Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 935
Moguće je da je i do ploče pošto kad uključim računar u BIOS-u odmah pokazuje preko 50C.
Sta znam, nesto nisam odusevljen sa kupovinom bilo cega bez garancije... Mada danas ni garancija nije Bog zna sta ali ipak...
Elem, za plocu sam stavio poslednji BIOS (F13) i posle njega idu jos samo dva Beta BIOS-a F14d i F15a koji po onome sto sam video ne donose nista spektakularno. Mada bih mogao da probam...
Daj stvarno kako misliš da mu neko zameni na prvu procesor koji više nigde nema da se kupi u slobodnoj prodaji?prvo idi na reklamaciju i zamenu. ako su iole ugledna firma, zameniće ti na prvu.
Odnesi zajedno plocu i cpu u servis pa nek testiraju.Definitivno je neki problem u ploči, pitanje je da li samo u njoj ili je tu još nešto.
Poslednji BIOS nisi stavio?
Dobro si se konačno odlučio da nešto konkretno uradišIzgleda da je ipak problematična ploča Gigabyte GA Z77M-D3H a ne procesor, mada ću morati da proverim na još jednom mestu.
Probao sam procesor na matičnoj MSI H61M-P31 koju imam na poslu (sa mojim CC-120 kulerom), provrteo neke testove i dobio iznenađujuće rezultate - u Linx-u procesor nije prelazio 70C, u Prime75 nije išla preko 75C u idle je temperatura oko 40-45C mada minimum ide i na 32C, a kad otvorim browser ne ide preko 55C!
Odnesi zajedno plocu i cpu u servis pa nek testiraju.
99% je problem bas u ploci.
Da li si probao da pipnes CPU da li je na dodir stvarno toliko vruc kao na ocitanim temperaturama?
I dalje su ti temperature visoke za taj processor, minimum 10 stepeni je od nekog proseka.
Obzirom da je to K processor koji bi trebalo da se OC onda je bas truba.
Ne moras pipnuti direktno cpu, nego skini stranicu i pipni hladnjak dok masina radi na toj temperaturi mora da pece, a ne da bude vruc.CPU nisam pipnuo jer ne mogu da mu priđem ni pod razno, a dok ja skinem CC-120 i pakao bi se ohladio...
Dobro si se konačno odlučio da nešto konkretno uradiš
Koliko stranica u ovoj temi i koliko još u lc cc 120 temi...
Ploča nesumnjivo.
Što se tiče ploče flešovanje poslednjeg biosa i reklamacija (ako je naravno u garanciji) su ti jedine opcije.
Ili da ideš na drugu ploču naravno.
P.S. Nema nikakve potrebe da probaš na još jednom mestu/na trećoj ploči.
Ne moras pipnuti direktno cpu, nego skini stranicu i pipni hladnjak dok masina radi na toj temperaturi mora da pece, a ne da bude vruc.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Da, shvatam da nisi imao gde da ga proveriš, napisao sam već to.Pazi kad nisam ni sumnjao na ploču, plus što nisam baš imao izbora gde da proverim procesor...
U ovom momentu kad me u narednih desetak dana očekuju troškovi vezani za krštenje i proslavu prvog rođendana klincu to je baš veliki trošak, plus je pitanje koliko bih mogao da uzmem za ovaj procesor...Mozda ti je najpametnije da prodas taj processor i kupis neki i5 4460...
Ploca za njega imas bas jeftinih, tebi taj K processor ne znaci nista...ferari u garazi.![]()
Mislim da bi mogao glavu za glavu da prodjes...za nov 4460.U ovom momentu kad me u narednih desetak dana očekuju troškovi vezani za krštenje i proslavu prvog rođendana klincu to je baš veliki trošak, plus je pitanje koliko bih mogao da uzmem za ovaj procesor...
Mislim da ću ipak morati da prihvatim da još neko, nadam se kraće, vreme živim sa ovim procesorom uz eventualnu zamenu ploče...![]()
Pa da ne krsim pravila foruma,pogledaj cenu tvog i cenu 4460, prodaj ili menjaj.Kako to misliš glavu za glavu, odnosno gde?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari