Šta je novo?

Retro Dream Machine

Pa jel daje i procesore uz to? Meni je ta konfa bezveze samo sto je ogranicenje na 100MHz magistralu i 550MHz P3. Doduse da nemam ovu sa LX cipsetom i 2xP2 300MHz razmislio bih....

pa rekao bih da daje, on verovatno i ne zna šta prodaje, napisao ploča i kućište... samo opet je pitanje koji su procesori, vidi se sa slike samo da su pII.

da nije cena od 3000 (i da već nemam dual mašinu) i ja bih razmislio :)

Nesto mi mirisi da ce ovde uskoro biti "Rise Of The Retro Machines"! :-devil-:
Kompovi su zlo! Svaka cast momci ! :Klanjanje
Uskoro cu valjda izbunariti vremena, pa da poteram prvu bateriju testova i sve ovekovecim kako i dolikuje pravim retromanima!
Bilo bi lepo kada krene fotografisanje da i vlasnici Amiga,Atarija,Spekija i ostalih okace neke fotke svojih "azdaha" cisto da nas malo mine zelja!
Ja proklinjem i registracije kola i sve proslave i obeveze kad ne kupih A600 na limuntari!:mad:

Hm, ja je ne bi uzimao. Jel vidite boju PCB-a dole desno..kao da je nesto prosuto ili kao da je gorelo. I mene su tako zeznuli jednom za 2k dinara...za 2 Voodoo 2 karte. Jedan lik mi prodao iz BG...ja dodjem kuci, jedna karta mrtva, a druga kao radi ali samo u 640x480 rezoluciji.....i ja malo bolje pogledam kad ono jedan memorijski chip polomljen. Od tada....kad kupujem polovno za neke ozbiljnije pare ..pod lupu bato i gledam sve vodove i komponente. Mnogo ima bezobraznih i nevaspitanih ljudi okolo....a ja budala pa verujem ljudima.

Glory je u pravu za karticu, ta i ako radi izgleda da nece dugo!
Ja sve mislim da ce ta burekova kartica da ispliva kod sokne ili onog drugog klona, mada i ovaj sto prodaje ovog "specenog" vudua je neki svez a vec sumnjiv!
Treba ipak imati srece sa ovako "matorim" komponentama! I ja sam se par puta opekao, ali za ukupnu cifru od koje bi se tesko popila kafa i sok u nekom kaficu!

Ok, evo uhvatih vremena....da vam prikazem moju drugu P2 dual masinu:
Dakle: Motherboard Gigabyte GA-686DLX, 2x Pentium 2 300MHz, Voodoo 2 SLI, 256MB SDRAM, Creative Encore Dxr2 DVD decoder card, ISA Sound Blaster 16, SONY DVD-ROM, 20GB HDD, Elsa Erazor III Pro VIVO AGP i sve spakovano u moderno desktop kuciste Frontier Venus. Dakle to izgleda ovako:

slika1gv.jpg

Unutrasnjost:

slika2bj.jpg

Unutra su sledeca dva modela Voodoo 2:

Voodoo2 - Powercolor Evilking II

voodoo2powercolorevilki.jpg

i Voodoo2 - Innovision Mighty 3D II

voodoo2innovisionmighty.jpg

A kako sve to izgleda kada se potera Unreal u 1024x768 kroz termovizijsku kameru: :D

slika3o.jpg

Poslednja slika je radjena u starom kucistu i to letos. Vidite kolike su temperature pojedinih delova. Zato sam zamenio kuciste i ubacio ventilatore, ali i hladnjake na V2 kartice. Na masini teram Win98 i Win2000 i mogu vam reci da se mnogo vise greje pod Win2000, ali kapiram to je zato sto sistem uposli i drugi procesor za druge stvari. Tada sam i izmerio max potrosnju masine u iznosu od 175W. Malo li je za retro masinu?

