Šta je novo?

Richard Burns Rally!

URGH! je napisao(la):
Otkud ti to da ne moze preko tastature?Jedino sto moras da podesis u opcijama,ali bez problema radi.

Ne, nisam mislio da ne moze uopste preko tastature, nego da li je toliko lose za igranje, posto je neko rekao da je pravljen samo za volan, odnosno da se preko tastature uzasno lose krece...... jel to tacno...?? jel ima nesto da se podesi, pa da bude dobro i preko tastature.....?>

... vratih se oko 4 iz grada i pošto sam morao novu grafičku da nabavim, a ona nije bila nvidia (već korištena), hteo sam da reinstaliram sistem (i zbog još nekih drugih stvari). Reinstalirao sam ga, stavio Catalyste, instalirao drivere zvuk, odmah potom RBR i Directx. Ah, radi, dobro je, ne treba mi skuplja grafička 🙂 (mx440 sam morao za 9200 da menjam).

SJAJNO! Fantastično, odlično, nemam reči...

Nisam uspeo dugo da vozim RBR ali mislim da će ovo biti nezamenljiva zabava za predstojeće jesenje i zimske dane. Osećaj na stazi u Australiji je nešto što godinama nisam osetio od jedne kompjuterske igrice, iskreno, mnogo sam bio bliži automobilu nego tastaturi i monitoru (u redu, tek kratko igram igru). Konačno vožnja kojoj češ morati da se posvetiš ili nećeš ni moći da je igraš. Da se ne lažemo, proći neku laganu krivinu posle dugog pravca u USA je nešto najzahtevnije što je bilo koja igrica stavila pred mene. Isto tako, nema načina ovo porediti sa Colinom 2, 3 ili 4. Ovo je nešto novo, nema sumnje da su ljudi koji su pravili ovu igru itekako vezani za reli i to ne samo kao fanovi, moralo se sesti makar u neki production wr auto da bi se ovo isprogramiralo, sigurno! Ne znam da li sam samo pod odličnim prvim utiskom ili situacija upravo takva, ali je ovo prvi reli koji zahteva od onog ko ga vozi da ne bude samo gamer, već nešto kao cyber-reli-vozač ili što da ne, samo reli-vozač. Spisak kombinacija pokreta gas-kočnica-levo-desno je mnogostruko veći nego kod bilo kojeg relija, što naravno dovodi do utiska da je upravljanje teško. NIJE, samo SJAJNO! Nema više zezanja, RBR je pionir nove generacije relija. Da se ne lažemo, ja sam pod 6ogodišnjim uticajem colin mcrae relija i pošteno sam izlupao imprezu, ali ovo i više nego da obećava 🙂. Colin je kolko god hteo da bude simulacija, isto toliko hteo da bude i igrica za sve, moram da priznam da je bio solidan na oba polja, ali je RBR samo i jedino wrc_wanna_be. Da bi postigli dobro vreme u Fancuskoj, morate, uz beskprekornu koncentraciju, PERFEKTNO i više od toga da znate stazu - kao u pravom reliju. Da bi postigli dobro vreme u USA ili Australiji morate da imate veliko i izdržljivo srce, kao i ono 40cm ispod srca - kao u pravom reliju. Nema više raznih trikova, da bi imali HOT vreme morate isključivo na jedan način da vozite stazu, a taj način nije lak uopšte. Nema više kasnih kočenja, nema više nerealnog drifta, precizan ulazak, radi brzog izlaska iz krivine, jedna greška i ćao, nema te...

Oduvek sam bio fan i zaštitnik Colin 1 (na PS2), 2, 3 i 4 igara i ne osporavam da su bile vrlo dobre, dvojka sjajna za svoje vreme, ali došlo je vreme za penziju, ovo je ko što sam reko početak nove ere reli simulacija, stvarno sam oduševljen posle prve (druge tačnije) vožnje. To je sve za sad, imam još šta da kažem, ali idem sad da spavam, valjda ću se probuditi za F1 da gledam, pa posle toga malo da se isključim iz sveta i vozim RBR, za neke preciznije i tačnije zaključke 🙂.

PS. Može tastaturom 🙂...

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
PS. Može tastaturom 🙂...

