Šta je novo?

Resident Evil 4 za PC

A1200. jel istina da se igra zakucava na prvom cinematicu pa da moras da uradis skip?

i jel podrzan mis ili ne ? :)

Nije podrzan, ali kazu da bi trebalo da bude podrzan u UbiSoft-ovoj verziji.

a kada ce ubisoftova verzija ? to se ne zna jel da....

sta, sad ce biti dvije verzije za PC??? :p

Za Taiwan i Hong Kong izdaje Electronic Arts, a za US i Evropu UbiSoft. Verzija od UbiSofta se ocekuje 23 februara.

A hoce li verzija od Ubisofta izgledati bar malo bolja?

A1200. jel istina da se igra zakucava na prvom cinematicu pa da moras da uradis skip?

Nije. Radi bez ikakvih buggs. Dodushe cutscenes su niske rezolucije (640x480) ali rade bez problema.

Mish nije podrzan. Ubisoft je samo izdavach za Evropu (izlazi 22 februara) tako da nevjerujem da ce biti razlike izmedju EA i Ubisoft verzije. Mozda neki patch u buducnosti..

Ja sam toliko prizeljkivao RE4 za PC da je to neverovatno. Uzeleo sam se tog tipa igara jer ih nisam igrao gotovo od kraja Playstation 1 ere. Poslednje sto sam igrao je RE2 i tada je to za mene bilo nesto neverovatno dobro.

Ali...

Od tada je proslo mnogo vremena, PC igara i ko zna cega. Pre par nedelja sam uzeo na kratko od druga PS2 bas da bih probao/odigrao RE4.

Onda je usledio SHOCK - kad sam video igru, cinilo mi se da je vreme za capcom stalo pre 7-8 godina. Tu naravno ne mislim da grafiku itd, nego na kompletno izvodjenje SVEGA u igri. Ok, navikao sam na tastaturu i misa, ali igranje je bilo neverovatno neudobno iz mnogih drugih razloga. Nacin na koji se predmeti uzimaju, koriste, kombinuju...katastrofa. Ok, ovo je prica nekog ko poslednjih 8 godina igra samo na PC-u, ali ocekivao sam da se i u tom svetu stvari krecu malo drugacijim tokovima. Opsti utisak je bio kao da sam ponovo u 90 i nekoj.

Dodjes do prozora, pritisnes jedno dugme i iskocis uz neku najjadniju mogucu animaciju. Sve ovo moze da zvuci malo glupo, jer ne mogu bas da nadjem prave reci da opisem osecaj koji sam imao.

Sada tesko da mogu da zamislim da bih igrao takvu igru, mozda eventualno uz podrsku za tastaturu i misa i mnogo dobre volje...

Verujem da je po sredi cele ove price stari, neverovatno dobar utisak koji je ostao iz vremena od pre 7-8 godina, kada je sve bilo drugacije, pocev od mene, pa nadalje, a utisak ne zastareva.

Ne shvatajte ovo kao flame, jer je i meni zao sto je ovako....

PS: POTPUNO isto sam doziveo i igrajuci Metal Gear Solid 3 (ne napadajte odma', ne komentarisem pricu itd, nego sve ostalo:))

Poslednja izmena:
RE 4 za PS2 je odlicna igra.

najbolja je gamecube verzija....

ja sam uzivao igrajuci Re4 ali mislm da bi tu igru bilo smesno igrati sa misem i tastaturom,
cela fora je bas u dzojpedu sa kojim cu svakao odigrati i PC verziju.

ja sam uzivao igrajuci Re4 ali mislm da bi tu igru bilo smesno igrati sa misem i tastaturom, cela fora je bas u dzojpedu sa kojim cu svakao odigrati i PC verziju.
slazem se...
inace sam presao RE4 na PS2 jedno 4 puta...i siguran sam da bih mogao jos toliko...znaci igra je jedno cudo...
da li je neko igrao na profesional...imam osecaj da umesto zombija me napadaju robocop-ovi...znaci zombiji imaju very very high resistance na metkove...
U principu na nista ne mogu da se pozalim jer mi je ukupan utisak...FENOMENALNO

p.s. bolje iznajmite sony ili GC pa odigrajte re4,nego da se cimate na pc-u
poz

A1200, kakva je grafika naspram Devil May Cry 3 SE PC porta? Jel barem u tom rangu?

Izgleda kao da radi u DirectX7 modu.

Jedan extra bug:

Poslednja izmena:
Ja sam toliko prizeljkivao RE4 za PC da je to neverovatno. Uzeleo sam se tog tipa igara jer ih nisam igrao gotovo od kraja Playstation 1 ere. Poslednje sto sam igrao je RE2 i tada je to za mene bilo nesto neverovatno dobro.

Ali...

