Šta je novo?

Reklamacija loseg primerka procesora

Moguće je da je i do ploče pošto kad uključim računar u BIOS-u odmah pokazuje preko 50C.

Btw. nevezano za problem, kad bih menjao ovu plocu Gigabyte GA Z77M-D3H koja ne podrzava promenu napona procesora, samim tim i OC, koju bi ste mi preporucili - AS Rock Pro 4, ASUS 8PZ77-A, ASUS P8Z77-V LX ili neku cetvrtu?

Poslednja izmena:
Ima na KP ploča kao moja za 75e, bez garancije i kutije, ima limčić. Beograd.

Sta znam, nesto nisam odusevljen sa kupovinom bilo cega bez garancije... Mada danas ni garancija nije Bog zna sta ali ipak...

Elem, za plocu sam stavio poslednji BIOS (F13) i posle njega idu jos samo dva Beta BIOS-a F14d i F15a koji po onome sto sam video ne donose nista spektakularno. Mada bih mogao da probam...

Teško ćeš naći Z77 ploču sa garancijom. Mojoj je istekla u maju ove godine, preko 19.000 dinara na fiskalnom.

70-75e nije mnogo.

Edit:

1000 poruka posle skoro 9 godina :p

Poslednja izmena:
Gledah sad na KP ali tamo ima samo Maximus VII i VIII ali ne nađoh Maximus V.

Btw. jesu li sve polovne i odakle potiču?

Edit: Čestitke na 1000-oj poruci...

Sta znam, nesto nisam odusevljen sa kupovinom bilo cega bez garancije... Mada danas ni garancija nije Bog zna sta ali ipak...

Elem, za plocu sam stavio poslednji BIOS (F13) i posle njega idu jos samo dva Beta BIOS-a F14d i F15a koji po onome sto sam video ne donose nista spektakularno. Mada bih mogao da probam...

Stavi slobodno najnoviji beta BIOS.

ala napraviste pricu oko normalne stvari: zameni i uzmi drugi. niti je on duzan da ga isprobava na drugoj ploci, niti je on duzan da radi bilo sta. ima da odnese proc i dobije drugi. ako taj ne valja, ima da odnese i uzme treci. musterija je zakon i uvek u pravu. moj brat je 4 (ili bese 5) flagship telefona novih vratio i zamenio. svakom je nasao jednu gresku, dok na kraju nije trazio pare nazad i odustao od telefona skroz. sta ce prodavac da radi sa 5 otvorenih i po desetak dana koriscenih telefona njega apsolutno ne interesuje. a ovde se tupi 5 strana o procesoru. btw, sto ga nisi zamenio cim si ga kupio, nego si toliko cekao?

Lepa ti je teorija, ali nisam siguran da je tako u praksi..

Sent from my D6603 using Tapatalk

prvo idi na reklamaciju i zamenu. ako su iole ugledna firma, zameniće ti na prvu.

Ja sam pre par godina ima slican slucaj dizanja temperature koje je dovodilo do gasenja masine.
Isto sam menjao pastu, kuler i sumnjao na procesor.

Na kraju sam slucajno dodirnuo kuler tokom rada i video da kuler zapravo nije vruc vec temp senzor daje pogresne podatke.

Reklamirao plocu, i dobio novu, nije bio procesor u pitanju.
Ovo tvoje mi deluje tako slicno.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

prvo idi na reklamaciju i zamenu. ako su iole ugledna firma, zameniće ti na prvu.
Daj stvarno kako misliš da mu neko zameni na prvu procesor koji više nigde nema da se kupi u slobodnoj prodaji?
Svaka normalna maloprodaja za poslati procesor nazad uvozniku na servis pa oni ako su normalni nema razloga da mu ne zamene za naslednika tog njegovog modela pošto pošto 3570k odavno nije nigde u ponudi.

Izgleda da je ipak problematična ploča Gigabyte GA Z77M-D3H a ne procesor, mada ću morati da proverim na još jednom mestu.
Probao sam procesor na matičnoj MSI H61M-P31 koju imam na poslu (sa mojim CC-120 kulerom), provrteo neke testove i dobio iznenađujuće rezultate - u Linx-u procesor nije prelazio 70C, u Prime75 nije išla preko 75C u idle je temperatura oko 40-45C mada minimum ide i na 32C, a kad otvorim browser ne ide preko 55C!
Vratio procesor i kuler kod mene i temperature su ponovo one stare, divljajuće, mada nešto manje nego na početku teme - znači u Prime95 je vrteo od 98-102C (u zavisnosti od jezgra i tu se stabilizovala i nije više rasla), u Linx je bila oko 95-100C, dok je u idle ostala faktički identična...

Definitivno je neki problem u ploči, pitanje je da li samo u njoj ili je tu još nešto.

Ovako kako je procesor radio na MSI nemam razloga za reklamaciju, mada ću ja da proverim sve još jednom kako bih bio siguran.

PS. Pogrešno sam rekao na početku teme u vezi paste koju sam koristio - nije Arctic Silver 5 nego neka Cooler Master E2 IC Essential, srebrne boje...

Definitivno je neki problem u ploči, pitanje je da li samo u njoj ili je tu još nešto.
Odnesi zajedno plocu i cpu u servis pa nek testiraju.
99% je problem bas u ploci.

Da li si probao da pipnes CPU da li je na dodir stvarno toliko vruc kao na ocitanim temperaturama?

Poslednja izmena:
I dalje su ti temperature visoke za taj processor, minimum 10 stepeni je od nekog proseka.
Obzirom da je to K processor koji bi trebalo da se OC onda je bas truba.