EDIT: Ove dve kartice obe imaju 12MB memorije, ali su sa sredine i kraja perioda proizvodnje V2 karti. Innovision ima memorijske module na obe strane kartice, a Powercolor samo sa jedne strane sto je svojstveno poslednjim modelima koji su proizvedeni. Ovo podvlacim kao kuriozitet jer i pored toga ipak se moze pokrenuti SLI sa oficijelnim drajverima.

Poslednja izmena:
da, to je ta kartica, video sam je danas prepodne... (sad bi rekao nešto o preprodavcu ali je ovo ipak forum -.-)
S3 Savage je danas stigao, saću da sklopim makinu pa da na brzinu probam, nemam puno vremena.

radi savage, probao sam tiny core linux na kratko, trenutno se instalira windows FLP, moram večeras da probam unreal sa S3 MeTaL API-jem :)
makina je sledeća:
duron 700mhz
chaintech ploča, VIA KT133 čipset
320mb rama (128+128+64), PC133
maxtor 40gb
teac dvd rezač
i ovaj savage
ako mi se posreći, biće screenshotova večeras :D

I sta bi sa screenshotovima? :) Jel imas mozda da probas Unreal Torunament 1999 sa teksturama za Savage sa famoznog drugog diska?

Ok, dok cekamo rezultate/brojke/screenshotove od veselogbureka i samuraja evo moje liste benchmarka raznih voodoo konfiguracija koje su mi prosle kroz ruke (siva boja) i onih koje su trenutno u funkciji kod mene (plava boja). Testirane su samo performanse u Glide-u. Okacicu ako zatreba i performanse u miniGL-u. Tj. za Quake 2 naprimer.

tabelaq.jpg

Neka sezona takmicenja u retro benchmarkingu pocne :)

:wall: izgleda da je savage poluispravan, kad se stave drajveri ne daje sliku... aaaaaaaaargh...
@GloryHunter: drugi disk?

Poslednja izmena:
radi na 98SE, samo da instaliram drajvere za zvuk i unreal i krećem ^^

EDIT: iiiii ne radi... -.-
javlja sledeće:

any ideas?

Poslednja izmena:
uf, ok, stigao sam donekle:
instalirao sam DX8 i sad više ne javlja onu grešku, samo iskoči crni ekran sa nekom plavom crtom i to je to, zablokira se komp... Treba da nađem negde tweakovane drajvere (po mogućstvu da autor tih drajvera bude izvesni "BiPolar", pročitao sam da su njegovi drajveri najbolji), ovi default drajveri su izgleda glupost teška. Btw, skinuo sam neko programče, mogu da je OC-ujem, al neću još, prvo da uspem da pokrenem UT preko S3 MeTaL-a pa onda eksperimentisanje :D

Može mala pomoć da nađem ove drajvere (Windows 98SE)? :S:

Hmm...jesi li updateovao Unreal sa recimo UnrealPatch226Final ? A Unreal Tournament je kako se secam dolazio na 2 CDa i mi smo se svi cesali jer je trebalo dati 2x6DEM za rezanje istih svojevremeno. I onda je neko provalio da na nasim sirotinjskim Vantama/TNT/po neki Voodoo3 ne treba drugi disk za instalaciju i da to koriste neke tamo Savage karte :) Inace imali smo foru da kad je igra mnogo dobra od nas nekoliko ortaka neko nareze disk. Ja sam recimo narezao prvi CD UT, ortak Q3 itd. Tad su bili mali hardovi, CD emulacija u povoju...nije bilo izbora nego da se steka 5 po 5 maraka i da delimo troskove....i eto...danas nemam taj drugi CD. :)

uf, ne znam gde sad da tražim te patcheve, moja unreal verzija je 400...

Ne znam ja za tu verziju. Ova sto sam ti napisao je poslednja oficijelna verzija. Evo ti link sa svim ostalim patch-evima: http://www.oldunreal.com/officialpatches.html

Uglavnom kako ides na gore sa verzijama, poboljsava se podrska Glide-a sa V3, V5 karticama, kao i Direct3D podrska na ostalim kartama. Od verzije 2.20 idu cak i novi zvukovi oruzja koji su isti kao u UT. Do 2.19 su stari prepoznatljivi (ili vec mozda zaboravljeni?) zvukovi prvog originalnog Unreal-a.

Uvek je bilo i uvek ce biti - ljudi koji bi da zarade na tudjoj bedi/nesreci ili prosto interesovanju za nesto. Nemoj da te to cudi - kad svercuju i dizu cenu lekovima, ovaj za AWE64 je sitan vacaros. Sta mislis, hoce li ga prodati? :D

PS. Tebi bar ova karta nije potrebna kao lek.....ili gresim? :)

jok, meni je lepo sa mojom x-fi music :)

kako stvari stoje, sasvim lako može da se dogodi da u retro mašinu ode SB live!, pošto sam zbog nekih poteškoća morao da ga izvadim iz moje mašine... još samo ploča.... aaaahhh :S:

:) Retro Dream Machine Voodoo 3 2000 :)

CPU: Intel Pentium III 550MHz (Katmai)
MB: Abit BH-6
RAM: 256MB SDRAM PC100
VGA: 3Dfx Voodoo 3 2000 AGP 16MB
SOUND: Creative SoundBlaster AWE64 Value
HDD: Quantum Fireball Plus KA 18GB
CASE: Big Tower ATX @ 400W

Poceo sam juce da krpim masinu! Ovo je za prvu ruku i pocelo je malo testiranja na defaultu. Kada budem konacno na godisnjem gledacu da se pozabavim malo vise celom makinerijom.
Srce mi je zaigralo kada sam video 3Dfx znak u igricama!

Creative SoundBlaster AWE64 Value ISA

Abit BH-6 u makini

Malo sijalica pred Novu godinu!

Ovde ATI Rage izigrava Voodoo 2,cisto da vidim SBBKBB,ubacen je modem i mrezna samo radi slikanja :)

Vidi se da fali Voodoo 2 SLI

Tower kuciste ce morati biti modovano

Pravo stanje stvari

ATI Rage vs Diamond Viper V550 !

3Dfx Voodoo 3 2000 vs Diamond Viper V550

Za danas dosta,bas sam se smorio!Dodje mi da se kao pojedini sa foruma malo izivim nad kucistem!Cekicem!:mad:
Zato je AMIGA ZAKON!Samo ubacis disketu i rokas!:)
Postovacu i rezove iz 3D Marka 99 i 2000, odradio sam Forsaken,Quake 2 i Unreal Gold. Skinuo sam TestDrive 4 i 5, Turok, Sega Rally, Jedi Knight, Midtown Madness..
Davajte predloge kako da benchujemo?Fraps?Nesto drugo?Trece?

Pazi, sto se tice 3dfx hardvera ja ga benchujem ovako:

Glide: Unreal/Unreal Gold
3dfx miniGL: Quake 2, Quake 3 (samo Voodoo5500 Q3 sam benchmarkovao)
probao sam cini mi se i 3D Mark 99

za Unreal sam vec postovao rezultate pa mozes i ti za tvoju masinu pa da uporedimo. Q2 benchujem ako hoces da poredimo.

PS. Super sto si okacio svoju masinu, ja se zamalo smorio da nece niko posle mene da kaci :)

Sad si mi dao razlog da okacim fotke i moje perjanice Voodoo5500 :D

E da, narode - u toku je upravo aukcija na limundu za nereferentni primerak AGP Voodoo3 3000 model "Powercolor Evilking 3 Pro". Evo slike kako izgleda uporedjen sa referentnim V3 3000 built by 3dfx:

http://www.3dfx.cz/voodoo3/pcek3_vs_3dfx3k.jpg

Nadam se da neko od vas trenutno daje ovu ponudu, a ako ne - iskoristite priliku kome treba da nabavi sebi Voodoo3 karticu. Ovaj primerak ima standardnih 16MB memorije i chip radi na 166MHz. Meni ova karta ne treba, vec imam jednu u vitrini...al bi mi bilo drago da se udomi u nekoj lepoj masini koju bi videli na slikama ovde :)

Evo na brzinu malo rezova. Za igre mi je malo konfuzija ali sredicemo i to narednih dana!

