Šta je novo?

Resident evil 4 za pc!

Nostormo je napisao(la):
Bas bih voleo da 3-4 god ne upgradeujes PC pa da cepas novu igru u full izdanju .....oce al zamalo.Pa na PC-u dajes svake god vise nego za celu konzolu.Uz to da moze na PC da se igra sve....i to al zamalo.
zasto ne bih radio upgrade kad ja to volim i kad imam para?
niko mene ne tera da trosim pare na novi HW ali ja to radim,
a sto se tice igranja svega mislio sam na sve zanrove ali ti to ne kapiras jer si sa konzolom ogranicen na par njih pa ni ne znas sta propustas ;)

Nostormo je napisao(la):
Bas bih voleo da 3-4 god ne upgradeujes PC pa da cepas novu igru u full izdanju .....oce al zamalo.Pa na PC-u dajes svake god vise nego za celu konzolu.Uz to da moze na PC da se igra sve....i to al zamalo.
:smoke: :smoke: :smoke:

zasto ne bih radio upgrade kad ja to volim i kad imam para?
niko mene ne tera da trosim pare na novi HW ali ja to radim
pa ti onda lepo trosi tatine pare; a ako si te pare ti zaradio onda bolje da izvedes zenu/devojku jednom mesecno u neki skuplji restoran, umesto da ga bacas na
hw. Think about that...

Poslednja izmena:
Ae na ps3 vs pc, mojne smarate..

Poslednja izmena:
Shakal je napisao(la):
pa ti onda lepo trosi tatine pare; a ako si te pare ti zaradio onda bolje da izvedes zenu/devojku jednom mesecno u neki skuplji restoran, umesto da ga bacas na
hw. Think about that...
tatine pare :trust:
strasno sta se sve ovde moze procitati....

Ser_Zile je napisao(la):
a sto se tice igranja svega mislio sam na sve zanrove ali ti to ne kapiras jer si sa konzolom ogranicen na par njih pa ni ne znas sta propustas ;)

Samo malo posto nisi upoznat sa mojim igrackim stazom.....
1. konzole sa 4 i vise igara
2. C64
3.Amiga 500
4.PC 386 , 486 , PIII , P4
5.PS2

E sad sta sam ja sad propustio??? ,)
Cisto da znas znaci sve igrano sa full opremom na PC-u dakle sim letenja i svem sim sa MS FF joystickom jos pre 4-5 god, volan za voznje, MS joypadi za sportove.(da ne bude igrao si tada sim letenja sa sa misem pa ne znas za cari te igre) i....... nista vreme je stalo na PC-u sa igrama poput Heroes of M&M 3, C&C, Fallout 3 , Warcraft 2 , Panzer General II, Freespace 1+2 i jos par legendarnih ostalo sve kopije nastavci klonovi i sl (da pametni ne pomisle i da pocnu da pametuju a "a texture a anti aliasing..." dakle odnosi se na najvazniju komponentu igre gameplay)
Tako da sam u nedostatku dobrih igara presao sa PC na PS2 i ni u jednom trenutku nisam zazalio.Zapravo i imam sasvim jaku konfig PC i vidim sve novo sta ima i kakve su igre i ......veruj i nista ne propustam sve isto ko i ranije.
Jedini i to bas jedino sto cu igrati na PC je Heroes 5 jer vidim da su se potrudili da se vrate konceptu neceg sto je valjalo a to je Heroes 3.
Tako da bih voleo da mi kazes sta ja to propustam kad se igram vec dobrih 20+ godina??? ,)

@nostormo
ti si na vreme otvorio oci :D
inace, bas me zanima da li su se ovi sto pljuju konzole uopste igrali na konzolama...

@ser_zile
sta ti nije jasno?

Shakal je napisao(la):
Inace, bas me zanima da li su se ovi sto pljuju konzole uopste igrali na konzolama...

Ocigledno nisu, ali bi svakako trebali da probaju da odigraju neku dobru igru na konzoli, pa tek onda da iznesu svoje misljenje o njima.

Pozdrav. :wave:

ko je trazio tvoje misljenje
Niko, ali ti si zadnji koji ce mi zabraniti da iznosim svoje misljenje...
chill out!

p.s. ako imas nesto da mi kazes eno ti dugme za private mesage...nemoj da punimo topic ne vaznim stvarima...

Shakal je napisao(la):
Niko, ali ti si zadnji koji ce mi zabraniti da iznosim svoje misljenje...
chill out!

p.s. ako imas nesto da mi kazes eno ti dugme za private mesage...nemoj da punimo topic ne vaznim stvarima...
hahahahahahahahahaha
posle svog spama ti si nasao tako nesto da napises? :bottle:
pali mali :p

znate sta, to sto konzolasi vicu "aj ti na 4 godine matoroj masini igraj nove igre..." - AJDE :d nema problema, pa bre, vi zaboravljate da se sa PS2 igrate na TV rezoluciji, na mutnoj slici, a da PC gameri (tako nazovi) takvo blato ne zele ocima da vide - E TO JE RAZLIKA izmdju PC i PS2 ! Mogu bez ikakvog problema da igram fear, quake4 , ma sta god oces, u 640x480 sve to LETI na ti4200 ili nekom radetu 9000, ali momci, pa mi igramo to na monitorima, a ne na televizorima ! Ajde sad konzolasi nek mi iskreno kazu kad su i da li su uopste probali da prikace PC na TV i da stave 640x480 sa Vsync ON i da se igraju ? A ? Ajde da vidimo, znate vi kakav je filing kad ja raspalim Quake 3 na mom 72cm 100hz mambo jambo TV-u ? a ? :trust: ? E jedino kako mozemo to da poredimo je da mi PC sa hardwerom iz 2001 prikacimo na TV, a vi da PS2 posle nekako prikacite na monitore pa da poredimo, da vidimo da li je bolje kad PC iz 2001 nesto ipak pogura u 1024x768 u 25fps na monitoru (a moze da ide u ~50 u 800x600) ili vas PS2. Znate li vi kako bi to sto vi igrate izgledalo na ekranu ? Sta mislite zasto je toliko komplikovano napraviti "dobar" port ? Pa portova sa PS2 nedostaje ne zato sto su igre suvise dobre, vec zato sto PC gamer-u nemozete uvaliti blatnjavo djubre, jel ako pokusate necete prodati dovoljno primeraka pa se port nece isplatiti, a da bi se isplatio mora DA SE RADI NA NJEMU da bi licio na nesto kad se pusti na monitor. (gameplay u celoj prici stavljam na stranu jer obe platforme imaju prednosti i mane, zavisi od ukusa samog igraca)

Inace ja nisam pristalica ni jednog ni drugog, igrao sam se i na konzolama itd. i zapravo se i ja radujem PS3-jci jer mi je muka od davanja para za upgrade (pare se daju za upgrejd da bi se igralo i dalje u minimum 1024x768 sa makar medijum detaljima, za PS2 rezoluciju nema potrebe raditi upgrade ukoliko imate iole pristojan racunar iz 2001god, a akonemate za ~150e se moze izvrsiti upgrade da igre rade rade glatko u 800x600)

Tako da ljudi - sto jeste jeste - sto nije, NIJE ! i prekinite vise sa time...Mene i vcinu sa preko 20 godina zabole patka za fudbal, platforme, tenise, hokeje i te gluposti. Mene drze one igre koje (90%) na PS2 ne mogu da se igraju, warcraft, X2, X3, freelancer, morrowind, Gothic, Quake, Counter S. Battlefield i tako ti zanrovi.

