Šta je novo?

Retro Dream Machine

Sklizunla mu lemilica! Hteo je samo da pecne jedan kontakt sto nam je bio sumnjiv, a nakapao je previse kalaja! Potom je probao da skine visak sa nekom spravom sto usisava kalaj i kraj! Razlemio je sve pinove na jednom strani! :S:
Napravismo belaj na pravdi boga!

Ajooooj, koji maler... Jel bar ova druga radi? :/

Pa ta druga od 8MB sto sam joj ja polomio pin radi za divno cudo!
Ma kad se prolepsa vreme otici cu na buvljak pa mozda opet naletim na tako nesto!

Probajte višak kalaja da pokupite sa bakarnim fitiljom, ako niste oštetili štampane veze. Pogledaj http://www.youtube.com/watch?v=3NN7UGWYmBY od pozicije 4:50 za razjašnjenje postupka.

Hvala na ideji ali ja sam se vec oprostio od kartice! Em su pinovi odlemljeni, em su pokrivljeni.Nisam vest u lemljenju pa sam to prepustio njemu, ali nazalost sve se izjalovilo!Dugo smo petljali sa prvom karticom, pa onda umesto da napravimo pauzu, ja ga pozurio da on samo "pecne" pin na drugoj kartici, kad ono maler!
Voodoo 2 SLI ce cekati svoju premijeru kada bude stigla nova tura "robe" iz "Austriju" ! :wave:

Ne mogu više sa matroxom da se zlopatim, iščupao sam ga i ubo GF4 MX440 128MB/128bit, čekam gloryhuntera da se vrati sa puta pa da bocnem V2 :p

U Valjevu sam trenutno, u petak sam u BG sigurno, a mozda i ranije. Zavisi od posla. Ceka te Voodoo 2 ne brini :)

Potencijalno glupo pitanje: može li klasična PCI kartica (naravno ukoliko ima zarez sa te strane) u 64-bitni PCI slot? Fizički hoće al ne bih da s*ebem nešto :D

Evo ti sema PCI slot keying-a:

PCI_Keying.jpg

Koliko vidim imas dva tipa 64bit slotova, na jednoj ploci sto imam kuci (ona dual pentium 2 sto sam menjao elektrolite skoro) imam 5V PCI 64bit slot i sve sto je radilo u 32bitnim radilo je i u njemu.

Ako pitas zbog one Xeon ploce, tamo su cini mi se ovi drugi 64bit slotovi za koje nisam imao kartice da probam niti se uopste secam da sam ikada i video jednu uzivo.

Iako ti je taj "duzi" PCI slot u pitanju, ako ti kartica ima 2 zareza, slobodno smes da je ubacis u njega. Ja sam u tom duzem PCI slotu koristio Voodoo Banshee (3,3V 64bit PCI slot na gornjoj slici) i neke silne mrezne kartice i modeme sa 2 zareza (5V 64bit PCI slot), cak i Creative SB Live! Sve radi, ako fizicki stane unutra ;)

Da, pitam za ploču sa xeonima, hoću da ubodem pci usb 2.0 karticu u taj komp (univerzalna pci 32-bit) a na ploči su 64-bit 3.3V... Znači može, ok :D

(najzad sam uzeo sebi dfi bloodiron pa mi više ne trebaju usb kartice, mojoj bivšoj p31 crkao usb kontroler nekako :S:)

Ajd da oživim temu:

Preuzeh danas voodoo2 sa 12mb, ajd pošto mi je ovo prvi kontakt sa 3dfx-om preporučite mi koje drajvere da stavim... OS je XP SP3 a grafička GF4 MX440 sa poslednjim (93.17) drajverima.

Ako koristis XP stavi FastVoodoo2 4.0 drajvere, a ako koristis Win2000 onda su dobri i poslednji oficijelni. Srecno da te sluzi Voodoo2 :)

PS. Izasli su i noviji koolsmokijevi drajveri krajem 2009te - probao sam ih, rade ali nesto mi je stucalo pa sam ih batalio. Inace, moje ukupno iskustvo sa svim mogucim 3dfx drajverima do sada je sledece:
Najstabilnije i najbolje mi rade oficijelni drajveri iako su matori (ovde prvenstveno mislim na V2, V3 i V5 drajvere za Win98, WinMe, Win2000) jer mi se desavalo da ovi noviji budzeni korisnicki drajveri iako rade malo brze na duze staze nisu toliko stabilni. Sve kao radi, a ostavim igru na pauzu sve se zamrzne, pa random zakucavanja jednom u nekoliko sati i tako to. Ipak sam misljenja da su inzenjeri koji su projektovali chip najbolji autori drajvera, a ne priuceni fanovi. Jedini drajver koji sam morao da koristim da bi radilo sve kako treba na XP-u je ovaj gore navedeni i koristim ga za V2 SLI na toj masini pod XP. Sve ostale V2 SLI setupove do sada sam terao sa oficijelnim drajverima pod Win2000 i u svim mogucim kombinacijama rasparenih kartica (samo da obe imaju 12MB razume se).

