Šta je novo?

Resenje za (skoro) sve ATI probleme (AGP, PCI-E & Mobility)

fizika ne radi uvjek nego u odredjenim situacijama, u mafia 2 recimo pucnjava gdje je spouk primijetio, onda kaputi prolaznika, dim i sl ..tako da ne vjerujem da ti u odredjenim situacijama ne dovede taj e5300 ispod nivoa igrivosti

Svaka cast za post i sve pohvale!
Ja imam HD4650 sa poprilicno bucnim kulerom, takav je jos od prvog dana... Nedavno sam ga zamenio sa Accelero L2 pro i prezadovoljan sam, masina se uopste ne cuje...

Stucne i meni ponekad igraja ali na delic sekunde i tad obicno primetim i promenu brzine cpu coolera, ali daleko da 1 sec dovede igru ispod nivoa igrivosti. Ovo sto spouk kaze da mu je neigriva igrica 3-4 min sa tom karticom je zabrinjavajuce,nesto mu tu nije bas u redu. Ja presao i mafiu i vendeta dodatak i uzivao u onim pucnjavama (nazalost premalo ih u igrici) i par stuceva sam jedva i primetio...

Poslednja izmena:
Moguce je da vam pravi problem cool'n'quiet ili C1E, zavisi da li imate amd ili intel u kucistu :)
Meni je to pravilo probleme u par igara jer je procesor znao da se zabaguje oko zauzeca jezgara, pa je spustao klok i usporavao na kratko igru...

^ to cu prvo da uradim kad dodjem kuci ..i nije neka razlika u idle temp, a sad ide i hladnije vrijeme

C1E iskljucen zbog klokovanja...

Ljudi jel moze neko da mi da link odakle da skinem drajver za grafiku za windows 7.Imam ati mobillty radeon 4570.Ubio sam se pokusavajuci.Skidao i sa atijevog sajta i nista.Cak sam pokusavao i da modujem sa ati modder tool ali onda mi skrati ekran.Sve sam probao osim omega drajvera jer njih nisam uspeo da nadjem.Unapred hvala svima

Imam problem sa (verovatno) drajverima za ATI Gigabyte 4670 - kad stavim neke od novijih drajvera iz prosle godine, npr 10.10, .11 ili .12, ne mogu da dobijem refresh rate od 75Hz na rezoluciji 1440x900, nego mi samo nudi 60 ili 59Hz i onda slika treperi! A ako vratim na drajvere koje sam dobio uz karticu ( mislim da je verzija 9.7) onda imam u ponudi i 75Hz za ovu rezoluciju a slika je odlicna! Monitor je Samsung 943NW. Da li je neko ima ideju sta bi to moglo da bude resenje, tj da dobijem i sa novim drajverima 75Hz refresh rate?

Da li iko imao potrebe podešavati sliku(boje) na Radeonima HD5000?
Naime, nedavno sam prešao sa 4670 na 5750 i slika mi je nakon reinstalcije drivera izledala pomalo "nvidijasto" (isprano), tako da sam morao petljati sa Color saturation i hue opcijama. W7 x64 je OS.

Poslednja izmena:
Da nemaš problem sa ovim?

P.S. Nemoguće je uslikati promenu koju EDID pravi,ali je očigledna.10.12a drajver je u pitanju.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    207.5 KB · Pregleda: 47
Poslednja izmena:
Jok, stavio sam i 10.10, ista stvar.
Win 7 je nedavno povukao novi monitor driver, može biti i da je to. Probam večeras kad dođem doma.

I kod mene je instaliran drajver za monitor, ali nemam problem da promenim preko EDID-a na one malo "toplije boje".Imao sam problem sa 10.10e, jer je bilo pomalo "pink".To je rešavalo stavljanje temperature na 6500K.
???
Zaboravih.Sa 4830 i naravno nekim starijim drajverima nije bilo toliko razlike uključenjem ove opcije.

Poslednja izmena:
Mogu sve to podešavati :), time se i zezam zadnjih nekoliko dana, ali mi je bzvz da postoje razlike u prikazu slike između 2 karte.
5750 kao da ima povećan brightness/gamu.

Poslednja izmena:
Možda se meni zato i dopao onaj Morphological Anti-aliasing u igrama.:D

Ako neko vec nije rekao (u sta sumnjam :d)...Elem ako se nesto desilo usred reinstalacije drivera tipa nestala struja,zabagovo komp i niste skroz obrisali stariju verziju driver -a...Meni je dosta pomogao http://www.guru3d.com/category/driversweeper/ koji prvo skenira vas OS za ostacima drivera i brise ih.U 2 koraka bez bojazni da ce te nesto pokarabasiti ;) Na 5 razlicitih kompova sam probao ovo 2 sa Nvidia i 3 sa ATI kartama + CCleaner provrtite posle,pa restart i spremni ste za novu verziju drajvera :)

Da se ukljucim i ja malo u temu. odnedavno sam uzeo Saphire 4870 512mb, imam plocu asus M4a785td v evo sa phenom II 555 na 3.6ghz. Postavio sam novi xp sp3, nove drivere, instalirao igrice i nista, tj svasta se desavalo ali nista od igranja. Probao sam sa vise drivera od najnovijih pa do 8.11, ali problem je ostajao. Na kraju sam pribegao downgrejdovanju biosa i jednostavno je sve proradilo samo od sebe.

ispravka, problem je bio samo kratkotrajno resen, znaci opet blokiranje igrica itd :wall:

A koji problem konkretno imas? Ja nesto sumljam na ram na kartici, probaj recimo da preko Auto-Tune klokujes postepeno karticu pa vidi do kojih vrednosti ide gpu i ram, uporedi sa ljudima koji imaju istu karticu pa vidi da li ima bitnijih odstupanja.

