Šta je novo?

Retro Dream Machine

Samurai sta reci nego extra! Prava Voodoo 2 SLI retro zverina !!! Machine je prva liga!!!

Cestitke i od mene, sjajano odradjeno. I ja sam se bacio na sklapanje neke retro konfe. Sve je sklopljeno, sljaka... samo da se nabavi neki voodoo 2 ili V550...:type:

Covece, kako mi je ovaj 3DFX znak pobudio stare uspomene, svaka cast druze.......E a zamisli da si imao ovu makinu kad je bila nova:)

Aaaaaa, citam ovu temu i samo se navlacim !!! :d:d:d
Sad sam ukrao (dobro, nisam ukrao, apgrejdovah je malo:D) od svoje babe sledece :

MS-6163 Pro ver2.0 plocu
Cely na 400MHz
128 Mb Toshiba PC133 memorije
GF4MX460 agp 64mb

E, sad bih ovo sve upakovao u neko desktop kuciste sa nekim hardom od 40Gb, DVD citacem (ili CR-RWom, imam ih par po kuci) i dodao jednu finu Voodoo2 (ili mozda i V1) - ako je ikako nadjem (limunada mi nije bas pice po izboru za to)...

Imam doduse i par problema u celoj toj prici:
1. Na ploci su svi elektroliti na izmaku snaga - izbrojah 18 naduvanih od ukupnih 40 na ploci - a ja nisam bas vican lemljenju sa tolikom preciznoscu. Mislim ploca sad radi, ali bih se bolje osecao kada bih to zamenio:type:. Dakle pitanje je, ko bi to ovde u NS mogao (i hteo) da mi izvede (uz manje ili vise simbolicnu nadoknadu)?

2. Ako resim problem pod 1. i uspem da nabavim Voodoo1/2, mozda bih ubo PCI Ati Rage II+DVD grafu da masina vise bude u duhu retroa. Ne znam kakav je doticni, recimo u odnosu na s3 Virge raznorazne, ako je bolji, onda bih tutnuo njega, ako ne, mogao bih da nabavim i TNT1/2 Vantu sa 16/32mb, eventualno nekog Matroxa ili S3 Savage (komshija talja matore racunare i po secanju sve to sam video kod njega, a kapiram da bi se izalavio za gf4, jer bi lakse utaljao neku masinu sa jacom grafom)

3. Nemam nista posebno ni protiv ostavljanja gf4 u masini (gotovo sigurno ako ne nadjem nekog vudua), ali moram onda da nadjem neki ladnjak da joj montiram, jer joj je prethodni skinut,te je sklona pregrevanju. Jel neko zna sta moze da se montira tu - ima 2 rupe za montazu, u nekoj poludijagonali preko cipa na razmaku od 55mm ???

Poslednja izmena:
@epidemic_magick
Samo naprijed,ubaci voodoo ili neku egzotiku i teraj!

@zbetmen
Malo poskup! Bas ga je zacenio!

@Glory
Negde smo to ovde vec spominjali!ZX cipset!Nije prodao jos!

Ja se jos bakcem sa laganim testiranjem.Ali sve ide nekako kilavo zbog nedostatka vremena a i prostora (mali stan pa mora limarija cesto na tavan). Odradio sam Voodoo 3 na P3 na 550 i 589MHz (nece vise,koci me memorija,nemam PC133) i Celerona 300A na 300 i 450! Ako nadjem odradicu i P2 na 350 pa dokle izgura, a onda ubacujem Diamond Viper V550 pa pravim komparaciju!

Prilozi

• rezultati.JPG
    rezultati.JPG
    16.6 KB · Pregleda: 53
Sad sam malo listao temu, da li je moguće da V2 SLI pravi isto poena kao AGP V3 2000 u 3D Marku 2000?
Tačnije ZokiNS na PIII550/256/V3 2000 ~ 2376pts, ja na PIII550/512/V2 SLI ~ 2364pts, sve na 1024x768? Razočarao sam se... :S:

P.S. Iskopao sam adapter za slot1->s370 i imam 3 celerona 366MHz Mendocino (čudo da su svi ispravni, kao da su neuništivi), jel zna neko zašto nijednog nisam uspeo da poteram na 550MHz, kad vidim na netu da je to moguće? Kako se na Abitu otkrivaju skrivene opcije u BIOS-u, konkretno veći napon od 2.3V (koliko je ponuđeno)? Mnogo pitanja na malo prostora :d

http://www.limundo.com/kupovina/PC/Hardware/Ostalo/Pentium-III-Ploca-Pentium-1-GHz-/952898 neko je pominjao da bi mu nešto ovako bilo retro dream? :)

Sad sam malo listao temu, da li je moguće da V2 SLI pravi isto poena kao AGP V3 2000 u 3D Marku 2000?
Tačnije ZokiNS na PIII550/256/V3 2000 ~ 2376pts, ja na PIII550/512/V2 SLI ~ 2364pts, sve na 1024x768? Razočarao sam se... :S:

Pa to su dobri rezovi !Nista tu ne fali ! V2 SLI i jeste bio brzinski tu negde (negde i brzi) od V3 ! Naravno, evo ja ti dam V3 za taj SLI ! :p

E sad kome su dream Amige:
http://www.limundo.com/kupovina/Rac...unari/Bez-monitora/Commodore-Amiga-500/945011
http://www.limundo.com/kupovina/Rac...unari/Bez-monitora/Commodore-Amiga-600/956303
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Kucni-Racunari/Bez-monitora/AMIGA/961050

A nekom i Atari:
http://www.limundo.com/kupovina/Rac...-STF-ispravan-sa-prosirenom-memorijom-/943648

Cene su naravno diskutabilna stvar, ali ne i nostalgija!:)

Abit BP6...

Seća li se neko ove ploče? :)

Nabavio sam jednu, ali mi deluje neispravno, pa ne znam odakle da počnem da tražim (mogući) kvar.

Iz testiranja sam saznao da kad se uključi procesor radi, pošto se greje, ali nema nikakvog signala sa zvučnika, sem kratkog *BEEP* u trenutku gašenja napajanja. U ploči su 2 Celerona 366, a kuleri su sa druge serverske ploče (one sa Tualatinima), tako da imam sve važne komponente :d

Probao sam da je pokrenem bez kulera, CPU iz socketa #1 se više greje nego onaj iz #2, kao da radi "više", a ako izvadim CPU #1, onda se #2 greje, znači da neka logika na ploči radi, ali nema presudnog "buđenja". Probao sam AGP/PCI grafike... nemam ideju šta da uradim :S:

Zabagovan BIOS? :trust:

I sličica za kraj...

Prilozi

• DSCF3705_1.jpg
    DSCF3705_1.jpg
    175.6 KB · Pregleda: 123
Eh, kad bi imao PCI karticu za dijagnostiku kao ja, bilo bi prosto... Resetuj CMOS, proveri džampere i DIP prekidače na ploči, pogledaj da neki električni vod nije oštećen i tako to... Kad se uključi, ne daje znake života?

resetovao BIOS, džamper ima samo jedan na ploči i to nevažan, a DIP prekidači... xexexexe :d ovo ti je moderna ploča, sve se lepo čačne iz BIOS-a :)

kakve sve greške može da prijavi ta tvoja PCI kartica?

Amiga 1200 + neki Blizzard 060 + full fast rama + full chip + ide hard 2.5 incha koji god max podrzava. toliko

Ima mali milion kodova koje može da prijavi, dobio sam celu knjižicu uz nju sa opisima kodova, kupio sam je ovde na forumu...

Da, postoji ta kartica u PCI/ISA izvedbi cak i za oba na jednoj karti. Kostaju oko 8dolara sa sve isporukom sa ebay-a. Sebi trebam da kupim jednu. Za ISA karte smo cak i radili domaci na ETF-u - kako napraviti sam :D

Nego, na temu. Nisi spomenuo jesi li probao razne memorije? Mene je tako zezala memorija na nekom matorim plocama. Radi na drugoj, a na kojoj testiram se ponasa kao sto si opisao. Doduse kad sam je i naterao da radi posle su se javili drugi problemi koje nisam resio.