A ima i za PC sarolikih igara i zanrova samo sto to nisu hitovi pa konzolasi za njih ni ne znaju pa ih ni ne uzimaju u obzir. Eno vam Rayman platforma odlicna i jos hiljade manjih platformi + pun K*** malih zabavnih besplatnih ili freeware igara (reflexive arcade i njihove igrice). Pa zaboga pljujete PC gameplay a na soniju nema ni najobicniji je*** arkanoid ! Sve i da ima ne vidim kako ga je moguce igrati na joypadu (koji ja btw imam za PC). A jedan Gothic 2 moze da zameni (moje misljenje, moj ukus) sve te resident evil-e i GTR serijale. Da ne pominjem da je resident evil bio pre za PC nego za konzolu.

PS3 cu kupiti samo zato sto (napokon) moze da istera reoluciju vecu od 800x600 i sto ce moci da se prave RPG igrice za njega jer ce moci tastatura i mis da se kace na njega.

@Driver:

bez ljutnje, samo zapazanje, ti nekom pricas da li mozes da ga shvatis ozbiljno ili ne: a kako tebe neko ozbiljno da shvati kad imas zenu i decu, a igras i dalje video igrice (da igrice, bar da igras igre pa jos nekako) ?! To za 99.9% populacije na ovoj planeti uopste nije ozbiljno niti normalno. (ne kazem da je lose i ne osudjujem, samo ti skrecem paznju na komentarisanje "ozbiljnosti" )

Poslednja izmena:
PC= Igras igre (MMORPG, RPG, FPS, RTS), gledas filmove, ides na net, slusas muziku, malo programiras, imas svoj sajt ili blog, potreban ti je za posao, skolu, da otkucas neki tekst itd
PS1,2,3= Igras igre (T5, MGS, RE4, TG4, GoW), slusas muziku, gledas filmove.
Svako ce kupiti sta mu odgovara. Niko PC igraca ne tera da kupi najnoviju graficku karticu ili procesor. Budite iskreni i odgovorite koliko je znanje PS 2 preneo na svog vlasnika za 5 godina u odnosu na znanje koje je PC pruzio svog gospodaru :D
Mozda je glup primer ali jedan moj komsija ima PS1 oko 7-8 godina i kada odem kod njega od zna samo osnovne komande new game, easy, start. :wall: I onda treba da pricamo o nekoj dubini gameplaya
Delimisno mogu da razumem PS1,2,3 paljevine ali neko kome je Xbox zakon
:d ili ovaj novi 360 treba da se zapitamo sta se desilo sa njim. :d
PS3 VS Xbox 360 >>> PS 3
PS3 VS PC >>> PC

Reply

@gx-x:
Mene i vcinu sa preko 20 godina zabole patka za fudbal, platforme, tenise, hokeje i te gluposti. Mene drze one igre koje (90%) na PS2 ne mogu da se igraju, warcraft, X2, X3, freelancer, morrowind, Gothic, Quake, Counter S. Battlefield i tako ti zanrovi.

Mislim da je ovo sto si napisao velika greska naravno iznecu moje subjektivno zapazanje:90% ljudi koje znam da igraju navedene fudbale,tenise,hokeje,voznje i te gluposti kako ti kazes su itekako odrasli ljudi velika vecina i sa porodicama(zenom i decom) jer po meni poenta tih igara i jeste igranje u drustvu,psovanje,nerviranje i zezanje :d A na to isto psovanje,nerviranje i zezanje se PALI 99% MUSKARACA U SRBIJI A I SIRE tako da to nema nikakve veze sa tim ko koliko ima godina

@gx-x:
@Driver:

bez ljutnje, samo zapazanje, ti nekom pricas da li mozes da ga shvatis ozbiljno ili ne: a kako tebe neko ozbiljno da shvati kad imas zenu i decu, a igras i dalje video igrice (da igrice, bar da igras igre pa jos nekako) ?! To za 99.9% populacije na ovoj planeti uopste nije ozbiljno niti normalno. (ne kazem da je lose i ne osudjujem, samo ti skrecem paznju na komentarisanje "ozbiljnosti" )

Jos jedan nonsense nemoj molim te da se uvredis ali to sto si rekao ne stoji uopste a ja opet moram da se vratim na temu gde mi zivimo i zasto ti imas takav pogled na to:Ko je nama kriv sto zivimo ovde gde zivimo i sto nam je gaming pored placanja poreza,primanja plate,sipanja benzina i koliko isti kosta,izvodjenje zene/devojke na veceru/u shoping...i ostalih tipicno srpskih problema odma svrstan u klinacke stvari.Moram da te uputim da mnogo ozenjene/sa porodicom populacije u razvijenom svetu itekako igra igrice.Inace radio sam kao sys admin u nekoliko firmi pa znam da je to slucaj i kod nas.Mislim milion ljudi pika solitare i ostale mini gluposti na poslu a to ne da su igrice nego su igricetine.Igrajuci online igre i pricajuci preko teamspeak-a sa ljudima iz razvijenih zemalja(ah da milion puta sam itekako cuo decji plac u pozadini dok pricamo i cekao ih da uspavaju klince pa da nastavimo razgovor)dosao sam do zakljucka da veeeeliki procenat njih itekako igra igrice,ima porodicu,uspesan brak,karijeru,pare(i 2-3 kompa i 2-3 konzole pa pikaju on,zena i klinac/ci u isto vreme) i debitnu/kreditnu all in 1 karticu tako da ti ta prica o 99.9% populacije koja misli da su igrice gluposti uopste ne stoji jer igrice iliti zabavni software je samo deo ljudskog/elektronskog progresa i to je to.