Poslednja izmena:
Malo nam je zamrla tema, izgleda :)

Ja nisam odavno uključivao retro komp, što zbog obaveza, što zbog toga što nemam još jedan monitor za njega.

Sinoć sam našao malo vremena da ga uključim i naišao na čudan problem: prebacio sam LG 52x CD-R na HPT366 kontroler (jer sam izvadio ATA33 kabl, a ostao mi onaj brži) i odmah problemi - Win2k se ne diže (tj zakuca pri podizanju sistema) kad je CD ROM na toj grani, a kad ga otkačim, sve ide normalno. I smorio sam se odmah - ništa od instalacije novih igrica, čak ni PSX emulator nije hteo da radi bez CD ROM-a....

U kom grmu leži zec? :S:

Mene je tako zezala jedna SOYO ploca i na kraju se ispostavilo da je vrisnula. Morao sam da gledam u pasulj hoce li se bootovati ili ne i postojala je samo jedna kombinacija rasporeda cdroma i hard diska da bi oba bila prepoznata. Kurtalisao sam se te ploce. Na ovoj Tyan sto sada imam cdrom se lepo prepoznaje na svim IDE portovima (pa i HPT) ali kad je na HPT ne mogu da izaberem boot sa istog ako recimo hocu da reinstaliram sistem. ***, nisu dzaba ljudi pljuvali taj RAID chip na sva usta.

Malo nam je zamrla tema, izgleda :)

Ja nisam odavno uključivao retro komp, što zbog obaveza, što zbog toga što nemam još jedan monitor za njega.

Sinoć sam našao malo vremena da ga uključim i naišao na čudan problem: prebacio sam LG 52x CD-R na HPT366 kontroler (jer sam izvadio ATA33 kabl, a ostao mi onaj brži) i odmah problemi - Win2k se ne diže (tj zakuca pri podizanju sistema) kad je CD ROM na toj grani, a kad ga otkačim, sve ide normalno. I smorio sam se odmah - ništa od instalacije novih igrica, čak ni PSX emulator nije hteo da radi bez CD ROM-a....

U kom grmu leži zec? :S:

moras da razdvojiš hdd-cd sa istog kabla-grane ili da nadješ neki od beta drajvera koji to podržavaju

moras da razdvojiš hdd-cd sa istog kabla-grane ili da nadješ neki od beta drajvera koji to podržavaju

A šta ćemo sad, kad uređaji uopšte nisu na istoj grani, već imam dva ATA100 kabla :D

Da mogu, rado bih prebacio ATA100 kabl na integrisani kontroler, ali on fizički ne stane.

A šta ćemo sad, kad uređaji uopšte nisu na istoj grani, već imam dva ATA100 kabla :D

Da mogu, rado bih prebacio ATA100 kabl na integrisani kontroler, ali on fizički ne stane.
Ili skini drajvere i pogodi koji će da radi, ili idi kod komšije koji ti "šeruje" internet i uzmi jedan kabel ;) (prespoj mu hdd i dvd na jednu granu :d )
ili se menjaj 80 za 40 žilni

Sve bre mora da te učimo :d

Nažalost, nisam još stigao da isprobam voodeta, bocnuo sam ga u komp i povezao al nisam stigao da ga kvrcnem, obaveze, obaveze :S:

@boZZap
ista takva je moja, samo što mi ne treba kablić...

Poslednja izmena:
Ala napravismo od Vudeta 2 legendu!! :)
A pazi ovu karticu! Pojam pre vise od 10 godina!
http://www.limundo.com/kupovina/Rac...cke-kartice/3dfx-Voodoo3-3500-TV-AGP-/1412087
Pa voodoo2 je i bila i jeste legenda ;)
kartica koja je radi savršeno na p1/p2/p3/P4 platformi samo joj daj PCI slot i dobiješ duplu snagu a ne sli/cross dodaš još jednu karticu i dobiješ 15% :d

Voodoo3-3500-TV sam instalirao par komada: i sad ih imaju i gledaju tv i nedaju u retro ;)

Sorry, gledao sam fudbal, a mislio sam reci da smo napravili cenovnu legendu! Ruku na srce pored Amige Vude 2 je moj favorit! :)
A i cena mu je danas legendarna! Retro totale! Retko da idu na limuntari ispod 1k dinara!
Imao sam ja V2 na P1 , eh bejase to vreme...Taj Voodoo 3500 mi je tada delovao kao nedostizni san!

malo sam proguglao, u pitanju je Saphire kartica. Inače dotični prodavac kupio je 5 ovih kartica, dakle morao bi da ima još neku "na stanju" sigurno ;)

Vrh Dno