..a da li i Ti igras sa tastaturom ili si samo probao, jer meni se cini da se CMR puno bolje moglo voziti preko tastature.
Jel vozis iz kokpita ili gledas onako "arkadno" otpozadi kola?
Meni malo smeta sto nisu stavili da se vidi volan kada gledas iz kokpita, ali ajde nek to bude najmanji problem.

Ja uvjek igram s onom kamerom kad se nista ne vidi nekako ja najboja

j3bote, pa jel bar neko moze nesto da kaze o grafici u odnosu na CMR5?

cekaj malo kakva je ovo otvorena piraterija ovde? :trust:
i to moderatori :zgran: pa jos i psuju :d

hahahahahahaha 😛

Matthias je napisao(la):
..a da li i Ti igras sa tastaturom ili si samo probao, jer meni se cini da se CMR puno bolje moglo voziti preko tastature.
Jel vozis iz kokpita ili gledas onako "arkadno" otpozadi kola?
Meni malo smeta sto nisu stavili da se vidi volan kada gledas iz kokpita, ali ajde nek to bude najmanji problem.
Pazi igram ga i teško ide, učim se još uvek, ali problem nije u nemogućnošću vožnje putem tastature, problem je u kompleksnosti upravljanja uopšte (bilo bi lakše na volanu, nekih 15% plafon, ali i na volanu je jednako kompleksno). Stvar je u drugoj fizici, odnosu između podloge i automobila, vrlo čestoj pojavi under/oversteer-a. Jeste, Colin je daleko lakši, ali mora se reći daleko nerealniji od ovoga. Nije toliko teško voziti, ali se treba učiti, prođem 5 krivina super i onda uhvatim sebe kako šestu krivinu hoću da proćem kao da je Colin i naravno slupam auto. Samo polako, do zime ćemo se naučiti 🙂. Inače, kamera koju koristim je ona sa branika (kada se ne vidi auto uopšte), a najrealnija kamera u vožnjama je sa haube (po meni, najbliži osećaj kao kada se voze prava kola), mada skidam kapu što se incar kamere tiče LFSu i JGTC modu za F1 99-02...

Igra mi puca, ne znam sta se desava... na nV40 Ultra, sa oficijelnim drajverima. Da nije do SP2? Mislim, u opcijama puca, a ako stignem da isklikcem do same staze, onda radi... I nisam uspeo ni da namestim komande (grafika se namesta van igre), ali jako fino izgleda. Daleko bolje od CMR4 i MNOGO teze za igranje. Batice, prava simulacija. Grafika nije sarena, islo se na realisticne boje, ali su teksture ok, modeli su ok (po meni je model malo slabiji od kolina 4, ali ajde)

Igra kao da nije optimizovana dobro. Cudno se skroz ponasa na mojoj konfiguraciji xp1700+@2000Mhz 768Mb Ati9600pro@500/330Mhz Audugy1. Radi jezivo sporo (3-4fps u 1024 sve na max) kada se vozi po asfaltu, kada se skrene sa staze sve ide savrseno glatko?!??! Takodje se desava da jednostavno izleti iz igre. Napominjem da nisam imao nikakvih problema do sada ni sa jednom igrom (doom3, farcry sve radi na ovoj masini). Moguce da ce izadji neka ispravka u sledecim driverima (koristim omega 4.8). Atijevci, kako vama ide igrica?

Meni takođe ispadne iz igre ponekad, ali cenim da je zo što mi je overklokovana mašina, a možda i nisam u pravu...

Meni je igra takodje cesto pucala dok graficku nisam vratio na def. taktove i za sada nemam problema tako da tipujem da je u tome bio problem. Inace na 9800pro sa 4.8 radi sasvim lepo u 1280x1024 sa svim opcijama ukljucenim i na high iz onog oskudnog "video settings-a" (naravno bez AA i AF u drajverima).
playerPA spusti graficku na def. vrednosti pa probaj onda, mozda ce raditi bolje.

Meni na 9800pro sa 4.9 radi savrseno u 1280x1024 sve na high(na def. taktovima je graficka-ako to ista znaci)

KAzi mi kakva je grafika , jer mi nije dovoljno sto vidim slike, znaci kakava je grafika , kakva je fizika...dajte malo opisa???
Pozdrav...

byMaX je napisao(la):
Grafika nije sarena, islo se na realisticne boje, ali su teksture ok, modeli su ok (po meni je model malo slabiji od kolina 4, ali ajde)

kako su mape odradjene, ima li onih velikih prostora kao u xpand raliju?