Pozdrav svima zivi bili i jos dugo se igrali

vidis, meni je bolje da gledam "mutnu" sliku god of war-a , nego q4 sa 10fps

:wave:

Poslednja izmena:
sta pricas ? na gore navedenoj masini je meni q4 isao u proseku ~28fps u 1024 i medium detaljima. A i promasio si poentu, opet kazem niko te ne tera da na PC-u igras u visokim (visim) rezolucijama, igraj u istoj rezoluciji u kojoj i PS2 tera igre i radice ti sve sem ako nemas bas neku boolju od grafike koja vredi 20-30e. Ako imas prodaj, dodaj 20e i vozi u 800x600.

@ivke76:

bez pretenzije za sirenje ove teme i rasprave, jedno je pasijans, solitare i tako to na poslu gde sedis i neko te placa, a ti prekracujes vreme dok te niko ne vidi., a drugo je kad dodjes kuci sa posla i sednes da igras neku simulaciju 3 sata dok ti se zena zabavlja sa klincem u pozadini. Mislim da to nije bas "na mestu" (ne kazem da Driver to radi, vec sam pomenuo to zato sto si ti pomenuo da znas dosta ljudi. To nema nikakve veze, imas milion ljudi na svetu koji su ubice i lopovi to ne znaci da je to normalno zar ne ? )

odo da spavam...

ivke76, ako cemo tako da gledamo, vi ste ti koji igrate "igrice" i nije meni jasno kako vas nije sramota :) Meni igre sluze za dve stvari. Da simuliraju automobile i da me opuste/ubiju vreme. Zato ja ne igram one potezne gluposti sa magijama i sranjima, zato ne igram rpg, opet sa magijama i mumijama, fps ne igram jer mi se smuchio a godinama nishta novo nije izashlo, itd. Znachi ja se vrlo malo igram, prodje po 15-20 dana da ne upalim nijednu igru, a nekad krenem kao da igram pa me smori posle 15 minuta.

Malo ima igara koje mogu da me zadrze da igram, igram se 20 godina pa mislim da mogu da provalim dobar gameplay. Vi ovde prichate o PCu kao superiornom za igranje, a mozete da mi nabrojite 5 tih vashih ozbiljnih mumije-machevi-munje-magije igara ikada i toga se drzite ko pijan plota. Za PS2 non stop izlaze odlichne igre, sa odlichnim gameplay-em i zabavom koju PC ne moze da pruzi.

A ovo shto se tiche rezolucije, da li ima nekoga ovde ko misli da su igre za PC iz 2000. godine u 640 rez izgledale na TVu isto kao ove za PS2 danas ?

evo nabrojacu ti ja, vecina ih je i starija od 2000 (A nije fer da poredimo 2000 za PC i 2005 za PS2 ? Sto bi tako poredili ? Nisu ni za PS2 2000 igre izgledale kao ove danas)

Death Carz
Rayman forever
Half Life
NeedForSpeed 3/4
Heretic 2
Privateer 2
NHL serijal
FIFA serijal
(ne znam tacno delove)
Sinistar Unleashed
Fur Fighters (mislim da je 2001 ali nema veze, leap decija arkada/platforma)
Tomb Raider - ne znam koji deo, mislim da je 2
Unreal Tournament
Unreal

itd. itd. ne mogu da se setim tacno, ima ih dosta ali nisam siguran za godine. Da si rekao do 2002 ihaaajjj cega bi ti sve nabrojao sto ima i odlican GP i grafiku i sto moze da tera i ti4200 ili radeon 9000

Aj sad ti nabroj neke od tih jako dobrih naslova za PS2 kojih nema u vidu porta i koji ne mogu da se poteraju preko emulatora na PC-u. God of War preskoci, radi preko emulatora, sad zavrsavam Fable pa se bacam na njega, a evo "nabavljam" i cold Fear. Pazi, nemozes ti da nabrojis nista a da neki derivat toga ne postoji i za PC. Eno ja sam ti nabrojao Sinistar Unleashed za koji ti verovatno nisi cuo, a igra je ko pravljena za konzolu. Poenta: kao sto sam vec rekao, vecina ljudi zna uglavnom samo za hit naslove sa PC-a, a sinistar i death carz nisu bili hit. zast ? neznam, igre su mamara, ja death carz malo malo pa igram.

mislim, pazi, prica je besciljna, ja nisam rekao da je PC uber igracka masina niti mislim tako ali mislim da nije nista bolji ni losiji od PS2, samo drugaciji. I jedna i druga platforma imaju ekskluzivnih i dobrih naslova i jedna i druga platforma imaju "ekskluzivnih" zanrova. I priznaces da PC ipak vise odgovara starijim generacijama zbog PRG-a i tako nekih zanrova i licno mislim da mogu da se prave i dobri RPG-i i za PS2, a zasto se ne prave - neznam. Mogu samo da pretpostavim da im se vise isplati da prave nesto drugo zbog strukture vlasnika konzola.

gx-x je napisao(la):
evo nabrojacu ti ja, vecina ih je i starija od 2000 (A nije fer da poredimo 2000 za PC i 2005 za PS2 ? Sto bi tako poredili ? Nisu ni za PS2 2000 igre izgledale kao ove danas)

Pa cekaj sto da ne ... hardwer je isti samo su ljudi koristeci mozak na istom hardweru napravili mnogo bolje da izgleda.A da bi napravio tako nesto na PC-u mora da imaju uvek jaci i bolji hardwer jer zaboga malo im je 64GB memorije pa kad vam to posle ne optimizuju za neki danas osrednji racunar onda se kuka.

sad zavrsavam Fable pa se bacam na njega, a evo "nabavljam" i cold Fear.

A sto onda ljudi igrate ta "******" sa konzola kad na PC ima toooliko dobrih igara

mislim, pazi, prica je besciljna, ja nisam rekao da je PC uber igracka masina niti mislim tako ali mislim da nije nista bolji ni losiji od PS2, samo drugaciji. I jedna i druga platforma imaju ekskluzivnih i dobrih naslova i jedna i druga platforma imaju "ekskluzivnih" zanrova. I priznaces da PC ipak vise odgovara starijim generacijama zbog PRG-a i tako nekih zanrova i licno mislim da mogu da se prave i dobri RPG-i i za PS2, a zasto se ne prave - neznam. Mogu samo da pretpostavim da im se vise isplati da prave nesto drugo zbog strukture vlasnika konzola.

