Šta je novo?

Resident Evil 4 za PC

Nabavio sam i ja igru, mada jos nisam stigao da instaliram. Video sam malo kod drugara i dobra je, samo da su barem ubacili tu podrsku za misa, al nema veze. Igrace se u svakom slucaju. Iz nekog razloga igra se zove Biohazard 4, a ne Resident Evil 4. Verovatno je to ta tajvanska verzija.

Ma ne pomaze ovde puno mis,samo gamepad.

ima li kakve razlike izmedju biohazard i RE verzije?

Biohazard je japanski naziv za RE! I u sustini nema razlika!

Poslednja izmena:
ok, evo posle 7h igranja i nekih utisaka... re4 sam zaista zeleo da igram jos od `05 kad sam prvi put video kako izgleda na stranim sajtovima. inace sve 3 igre za pc presao odmah po izlasku.
grafika je uglavnom mrljava, mada texture pojedinih stvari su odlicne, tako da najvise ostaje utisak nedovrsenosti. Ipak pazite, igra je stara 2 godine, a sve mane koje pokriva TV postaju duplo izrazenije u visokoj rezoluciji, narocito na tft ekranu. nekako najlosije izgledaju teksture okoline, dok su modeli i objekti ok. ako nista drugo, zahtevnost je minimalna, ja je igram u widescreen 1440x900 na laptopu.
kontrole su u prvi sat vremena pakao, posle se covek navikne, pa kasnije nisam ni hteo da probam da igram s misem (izasao je patch od 75kb koji omogucava koriscenje). ja verujem da ce u narednih mesec dana, ako se ne ispostavi da ovo nije finalna verzija, zbog onog ubisoftovog 23.februara, kad treba da izadje i kao re4 za US trziste, biti izbacen neki fan-made mod/patch koji ce dodavati shadere i lightning efekte, s kojima bi igra verovatno bila jako slicna onome sto smo videli na ps2.
osim tehnikalija, prica je OK, mada me vise podseca na silent hill nego resident evil fransize, dizajn protivnika je mastovit, bossovi odlicni, nije ni preterano teska, a napetost odlicno postignuta atmosferom i stalnim manjkom municije, odlike serijala uopste. Obzirom na promenu izvodjenja, nije vise toliko izrazeno resavanje zagonetki koliko pucnjava.

Posle nekog vremena lako se navici na kontrole. Prvih 30 minuta je bas nezgodno. Skinuo sam patch za upotrebu misa, al preporucujem ipak igranje samo na tastaturi ili gamepadu. Nekako je dosta grubo ciljanje uspomoc misa. Drzim na 1600x1200, i igra je zakucana na 30 fps. Grafika je solidna, konzolaskog kvaliteta. Meni je za sada Resident Evil 4 izuzetno zanimivljiv, dobra atmosfera i dobra akcija.

Polako postajes smesan.Atmosfera je dobra ali nista sto nismo videli.Nisi igrao nijednu takvu igru na PC-u i onda dodjes i pricas napamet.Recimo da nisi probao Condemend Criminal Origins sa PC-a i XBOX-a.Ne znam sto se uopste trudim kad si to samo odvalio....

Inace grafika je uzas,kontrole takodje.Tesko je ovo igrati ovako.

Condemned sam probao na PCu i atmosfera se ne moze porediti sa RE, a ti sudi na osnovu porta, tvoj izbor..

I ja moram da citiram ovo...

Gomila igrica na PC-u je bolja od ovog sr*nja. Unistili su RE fransizu... Nista bez prerenderovanih pozadina i promenljive kamere...

To sto citas x review-a sa stranih sajtova i gutas sve sto oni pisu ne znaci da znas nesto o konzolama i igricama (sto si i sam pokazao)!

Jel ti to hocesh da kazesh da se ja ne igram uopshte ne konzoli a vi svi imate konzolu i igrate se na obe platforme ? :D:D

Biohazard je japanski naziv za RE! I u sustini nema razlika!

znam ja da je isto, ali me ipak interesuje ima li ikakve razlike? I Biohazard je radjen na engleskom, koliko shvatam, pa onda ne kontam ima li kakve razlike...

Condemned sam probao na PCu i atmosfera se ne moze porediti sa RE, a ti sudi na osnovu porta, tvoj izbor..

Nisi ti to probao vec samo video u prolazu,odigrao nisi.Inace ne bi ovako pricao.Pogotovo ne bi stavljao "ne moze se porediti".Ali,s'obzirom na tvoju ulogu na forumu,ipak bi:d .Smesno je,nije zalosno.Porediti natrcavanje horde zombija sa filmskom pricom prilicno verno docaranom.A sto se tice porta ako se atmosfera izgubila u portovanju onda da:d

Nego,da ne dajem vise povoda za price o konzolama na svakom topicu...Nadjoh i ja taj patch za misa.Nije mi nesto.Prilicno je neprecizno.Probacu jos sa gamepadom pa bataliti najverovatnije.Nema ovde sta coveka duze da zadrzi.

