Šta je novo?

Retro Dream Machine

@joojant200: ipak je PIII 500MHZ Katmai jezgro, tako da ga neću menjati, a ako baš zatreba snage, naći ću neki jeftin proc na Limuntusu :)

Super :)

"...i kada sam je detaljnije pregledao primetio sam da jedan kondenzator mora da se zameni. Ploča je radila bez problema, a zamena kondenzatora nebi trebala biti skuplja od 150-200 dinara..."

Ovde hoce da se ogradi da radi, a dokle ce ne zna se, a ploca je pre crkavanjem.

btw: Pre jedno dve godine crkao meni bxmaster zbog kondenzatora i nadjem na web-u da imaju sve sto mi treba u sprintu i odem tamo a u radnji je matori koga znam jos iz devedesetih kad su radili iz stana :)
Dajte mi kondenzatore 105c - evo dzzz ukuca u fiskalnu, dajte mi stap lemilicu sa regulacijom temperature, aaa nema vise, ima bez regulacije, huh dobro videcu, dajte mi stalak za lemilicu, nema, dajte mi odlemljivac pumpu, nema, onda necu nista dovidjenje, eeee cekajte ja vec ukucao kondenzatore u fiskalnu ne moze to takooo, nisam mogao da verujem :)
I od tada sam se smorio i ostao mi bx master pokvaren. Ima na pc berzi jedan sto prodaje popravljanje bx-i815 ploce pa sam kupio od njega i815ept taman koliko bi me kostala oprema za opravku bxmastera.

Poslednja izmena:
ma imam ja nekog da mi to opravi za džabe, tako da me to ne brine, samo da je to jedini problem. još neki dan i stiže :)

:wall: u poslednjoj sekundi je neko preuzeo karticu, pošizeo sam :mad:

e ***, pogubio si živce džabe, sledeći put ti stvarno šaljem na PM ako nađem nešto zanimljivo...

ma ok, znam da nisi ti, ***, šta da se radi, al kad bi mi sad pao šaka taj... :smackbum:
keep searchin'...

ne znam koliko je retro i ne znam koje napajanje zahteva i ne znam koji procesori idu (iako piše s370), al da je zanimljivo - jeste :) I ima dovoljno PCI slotova :d
http://www.limundo.com/aukcija-Compaq-Server-ploca-DUAL-CPU-samo-10din-818733

Ako se dobro secam idu 2 tualatina u nju, ecc sdram, 4 x 64-bit PCI - u ovo je isao hardwerski scsi raid kontroler.
Nisam siguran da li moze obicno atx napajanje mislim da je isao modul u koja su isla 2 modularna napajanja, komad je kostao 350dm i svake godine nam se kvarilo bar jedno zbog pregrevanja.

My respect for Nesha 70 ! Ispao si kralj u vezi limuntusa!

@burek
Taj soknica je neki nakupac i cim se docepa kartice ima da joj utrodupla cenu ili da je ubaci u neku krsinu! Gledaj samo kako radi sa onim svojim kompanjonom, kako jedan drugom biduju i dizu cenu! I obavezno iscitaj komentare!Ne volim takve grbavce! Pogotovo sto dosta njih prati forume i na osnovu traznje formiraju cene!
Bice jos voodeta ne sekiraj se!:)

@samuraj
Ta ploca je kanda nekompletna, a vidis i ko je prodavac! Sokna! Batali ti to!

@aca
Nista ti ja na Bloodiron-u ne pipam! Kako sam ga nariktao da radi na 3.6 tako sam ga i ostavio! Tnx!

Poslednja izmena:
Ja se polako spremam da sklopim moj "retro dream machine":
CPU: 2 x Pentium MX 233MHz
MoBo: GA-586-DX
RAM: 4 x 32MB EDO 60ns
VGA: ATi Rage 2 PRO PCI 4MB (mora da se menja)
HDD: Hitachi 20GB
ODD: Samsung combo CD/RW-DVD/R
SND: AWE64 Gold 4MB ISA
CAS: Čekam da mi stigne jedan kinez, a AT napajnje već imam.
LAN: Intel PRO10/100

Zna li ko gde ima da se nađe neki Voodoo2 ili nešto slično, za normalnu cenu?

teško, ja za malo dobih voodoo-a, tražio sam i na limuntusu i na pcberzi i nema ničega :S:

inače, dobio sam na aukciji za S3 Savage4 karticu, kad stigne probaću S3 MeTaL API na Unreal Tournamentu 99 :eyebrows:

skockava se makina (mada je većina delova moj stari komp)
AMD Athlon 950MHz (Thunderbird jezgro, nije preko 1ghz znači retro je :p)
Chaintech 7AJA2 pločica
grafičku jurim nekog voodoo-a, do tada je tu ovaj S3 savage, trenutno je tu GF4 MX440
512MB SDRAM-a PC133
Maxtor 40GB (kad bi našao neki SCSI kontroler i neki seagate cheetah hard bilo bi ko šamar budali)
jurim AWE zvučnu
i tragam za full tower kućištem, mada to teško, ne znam gde bi ga gurnuo...

@chupo92
biće zanimljiv Quake III na toj makini definitivno, čim engine primeti dva procesora...

politika pomenutog 92aukcijskog sajta je bila od pocetka kriminalna. Favorizovanje odredjenih preprodavaca. Brisanje njihovih negativnih ocena. A do predmeta dolaze ne samo preprodajom, vec kradjom , zamutljavinom, dzeparenjem u trenutku odsustva , mozda i jos nesto gore.

Bolja varijanta je da se negde otvori thread (ne nuzno ovde ) : Potrebna starudija.
I onda princip : poklon ili zamena (Djordje je dao Amigu kad je choveku trebala). poslednja solucija : novci ! naravno na e-mail , PP.
Znaci, sta kome treba (ali bez da iko nudi). Ako imate svi gmail nalog, nek neko postavi thread u yu.oglasi npr., a ostali nek ga nadju na advanced group search , ili preko news klijenta.
Ovo je jedan od predloga.

izbidovao sam Abit Be6 (i440bx) + pIII 500MHz + 128MB + napajanje, vreme je da se traži adekvatna zvučna. video sam par ISA zvučnih na aukcijama, ali ima li neko neki drugi predlog (uglavnom su neke noname i opti)? U najgorem slučaju, izvadiću iz moje mašine SB Live 5.1, ali ja bih najradije nešto za ISA slot.

predlozi?

EDIT: hoćete retro i vudu u jednom, ali samo za na zid? :d http://www.limundo.com/kupovina/PC/Hardware/Ostalo/maticna-ploca/823993

Poslednja izmena:
http://www.limundo.com/kupovina/PC/Hardware/Ostalo/maticna-ploca/823993[/url]

Imam 3 takve ploce....cini mi se da zezaju nesto...mozda samo elektroliti...
Imaju i tv-out,al je sama graficka slaba...V3/2000 sa samo 8mb...Nekakva creative muzicka integrisana...zx cipset....
Duuugo sam jurio takvu plocu,pa vido da je tesko s*&^nje!
Da...jedno vreme je to bio moj...dream retro....

Upravo sklopih i ja Retro Dream Machine

DFI CW35-S Intel i810
Celeron 433
256 MB
HDD 60 GB
Creative Labs Blaster 3D Voodoo2
Audigy
Chieftec Dragon
Monitor Adi E55-15"

Instaliran Win98SE, prva igra koju sam pokrenuo: Unreal Gold.

Stigla mi je mašina i za sada stojim ovako:
Abit BE6 (kome ću morati da zamenim više od 1 elektrolita, ali radi)
Intel PIII 500MHZ Katmai kome ću dušu da izvaim :d
2x128+256MB SD RAM (1 štangla 128MB je na 100MHZ, ali zameniću je negde, da bih mogao da klokujem)
Pomozite da izaberem - Matrox G200 8MB, Riva TNT 16MB ili Matrox Millenium Mistique 4MB za PCI
2 Gainward Voodoo 2 u SLI :D
zvučnu ću za sada da prebacim ESS AudioDrive ES688F za ISA slot dok ne naiđe AWE64
HDD ću da nabavim neki...

:wave:

Prilozi

• DSCF2060.jpg
    DSCF2060.jpg
    225.3 KB · Pregleda: 87
Poslednja izmena:
ljudi..koji ce vam djavo te opasne masine :D ....da ste ih skrpili za 20-30 e...al pare koje ste sad dali ,trazeci delove mogli ste uzeti nesto novo kao surf-net-download masinu.....

pa svi mi imamo surf/net/download mašine, ali ovo je n-e-p-r-o-c-e-nj-i-v-o :D

neke od delova (ne baš većinu, ali dosta) ionako nađemo besplatno, po budžacima, tavanima i sl :)

http://www.limundo.com/kupovina/Rac...artice/ISO-Muzicka-karta-Creative-LIVE/830381 ja ne vidim dobro, jel ovo AWE32? :)

BTW odneh ploču u servis kod drugara, poskidao kondenzatore i taman da krene da lemi nove, ispade da je loš kalaj na ploči i biće muke nalemiti nove kondenzatore... držite mi palčeve da proradi :)

EDIT: ko je pominjao prve Athlon K7 procesore? :) http://www.limundo.com/kupovina/Rac.../Ploca-i-procesor-pentium-4-Athlon-PCI/833710

EDIT2: a kod nas na forumu, neko je pominjao PIII-S? :) http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1999374&postcount=2 Htedoh je ja, ali ima samo 1 upotrebljivi PCI slot :(

Poslednja izmena:
@Aequitas
Super ti je ta Voodoo masinica! Ako te ne mrzi postavi neke rezove u starijim igricama i 3DMark-ovima pa da imamo neki etalon za kasnije!:)

@Samurai
To je AWE64 a po slici je model CT4520 tzv. value! Sasvim onako, pristojno, ma more mega-extra za mali PC retro gaming! Ako se slika slaze sa onim sto se prodaje, to je to!
Sto se graficke tice za uparivanje sa vudetima moj glasi ide definitivno ka TNT-u! Pre desetak godina je ta kombinacija bila kao sada neka 4way crossfire iliti SLI!
Makina ce ti biti vr' !
Ima A600 na limunteu al se nema para sada.Smrc,smrc!:wall:
Za sada je na oko 5k dinara a bas me zanima na koliko ce odleteti zadnji sat!

Uuuu odlican thread, mnogo mi se dopada :)

Ajd ako neko vidi negde, oglasi, limundo, gde god, neku Socket A maticnu sa AGP 2x ili AGP Pro, da mi javi. Taman imam nesto viska nesto vremena, pa da pravim i ja Voodoo makinu :D
Imam ne bas retro, Athlon na 1133MHz, ali nema veze taman nesto sto moze da mi isprati Voodoo 5 5500 :-devil-:

exexe, moj retro server sada zvanično više niej retro, tj sad i ne znam šta ću sa resursima :d sem da provaljujem na komšijske mreže :)

Prilozi

• DSCF2086.jpg
    DSCF2086.jpg
    340.8 KB · Pregleda: 106
  • eat this.jpg
    eat this.jpg
    208.2 KB · Pregleda: 108
aaaa, koji si srećnik... koliko te je izašlo ako nije tajna?

Suuper :) Stvarno dream machine nekada.
Svidja mi se ideja za montazu prekidaca za paljenje i harda ali mozda bi mogao malo investirati i u kuciste :D

cena sa oglasa, minus nekih 10% :) još uvek ne znam kako da mu napunim celu memoriju, moraću silno da se potrudim :d

moram sad da se rastanem od stare mašine (k6-2 na 475MHz, 384MB), lepo je radila (i stablino, što je važnije ;)) i ide u penziju, samo ne znam gde i kako da je udomim :)

EDIT @ joojant200: ma treba da sklopim i onu drugu mašinu sa pIII i v2 sli, ona će da ide u lepo serversko Simensovo kućište, a ova je ovde da mogu da se hvalim :d HDD stoji tu umesto u fioci, pošto se u fioci pregrevao, a ovako ga direktno hladi kuler sa procesora.

Poslednja izmena:
Samuraj sada imas definitivno "in" server! :)
Umrezi i SLI konfiguraciju, a nabaci neki voodoo i na AMD-a pa oformi 3dfx retro gaming mrezu! :)

Ostalo mi viška delova za još jednu konfiguraciju, imam napajanje, hdd od 2.5gb, samo opet fali kućište, a još jedan Frankeštajn mi se ne pravi, jer od njega nema koristi.

Da poklonim nekome ko nema, al da mu prvo kažem da me ne zamrzi zbog sporosti ? :)

Vrh Dno