Sto se RPG-a na konzolama tice druga skola, drugi stil , drugo podneblje kao sto bi neko hteo da zivi u Los Angelesu a neko u Tokiju.Ista prica sa RPGom tako da ako neko nesto ne razume ne moze da kaze da je to lose.
A za besciljnu pricu se slazem samo je tuzno sto na PC izlaze klonovi i nastavci igara u stilu isti KU*** drugo pakovanje a na konzolama daleko vise inovacija i noviteta.

Poslednja izmena:
ja nikada nisam rekao da su igre sa konzola ****** -nikada. Kad pricamo o igrama, u prvom postu (onom najduzem :d ) sam pomenuo da sa hardwerom iz 2001 mogu da se igraju sve igre iz 2004/2005 (ako je komp iz 2001 kostao tada ~1400dm) u rezoluciji i kvalitetu u kom i PS2 tera igre za svoju platformu. Ovo ne vazi za brljavo kodirane igre i procesorski zahtevne igre tipa X2/X3 (a tako nesto PS2 ne bi mogao ni da ucita) i vampire bloodlines isl.

nemoj me brkati sa ostalim lozanama, ako meni odgovaras odgovaraj samo na osnovu onoga sto sam ja napisao, a ne na osnovu generalne diskusije i misljenja "suprotnog tabora"

gx-x, da li ti mislish da ja poznajem PC povrshno ili shta ? :) Naravno da znam za sinistar unleashed i death carz, ja u zivotu nisam kupovao igre, uvek sam znao ljude i sve dobijao za dzabe (ili sam radio:)). PC imam od PI, i kupio sam ga na silu, Amiga je propala, i u startu sam znao da ce biti shit (u to vreme imao PS1 koji ga je drao 3x), a moja amiga na 50Mhz bila 2x brza od toga, ali nije imala softvera novog. PS2 sam kao i PS1 kupio iste godine kada se pojavio, ali sam PS2 prodao ubrzo, ne secam se ni zashto, pa ga kupio pre godinu i po opet. Odmah po kupovi sam se bacio na ingame filmove iz svega shto sam propustio (da, imao se wifi 512k:)), i za nekoliko noci neprestanog gledanja, povatao koliko toliko shta je to shto se u medjuvremenu pojavilo. A onda se bacio u nabavku igara, i sada ih imam oko 400-500 odabranih.

Znachi mogu slobodno da kazem da je vrlo vrlo mali broj igara koje nisam video od 1982/3 kada sam kupio Spectrum, preko C64, Amige, par sega i nintendo konzola 8bitnih i 16bit, PSX, PC, PS2, ali ja to ne bih rekao za tebe, izgleda da osim PC nishta poshteno nisi video kada kazesh "Pazi, nemozes ti da nabrojis nista a da neki derivat toga ne postoji i za PC". Secam se da ni pre 7-8 godina nije bilo poshtenog sporta, voznje, tuche, arkadne avanture, a tek danas je zivi uzas.

Dobre igre na PCu su samo one PC only, a kada to predje na konzole, ko ce da bude toliko lud da radi upgrade ?

Shto se tiche PS2 emulatora, mora da se shalish :D:D

Poslednja izmena:
@driver:

ne znam koju si ti to amigu sa 50mhz procesorom imao, sobzirom da je amiga 4000 kao najajci model imala proc na 44mhz, amiga 1200 na 34mhz, amiga 600 na 21mhz, a amiga 500 na ~14mhz :) Imao sam i ja spectrum, C64, Sega mega drive, pa amigu 500, pa 1200 pa tek onda PC.

Ne salim se za PS2 emulatore, ne znam sta je tebi tu smesno.

a ovo za derivat, pa reko sam za PC namerno, nema smisla sad nabrajati od cega je taj derviat zapravo derivat, vec treba krenuti od jedne tacke pa navise, rasprava je o PS2 i PC igrama pa sam zato reko da navedes nesto sto ima za PS2, a da nesto 90% slicno tome nema za PC. Naravno da nemozes da iskopas nesto takvo, ali bi ja vidis mogao da iskopam obrnute varijante, evo ti beat this: Shufflepack cafe :d Arkanoid, heroes of MM, elite (amiga), privateer (PC).

MMORPG na stranu ;)

Poenta: PC moze sve, PS2 ne moze sve. Kako onda PS2 moze biti bolji za igranje ? On jeste jeftiniji i konforniji za igranje i odrzavanje, ali brate ima nedostataka. Za ljude koji su puni para i mogu da rade uvek najbolje upgrejdove PC je nenadje** , za nas ostale: PS3 ce biti bolji ali i dalje ne bi reko da je PS2 bolji za igranje od moje trenutne konfe, sa druge strane da nemam komp pre bi kupio PS2 za 150e nego neku kantu od PC-a za 350e (ako je samo igranje u pitanju)

@Nostromo:

zaboravih, ja mogu da igram igre sa PS2 na PC-u eto recimo cold fear, ali ti nemozes da igras heroje ili gothic ili oblivion ili... na PS2 ;) :eyebrows:

@svi:

jos jedna vazna stvar: igre za PC ce uvek izlaziti i velika vecina njih ce moci da se igra i bez upgrejda (kilavo ali ce moci, zavisi od konfe koju posedujes), a kad izadje PS3 vi sa PS2 cete se siti naigrati novih igara na PS2 ;)

Poslednja izmena:
i ja se skoro potpuno slazem sa gx-x-om

gx-x je napisao(la):
Znate li vi kako bi to sto vi igrate izgledalo na ekranu ? Sta mislite zasto je toliko komplikovano napraviti "dobar" port ?

Dobar port znači da igra izgleda isto kao na konzoli. Ne vidim šta je tu komplikovano.

Pa portova sa PS2 nedostaje ne zato sto su igre suvise dobre, vec zato sto PC gamer-u nemozete uvaliti blatnjavo djubre, jel ako pokusate necete prodati dovoljno primeraka pa se port nece isplatiti,

Teško i da će se inače isplatiti, PC tržište je jako malo kada se uporedi sa tržištem konzola, i jako je teško ostvariti milionske tiraže. Drugo, molim te, reci mi koji port za PC sa Xboxa/PS2 objavljen u zadnjih nekoliko godina nije dobro urađen? Ne vidim da je iko rekao da se neke igre ne prebacuju na PC zato što su dobre, a ako jeste, onda pojma nema o čemu priča...Apsolutno svaka igra pisana za konzolu može da se igra na PC-ju, ali preko vlada malo drugačija igračka kultura nego kod nas, pa se mnogo ljudi ne potresa što nema npr. GT4 ili Tekken na PC-ju, jer ljudi masovno imaju konzole. Konzole i PC nisu direktna konkurencija, shvati to. Možda kod nas, na ovom defektnom tržištu, ali globalno nikako.
Kao što mnoge popularne igre za PC ne stižu na konzole, tako postoje i obrnuti slučajevi. Zašto je to tako pojma nemam, a i ne smeta mi. Dobro je da svaka platforma ima svoj identitet.