Inace to za grejanje procesora je ok. Tako i meni radi na ploci sa dva procesora kao sto si napisao. Jedino se oba zagreju tek kad udjem u Win2000/WinXP.

Meni danas stigla Voodoo 1 koju sam pazario preko limunda sa nekim krsem:d Win XP je prepoznao karticu, ali ne prosledjuje signal...pokusavam da iscackam nesto, ako proradi postovacu slike :-devil-:

A ti si je uzeo :D Ja se za 100din nisam dogovorio sa prodavcem da je uzmem jos pre Nove. Ajde pisi ako uspes da je sredis da radi. Pretpostavljam da si upotrebio onaj cudan kablic sto ti je poslao sa ostalim krsem da je povezes na graficku.

Srecno! :)

Morao sam!:-devil-: Proradila mi neka manija za ovim starim krsverom...pogledaj konfiguraciju koju koristim (naravno pored ovog kompa stoji jos jedna jaca masina), ali mi je milina-poigravati se sa ovim starim krsevima. Danas sam poterao ovog Katmaija na 4.5*124=558 MHz. Radio je stabilno jedno 20-ak mnuta, ao onda se Xp zabo:D (moram da pojacam hladjenje). Elem ubo sam voodoo u masinu ka sto sam i rekao. XP je prepoznao, ali voodoo nje prosledio sliku na AGP karticu. Mislio sam da ne radi 100% mada kartica se zagreje (montirao sam odmah mali bakarni hladnjak na glavni GPU) deluje kao da je ispravna. Kad sam malo bolje pogledao onaj kablic sto spaja voodoo i drugu video karticu nasao sam defekt (ostecen je kabl). Pretpostavljam da je zbog toga, potrudicu se da sutra-prekosutra nabavim novi kabl pa da probam..uglavnom javicu utiske obavezno.

e Honda, Honda, pa gde FX grafičku na tu mašinu :d Taj Katmai bi trebao da ide na 600MHz, ako hoće ploča - baš sam čitao na netu da su ljudi namerno kupovali te procesore, jer su imali keš kao najbrži PIII Katmai koji je radio na 600MHz. Još je taj BX2000 isto i440BX čipset, taman da izvadiš AGP grafiku i poteraš na 133MHz magistrali :d

Ajd pa javi ako preživi :D

hehhe, pa naravno da necu drzati ovaj FX...:-devil-:dok se ne ulovi nesto bolje:d Javnucu obavezno, ja se nadam da ce biti sve ok... Nego na koliko si ti kloknuo tog svog macana?,)

Moj macan ide samo do 560MHz (112*5), više od toga ne ide, mada ga nisam forsirao previše zbog AGP magistrale. Vuče mi se tu jedan Matrox Millenium PCI 4MB, ali ne bih sada da budžim to, kad već sve ovako lepo radi. Kad bih osposobio Abit BP6, pa da poteram celerone 366 na 550 i puna kapa :)

Kako ti je proradio FX na ploči koja ima AGP 2x, a on AGP 8x?

EDIT: Pogledaj Moju mašinu :D

Poslednja izmena:
ja ne verujem da si me naterao da menjam grafičku i isprobavam :D
rezultat: ipak samo 560MHz, 115 magistrala daje 550MHz umesto 575 (kao i 110), na 600 ulazi u Windows ali se dešavaju brljotine, a 620MHz ne ide dalje od BIOS-a. Dizao sam napon do 2.1V, više ipak nisam hteo da isprobavam...

EDIT: Naručio sam ovo, dobro će doći uz ove stare komponente :)

