Šta je novo?

Retro Dream Machine

@ Honda

Nije to novi SLI, ovo je stari SLI sa neuparenim kartama ali radi sve kako treba pod Win2000.

Ovo ocekujem da stigne za koji dan:

35hwi2.jpg

1x8rz.jpg

zajedno sa ovim retkim hladnjacima TennMax Stealth. :)

Onda mi ostaju ove dve gore neuparene V2 karte i jos dve uparene u SLI za koje si me pitao onda jel bih da prodam :)

PS. Kad dodjem u BG trebali bi da se vidimo da ti vrnem onaj Voodoo 1.....nista nisam uspeo da uradim *** :(

Poslednja izmena:
@GloryHunter:
čestitam na kupovini, video sam taj oglas (negde), ali me nije zanimao... izgleda da sam se zeznuo :d

mašina izgleda besno, tačnije kao san snova :) sad još samo da ukombinuješ i RAID u celu kombinaciju!

P.S. šta je to što ga se rešavaš, tačnije koja 2 CPU-a su na ploči? Jel može to da se klokuje? :D

@GloryHunter:
čestitam na kupovini, video sam taj oglas (negde), ali me nije zanimao... izgleda da sam se zeznuo :d

mašina izgleda besno, tačnije kao san snova :) sad još samo da ukombinuješ i RAID u celu kombinaciju!

P.S. šta je to što ga se rešavaš, tačnije koja 2 CPU-a su na ploči? Jel može to da se klokuje? :D

To je ploca Gigabyte GA-686DLX i dva PII 233MHz Katmai procesora. U pitanju je LX cipset, znaci plafon 66MHz magistrala. Postoji dip prekidac na slici plavi sa belim preklopnicima malo iznad i desno od southbridga i sa njim menjas mnozilac. Nisam probao da klokujem, bilo mi greota - sta ako crkne ovakva ploca? Inace sam drzao u njoj 2x300MHz procesore, ali eto sad sam je stavio na aukciju sa malo jacom cenom jer znam da je dobra i da super radi pa eto. :) Ja sam na njoj furao Win98, Win2000 pa i WinXP jedno vreme. To je iz bivse glavne masine za V2 SLI setup. Tu je stajala i AGP ELSA TNT2 Pro karta. Sve u svemu super masina, hladio sam je ko lud, a i trosila je podosta...vise nego ovi Xeoni. Oko 150-180W zavisno od toga sta sam joj radio.

Inace ovi Xeoni super rade ali sam snimio jednu falinku na ploci sto sam kupio - zeza integrisana mrezna, a mozda i 2 64bitna PCI slota. Ostalo je sve ok.

@ Samurai

PS. Sto pitas? Jel te zanima? :D Ako te zanima reci pa da se dogovaramo na PM, pa da prekidam aukciju :D

Ma skupo to meni, nisam pri parama :) Ja sam se nadao da će proraditi Abit BP6, nego eto kolega Misko78 mi reče da joj nema spasa, tako da sam sad zbunjen šta dalje :S:

Slobodno nastavi aukciju, falilo bi mi brzine na toj mašini svakako (233Mhz nije ljuta guja :D)

:wave:

Ma aukcija je sa visokom cenom, na benchu ipak ide popust nasi smo :)
Ma da mi se prodaje tako lako, stavio bi neku sicu i to bi otislo odma, a ovako prodajem je - a molim boga da je ne prodam :) Inace nije 233Mz brzo, al su prvi procesori P2 koji su se pojavili pa su mi zato bili uzitak :D

znači mogu samo da zamislim koliko će ti vredeti računar kad ga sastaviš od početka do kraja, stavi na oglase posle ako smeš :D

Za Glory-a aplauz! Znaci ono, vrK vrKova ! Svaka cast!
Ja sam se malo pritajio iz meteoroloskih razloga, avaj cekam lepse/toplije vreme da mogu ponekad subotom da prosetam buvljakom pa da vidim sta su reperi novo iskopali! :eyebrows: Nadam se da ce ovo biti malo aktivnije prolece!

to znači prodajem ti krš za "male" pare. pogledaj pinove gde se kače power, reset tasteri i ostala boranija, kako su pokrivljeni, ko zna kako je to putovalo i odakle ;)

To ti je na ebay-u oznaka AS-IS. To jest dobijes ono sto vidis, e sad oce li to da radi zasta je pravljeno ili samo kao podupirac za cepanice to ces da vidis kad platis i kad ti stigne. A naravno, uvek su slike izdaleka, mutne i ne pokazuju bitan deo gde se vidi ostecenje. I naravno, poziva se posle na klauzulu ''neispitano''. Sve bi ja to...