M3 je napisao(la):
KAzi mi kakva je grafika , jer mi nije dovoljno sto vidim slike, znaci kakava je grafika , kakva je fizika...dajte malo opisa???
Pozdrav...
Prvo, ako ti je grafika bitna, ti ovo nećaš znati da voziš. Drugo, zar se nismo dovoljno o fizici raspisali? Pitaj konkretno šta te još interesuje...

Bane® je napisao(la):
Prvo, ako ti je grafika bitna, ti ovo nećaš znati da voziš. Drugo, zar se nismo dovoljno o fizici raspisali? Pitaj konkretno šta te još interesuje...

a znas ti M3-ja, sad predji na hemiju, biologiju, OTO... Njega SVE interesuje!!!
:d 😀 :d 😀 :d 😀 😛

Izgleda je bolji CMR kad se nema love za tamo neke volane!

joriq je napisao(la):
a znas ti M3-ja, sad predji na hemiju, biologiju, OTO... Njega SVE interesuje!!!
:d 😀 :d 😀 :d 😀 😛
Pa normalno da me interesuje jer volim da cujem kakva je igra , tako da znam sta uzimam...ma skim se ja prepirem :wall:
@bane: nisam pazljivo citao cijeli topik, pa nisam vidio da si postovao utiske , nego sad je ok... 😉
Pozdrav...

Poslednja izmena:
Hmmmm ne pomaze ni def. clock, jednostavno igra bagira na mojoj masini. Kod ortaka radi savrseno, a on nema SP2 tako da sumnjam bas na njega... Kako vama sto imate SP2 radi igra? Pogotovo pogled iz 3ceg lica gde koci ko ludaaaaaaa 🙁 Takodje i zvuk brljavi (Audigy1 sa poslednjim creative driverima)... Pokusao sam i sa iskljucenim EAX - isto se ponasa... definitivno se ceka neki patch!!

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Meni je igra takodje cesto pucala dok graficku nisam vratio na def. taktove i za sada nemam problema tako da tipujem da je u tome bio problem. Inace na 9800pro sa 4.8 radi sasvim lepo u 1280x1024 sa svim opcijama ukljucenim i na high iz onog oskudnog "video settings-a" (naravno bez AA i AF u drajverima).
playerPA spusti graficku na def. vrednosti pa probaj onda, mozda ce raditi bolje.

Definitivno ga SP2 zayebava... Dakle puca mi u menijima, ne tokom igre. Haos...!

I nema otvorenih prostora kao u expandu, odmah te vraca na stazu...

Ne moguad vjerujem da ljudi mogu da izbace na trziste tako bagovitu igru, ma ovih dana je kupujem pa cu da vidim sta je to sa njom...

Nije do SP2, ortak ima SP1 pa mu se desava isto, ali posto je veliki fan simulacija, malo sam prokopao po netu i ustanovio da kad stavis low settings onda radi ok. Tacnije problem je u car dinamic reflections, probajte to, pa javite dal radi.
Inace igra je vrh i fizicki i graficki (nista flashy, vec prilicno fotorealisticno sem mozda samih kola)
Pokusacu ovih dana da uz R440 zakacim i pedale od starog genius volana, pa da jednu koristim kao kvacilo 😀 .

Ljudi ne shvataju da ne treba instalirati final SP2 vec onu RC1 betu koja radi fenomenalno :d

Kol'ko vidim, kritika mu uopšte nije naklonjena. Vidim i sam da grafika nije bogzna šta (što jeste bitan element simulacije, jer je neizostavan činilac realne atmosfere) a svi se žale kako je suludo teška. A i keve mi, odavno mi je muka od izmišljenih vozača, relija i automobila koji se više ne voze u WRC-u. Ipak, ko zna, možda ovo postane nova ikona za ljude koji zaista obožavaju hardcore simulacije...i koji nisu igrali WRC 3 na PS2🙂

E, bolje probaj igru nego što čitaš kritike...

Igra je odlicna,pre ce biti da ti sto su je ocenjivali nisu nikada provozali slican auto

PA ne ali stvarno mislim da sam u pravu,kad vidim na tim istim sajtovima da CMR i NFS imaju bolje ocene onda mi stvarno ne ostaje nista drugo da pomislim

Nazad
Vrh Dno