I još nešto, praviš stravičnu grešku što sve igrače deliš na na one koji se igraju na konzolama i one koji se igraju na PC-ju. Verovao ili ne, postoji ogroman broj ljudi koji vole oba tipa sistema. S obzirom da ultra favorizuješ jednu stranu, i jako malo poznaješ drugu, ne vidim neku svrhu ovog komentara.

a da bi se isplatio mora DA SE RADI NA NJEMU da bi licio na nesto kad se pusti na monitor. (gameplay u celoj prici stavljam na stranu jer obe platforme imaju prednosti i mane, zavisi od ukusa samog igraca)

To onda nije port, nego prerađena odnosno ponovo pisana igra za PC. To se jako retko radi, jednostavno se ne isplati.

Tako da ljudi - sto jeste jeste - sto nije, NIJE ! i prekinite vise sa time...Mene i vcinu sa preko 20 godina zabole patka za fudbal, platforme, tenise, hokeje i te gluposti. Mene drze one igre koje (90%) na PS2 ne mogu da se igraju, warcraft, X2, X3, freelancer, morrowind, Gothic, Quake, Counter S. Battlefield i tako ti zanrovi.

Da, da...ako se stidiš da igraš sportske igre, to je tvoj problem :) U mom kraju npr. većinom deca igraju naslove koje si pomenuo, jer je PES i NBA previše komplikovan za tastaturu, a u Maddenu i NHL-u ne mogu da pohvataju pravila. Nemoj da generalizuješ stvari molim te, i da govoriš u ime nas sa preko 20 godina.

Da ne pominjem da je resident evil bio pre za PC nego za konzolu.

Sigurno, sigurno...PC verzija Resident Evila se uvek pojavljuje zadnja. Originalni RE izbačen je prvo za Saturn i PSX, a kasnije tek za PC.

Iskreno govoreći, iz onoga što si napisao mogu samo da zaključim da nemaš pojma niočemu što nije vezano za PC igranje. Čime se ti opterećuješ? Koliko je igra ozbiljna? Tebe je sramota da igraš određeni tip igara? Čoveče, govorimo o zabavi, veruj mi, jedan PES je daleko kompleksniji od bezumnog Quake-a koji je taman dovoljno kompleksan za osnovce...

Saša Č je napisao(la):
Mozda je glup primer ali jedan moj komsija ima PS1 oko 7-8 godina i kada odem kod njega od zna samo osnovne komande new game, easy, start. :wall: I onda treba da pricamo o nekoj dubini gameplaya
Delimisno mogu da razumem PS1,2,3 paljevine ali neko kome je Xbox zakon
:d ili ovaj novi 360 treba da se zapitamo sta se desilo sa njim. :d
PS3 VS Xbox 360 >>> PS 3
PS3 VS PC >>> PC

Ne vidim čemu tolika isključivost ljudi...Imam PS2 već jako dugo, ali sam pre mesec dana dao 400e za upgrade PC-ja.
A o dubini gameplaya nemoj da pričaš...savladaj igranje sa JEDNIM borcem u Virtua Fighteru 4, pa se javi...ako ćemo pričati o ozbiljnosti, na PC-ju postoji daleko veći broj dečjih naslova...A i Doom 3, Quake 4...ne zahtevaju mozak.

gx-x je napisao(la):
Aj sad ti nabroj neke od tih jako dobrih naslova za PS2 kojih nema u vidu porta i koji ne mogu da se poteraju preko emulatora na PC-u. God of War preskoci, radi preko emulatora.

Jel' banujete ljude zbog patološkog laganja? God of War na emulatoru, yeah right. Možda u 10-tak frejmova na ultra jakim konfiguracijama, sa gomilom bagova, bez snimanja pozicija i bez zvuka (i to u verziji emulatora koja još nije javno dostupna). Nemoj da odvaljuješ ovakve gluposti keve ti, i posle da očekuješ da te neko shvata ozbiljno. Izvini, ali stvarno poludim kada neko priča ovakve nebuloze, naročito jer radim na sajtu koji se bavi emulacijom (a i slučajno sam autor teksta za koji ti je neko dao link) i znam koliko ovo što si napisao zvuči besmisleno.

Mogu samo da pretpostavim da im se vise isplati da prave nesto drugo zbog strukture vlasnika konzola.

Da, u pravu si, konzole su samo za decu. Jeste da desetine naslova sa oznakom M kao što su GTA, Mortal Kombat...beleže milionske tiraže, ali garant roditelji krišom kupuju svojoj deci :) Ja ti samo napominjem da ćeš na PC-ju pronaći daleko više naslova rađenih za decu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole. Iznenadio bi se koliko se proda raznih Barbie i Backyard Sports naslova.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@driver:

ne znam koju si ti to amigu sa 50mhz procesorom imao, sobzirom da je amiga 4000 kao najajci model imala proc na 44mhz, amiga 1200 na 34mhz, amiga 600 na 21mhz, a amiga 500 na ~14mhz :) Imao sam i ja spectrum, C64, Sega mega drive, pa amigu 500, pa 1200 pa tek onda PC.

Recimo da je to Blizzardova karta 68060/50Mhz/16Mb :) Da li je moguce da nisi chuo za te karte ? Prvo kazesh kako PC ima raznovrsnije igre, a onda ovo ? :) Kako sada da prichamo ozbiljno ? :)

Ne salim se za PS2 emulatore, ne znam sta je tebi tu smesno.

A ovo je tek druga pricha. Koji to emulator radi kako treba ? Ja mora da nisam u toku :D

a ovo za derivat, pa reko sam za PC namerno, nema smisla sad nabrajati od cega je taj derviat zapravo derivat, vec treba krenuti od jedne tacke pa navise, rasprava je o PS2 i PC igrama pa sam zato reko da navedes nesto sto ima za PS2, a da nesto 90% slicno tome nema za PC. Naravno da nemozes da iskopas nesto takvo, ali bi ja vidis mogao da iskopam obrnute varijante, evo ti beat this: Shufflepack cafe :d Arkanoid, heroes of MM, elite (amiga), privateer (PC).