3D Mark 99 MAX

640x480x16

800x600x16

1024x768x16

1280x1024x16

3DMark 2000

640x480x16

800x600x16

1024x768x16

1280x1024x16

Forsaken - ovako sam oduvek testirao igru tj samo je startujem i ne pomeram nista :)

Quake 2 - 640x480x16 (valjda,a sta je tu fps??? :zgran:)

Quake 2 - 800x600x16 (isto ko prethodno tj WTF?)

Unreal Gold - 640x480x16

Unreal Gold - 800x600x16

Everest

Bilo je jos nekih rezova (tj radio sam Quake i Unreal i u vecim rezolucijama) ali mi je mrsko da vucem Big Tower Retro limariju do monitora pa da sve kacim,raskacinjem.....Kolko sam se samo iz...ao dok sam nasao drajvere za USB stick,rezao ih na RW,probavao,ludeo....Opet cu se smoriti!:p

Nego Glory baci ti taj Voodoo 5 na limuntaru pa`s da vidis kako niko nece da biduje :eyebrows: !

Poslednja izmena:
Mene je kostao Voodoo 5500 sve zajedno sa ebay-a +transport + carina 110EUR u junu mesecu negde. Znam...trebalo bi da me je sramota al eto - i cisto sumnjam da bi postigao tu cenu i da dam na aukciju. E da, nije ne prodaju :D

Kad testiras Unreal/Unreal gold kad udjes u igru dok vrti demo na pocetku, pritisni ~ i udji u konzolu i kucaj

timedemo 1

izvrtece demo i dace ti rezultat, pa cemo moci da uporedimo sa mojom tabelom gore :)

ZokiNS svaka čast za trud, jedva čekam da ti se pridružim, samo moraću sačekati... :S:

@Samurai
Hvala care, samo napred !

@Glory
Sto se tice cijene kostanja, ja da imam extra kesha ne bih zalio ni centa i uzimao bih bez trunke grize savesti!Obrstio bih e-bay!!!

Evo da pridodam jos malo testova.Problem mi prave igre u Glide-u, odnosno FRAPS ne fercera u istim.
Obican Unreal odbija da radi preko Glide-a, hoce da se pokrene samo preko safe moda.
Bice ovo retro zima! Moram ponovo da obrnem Jedi Knights! To sam kao srednjoskolac igrao do iznemoglosti! A tek kad stavim Need For Speed 3 preko Glide-a! Ih bre!
Kad se budem stabilizovao sa vremenom probacu da odradim i overclock, kao i da promenim procesore, pa da sve to lepo upakujem u neke tabele i grafikone ki pravi bench-er!

Daklem :

Star Wars : Jedi Knights ( ovo sam igrao u 400x300 na S3 Virge-u svojevremeno)

640x480x16

800x600x16

1024x768x16

1280x1024x16

Midtown Madness ( nekada na Virge-u preko D3D pravi slideshow,circa 2 fps )

800x600x16 Very High

1024x768x16 Very High

I za kraj Unreal Gold sa "timedemo 1" (Glory hvala !)

640x480x16

800x600x16

1024x768x16

1280x1024x16

Za sada dosta! Vreme je da se celicni Voodoo machine vrati u ostavu i ceka G.O. !

Poslednja izmena:
Koje si drajvere stavio i koji sistem? Moze to bolje - koliko vidim u 1024x768 Unreal Gold dobijas average oko 38-39, a ja sa P3 500MHz, V3 2000 PCI i 3dhq 1.09 drajverima pod Windows Millenium izvlacim na istom testu 47.8fps.

Nazad
Vrh Dno