Od tada je proslo mnogo vremena, PC igara i ko zna cega. Pre par nedelja sam uzeo na kratko od druga PS2 bas da bih probao/odigrao RE4.

Onda je usledio SHOCK - kad sam video igru, cinilo mi se da je vreme za capcom stalo pre 7-8 godina. Tu naravno ne mislim da grafiku itd, nego na kompletno izvodjenje SVEGA u igri. Ok, navikao sam na tastaturu i misa, ali igranje je bilo neverovatno neudobno iz mnogih drugih razloga. Nacin na koji se predmeti uzimaju, koriste, kombinuju...katastrofa. Ok, ovo je prica nekog ko poslednjih 8 godina igra samo na PC-u, ali ocekivao sam da se i u tom svetu stvari krecu malo drugacijim tokovima. Opsti utisak je bio kao da sam ponovo u 90 i nekoj.

Dodjes do prozora, pritisnes jedno dugme i iskocis uz neku najjadniju mogucu animaciju. Sve ovo moze da zvuci malo glupo, jer ne mogu bas da nadjem prave reci da opisem osecaj koji sam imao.

Sada tesko da mogu da zamislim da bih igrao takvu igru, mozda eventualno uz podrsku za tastaturu i misa i mnogo dobre volje...

Verujem da je po sredi cele ove price stari, neverovatno dobar utisak koji je ostao iz vremena od pre 7-8 godina, kada je sve bilo drugacije, pocev od mene, pa nadalje, a utisak ne zastareva.

Ne shvatajte ovo kao flame, jer je i meni zao sto je ovako....

PS: POTPUNO isto sam doziveo i igrajuci Metal Gear Solid 3 (ne napadajte odma', ne komentarisem pricu itd, nego sve ostalo:))

U pravu si za to, ali to je sve zbog ugla kamere. Kamera je preblizu liku, i chudno stoji iza ledja pa je sve nepregledno i teshko za upravljanje. Shto se tiche atmosfere, sa tim se ne slazem, voleo bih da vidim takvu atmosferu u bilo kojoj igri na PCu. Nisam je mnogo igrao bash zbog tog upravljanja, ali sam se bash uziveo u atmosferu kao da gledam dobar horor film.

Shto se tiche MGS3, i meni je problem upravljanje i zbog toga ni tu igru nisam preshao nikada. Shteta zbog onakve atmosfere i nevidjenog storyline-a. Nije mi toliki problem ni fps nishanjenje, ajde to kao teshko kao da je realno, najveci problem su kamere koje ponekad stvarno nemaju smisla i ne mozesh da vidish gde si. Nadam se da ce to u MGS4 promeniti, a josh bolje ako bude moglo mishem i tastaturom.

Odigraj God of war, tu nema tih problema, i zato je to najbolja arkadna avantura ikada..

A1200, kakva je grafika naspram Devil May Cry 3 SE PC porta? Jel barem u tom rangu?

Na pochetku je loshija, nekako je sve braon...:) Mada tvrde da je posle bolja tj. ima vishe upotrebe shaders:a i lighting efekata. Tek sam na pochetku *ebiga nemam vremena za igranje.

PS Majku mu nisam znao da je nishanjenje sa levim analognim onako zafrkano. A i zombiji su jako zafrkani...raketiranje sjekirama, te provlachenje kroz motornu testeru.
A kad se samo sjetim Resident Evila 2...

PS2 Igra bolje izgleda "in real life" nego shto screenshotovi pokazuju.

Jel moguce da nema da se bira nivo tezine? Kada ukljucim start odmah udje u igru bez te opcije.

Hm skinuh i ja ovu igru i instalirah, posto sam gotivio taj fazon na Ps1. I uopste nije loshe! Mislim na prvi pogled. Grafika je na shotovima katastrofa, ali onako u igri - zanimljiva, atmosfericna, ma skroz ok. Atmosfera je ok. Pogled me podseca na cold-fear u aim modu, i nije uopste loshe. Nesto izmedju..

E sad ja skinuh "Biohazard 4", ovo ne znam ko je radio ali nije ubacio podrsku za misha kao sto je ima cold-fear vec se sve igra na joy-padu - tastaturi sto je MEGA frustrirajuce. Deluje onako polu-dovrsheno. Valjda ce da izbace neki patch!? Ovako ne mozhe da se igra. Ondak glavni lik je popeglani amer dobrica sa leprshavom kosicom preko oka, onako gay manekenski ultra pink komerc amer, fazon na koji ga retardirani japanci ocito shamaraju u zadnje vreme, posto sam gotovo istog lika i istu frizuru video i u Silent Hill 4 i uvatila me muka, a vidim da ne odustaju od tog trenda i dalje, i kosice koja pada preko jednog oka, obavezno smedje-plave, boshko stanko :hump: itd.. I sekretarica mu popeglana, svi ameri su popeglani, samo su evropljani gruba, ruzna, mutirana stoka sa vilama i sekirama ;). Eh ti japanci, daleko im lepa kuca i njima i njihovom fetishu prema amerima..

Izuzev te koske, prilicno tesko svarljive, igra mozhe lepo da se igra, samo kad izbace neki patch za misha..

Poslednja izmena:
Haludza, Leon izgleda isto kao i u drugom delu!

*** meni je ova kamera katastrofa,igram na DualShock2,sve kontrole sam podesio ali kamera je toliko niska da bole ochi koliko se naprezem da vidim nesto,pogotovo u zatvorenom.Stigao sam odmah na pocetku do onog sela gde te napada 50 besnih neandertalaca evropljana sa vilama :d i smorio sam se.Ubili me k'o zeca odma' :(

Izvinjavam se da li je taj resident 4 za pc ili za konzolu,posto nitko konkretno ne kaze zasto je izasao.

Hint: Vidi naslov threada!

voleo bih da vidim takvu atmosferu u bilo kojoj igri na PCu.

Polako postajes smesan.Atmosfera je dobra ali nista sto nismo videli.Nisi igrao nijednu takvu igru na PC-u i onda dodjes i pricas napamet.Recimo da nisi probao Condemend Criminal Origins sa PC-a i XBOX-a.Ne znam sto se uopste trudim kad si to samo odvalio....

Inace grafika je uzas,kontrole takodje.Tesko je ovo igrati ovako.

voleo bih da vidim takvu atmosferu u bilo kojoj igri na PCu.

I ja moram da citiram ovo...

Gomila igrica na PC-u je bolja od ovog sr*nja. Unistili su RE fransizu... Nista bez prerenderovanih pozadina i promenljive kamere...

To sto citas x review-a sa stranih sajtova i gutas sve sto oni pisu ne znaci da znas nesto o konzolama i igricama (sto si i sam pokazao)!

Fala bogu da ce da imamo nesato da igramo zbunili ste me sa konzolama tako da ni sam vise nisam znao sta je sta.

Koliko god se trudio da igram ovo,nema sanse,igra je krs.Bolje da su u orignalni RE ubacili hi-res texture i nazvali ga RE4,sa zadovoljsvom bih ga igrao.Isti slucaj kao i sa silent hill-om 4,totalno su u*rali stvar.Ne mogu da verujem koliko sam pohvala citao na netu o RE4,LOL pa ovo nema veze sa RE!!!Srecom,jos uvek cuvam originalni RE PSX ROM pa ako nekog zanima kako ustvari izgleda i sta je uopste "RESIDENT EVIL" neka se javi.:d Ja odoh da instaliram Condemned i Suffering i uzivam u prvoklasnoj akciji i hororu.

Moguci spojleri!!!

Posle duzeg igranja da iznesem svoje utiske. Grafika je takva kakva je, ne moze se tu nista, ali mi ne smeta. Muzika i zvuk su za svaku pohvalu. Jako mi se svidja sto moram sam da nisanim, a ne da je auto lock on fazon, kao u proslim delovima. Da je uvedena podrska za misa igra bi bila laka, a ovako je malo neprecizno pa vise lici kada freneticno pucas u realnosti pa promasujes. Inace igram na Logitech Precision Gamepad, pa ne mogu da namestam kameru i zoom, ali nema veze. Dodatni kick udarci razbijaju mogucu monotoniju samog napucavanja i ok su. Apsolutno mi ne smetaju low-res mpg medjusekvence. Prica mi je zasad ok, malo kliseizirana (kidnapovana predsednikova cerka, neki kult), ali videcu kako ce ici dalje. Dobro je kad te svremena na vreme igra posluzi po kojom zagonetkom. Ponekad se uplasim, ako se odjednom okrenem i vidim da mi neko zabija vile ili vec sta u moje telo. Ne svidja mi se muzika uvek maltene aktivira kada je neko u blizini, posto onda znam da treba bolje da pogledam gde je neprijatelj. Malo smara malo vrste neprijatelja, tek sam posle 4 sata stigao do nekih mutiranih vukova. Neke akcione sekvence su jako dobro odradjene, kao kada se sa nekim cudovistem iz vode boris, a ti na camcu. Iskreno, ovaj deo mi nije toliko strasan kao prosli delovi. One prerenderovane pozadine sa promenljivim uglovima kamere su mi bas bile dobre i bile su sam faktor straha, ali je zato onda bilo automatsko nisanjenje. Sve u svemu, RE4 je veoma zabavna igra i tera me non stop da je predje sto je naravno veliki plus. Ko zna, mozda konzolaske verzije stvarno dizu atmosferu sa mnogo boljom grafikom, ali to ne mogu da proverim.

Vrh Dno