Kontrole na gamepadu nisu toliko zeznute... Kao halo2 na Xboxu! Svidja mi se sto mi dzojstik vibrira. Grafika, i tu i tamo... Malo je gora od DMC3:SE. Prica bljutava... Neprijatelji kakvi god da su, nisu ZOMBIJI! I dok ne budem cepao ZOMBIJE ovo nece biti Resident Evil, vec nesto na cemu ce Capcom samo da mlati pare... Zanima me da li je Shinji Mikami radio i na ovoj igrici...

naravno da je s.mikami radio, on je licno bio nezadovoljan kako je ispao RE:0 i pricao kako su serijalu potrebne novine, te preorijentisao cetvorku vise ka akcionim segmentima...

Nego,da ne dajem vise povoda za price o konzolama na svakom topicu...Nadjoh i ja taj patch za misa.Nije mi nesto.Prilicno je neprecizno.Probacu jos sa gamepadom pa bataliti najverovatnije.Nema ovde sta coveka duze da zadrzi.

To treba odigrati na konzoli ili iskljucivo na gamepadu! Pa narvno da je ****** ako igras na misu i tastaturi tj. PCu!

Poslednja izmena:
Jel ima neko da je obrnuo igru i na PS2 i na PC-u?Voleo bih da mi pojasni razlike izmedju ove dve verzije ako ja npr. igram na PC-u sa 100% originalnim DualShock2 kontrolerom?

Nema razlike nikakve. Jutros sam malo igrao na PS2... Doduse tamo je grafika bolja!

Nema razlike nikakve. Jutros sam malo igrao na PS2... Doduse tamo je grafika bolja!

Grafika je skroz nebitna.I mislio sam da nema razlike.Jos jednom ponavljam,kome je ovo najbolji RE do sad taj nije video ni R od Resident Evil.Ista prica je bila i sa DMC3,svi je hvale,kao izlazi i za PC,kupim-ono igra za decu od 5 godina.

Jel ima neko da je obrnuo igru i na PS2 i na PC-u?Voleo bih da mi pojasni razlike izmedju ove dve verzije ako ja npr. igram na PC-u sa 100% originalnim DualShock2 kontrolerom?
Ja sam obrnuo cak tri verzije! Iskreno daleko je bolja PS2 verzija, ali pogotovu GameCube verzija! Sada zurim nesto pa nemam vremena da objasnjavam zasto! Recimo samo da je na konzolama daleko bolja atmosfera zbog gomile stvari! :)

Kontrole na gamepadu nisu toliko zeznute... Kao halo2 na Xboxu! Svidja mi se sto mi dzojstik vibrira. Grafika, i tu i tamo... Malo je gora od DMC3:SE. Prica bljutava... Neprijatelji kakvi god da su, nisu ZOMBIJI! I dok ne budem cepao ZOMBIJE ovo nece biti Resident Evil, vec nesto na cemu ce Capcom samo da mlati pare... Zanima me da li je Shinji Mikami radio i na ovoj igrici...

свака ти је на месту! то сам и ја рекао пар страница уназад. уопште није више то тај добри стари осећај кад хрпа зомбија иде на тебе и чека да попије меткове, нек се мане тих интелигентних , назовимо их зомбија.

Ja sam obrnuo cak tri verzije! Iskreno daleko je bolja PS2 verzija, ali pogotovu GameCube verzija! Sada zurim nesto pa nemam vremena da objasnjavam zasto! Recimo samo da je na konzolama daleko bolja atmosfera zbog gomile stvari! :)
ocekujemo i opsirno obrazlozenje kad nadjes vise vremena ;)

Yooo kakva igra....Mogu reci da me sve vise odusevljava :banana: :banana:
Ocena koju bi joj dao je 9.2(da je imala bolji grafiku i malo bolju kameru bila bi 10 + ;) ).Stigao sam do kraja 2 ceptera i igram je sa uzivanjem vec oko 6 sati.......
Kontrole si mi ok samo sto nema vibracija,al ok.Sigurno...,jedna od najboljih igara u polednje vreme ,)

Poslednja izmena:
Jos jednom ponavljam,kome je ovo najbolji RE do sad taj nije video ni R od Resident Evil.
E sto volim ove lozacke komentare... :wall:
Svaki deo sam preso po jedno desetak puta na svim nivoima tezine...ali ipak mi se svidja 4 deo...mozda i vise od ostalih delova...i sad mi ti tu govoris kako nisam video ni r od residenta...
niko te ne tera da igras 4 deo...ali nemoj da napusavas ostale zato sto im se svidja.