Izgleda da je ipak problematična ploča Gigabyte GA Z77M-D3H a ne procesor, mada ću morati da proverim na još jednom mestu.
Probao sam procesor na matičnoj MSI H61M-P31 koju imam na poslu (sa mojim CC-120 kulerom), provrteo neke testove i dobio iznenađujuće rezultate - u Linx-u procesor nije prelazio 70C, u Prime75 nije išla preko 75C u idle je temperatura oko 40-45C mada minimum ide i na 32C, a kad otvorim browser ne ide preko 55C!
Dobro si se konačno odlučio da nešto konkretno uradiš :)
Koliko stranica u ovoj temi i koliko još u lc cc 120 temi...

Ploča nesumnjivo.
Što se tiče ploče flešovanje poslednjeg biosa i reklamacija (ako je naravno u garanciji) su ti jedine opcije.
Ili da ideš na drugu ploču naravno.

P.S. Nema nikakve potrebe da probaš na još jednom mestu/na trećoj ploči.

Odnesi zajedno plocu i cpu u servis pa nek testiraju.
99% je problem bas u ploci.

Da li si probao da pipnes CPU da li je na dodir stvarno toliko vruc kao na ocitanim temperaturama?

Procesor mi je u garanciji, ploča je kupljena pre otprilike 4 godine (plus - minus) u drugoj firmi kao gotova konfiguracija tako da je davno van garancije...

CPU nisam pipnuo jer ne mogu da mu priđem ni pod razno, a dok ja skinem CC-120 i pakao bi se ohladio...

I dalje su ti temperature visoke za taj processor, minimum 10 stepeni je od nekog proseka.
Obzirom da je to K processor koji bi trebalo da se OC onda je bas truba.

Ja kad bih na svojoj ploči kod kuće imao ove temperature koje su izmerene na ploči sa posla bih odmah zapevao... :)

CPU nisam pipnuo jer ne mogu da mu priđem ni pod razno, a dok ja skinem CC-120 i pakao bi se ohladio...
Ne moras pipnuti direktno cpu, nego skini stranicu i pipni hladnjak dok masina radi na toj temperaturi mora da pece, a ne da bude vruc.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Dobro si se konačno odlučio da nešto konkretno uradiš :)
Koliko stranica u ovoj temi i koliko još u lc cc 120 temi...

Ploča nesumnjivo.
Što se tiče ploče flešovanje poslednjeg biosa i reklamacija (ako je naravno u garanciji) su ti jedine opcije.
Ili da ideš na drugu ploču naravno.

P.S. Nema nikakve potrebe da probaš na još jednom mestu/na trećoj ploči.

Pazi kad nisam ni sumnjao na ploču, plus što nisam baš imao izbora gde da proverim procesor...
Pala mi je na pamet ploča na poslu ali sam na odmoru a kome se ide do posla kad je na odmoru - bez obzira zbog čega došao uvek ti nađu neki posao da odradiš, onako na brzaka... ;)
Flešovanje poslednje verzije BIOS nije ništa donelo osim što mi se na W10 po prvi put javljala poruka "Opssss..." i pandan BSOD... Sve dok nije odradio automatic repair...
Ploča je davno van garancije tako da mi ostaje samo da nabavim neku drugu ali Z77 odavno nema u radnjama (nađe se poneka najeftinija H61), a nikad nisam bio ljubitelj polovnog naročito još kad sam davno bacio pare na jednu stvar koja je faktički vrlo brzo prestala da radi jer je prodavac uvalio a ja sam mogao samo da se slikam i prežalim pare (nije niko sa bencha niti je ovde kupljena). Od tada bežim od polovnjaka...

Mozda ti je najpametnije da prodas taj processor i kupis neki i5 4460...
Ploca za njega imas bas jeftinih, tebi taj K processor ne znaci nista...ferari u garazi.:D

Pazi kad nisam ni sumnjao na ploču, plus što nisam baš imao izbora gde da proverim procesor...
Da, shvatam da nisi imao gde da ga proveriš, napisao sam već to.

Ne znam da li si primetio, ali ni jednom nisam napisao nešto poput do procesora je nosi ga na reklamaciju, naprosto nije bilo dovoljno čvrstih dokaza da se uperi prstom na procesor ili ploču.
Zato sam ti ranije napisao ono o tri opcije koje imaš, i da jednu od njih moraš izabrati, inače se vrtiš u krug.

Bakara pretpostavljam da hoće da kaže da postoji mogućnost da ti ploča ne očitava dobro temperature procesora.
Kada se to desi ne dobijaju se konzistentni rezultati poput ovih tvojih, tako da je jako mala šansa do toga.

Hoćeš li menjati ploču (sa novom, sa polovnom), ili i menjati i ploču i cpu sa novijom generacijom i novim primercima iz radnje je sledeća tvoja odluka.
Biraj mudro, biraj brzo :)

Mozda ti je najpametnije da prodas taj processor i kupis neki i5 4460...
Ploca za njega imas bas jeftinih, tebi taj K processor ne znaci nista...ferari u garazi.:D
U ovom momentu kad me u narednih desetak dana očekuju troškovi vezani za krštenje i proslavu prvog rođendana klincu to je baš veliki trošak, plus je pitanje koliko bih mogao da uzmem za ovaj procesor...

Mislim da ću ipak morati da prihvatim da još neko, nadam se kraće, vreme živim sa ovim procesorom uz eventualnu zamenu ploče... :(

U ovom momentu kad me u narednih desetak dana očekuju troškovi vezani za krštenje i proslavu prvog rođendana klincu to je baš veliki trošak, plus je pitanje koliko bih mogao da uzmem za ovaj procesor...

Mislim da ću ipak morati da prihvatim da još neko, nadam se kraće, vreme živim sa ovim procesorom uz eventualnu zamenu ploče... :(
Mislim da bi mogao glavu za glavu da prodjes...za nov 4460.

Nazad
Vrh Dno