (high detalji) tako da ne znam sta je tu lose, mozda tamo neko drvo ne izgleda super ali to uopste nije bitno kada si fokusiran da iseces krivinu.
Richard Burns nije izmisljen lik i jedini razlog zasto ne vozi jer je bolestan:

http://www.richardburns.com/news.cfm?flag=2&id=344

Ser_Zile je napisao(la):
zasto ako obe igre predstavljaju simulaciju relija?

I BMW i Yugo imaju 4 tocka :d . Shvatas sta hocu da kazem.

Calibra 4WD je napisao(la):
PA ne ali stvarno mislim da sam u pravu,kad vidim na tim istim sajtovima da CMR i NFS imaju bolje ocene onda mi stvarno ne ostaje nista drugo da pomislim

Na koju foru stavljaš u isti koš arkadu kao što je Need For Speed Underground i simulaciju kao što je RBR? NFS U je odlična arkadna igra i njena ocena nema BLAGE VEZE sa ocenom RBR. Ako svi sajtovi na kojima sam bio tvrde isto za grafiku i težinu zar to ne govori nešto?

playerPA je napisao(la):
Po*izdeo sam! Stavio sam sve na low i u 640x480x16bit i NEIGRIVO JE!!! Isto se ponasa kao i u 1024x768x32bit na high sa svim detaljima. Probao sam stazu u Francuskoj i to toliko secka da je neverovatno. Najsmesnije je to sto kada BAR jednim tockom vozim izvan asfalta sve ide EXTRA GLATKO, a cim se vratim na stazu slideshow?!?!?! Ostaje mi da vozim van staze dok se ne pojavi neki patch!?!?!? Smesno, a tuzno... Cudo je sto kdo drugara na celeronu 2ghz i 9600xt radi sve extra... Do sada su sve igrice, ali sve radile isto ako ne i bolje kod mene... Mrzime da ubijam sistem i skidam SP2 zbog jedne igrice.. Shmrc...

koju kartu imaš?ja igram na 9000pro u 800*600 i radi savršeno a na 1024*768 skoro savršeno i to sa samo 512 rama (333) i bartonom 2.5

A kako je to samo molim te, sta sad, ako nemas AMD 8000+, i 4gb rama-a, onda si smesan...

Mislio je na memoriju, posto skoro sve novije igre optimalno rade sa 1 giga rama ;) Bartoncic na 2,5 nikako ne moze biti samo, bar ja to znam sa mojim 1600+

forsaken demon je napisao(la):
Na koju foru stavljaš u isti koš arkadu kao što je Need For Speed Underground i simulaciju kao što je RBR? NFS U je odlična arkadna igra i njena ocena nema BLAGE VEZE sa ocenom RBR. Ako svi sajtovi na kojima sam bio tvrde isto za grafiku i težinu zar to ne govori nešto?

MAlo sam karikirao za NFS,ali za CMR stvari itekako stoje.

Grafika je sasvim OK,moze da bude bolja,ali se tacno vidi da nije bila u prvom planu,I HVALA BOGU STO JE TAKO.
TO sto je igra teska,govori u prilog cinjenici da je realna,jer zamisli sebe u jednom WRC automobilu od 1000kg i 300KS pa da vidis koliko bi ti trebalo vremena da se iole priblizis vremenima koje prave profi vozaci.

BTW Jesi li probao igru?

Lukija je napisao(la):
Meni ne puca za sada, stavio sam 1024x768x32, FX5900SP, ide glatko. Da, forceware 66.31 i SP2 ako to nekom znaci. Probaj ovo ili smanji FSB ili menjaj tabor :D .

P.S. Svako poredjenje RBR sa CMR je neumesno.

Nisam ja ni presao na nvidiu, nego dok ne dobijem X800 XT (onaj ASUS sam prodao), koristim ovaj Pecin 6800 Ultra... Probao sam da smanjim FSB i nista :(

Ajde Lukija, uporedi RBR sa LFS-om, osvrt na fiziku.

neznam i ja sam nabavio cd verzija 3cd-a
komp u potpisu nista o/c winxp bez sp-ova
i izbacuje bezveze.nisam video nista slicno :-devil-:

Septimus je napisao(la):
Pa ne znam baš da se mogu porediti. Makar je to moje mišljenje. Gle ovako, kod LFSa, kao i u ostalom kod prave vožnje na pisti, moraš da budeš pre svega perfekcionista, idealne putanje i dobar osećaj za ubrzanje i kočenje. Povrh svega, uvek imaš ravnu pistu, oznake za kočenje i zone za ispadanje. Reli je drugačiji, glavnu priču igra podloga. RBR je možda i prvi reli gde podloga ovako mnogo utiče na vožnju. I ne samo podloga u smislu asfalt/sneg/zemlja/šljunak, nego dosta na vožnju utiče i tvoja opreznost, za dobre rezultate ćeš pre svega morati pametno da voziš, a ne toliko perfektno. Dakle moraš da paziš da ti ni jedan točak ne beži sa staze, da znaš kako na kojoj podlozi da kočiš, zavisno od podloge da teraš auto kroz krivine - baš mnogo treba da se razmišlja, dok je kod LFS ipak mnogo bitnija koncentracija. Zato po meni se ovakve stvari ne mogu porediti :)...

byMaX je napisao(la):
Nisam ja ni presao na nvidiu, nego dok ne dobijem X800 XT (onaj ASUS sam prodao), koristim ovaj Pecin 6800 Ultra... Probao sam da smanjim FSB i nista :(

Ne znam sta da ti kazem, juce sam presao celu skolu i poceo malo da vozim i nisam imao ni jedno iskakanje. Probaj da stavis 66.31 ili 66.32 drajvere. Meni su 61.77 bugovali doduse ne u igrama.