MMORPG na stranu ;)

MMORPG i FPS na stranu, nishta drugo na PCu ni nema. Ako rachunash recimo Torino 2006 kao sportsku igru, probaj International winter games, igru staru 5 godina. Da li si igrao tu igru uopshte ? Da li si igrao SSX ? Enthusia pro racing ? WRC ? Fatal frame ? Svi ste chuli za metal gear solid i gran turismo, a niste ni to odigrali, i sada drugo nishta nema :) Sad, druga je stvar shto si ti i ostali koji konzolu nisu ni videli uzivo, navikli na MMORPG i FPS i dosta vam je. Ok, poshtujem, ali nemojte da prichate za konzolu ovo ili ono kada ni ne znate shta je to u stvari. Konzola ima puno zanrova, za koje biste se smejali napamet (recimo, pogledaj Guitar Hero kakve je ocene dobio na netu). To su igre koje su zaraznije i interesantnije od svake hell-death-kill igre kakve na PCu samo i postoje, ja se normalne igre ne secam vishe...

Poenta: PC moze sve, PS2 ne moze sve. Kako onda PS2 moze biti bolji za igranje ? On jeste jeftiniji i konforniji za igranje i odrzavanje, ali brate ima nedostataka.

Poenta: Opet moram da napravim analogiju sa automobilima. I neka sportska limuzina moze sve, ali nije dobar ni kao sportski auto, ni kao limuzina.

PS2 je najbolji za igre, kome ne treba MMORPG i FPS.

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
MMORPG i FPS na stranu, nishta drugo na PCu ni nema. Ako rachunash recimo Torino 2006 kao sportsku igru, probaj International winter games, igru staru 5 godina. Da li si igrao tu igru uopshte ? Da li si igrao SSX ? Enthusia pro racing ? WRC ? Fatal frame ? Svi ste chuli za metal gear solid i gran turismo, a niste ni to odigrali, i sada drugo nishta nema :) Sad, druga je stvar shto si ti i ostali koji konzolu nisu ni videli uzivo, navikli na MMORPG i FPS i dosta vam je. Ok, poshtujem, ali nemojte da prichate za konzolu ovo ili ono kada ni ne znate shta je to u stvari. Konzola ima puno zanrova, za koje biste se smejali napamet (recimo, pogledaj Guitar Hero kakve je ocene dobio na netu). To su igre koje su zaraznije i interesantnije od svake hell-death-kill igre kakve na PCu samo i postoje, ja se normalne igre ne secam vishe...

U potpunosti se slazem sa ovim sto si napisao.

i opet mi trpate reci u usta =)

@forsaken:

Da, da...ako se stidiš da igraš sportske igre, to je tvoj problem U mom kraju npr. većinom deca igraju naslove koje si pomenuo, jer je PES i NBA previše komplikovan za tastaturu, a u Maddenu i NHL-u ne mogu da pohvataju pravila. Nemoj da generalizuješ stvari molim te, i da govoriš u ime nas sa preko 20 godina.

de sam ja pominjao decu ? :trust: ? Takodje rekao sam "vecina" preko 20 godina, a ne svi, tako da to ne moze biti generalizacija i ti automatski ne spadas u onu grupu na koju sam mislio. Evo niko od ljudi koje ja znam ne igra sportsek igra i svi imamo 24+ godina. Sto se jednostavnosti tice, pa vidi, svako moze da uzme da otvori televizor ali to ne znaci da ume da ga popravi. Tako isto i sa Q3 ;)

Sto se portova tice, svaki se prepravlja za PC, ja ne znam ni za jedan koji nije prepravljan, mozda i ima, ali ja takav port ne bi igrao, 640x480 mi je mala rezolucija. (ocu da kazem da svaki mora da se prepravi makar zbog mogucnosti izbora visih rezolucija). Ostatak nije sporan, isto to i ja mislim.

I još nešto, praviš stravičnu grešku što sve igrače deliš na na one koji se igraju na konzolama i one koji se igraju na PC-ju. Verovao ili ne, postoji ogroman broj ljudi koji vole oba tipa sistema. S obzirom da ultra favorizuješ jednu stranu, i jako malo poznaješ drugu, ne vidim neku svrhu ovog komentara.

nigde ja nisam delio igrace na te kategorije, ja sam pricao samo o platformama i pomenuo sam igrace samo kod sportskih igara i to van konteksta celog posta. Nemojte mi trpati reci u usta.

Da, da...ako se stidiš da igraš sportske igre

ne stidim se, neinteresuju me uopste sportske igre, ako ne smrdi na benzin i nema tockove to za mene nije sport :d Igranje je u neku ruku mastarenje, ono, igras ono u sta mozes da se uzivis, sto ti golica mastu ili tera klikere da rade ili oba. Ako neki od uslova nije zadovoljen, doticna igra doticnoj osobi nije interesantna. Ja u fudbalu/kosarci ne nalazim ni jedan od ta dva gore navedena uslova.

Sigurno, sigurno...PC verzija Resident Evila se uvek pojavljuje zadnja. Originalni RE izbačen je prvo za Saturn i PSX, a kasnije tek za PC.

mislio sam na PS2 konzolu, moja greska, izvinjavam se na zabuni. Ali eto opet ja imam ovde neki matori CD, pise resident evil 3 : nemesis, za PC.

Jel' banujete ljude zbog patološkog laganja? God of War na emulatoru, yeah right. Možda u 10-tak frejmova na ultra jakim konfiguracijama, sa gomilom bagova, bez snimanja pozicija i bez zvuka

napisao sam ranije da sam ga probao, tj pokrenuo, nisam ga jos igrao, jednostavno namestao sam emulator i njakao sa jednim jedinim imageom koji sam skinuo a to je god of war. na kraju sam imao i zvuk i sliku. za snimanje pozicija ne znam, nisam igrao igru. probacu kad budem imao vise vremena. Emulator je ps2emu. I sta sam ja tu lagao ?

Da, u pravu si, konzole su samo za decu...

ni ovo ja nisam rekao, odakle ti to ? dva puta u jednom postu si mi prebacio za nesto sto ja nisam rekao niti mislim. Jel bi tebi bilo prijatno da tebi neko tako nesto uradi ? (nije frka samo mi je malo bzvz)

@driver:

Recimo da je to Blizzardova karta 68060/50Mhz/16Mb Da li je moguce da nisi chuo za te karte ? Prvo kazesh kako PC ima raznovrsnije igre, a onda ovo ? Kako sada da prichamo ozbiljno ?