Prilozi

• 155-1.jpg
    155-1.jpg
    138.7 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Sto se mora nije tesko:d Ti na svojoj ploci mozes da podesavas napon i imas veci izbor FSB-a.:S: Kod mene ploca sama "dozira" napon, a raspon FSB-a je 66,75,100,112,124,133. BIOS sam updajteovao tj. ubacio sam poslednju F9 verziju. Jedino me nervira sto sam sistem intstalirao na Maxtoru 30 GB koji pomalo zuji i uzasno je spor...FX radi bez problema na AGP 2x modu (pise da podrzava 2x/4x/8x AGP). Cak i ATI 9200 128 bit/64 MB DDR (takodje 2x/4x/8x AGP kompatabilan) radi odlicno. ATI cu da ubacim umesto fx-a koji je 64-bit... Generalno kad pogledam ovaj BX2000 je neverovatno kvalitetno uradjena ploca (Dual BIOS), a i sam kvalitet el. komponenti je dobar. Pre svega mislim na bipolarne kondove i samu stampanu plocu.
Ljubomoran sam na tu BE6 i voodoo 2 sli :p video sam slike... razmisljam se da pazarim awe 64 gold. Video sam je danas negde u oglasima. Ali, istinski zelim da se dokopan TNT2 Ultra i voodoo 2 kombinacije. Jesi opicio neke starije igrice sa tom makinom?:bottle:

edit: je l' to ona sprava za detekciju kvara ili se varam? Hoces da proveris plocu sa njom?

Poslednja izmena:
ne varaš se, to jeste ona stvar za detekciju kvara, naručio mi je brat, koji je trenutno u Češkoj 2 komada (drug mi je isto tražio jednu), pa mi stiže za oko 2 nedelje... cena sitnica ~ 8 dolara po komadu.

moja ploča isto nije ništa posebno, magistrale su 66/75/83/100/105/110/115(isto kao 110)/120/124/133/140/150, ali sa ovim procesorom slaba vajda. Konkretno tih 560MHu postigao sam bez promene napona, a napon ustvari ne znači ništa... Ako opravim BP6 (koja tek ima sijaset podešavanja), mislim da će ova ploča da ide na doboš, tako da ćeš dobiti priliku :) Najbolja je BH6 po pitanju BIOS-a, pitaj ZokiNS-a...

Starije igrice: MDK2, NFS5 (koji još uvek ne vidi SLI?!?), Vrally2, Undying... a želja mi je da nađem Test Drive Offroad serijal da se izigram... I treba mi brži net da poskidam neke stvari :S:

Video sam jednu TNT2 Pro (mislim da je bila Elsa Erazor III Pro Vivo), bila u nekoj bzvz mašini, ali naravno ne može da se uzme :S:

BP6 je opaka ploca:smoke:, ali je i BE6 u svoje vreme bila san velikoj vecini IT-evaca. Zivo me zanima kako bi danas radile ploce sa dual procesorima, s' obzirom da je u to vreme bila slaba vajda od 2x CPU-a...ne znam ni jednu igricu koja je to podrzavala? Mozda Quake III, ako se ne varam?:eyebrows: Sta ti je zivot...ja sam imao voodoo 2, i nikada nisam razmisljao da sam je terbao ostaviti zbog nostalgije. Prvo sam je imao u kombinaciji sa P 233 MMX-om. To je stvarno bila jaka masina ~98 godine. Secam se kad sam instalirao NFS Hot Pursuit da sam se zapanjio kako je sve to sljakalo u 800*600. Ko bi tada pomislio da ce 3dfx propasti jednoga dana...:bottle:
Sto se tice Undyinga...skoro sam je igrao, strasna igrica...krv u venama zaledi:-devil-:

ako proradi BP6, javljam i utiske naravno, mada se ne nadam previše... stvarno šteta za ploču :/

jeste Undying opasan, samo mi opasno muči V2 kombinaciju, tj ne teram je na max podešavanjima, a ume da štuca...

Skinuo sam danas Screamer 4x4, ni on ne vidi V2 SLI, iako ima podršku za glide :( Svejedno ću se izigrati, pošto sam i pre pržio Screamer i uživao :)

ultimativni server, bolje od mog servera 5x, a pare su iste :S:
http://www.limundo.com/kupovina/Rac...e-ploce/Fujitsu-Siemens-Primergy-TX200/980325

Poslednja izmena:
hehehe merknuo sam ja tu plocu jos juce, pogledaj ko vodi :-devil-: Valjda mi jenece neko maznuti ispred nosa:d

Cudo da ti Undying pravi probleme. On bi u SLI rezimu trebao da leti. verovatno je do drivera. Jesi pokusao da nadjes neke patceve za igricu?

Vrh Dno