Probacu, zasto da ne...

Septimus je napisao(la):

Vrlo uporedivo, svaki na svoj nacin. Posto nemam volan onda se postapam koristeci se bilo cime sto je analogno posto se i jedan i drugi tesko voze tastaturom. Za LFS koristim mis a za RBR koristim verovali ili ne - dzojstik. I jedan i drugi ne prastaju greske i vrlo je lako unistiti automobil. Probao sam Imprezu po betonu i pravio sam krofne po asfaltu (za sta mi je trebalo dosta vremena da steknem osecaj) kao i kod LFS, automobil reaguje onako kako se i ocekuje s obzirom na to da sam gledao gomilu WRC pregleda. Vrlo dobro je uradjena skola gde RB objasnjava razne tehnike koje se stvarno koriste i auto se stvarno ponasa tako (recimo scandinavian flick). To je samo dokaz koliko je igra (pardon - simulacija) ozbiljno uradjena. Negde sam nabasao na neki clanak o RBR i modeliranju, vrlo je uporedivo sa modelovanjem u LFS. Sve u svemu LFS + RBR + F1C i neki mod (SCC,ETCC,...) = pune ruke posla ;)

Iz pisanija Baneta i Lukije se moze izvesti lep zakljuchak...

Probaj da ukljus fast writes u bios-u i driver-ima. Kada ih iskljucim stignem samo do menija (igra zablokira kada se ucitava profil).. I dalje mi traljavo radi...

Igra ispadne u desktop samo ako probate da preskocite ili ubrzate menije.Probao sam je preko tastature i ajako je tesko.Moslim moze da se vozi,ali napredne tehnike ( powerslide, stakato, flick) tesko ide bez volana. Igra je stvarno temeljno odradjena.Svaka cast.

Ja sam kupio DVD veriju i taman dosao kuci dsa je probam kad ono ne radi DVD rom.Zaboravio sam totalno da mi je vremonom izdusio....pihhh moram da kupim DVD rom pod hitno....:mad:

Juche sam probao igru i sve shto su bane i lukija rekli, slazem se...Simulacija je neverovatna, i samo je dovoljno pogledati jedan replay, koji kada se zanemari (ni tako losha) grafika, izgleda kao WRC pregled...Jedina zamerka bi bila na ne najboljem zvuku, ali je izgleda igra uradjena bash 'mod friendly', tako da vec postoje komplet licencirana imena vozacha sa karakteristikama i brojne ispravke igre...
Ja imam jedan problem u igri, i pretpostavljam da je do zvuchne (soundstorm), ili do njenih drivera....S vremena na vreme, mi se desi sa secne bez veze, i bash je neprijatno pored ionako teshkog upravljanja, pa ne znam jel josh neko imao problema...Bane sa AC97 nema tih problema, pa mi chudno zashto ih soundstorm pravi...

Evo i mene konacno sa utiskima :) (sad ce se neki oduseviti :d )

RB je prosto sjajan ! Tezak je u pi*du mater*nu, ali non-stop kukate za realnost - pa izvolte :D Igra meni sa tehnicke strane radi izvanredno, ne puca, nema bagova, WinXP + SP2 ali SP2 rc1 beta, a ne ovaj bagoviti final :d :d

Grafika je odlicna, sve radi super na 9700Pro+512rama+XP na 2.3ghza. Sve leti u 1280, na vise nisam probao

Zvuk je sjajan ! Apsolutno sjajan, moze se samo u superlativima opisati. Mozda su mogli samo malko da mu ga daju po zvuku motora, nekako mi deluje utisano, steta sto nisu napravili kao turbinu, da se cuje bas bas glasno :)

Fizika - izuzetno teska, pogotovo za pocetnike. Ali realna. Svaka neravnina, svaka grancica moze da vas izbaci sa staze, ne smete ni milimetar izaci sa staze prilikom velikih brzina jer cete izgubiti kontrolu - jednom recju bas kako treba. Steta sto je kontrola tastaturom ipak samo pomocno resenje, tockovi bas naglo reaguju, vidi se da je pravljena za volan.
Inace Colin sa ovim ne moze da se poredi. Ovo je zbilja realno, mora mnogo da se koci i da se pazi, nema vise uletanja u krivinu sa 90,pa opustenog ispravljanja i kontriranja volanom, jok brale, ode ti vozilo za 135-180 stepeni, prokliza u sumu, pa ti uleci u krivinu i dalje kao u Cmr-u :)

Modeli kola su sjajni, kamere odlicne (pogled sa tockova, haube, vozackog sedista i iza kola). Sta da vam kazem, sve je na svom mestu :)

U svakom slucaju prijatno osvezenje posle vec pomalko repetitivnih Colina. Ne verujem da cu uzimati Colina 5.

driver je napisao(la):
Juche sam probao igru i sve shto su bane i lukija rekli, slazem se...Simulacija je neverovatna, i samo je dovoljno pogledati jedan replay, koji kada se zanemari (ni tako losha) grafika, .

Alo!! Nove igre nemaju loshu grafiku nego ti imas prastaru DX7 graficku, na kojoj je chudo da ista vise radi!

Ahahahaaaah, vidi ladno nisam primetio ovu driverovu opasku...:)
Nego bila je i ona jos bolja, kako bese..."HL2 i ne donosi nikakvu posebnu grafiku"...:d
Guru rulz ! :)

Alo, gledao sam shotove vune, jel su ih pravili na MX440 ? :)
Mene bre ne interesuju shaderi i te gluposti, interesuje me ono "shto vidim"...
Pogledajte shotove za Xpand rally, ima 7x bolju grafiku, ali kakve to veze sad ima sa ovom prichom, odma nashao max da se uvati za nebitnu rechenicu...

Nazad
Vrh Dno