To je dodatna kartica sa koprocesorom i memorijom :) to nije procesor na 50mhz vec ko-procesor , prijavljuje se kao FPU i tako i radi, mogao si odma tako napisati pa ne bi bilo zabune =) . Imao sam istu tu kartu samo sa 8mb ram-a. Nisam razumeo ovo za igre sto si pomenuo ali nema veze, verovatno je neki nesporazum.

gx-x je napisao(la):
a ovo za derivat, pa reko sam za PC namerno, nema smisla sad nabrajati od cega je taj derviat zapravo derivat, vec treba krenuti od jedne tacke pa navise, rasprava je o PS2 i PC igrama pa sam zato reko da navedes nesto sto ima za PS2, a da nesto 90% slicno tome nema za PC. Naravno da nemozes da iskopas nesto takvo, ali bi ja vidis mogao da iskopam obrnute varijante, evo ti beat this: Shufflepack cafe , Arkanoid, heroes of MM, elite (amiga), privateer (PC).

MMORPG na stranu

moram da kvotujem samog sebe :) posto nisi razumeo sta sam te pitao. Ti kao da automatski odgovaras po ustaljenom sablonu :) razumem te potpuno, mnogo je ustaljenog hate-a i flame-a na ovu temu ali ako procitas jos jednom bez predrasuda sta sam napisao, videces da sam pitao da mi kazes (ako znas i ako ima) neki zanr za PS2 ili neka igra za PS2, a da ne postoji slican/slicna za PC ? ako me razumes, ti kazes "cold fear" (recimo) a ja kazem suffering, ti kazes sonic ja kazem rayman (ne, necu da se igram vec ti navodim primere :) ) point being: za PC ima sve sto ima i za PS2 (zanrovski i tematski, a ne naslovi) nesto je kavalitetnije, nesto je manje kvalitetno, nesto je i djubre, a na PS2 nema sve sto ima na PC-u (zanrovski i tematski) ali je veca i kvalitetnija ponuda onih zanrova i tematika za PS2 (izuzimajuci voznje, ipak vise volim 30 mozda manje kvalitetnih naslova za PC nego "3" kvalitetna za PS2 ). Nadam se da me sad razumes i mislim da ces se i sloziti samnom.

Poenta: Opet moram da napravim analogiju sa automobilima. I neka sportska limuzina moze sve, ali nije dobar ni kao sportski auto, ni kao limuzina.

a sta je PS2 u toj analogiji ? ja bi reko da je sportski auto tipa mazda miata, a PC bently GT ;) Nemoj mi reci da mislis da je PS2 u toj prici mclaren f1 ? to ce eventualno biti PS3 i PS2 je to eventualno bio pre 5 godina, ali sada, kao sto rekoh ko ima para da pljune u PC, taj ce dobiti i vise od bentlija GT :) Nemoj me pogresno svatiti ne pokusavam da se svrstavam u tabore niti da flejmujem, ali PS2 je omatorio i to je to.

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
To je dodatna kartica sa koprocesorom i memorijom :) to nije procesor na 50mhz vec ko-procesor , prijavljuje se kao FPU i tako i radi, mogao si odma tako napisati pa ne bi bilo zabune =) . Imao sam istu tu kartu samo sa 8mb ram-a. Nisam razumeo ovo za igre sto si pomenuo ali nema veze, verovatno je neki nesporazum.

Kako koprocesor, to je 68060 procesor na 50mhz, kao shto je 68020 na 14Mhz, i radi bar 3x brze. Problem je u tome shto je to samo par igara podrzavalo, ali ja nisam ni koristio to za igre, vec za raytracing i obradu slike...

moram da kvotujem samog sebe :) posto nisi razumeo sta sam te pitao. Ti kao da automatski odgovaras po ustaljenom sablonu :) razumem te potpuno, mnogo je ustaljenog hate-a i flame-a na ovu temu ali ako procitas jos jednom bez predrasuda sta sam napisao, videces da sam pitao da mi kazes (ako znas i ako ima) neki zanr za PS2 ili neka igra za PS2, a da ne postoji slican/slicna za PC ? ako me razumes, ti kazes "cold fear" (recimo) a ja kazem suffering, ti kazes sonic ja kazem rayman (ne, necu da se igram vec ti navodim primere :) ) point being: za PC ima sve sto ima i za PS2 (zanrovski i tematski, a ne naslovi) nesto je kavalitetnije, nesto je manje kvalitetno, nesto je i djubre, a na PS2 nema sve sto ima na PC-u (zanrovski i tematski) ali je veca i kvalitetnija ponuda onih zanrova i tematika za PS2 (izuzimajuci voznje, ipak vise volim 30 mozda manje kvalitetnih naslova za PC nego "3" kvalitetna za PS2 ). Nadam se da me sad razumes i mislim da ces se i sloziti samnom.

Razumem naravno shta si me pitao, ali ti kazem da ako mi postavljash takvo pitanje, ti nishta na PS2 nisi video, vec pretpostavljash da na PCu ima slichna igra. Evo recimo Tekken 5/Soul Calibur 3/Mortal kombat shaolin monks, tri najbolje tuche ikada, PC uopshte ni nema tuchu, a pogotovo poshtenu :) Fight night 2 (sad ce 3), najbolji box ikada, PC to nema uopshte, a kladim se da bi se vecina vas odushevila tom igrom, ali ja se ne secam boksa na PCu da je ikada postojao. God of war, najbolja arkadna avantura ikada, kad je izashla poslednja na PCu ? Crash bandicoot, jedna od najboljih platformskih avantura, da necesh mozda da kazesh Rayman ? :) Gran turismo, najobimniji driving simulator, ne postoji tako velika igra na PCu u bilo kakvom zanru. Burnout serijal, najbolja arkadna voznja, ne postoji ni blizu na PCu. International track and field i International winter games, najbolja letnja i zimska olimpijada ikada. Metal gear solid 3, Guitar Hero, ESPN NBA 2k6, Ratchet and clank, SSX serijal, par odlichnih licenciranih James bond igara u fps i tps izvodjenju (ona jedina za PC je najgora od svih), WRC evolved (iako se poredi sa Burnsom, fantastichna podrshka za oficijelni Driving Force PRo volan odvaja WRC klasu iznad), Shadow of colossus, SOCOM 3, We love katamari, Red dead revolver (ima da kazesh gun :)). Ne mogu vishe, mozemo ovako ceo dan.

Mozesh ti meni za pola ovih igara da nadjesh slichne igre, ali ne igre koje su po kvalitetu u bilo kakvom dodiru sa navedenim. Nije dovoljno da imash samo jednu igru iz nekog zanra izashlu pre 5 godina, i sad ti imash taj zanr. Ono shto je na PCu kvalitetno, je u isto vreme i mnogo retko. Pa vi se redovno pozivate na nekoliko godina stare igre kao dokaz kvaliteta platforme, pa zar je to dovoljno da morash da radish upgrade zbog samo par igara ? Ono shto ja ovde govorim, je da se po izlasku PS3 nece isplatiti taj upgrade PCa, odnosno moci cesh da ushtedish kintu preskakajuci upgrade jer cesh to sve imati i na PS3, a na PCu ti niko ne brani da radish..

a sta je PS2 u toj analogiji ? ja bi reko da je sportski auto tipa mazda miata, a PC bently GT ;) Nemoj mi reci da mislis da je PS2 u toj prici mclaren f1 ? to ce eventualno biti PS3 i PS2 je to eventualno bio pre 5 godina, ali sada, kao sto rekoh ko ima para da pljune u PC, taj ce dobiti i vise od bentlija GT :) Nemoj me pogresno svatiti ne pokusavam da se svrstavam u tabore niti da flejmujem, ali PS2 je omatorio i to je to.

Nije pitanje shta je PS2 u analogiji, vec shta nije :) PS2 nije multipraktik, vec je ili pravi sportski ili prava limuzina. PS2 je dedicated hardver, PC je general purpose hardver, shto znachi da sve zna da radi, ali nishta najbolje.

Poslednja izmena:
@Driveru
Malo ti sto si otvorio tread na temu PS3 vs. PC, nego si i ovde poceo?!
Batalite sa tim kilometarskim citiranjima, ko ce to da cita sve :d

I kako se samo javi neko "pametan" (mrzi me da sad gledam tacno ko, ali me nervira da on nekome drzi pridike :S: ) u onom Driver-ovom treadu da napise kako je Driver bacio vatru, a svi koji su tamo postovali se ko mladi majmuni popalili?! Posle ovolikog mlacenja i besomucnog prepisivanja odavno poznatih stavova uvazenih dugogodisnji clanova, procenite ko je napaljeniji!

Ajd zdravo!

gx-x je napisao(la):
i opet mi trpate reci u usta =)

@forsaken:
de sam ja pominjao decu ? :trust: ? Takodje rekao sam "vecina" preko 20 godina, a ne svi, tako da to ne moze biti generalizacija i ti automatski ne spadas u onu grupu na koju sam mislio. Evo niko od ljudi koje ja znam ne igra sportsek igra i svi imamo 24+ godina.

Pa nisi direktno pominjao, ali ne znam po kom su kriterijumu sportske igre samo za osnovce i srednjoškolce? Moje društvo koje čine uglavnom ljudi koji su 83. godište i stariji masovno igraju PES i druge sportske igre. Određeni broj igra i FPS, ali ih je mnogo manje. Sportske igre su najuniverzalnije, barem kada je reč o muškoj populaciji.

Sto se jednostavnosti tice, pa vidi, svako moze da uzme da otvori televizor ali to ne znaci da ume da ga popravi. Tako isto i sa Q3 ;)

Isto se može reći i za PES, kod koga stalno otkrivaš nešto novo. Samo postavljenje taktike već zahteva prilično znanje, da ne pričam o izvođenju.

Sto se portova tice, svaki se prepravlja za PC, ja ne znam ni za jedan koji nije prepravljan, mozda i ima, ali ja takav port ne bi igrao, 640x480 mi je mala rezolucija. (ocu da kazem da svaki mora da se prepravi makar zbog mogucnosti izbora visih rezolucija). Ostatak nije sporan, isto to i ja mislim.

Pa ubacivanje viših rezolucija baš i ne predstavlja nekakvo unapređenje...to je bukvalno 2 minuta posla. Unapređenje bi bilo npr. ubacivanje kvalitetnijih tekstura.

ne stidim se, neinteresuju me uopste sportske igre, ako ne smrdi na benzin i nema tockove to za mene nije sport :d Igranje je u neku ruku mastarenje, ono, igras ono u sta mozes da se uzivis, sto ti golica mastu ili tera klikere da rade ili oba. Ako neki od uslova nije zadovoljen, doticna igra doticnoj osobi nije interesantna. Ja u fudbalu/kosarci ne nalazim ni jedan od ta dva gore navedena uslova.

Igra pre svega treba da bude zabavna, to je daleko bitnija od toga koliko zahteva razmišljanja. PES5, NBA 2K6, NBA Ballers i mnoge druge sportske igre ispunjavaju ove uslove.

mislio sam na PS2 konzolu, moja greska, izvinjavam se na zabuni. Ali eto opet ja imam ovde neki matori CD, pise resident evil 3 : nemesis, za PC.

I don't get it...Šta hoćeš da kažeš, nisam siguran da te razumem? Opet, poenta je da se PC verzija svakog RE (ako se uopšte pojavi na njemu) pojavljuje poslednja.

napisao sam ranije da sam ga probao, tj pokrenuo, nisam ga jos igrao, jednostavno namestao sam emulator i njakao sa jednim jedinim imageom koji sam skinuo a to je god of war. na kraju sam imao i zvuk i sliku. za snimanje pozicija ne znam, nisam igrao igru. probacu kad budem imao vise vremena. Emulator je ps2emu. I sta sam ja tu lagao ?

Lagao si da može da se igra. Nijedna PS2 igra ne može ni približno normalno da se igra na PC-ju, a naročito ne na PS2 Emu koji je za klasu lošiji od PCSX2. Ako te interesuje PS2 emulacija, sačekaj PCSX 2 0.9 koji će se pojaviti uskoro (ali će i dalje imati nikakav/delimično emuliran zvuk, tonu bagova, strahovito lošu optimizaciju, nedovršene pluginove, rudimentalnu podršku za memorijske kartice....) Ne vidim kako to može da bude zamena za igranje na originalnoj platformi. Na kraju, kada se jednog dana emulator dotera, da bi sve igrao u 60FPS trebaćeš da uložiš mnogo više love u komp nego što bi ti trebalo da kupiš PS2.

ni ovo ja nisam rekao, odakle ti to ? dva puta u jednom postu si mi prebacio za nesto sto ja nisam rekao niti mislim. Jel bi tebi bilo prijatno da tebi neko tako nesto uradi ? (nije frka samo mi je malo bzvz)

A na šta se odnosi ono "I priznaces da PC ipak vise odgovara starijim generacijama zbog PRG-a i tako nekih zanrova i licno mislim da mogu da se prave i dobri RPG-i i za PS2, a zasto se ne prave - neznam. Mogu samo da pretpostavim da im se vise isplati da prave nesto drugo zbog strukture vlasnika konzola."

Jedino što ja mogu da zaključim iz ovoga jeste da misliš da je igračka populacija na konzolama mnogo mlađa

Nazad
Vrh Dno