@chava
Kakva je GC verzija...da li je velika razlika? I mozes li da mi kazes neku razliku...cisto informativno?
poz

Par lepsih screenshotova(ko to rece da RE4(PC) nema sv. efekata:D ) :
i pad framerate...da.. da

Prilozi

• gdfgdfg.JPG
    gdfgdfg.JPG
    137.5 KB · Pregleda: 132
  • hfghgf.JPG
    hfghgf.JPG
    153.9 KB · Pregleda: 123
  • hygfhdf.JPG
    hygfhdf.JPG
    118.6 KB · Pregleda: 125
Poslednja izmena:
Evo i da ja kazem da sam igrao milion puta prosle delove i mogu reci da ce mi cetvorka sigurno kad je predjem biti omiljena. Grafiku ni ne primecujem koliko je dobar gameplay i atmosfera. Muzika i zvuci rasturaju. Mada, kao sto sam rekao u svom zadnjem postu, ne mogu vise da se toliko uplasim kao pre, ali je igra nenormalno zabavna. Meni je RE3 definitivno najslabiji deo. RE1 i RE4 ce sigurno deliti prvo mesto, drugo RE2, a trece RE3. I dobro je sto nema vise klasicnih zombija, vec su mi se smucili, mada ih i dalje volim:).

ovi koji su igrali: jel primjecuju razliku, vrijedi li cekati Ubijevu verziju?

Ovde pise o razlikama:
http://www.warp2search.net/forums/viewtopic.php?t=9932
his thread contains what everyone should know before they purchase the PC version of Resident Evil.

Capcom made the original version.
Ubisoft is the publisher for US/Europe/Australia.
The PC game is actually made by a company called NextSource.
It's already published in South Korea, Taiwain and a French website have a preview copy and posted screenshots to verify that Ubisoft's version is the same.

* Darkness is removed. Where the console version covers the game in eirie darkness, night is almost as bright as daytime in the PC version removing most of the feel.

Top images PC, Bottom GameCube

http://www.hidebehind.com/9390F650
http://www.hidebehind.com/4D34550E

* Daylight is removed. Where the console version is lit up by yellowish daylight, the PC version is just grey dull textures.

http://www.hidebehind.com/65F336B8
http://www.hidebehind.com/33644324

* Haze/Fog is removed. You can see at any distance and when opponents run into the supposed fog (that cannot be seen) they just vanish in thin air.
* The PC version uses low quality models from the PS2 version rather than the higher quality GC models, meaning that everything like tree's etc uses alot fewer polygons than the GC version.
* There is no support for EAX, modern soundcards or surround sound.
* There is no mouse support. You are going to need a joypad with two sticks to play it.
* There is no support for Anisotropic Filthering or Antialiasing.
* Many keys on the keyboard, such as F1-F12, TAB, DEL, Insert etc cannot be bound at all.
* They did not bother about a real "quit game" function, you quit the game with ALT+F4.
* Despite the lack of effects/shaders the PC version still requires a graphiccard with Pixel Shaders 2.0 to play.
* Buttons in-game will be refered to 1-10 rather than "USE", "MENU", "SHOOT" etc. When you look at the in-game players manual it will describe how to do things by using the Playstation 2 controls with the Playstation 2 setup (which might not be the same as how you set up the joypad). You are pretty much forced to guess the buttons on your way through.
* Aiming is corrupted. Analog controllers work as digital ones. You have some kind of threshold that must be passed before the aim start to move and when it does it moves too fast. This makes it almost impossible to hit smaller targets even when they are perfectly still.

This is not only a sloppy port, by removing the fog, daylight, darkness they have removed most of the feel the original version had. When a consolefan tipped you about playing this game, they had never tried the PC version.

What's left is only a rather annoying and dull actiongame with graphics that was hot four-five years ago and frustrating gameplay both because the lack of quicksaves and the messed up controls.

You are better of renting/borrowing a GameCube or waiting for one of the GameCube emulators to be good enough.

Vec vidim sebi jos negativnih poena...

Ja zaglavio posle farme gde moras da skupljas medaljone koji vise po drvecu i u stalama....neki chobani gurnu ogroman okrugli kamen-stenu niz brdo i ja trebam da trcim ispred nje.Lepo pritisnem desni ctrl i trcim ali me uvek kamen pregazi.Sta ovde dodjavola da radim?Moze pomoc?

Dok trcis nakon nekog vremena ti se mora pojaviti kombinacija dva tastera koje treba brzo da pritisnes da bi izbegao kamen.

Nazad
Vrh Dno