PS. A vidite jedan kondenzator u sekciji za napajanje RAMa :D znaci priceless....ko da ga je cekicem krivio :D

Poslednja izmena:
@
da mi neko kaže šta je drugo sa desne strane?

diamond fire gl 1000 sa 4 ili8 mb (4 ispred i 4 iza kartice)
imam je...tzv 3d deccelerator.
izgleda mocno,a nije ni za piiiiip

@
da mi neko kaže šta je drugo sa desne strane?

Pa grafichka kartica:eyebrows:

Danas sam bio malko dokon, pa sam sastavio sledeću kombinaciju - uzeo sam onu serversku ploču sa 2x PIII-S na 1.26GHz, 4GB SDR ECC, SB Live! i Voodoo Banshee PCI (nisam imao jaču grafiku za PCI slot), da vidim kako se sve to ponaša u modernom okruženju, pa sam uzeo 2 Maxtora 40GB i preko Windowsa XP SP2 ih stavio u softverski stripped RAID, za čas posla podigao sistem i počeo da mučim mašinu... mogu da kažem da se po pitanju odziva i performansi dobro držala, rame uz rame sa mojim Athlonom XP na 2.3GHz na nF2 i 2GB DDR i 160GB ATA, negde malo brža, negde malo sporija... Lakše je uporedo terala nekoliko instalacija (zbog 2 procesora verovatno), malo brže stizala od "Welcome" do desktopa (mada je i boot malo manje opterećen), neke programe brže uključivala... Iako AMD ima "edge", sveukupno brži odziv sistema (tj manje se čeka da nešto počne da se dešava...). Jedino ostaje žal za bržom grafičkom, pa da vidim šta onda ova zverka može.... Sad mi je žao što sam na oglasima propustio onu Diamond Rivu TNT sa 16MB, bila bi ko kec na desetku! A tek neki Raptori, pa da cela stvar poleti :D

Dakle 2x1.3GHz Intel je približno jednako kao i 1x2.3GHz AMD :d

Pa tebi pored te makine Athlon i ne treba:d I nemoj sad da mi vredjas AMD, nemoj ti sastavim K6-2 3D NOW @500 MHz ti pojede te tvoje Intele :-devil-: Jel' ti jos uvek ziv Katmai?

Ma kako ne treba, pa ne mogu da radim sa grafičkom sa 16MB, a i nedostaje mi HDD prostora. Verovatno ću ovaj računar prodati drugu, koji je okoreli softverash, pa bi na njemu "sadio" virtuelne mašine, pošto mu ja već nemam namenu, a radi ko zmaj.

Katmai je živ, ali se primirio, čeka da se otvori tema za retro hardware, pa da ga smeni neka dvoglava kombinacija, najbolje na BP6 (VP6) ploči....

P.S. Meni od K6-2 kombinacije ostao samo procesor na 475MHz, ploča se buni kad god ubacim memoriju....

Ma kako ne treba, pa ne mogu da radim sa grafičkom sa 16MB, a i nedostaje mi HDD prostora. Verovatno ću ovaj računar prodati drugu, koji je okoreli softverash, pa bi na njemu "sadio" virtuelne mašine, pošto mu ja već nemam namenu, a radi ko zmaj.

Katmai je živ, ali se primirio, čeka da se otvori tema za retro hardware, pa da ga smeni neka dvoglava kombinacija, najbolje na BP6 (VP6) ploči....

P.S. Meni od K6-2 kombinacije ostao samo procesor na 475MHz, ploča se buni kad god ubacim memoriju....

nabaviš 8400GS za PCI slot i PCI SATA kontroler i cepaš :D

nema mesta za sve.. ploča ima integrisanu grafiku 4MB (čitaj: neupotrebljivo) i nema integrisan zvuk, dakle zvučna je obavezna... a kakvi su prioriteti, ako imaš samo 2 PCI slota? :D

neka ga ovako, naći će mu se dobra namena... :)

Evo moje retro makine:

PI 200MHz MMX
Chaintech 5TDM2, 64MB SDRAM,
Diamond Stealth 2000 Pro 2MB,
AWE32 2MB CT3670, AWE 64GOLD CT4390 (ovu sam pazario prosle god. inace prvu sam kupio jos 1997 i kasnije upgrade od 4 ili 8MB, ne secam se),
HDD Fujitsu 1GB - kupljen daleke 1996, prvi vlasnik :) HDD 2GB Maxtor

Sve ovo planiram da prepakujem u Chieftec dragon, pa ce biti i slika;)

Imam jos jednu makinu sa Abit NF7S v2.0 i 9800pro, valjda je i ona retro.

Veliki pozdrav za sve retro freaks!

možda nije dream ali je retro sigurno...

elem, pobedio sam na aukciji za Macintosh PowerBook Duo 270c, sutra (tj. danas) ga dobijam pa ću da javljam utiske o ovom retro laptopu koji je bio ikona svog vremena. :)

Cestitam!!! Koji je iznos u pitanju ako nije tajna? Prosle god. sam pratio na ebay-u retro hardware (audio cards) i primetio da su cene vrlo visoke, dok je kod nas taj isti hardware smesno jeftin.

1.2k dinara, trebalo bi da ima i ethernet dock (tj. da može mreža da se ušteka), smatram da sam dosta jeftino prošao :)

Slazem se, uzivaj i javi utiske.:)

Hehe, jel bese Sinclair QL imao motorola CPU u sebi?

powerbook je izgleda poluispravan :/

kad ga uključim prijavljuje neku grešku oko dizanja sistema, pozabaviću se njim za vikend, stvarno ne znam šta da radim :S:

@veseliburek: VELIKO HVALA :wave:
stigao mi je danas Abit BP6, ispravna (rekao bih 100%), izvadio sam iz nje celerone 466 (išli na 550) i ubacio celerone 366 (idu na 560MHz, ali zato magistrala nije 83 nego 102MHz), poubadao sve kartice u sve slobodne slotove :d i sve radi!!!

Mašina će biti (za sada): Abit BP6, 2 Celerona 366->560Mhz, 512MB SDR, S3 Virge GX2 (ima TV-out, jedino zato je u mašini), V2 SLi 12MB, 2x40GB Maxtor, AWE 64 Gold, CD ROM, 2 mreže i 1 wireless.... Kad pogledam pre koliko sam počeo da sastavljam ovaj računar, a sad sam pri kraju... :)

evo za sad samo 1 sličica, trebaće mi vremena da spakujem sve to u kućište, koje trenutno još uvek nemam :D

@veseliburek: VELIKO HVALA :wave:
stigao mi je danas Abit BP6, ispravna (rekao bih 100%), izvadio sam iz nje celerone 466 (išli na 550) i ubacio celerone 366 (idu na 560MHz, ali zato magistrala nije 83 nego 102MHz), poubadao sve kartice u sve slobodne slotove :d i sve radi!!!

Mašina će biti (za sada): Abit BP6, 2 Celerona 366->560Mhz, 512MB SDR, S3 Virge GX2 (ima TV-out, jedino zato je u mašini), V2 SLi 12MB, 2x40GB Maxtor, AWE 64 Gold, CD ROM, 2 mreže i 1 wireless.... Kad pogledam pre koliko sam počeo da sastavljam ovaj računar, a sad sam pri kraju... :)

evo za sad samo 1 sličica, trebaće mi vremena da spakujem sve to u kućište, koje trenutno još uvek nemam :D

Kralju cestitam na kupovini! prava bombonica! Rekoh ti ja da oni celeroni nece ici preko 550:p Jos samo neko opako kuciste i eto makine za pikanje 3dfx igrica! :banana:

Vrh Dno