Problem je klasika koliko sam nasao na netu, lagovanje u igricama, zamrzavanje itd. temperatura u full loadu pod furmarkom je 75 u iddle ga drzi na 66 (fan nisam rucno ubrzavao vent). Znaci sve moguce testove prolazi 3dmark,furmark. Probacu auto tune danas da vidim do koliko ce ici. Samo da naglasim da mi je napajanje TT 750w modularno tj da ne bi tebalo da je do njega. juce sam updejtovao bios graficke posto sam imao onu problematicnu Saphireovu seriju, videcu sada kako ce se ponasati u igrama.

66 stepeni u idle? To je previse. Ne znam za tu karticu sta je uobicajena vrednost ali je to ipak previse. Meni je u idle na 4770 Sapphir 42 stepena a u full load ne prelazi 62 stepena. Dobro, sve zavisi od ventilacije kucista ali opet..

Ali opet ni to nije prevelika temperatura, probao sam i da ubrzavam vent na 40% kada je temperatura bila iddle 39 ali sam iste probleme imao. Inace grafa u full loadu ne prelazi 75 i inace je jako tiha naspram 9800gtx koju sam imao prethodno.

Aj uradi sledece:
-Skini poslednju verziju drivera,
-Skini i snimi "DriverSweeper_2.1.0",
-Uninstaliraj kompletno trenutne drajvere i pratece programa,
-Restartuj komp i udji u safe mod,
-Pomocu DriverSweeper_2.1.0 obrisi sve ATI repove koji su ostali (ako se ne varam i windowsovi drajveri ce da se obrisu ovako),
-Restartuj komp i snimi poslednje drajvere.

Tako sam ja uradio kad sam imao problema sa mojom 2600pro, i sve je proradilo :)

Odradio sam ciscenje, probao sam sa najnovijim i nesto starijim driverima, ali problem ostaje u nekim igricama. Fallout vegas radi samo ako stavim windoved mode u fullscrenu stane jos na uvodnoj sekvenci, pretpostavljam da ce na tu foru proraditi i Medal of honour 2010. Recimo NFS radi besprekorno, saboteur takodje, sve zavisi od igre do igre.

Onda gledaj da lepo zakrpis te narodne verzije igara ;)

Sa zelenima nikad nisam imao ovakve probleme :d

Problem sa nedovoljno dobrim drajverima se vuce vec duze vreme... Ako nista drugo u zadnje vreme su sve bolji i bolji :)
Mada je i dosta proizvodjaca krivo, usled cackanja sa BIOSima kartica..

LJudi ima li neko ko moze pooci patim se s ovim ati drajverima vec odredjeno vreme.
Pomocu driver sweapera sam uninstalirao ati drajver iz safe moda,nakon toga sam usao u win i pokusao da stavim 11.1 ,10.12 alli bezuspesno uvek mi se instalira sve osim drajvera!
Jedini nacin da instaliram drajver je preko WinUpdatea najnoviji je 10.11 ali problem je u tome sto isti baca plavi ekran sa DXGMMS1.SYS porukom.Na netu kazu da je to do drajvera skinutog preko WINUPa,medjutim preko katalista ne mogu da stavim ni 1 drajver od kako sam obrisao 10.12 sa drajver sviperom da bi stavio 11.1,i tkao u krug vec par dana...
Ima li neko neki savet a da nije reinstal celog sistemma zbog nesposobnih amd(ati) majmuna koji su pisali ove zadnje drajvere

Poslednja izmena:
Zasto prvo nisi uninstalirao drajvere regularnim putem, preko control panela? Pa tek onda ocistio repove sa driver sweaperom??
Probaj da snimis kompletne drajvere (sta ti ponudi u instalaciji ponudi), pa ih regularno uninstaliraj, pa onda obrisi u safe modu repove pomocu driver sweapera.

to sam i uradio zaboravio sam taj korak da napise gore(prvo ati install managerom uninstalirao sav ati sw),pa sam tek onda par repova koje je video DS obrisao iz SafeModa.
Nebitno dal probao samo drajver ili ceo paket (drajver+ccc+...) ono sto mi da da instaliram je sledece: hd audio drajver ,lord of the rings,sdk,optin comm.,i CCC2(znaci samo verziju 2 ako stavljam stariji drajver onda mi ne da ni CCC(1) ).Vidim net je pun ovog problema jos od 2003. ali nijedno od resenja koje sam nasao po netu ne pomaze,jednostavno drajver preko katalista se ne updatuje/instalira

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno